alf je napisao/la:
Hmm, da li je taj autor dao objašnjenje zašto se uopće događaju otmice? Mislim da li moja svijest sama traži da prelazi razine pa joj se to događa ili je netko tako odlučio! Meni je nebitno jesu li fizičke ili astralne - važno mi je samo zašto se događaju i jesam li na to prisiljena ili to činim podsvijesno i dobrovoljno.
Koliko sam ja čitala i primjetila slažem se sa tim da smo vid hrane, i da su interesantni oni sa obimnim životnim iskustvom, jer tu sam vidjela veliko prisustvo emocija i osjećanja, koje su valjda i iskrivudale taj životni put i učinile ga bogatim iskustvima
Potom sam se uvjerila da im je interesantna i druga opcija, tj. ljudi koji će kad tad ući u vrstu dubljeg buđenja i spoznaje, (mada kad ovi počnu smetati, ove osobe obično ne znaju što im se život pretvorio u, kratko rečeno ,,Sjaši Murta, da uzjaše Kurta,,
I treća vrsta otmica se dešava, po meni,onim osobama koje im je neko poslao na njihova vrata i nečim ukazao na njih( zavist, zloba, to su oni što kažu ops).To se može pokazati kao neka inicijalna kapisla za spoznaju i buđenje, donekle jednom slučaju ili u drugom ih poslie nekih intervencija puste na miru i prestanu ih uznemiravati.Ovo je tip osoba, bilo pa prošlo, i kod njih to ne izaziva nikakva dalja interesovanja stvarnog shvatanja šta im se desilo.Zaborave se međusobno
Ovo sam skužila kroz nekakvo svoje iskustvo, heh, a i neki drugi, i svako na neki svoj način.
Takođe, ove dvije zadnje grupe spadaju u onu vrstu, što su im se dobrano navalili na kosti i ove grupe počinju tragati silom a ne milom, ( valjda su zato zbunjeni i oni, a i oni koji im pomažu. To je bio lično moj slučaj, i izgubila sam godine, dok nisam shvatila da taj koji mi je pomagao, nije mogao prihvatiti to što nešto kužim tj. ne prihvatam za istinu, jer vidim da to nije tako, i što stalno postavljam, čudna pitanja i ostale čudne stvari).To je bilo ono slijepac vodi slijepca, ali nebitno. Prošla sam to i imam dobar nauk.
Ona prva grupa, nekad shvati šta se dešava a nekad nikad ne shvati niti išta primjeti.
Od deset ljudi, sigurno je osam u igri jače i ometajuće manipulacije, moje mišljenje.
Fizičke ožiljke sam imala samo jednom i ja i kćerka.
Imali smo ih na donjem dijelu kičme, koji su išli ka gore kičmenim stubom. To su bile četiri, pet tački, kao otisak od jagodice prsta, u pravilnim razmacima, duž kičme. Bili su smeđi, kao kad se osoba sprži i ostane smeđi ožiljak. Trajali su jedno 15 dana i nestali. Identično smo to imale, na istom mjestu, u isto vrijeme su se pojavili, i u isto vrijeme nestali.
Žao mi je što to nisam slikala, i čudno mi je bilo koja su sve osjećanja tada prošla kroz mene. Od pretresanja situacije kako i što,šoka i nevjerice, do totalne ravnodušnosti. Mislim da sam tada teško mogla objasniti sebe sebi, tj svoje postupke.
Pozz.