Sada je: uto maj 13, 2025 2:22 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hranjenje Suncem - Sungazing
PostPostano: pet feb 26, 2010 1:49 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
Jel ima netko ovdje da radi praksu gledanja u sunce i da si je popravio vid,ako nosi leće ili naočale,pitao sam već onog korisnika što je dobio ban i rekao je da je skinuo dioptriju..

Nakon samo šest mjeseci svakodnevnog gledanja u sunce (ujutro i navečer) moja se dioptroja od -1,75 vratila na nulu, to jest ukinuli su mi onu napomenu u vozačkoj dozvoli da moram obavezno u vožnji nositi naočale, što inače NE RADE! :wink:

Ma poboljšanje cijelog organizma je temeljito i psiha je opuštena a svjesnost prisutnija.

Ne znam jel se već spominjalo, ali gledat u sunce se može i za oblačnog dana, jer je efekt ISTI!

:love3:

Vrh

PostPostano: pet feb 26, 2010 9:05 pm 
Član foruma

Aamon, kada ti je poslednji put utvrdjena dptr -1.75? Koliko si tada imao godina?

Vrh

PostPostano: sub feb 27, 2010 12:05 am 
Član foruma

Evo mog drugog posta na Galaksija forumu. Za Hiru Ratana Maneka i Sungazing saznao sam pre otprilike godinu dana, nisam gledao vec, oko mesec dana, a sledece vreme za koje treba da gledam je 19,50 minuta. Zbog zime i dosta malo suncanih zalazaka, pre zadnjeg gledanja pravio sam takodje pauzu od oko mesec dana i gledao direktno 19,40 min, s tim sto sam "po propisu" podigao vreme za 10 sekundi u odnosu na prethodni put. Jedva cekam, da suncani dani konacno krenu, osecaj je neopisiv, a glad za suncem, velika... Ovo sam napisao, posto sam licno pravio duzu pauzu i u "sigurnom satu" nakon te pauze gledao punih 19,40 min, da je Sungazing kompletno siguran. Posto sa zdravljem nisam imao nekih vecih problema, osim hronicne upale sinusa, od kojih patim, sinusi me mnogo redje bole, izbacujem vise sekreta, a cini mi se i da bolje vidim nego sto sam video, iako sam mislio da mi je vid dobar. Sledece gledanje bi trebao da izvrsim u vremenu od 19,40 minuta, i jedva cekam taj dogadjaj, koji ce mozda biti vec sutra... pozdrav!!

Vrh

PostPostano: sub feb 27, 2010 8:37 am 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Aamon, kada ti je poslednji put utvrdjena dptr -1.75? Koliko si tada imao godina?

Prije četiri godine sam imao zadni posjet okulisti, i bio frustriran, jer sam očekivao smanjenje dioptrije koje dolazi s godinama - to znači sa 40 godina.

Na ovom zadnjem pregledu, prošle godine, na komisiji za produžetak vozačke dozvole kratkovidnost je nestala i pouzdano znam da mi je od gledanja u Sunce!

Inače riješio sam se i drugih bolnih stvari i u svome tijelu i u svojim međuljudskim odnosima.

Fenomen je izuzetan, jer osijećaš tu promjenu frekvencije koja se dešava ulaskom Svjetlosti kroz oči. I kako se vrijeme gledanja produžava, tako i cijela vježba ima kumulativno djelovanje, pa kroz dan taj osjećaj "naergeniziranosti" traje sve duže...!

@ ApsolutniPocetnik : razumijem tvoju "glad za Suncem". nikada me nikakva praksa nije toliko ispunjavala ni toliko mi dala! :wink:

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 10:27 am 
Član foruma

Dioptrija kod kratkovidih se smanjuje tek kada se priblize 50-toj. Imajuci to uvidu, ocigledno da je gledanje u Sunce uticalo na popravljanje tvog vida. Na koji nacin, to bi se moglo ispitati.

Moj je savet da odes na kompletan pregled celog oka. Prednji i zadnji segment, i ocno dno.
Ne bi bilo lose, naravno ako si voljan, da ti se uradi skijaskopija, odn. pregled na prosirene zenice, pri cemu je iskljucen uticaj akomodacije. Jer kratkovidost ukazuje na predugacko oko, sto je u stvari, fizicka karakteristika. Posto ne verujem da ti se oko smanjilo, verovatno je doslo do odredjenih biohemijskih reakcija koje su uticale na poboljsanje vida. I slucaju da nalaz na siroke zenice ukazuje na miopiju, sto verujem da hoce, i ako su ostali nalazi uredni, tada mozemo biti sigurni da se radi o blagotvornom dejstvu Sunca. Verovatno je povecana proizvodnja dopamina zasluzna za to.

aamon je napisao/la:

Fenomen je izuzetan, jer osijećaš tu promjenu frekvencije koja se dešava ulaskom Svjetlosti kroz oči. I kako se vrijeme gledanja produžava, tako i cijela vježba ima kumulativno djelovanje, pa kroz dan taj osjećaj "naergeniziranosti" traje sve duže...!

