U dodatku, dokle ova glupost u vezi sa globalnim otopljavanjem i traženjem krivaca za to na planeti zemlji može da ide, govori nam ovaj australijski primjer gdje su optužili goveda i ovce za izbacivanje ogromnih količina metana, ugljika i drugih gasova u amosferu preko prdeža i podrigivanja, te su tako oni proglašeni i jednim od glavnih krivaca za globalno otopljavanje.
LINKNaravno, sve na bazi -
naučnih istraživanja.
Smanjenje stočnog fonda, promjena ishrane, genetička modifikacija... itd. navode se kao moguće mjere zaštite ili preventive. Već je uloženo 26 mil dolara (pare iz poreza) za istraživanja te problematike...
S obzirom na to da su mnogi uzeli stvar sasvim ozbiljno, automatski su počeli razmišljati i o uvođenju -
Poreza na prdežS obzirom da i u Hrvatskoj ima dosta goveda, čudi me da i gospoda sa net.hr nisu uvidjela značaj ovog problema, te i oni počeli zagovarati uvođenje pomenutog poreza ili bar da predlože nešto na temu: kako da stanemo u kraj prđenju i podrigivanju goveda i ovaca!?
Naravno, danas goveda i ovce a sutra mi. Predložio bih onima sa net.hr da proračunaju koliko gasova izbaci u atmosferu 7 milijardi ljudi istim putem, pa da pokrenu jednu kampanju s ciljem smanjenja prđenja i podrigivanja na jednu prihvatljivu mjeru. Za početak, trebalo bi izbaciti grah (pasulj) iz ishrane a za svaki prdež platiti adekvatnu kaznu. Naravno, prvo se moraju napraviti posebni "prdež-detektori" s obzirom na tzv. "tihomire" koji nisu ništa manje opasni od tzv. glasnih i jasnih prdeža. Naravno, te detektore će svako morati nositi na dupetu, tako da neće biti onoga... "nisam ja majke mi"

.
Ili, svako da bude priključen na neku vreću koju će nositi na leđima kao ona krava, pa da se s vremena na vrijeme lijepo i pošteno izmjeri koliko je ko naprdio i da se uredno plati za to. Mislim da će borci protiv globalnog otopljavanja tipa onih sa net.hr već naći neko "konstruktivno" rješenje kad im se ovaj problem nađe u vidokrugu.

Ili se tu možda ni ne radi toliko o nekom globalnom zatopljavanju, koliko o jednom - globalnom zaglupljivanju?!
...