chiril stipsa je napisao/la:
Da me se nebi krivo shvatilo, veliki sam ljubitelj zeitgeista. Ali moram priznati da sam sve vise zbunjen zbog iduce stvari...
(...)
Moje pitanje jest; dali radimo (ili pojedinci rade) uslugu novom svjetskom poretku kada se˝propovjeda˝o stetnosti religije?
Manipulacija je manipulacija i laž je laž, bilo da ona dolazi od strane religije ili sila novog svjetskog poretka. Svaka laž je štetna, bilo ko da ju promoviše, sile novog svjetskog poretka ili crkva. Svaka progutana laž mijenja stanje svijesti čovjeka, pa tako i njegovu percepciju i ponašanje. Bitno je za razumjeti da se iste sile koje sada uvode Novi svjetski poredak, stajale i iza religija dok su im one bile potrebne. U današnjim vremenima, tehnike i metode kontrole svijesti čovjeka su toliko uznapredovale da religije nisu više potrebne za istu svrhu. One su sada zastarjele. Manipulacija čovječanstva i dalje ostaje kao glavna poluga njegove kontrole samo se metodologija mijenja u skladu s vremenom u kome se živi.
Citat:
Dali sve veca bezboznost ide u korist NWO-u?
A kome “pobožnost” ide u korist? Ukoliko imamo jednog čovjeka koji vjeruje u onu vrstu boga koja je kao ličnost predstavljena u svetim knjigama a drugog čovjeka koji ne vjeruje u boga uopšte, veoma je moguće da obojica žive u zabludi. Dakle, nijedan od njih nije u pravu, niti je ijedan od njih bliži istini.
Nama se uvijek nude 2 opcije između kojih treba da biramo od kojih obično nijedna nije ispravna a mi se redovno hvatamo na taj mamac, nikada ne postavljajući sebi pitanje: da li postoji treća mogućnost? Treća mogućnost/sila uvijek postoji, samo je treba biti u stanju vidjeti.
Dvije opcije, često vode i do dvije konfrontirane grupe ljudi koji su je prihvatili i između njih je veoma lako izazvati sukob. Bilo koja od tih grupa da pobijedi, to za kontrolni sistem nije toliko bitno, bitno je to da je došlo do patnje i stradanja i da se tako oslobodila velika emocionalna energija (ovdje mislim na 4D kontrolni sistem).
Ako uzmemo u obzir mogućnost da postoji jedna istinska ili objektivna duhovna realnost koju je malo ko od nas u stanju da percipira ili spozna, vjerovanja koja su nam nametana od samog rođenja do danas imaju funkciju da nas onesposobe da postanemo te realnosti svjesni i da se ne bi ponašali u skladu s njom ili njenim pravilima.
Uzmimo za primjer mogućnost da je jedan od osnovnih principa istinske/duhovne realnosti sljedeći: “Sva moć i bogatsvo ovoga svijeta nisu vrijedni cijene jednog ljudskog života”. Sada, imajući na umu istoriju, kao i sadašnje stanje stvari na terenu, možemo li reći ko se to ponašao ili se ponaša u skladu s ovim principom? Koliko je ljudi do sada mučeno i likvidirano od strane vjerskih ratnika u ime njihove verzije boga a koliko ljudi danas strada na udaru sila novog svjetskog poretka?! Svaka od tih strana tuče po čovječanstvu u skladu sa svojim mogućnostima. Svaka je po svojoj suštini entropična, odnosno, destruktivna. U ovom svijetu lažnih dihotomija mi treba da biramo kojoj od njih se trebamo prikloniti ili koju favorizirati!?
Treća opcija ponašanja koja se nalazi u rezonanciji s gorepomenutim duhovnim principom postoji ali nam je niko ne nudi. Naravno, to ne znači da ju ne možemo ponuditi sami sebi i pridržavati je se. Što više ljudi postane svjesno te opcije i što je više ljudi počne promovisati i upražnjavati, utoliko lakše će se moći prepoznati i one sile i aktivnosti koje su usmjerene protiv čovječanstva i protiv života uopšte, bez obzira na to šta te sile verbalno promovisale. Iza njih će ovijek ostajati isti plodovi u obliku mrtvih ljudskih bića (ubijenih uz ovu ili onu ispriku), patnje i razaranja, bez obzira na to kako oni pakovali i promovisali svoje ideologije. Danas imamo slučaj gdje sile novog svjetskog poretka organizuju terorističke napade, siju strah među ljudima, onda vode rat protiv terorizma i nude nam sigurnost u zamjenu za odricanje od naših građanskih sloboda i odobravanje ubijanja i pljačkanja tamo "nekih drugih" (ljudskih bića!) koje su oni označili kao “opasne neprijatelje”.
Sada se postavlja pitanje, kome se prikloniti? Tim silama ili onima koje nas žele vratiti pod okrilje religija? (Što se mene lično tiče, ja i jednim i drugim mogu samo poručiti da se nose u ‘pm’.) Mislim da se polako rađa, ili bolje rečeno - ojačava, i treća sila koja će se sastojati od svjesnih ljudi koji će biti u rezonanciji sa kreativnim silama Svega što jeste. Ti ljudi će na primjer, na stradanje i patnju tuđe djece gledati kao na stradanje i patnju svoje vlastite. Oni će se osjećati odgovornima za dobrostanje svih pripadnika ljudske vrste. Ti ljudi će štiti sav život u pravom smislu riječi svojim dejstvovanjem.
Citat:
Na kraju krajeva dali sve anarhisticke i ostale ideologije takodjer potpomazu nesvjesno NWO-u kada pokusavaju srusiti drzavu?
Psihopate mogu stajati na čelu anarhista, mogu biti na čelu sila Novog svjetskog poretka, oni takođe mogu predvoditi komunističke snage i bilo koje druge revolucionarne pokrete i ideologije… Psihopatu Hitlera dobro je izlupao psihopata Staljin koji je kasnije proglašen pobjednikom a ne zna se koji je od naroda koje su oni predvodili više stradao. Onaj poraženi ili onaj pobjednički. Da li je više ljudi stradalo u kapitalističkom sistemu ili komunističkom, takođe je teško utvrditi. Činjenica da su ljudi stradali u oba možda ima neke veze s tim da bilo čim psihopate da rukovode, rezultat je isti - stradanje ljudi u ime njihovih ciljeva. Stradanje ljudi u ime ostvarivanja moći i kontrole patokratije.
Psihopate takođe mogu rušiti jednu državu a onda stvarati drugu. To je ono što se često do sada i dešavalo. Činjenica je da živimo u 3D OPS zoni koja je bazirana na piramidi. Entiteti sa vrha piramide su u ovim vremenima toliko ojačali da mogu koncentrisati vlast daleko bolje i efikasnije nego prije jer su u međuvremenu razvili infrastrukturu za to. Sada im države nisu više potrebne, pa idu na tzv. globalizaciju.
Svjesnim ljudima države ne bi bile potrebne, međutim, kad bi se države rušile (teroteski) usljed povećanog stepena svjesnosti normalnih ljudi, to bi onda predstavljalo samo jedno rušenje barijera među njima, u smislu pospješivanja saradnje, kretanja, omogućavanja većih sloboda itd.
Za razliku od toga, kad sile Novog svjetskog poretka ruše države, onda se to radi s ciljem lakšeg uspostavljanja kontrole s njihove strane uz centralizaciju moći, odnosno, uprave, uz smanjivanje građanskih sloboda i povećavanje nadzora nad ljudskim bićima. Ta vrsta aktivnosti je po svojoj suštini entropična/destruktivna i vodi do jednog krajnjeg gubitka individualnosti i slobode ljudskog bića.
Što se anarhizma tiče, on ni u kom slučaju ne proističe iz povećane svjesnosti nosioca te ideologije. Tu se radi samo o silama koje dejstvuju suprotno od onih koje teže jačanju državnog ustrojstva.
Svjesni ljudi napuštaju lažne dihotomije jer su u stanju da vide i onu treću silu/soluciju koja je obično optimalna. Ukoliko ona ne postoji u nekom zadovoljavajućem obliku u određenoj situaciji, onda je mogu sami napraviti ne čekajuci da to za njih učini neko drugi.
Citat:
I na posljetku dali se cini dobra stvar kada se ovdje na forumu raspravlja o jednoti i odbacivanju religije i drzave?
Ovo je bila tvoja lična interpretacija sadržaja ovog foruma. Moraš uzeti u obzir i mogućnost da drugi ljudi ne interpretiraju njegov sadržaj na isti način kao ti.
Citat:
Postoji li netko od vas kome je prosla misao kroz glavu da su mozda bas krscanske institucije nas saveznik? jer kak se kaze;˝neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj˝.
U zadnje vrijeme mi prolete ova pitanja kroz glavu. Pa me zanima dali se tko ovdje pitao nesto slicno...
Svjesniji ljudi obično ne gledaju na druge kao na svoje neprijatelje a ovakvi koncepti im vjerovatno zvuče tragikomično.
Pozdrav