@ ApsolutniPocetnik : razumijem tvoju "glad za Suncem". nikada me nikakva praksa nije toliko ispunjavala ni toliko mi dala! :wink:

Samo napred i uzivaj! :love3:

Vrh

PostPostano: uto mar 09, 2010 1:23 pm 
Početnik

Nasao sam na internetu veoma zanimljivo predavanje o suncarenju nekog coveka sa ovih prostora. Preporucujem svima da ga poslusaju. (snimak ima malo problema sa zvukom ali se dosta dobro razume)

http://www.motionbox.com/videos/1c99dfb51f1aecc594

Vrh

PostPostano: uto mar 09, 2010 3:20 pm 
Član foruma

niko bitan je napisao/la:
Nasao sam na internetu veoma zanimljivo predavanje o suncarenju nekog coveka sa ovih prostora. Preporucujem svima da ga poslusaju. (snimak ima malo problema sa zvukom ali se dosta dobro razume)

Hvala mikane, bacit cemo pogled na to tvoje predavanje.

Gram prakse vrijedi više od tone teorije.

"Budi promjena koju želiš vidjeti." Mahatma Gandhi

Vrh

PostPostano: uto mar 09, 2010 7:53 pm 
Član foruma

Citat:

Malo sam pogledao video i cybermikan je izradio svoju tehniku koju je dobio za rad sungazing-a?

I još spomene da se dobiju "impozantniji rezultati" prema njegovom načinu.
:|

Vrh

PostPostano: ned mar 14, 2010 5:49 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
...I još spomene da se dobiju "impozantniji rezultati" prema njegovom načinu.

najimpozantniji rezultati su oni koji su dobiveni vlastitim eksperimentiranjem...

zato, braćo, počnite više gledati u Sunce i javite nam se s rezultatima! :thumbup:

Vrh

PostPostano: ned mar 14, 2010 7:05 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
Citat:

Malo sam pogledao video i cybermikan je izradio svoju tehniku koju je dobio za rad sungazing-a?

I još spomene da se dobiju "impozantniji rezultati" prema njegovom načinu.

umorio me nakon dvije minute

Vrh

PostPostano: čet mar 18, 2010 3:37 pm 
Početnik

Jestivi divlji ( frenetičan ) elektron

Svijetlost je osnovni sastojak iz kojeg potiče sav život, razvija se i ispunjava se energijom.
Svijetlost i zdravlje su nerazdvojivi.
Osobnim ponašanjem uspjeli smo se odvojiti od izvora svijetlosti koristeći fluorescentnu rasvjetu, životom u zatvorenom prostoru, naočalama, kontaktnim lećama, sunčanim naočalama, losionima za tamnjenje kože, jedući meso, hraneći se prerađenom hranom i kuhanim povrćem, mnogi od nas pate od kroničnog nedostatka svjetlosti. Kao i neuhranjenost nedostatak svjetlosti nam uskraćuje potrebni nivo hranidbenih tvari i ritmičko stimuliranje bitno za život potpuno zdravog bića.

Nobelovac Laureate Dr.Szent-Gyorgi opisao je osnovni životni proces kao mali strujni tok poslat nam od sunčeve svjetlosti. Bez svjetlosti nema zdravlja. Ovaj iskaz je ključ u razumijevanju značaja svježe biljne hrane i drugih načina za unošenje svijetla u naš organizam. Mi smo ljudske fotoćelije sa sunčevom svijetlosti kao osnovnom biološkom hranjivom tvari.

Dr.Szent-Gyorgi govoreći o toku sunčeve svijetlosti koje Sunce isijava prema nama, zapravo govori o visoko nabijenim elektronima koji sudjeluju u prenošenju sunčeve energije u našu submolekularni uzorak bez mijenjanja naše molekularne strukture. Model kvantne fizike počinje prihvaćati (ozakoniti) naš više intuitivan model vegetarijanske hrane kao kondenzirane sunčeve svjetlosti koju unosimo u naš ljudski organizam jedući biljnu hranu. Kada je energija zemaljske vegetacije indirektno unesena u naš organizam konzumiranjem mesne hrane, veći dio bio-elktričnih vibracije energetskog uzorka je uništeno. Energija sunčeve svjetlosti je također uništena u vegetarijanskoj hrani koju kuhamo ili prerađujemo.

Uzbuđujući proboj za mene bila je konceptualna sinteza kako hranom unosimo energiju fotona sunčeve svjetlosti u naše tijelo i kako ga ono koristi. Aludirao sam na taj koncept kada sam govorio o istraživanju dr. Hans Eppinger koji je pronašao da su sve stanice u osnovi baterije koje su pune kada je čovjek zdrav. Kada je čovjek bolestan, baterije se isprazne i jedva funkcioniraju. Značajno otkriće je da samo nekuhana hrana ima mogućnost povećati naboj stanice kao baterije.

Slijedeći korak u razumijevanju metabolizma stanice kao baterije

Pozitivan naboj se energetski hrani kisikom. Negativni naboj se hrani energijom elektrona i fotona ispunjenih sunčevom svjetlošću i skupljeni u vegetarijanskoj hrani. Ova elektronima ispunjena hrana otpušta energiju elektrona kroz Cytochrome oxidddase sistem.Cytochrome oxidant sistem djeluje kao transformator koji energiju elektrona pretvara u ATP. ATP je osnovno energetsko spremište molekule bioloških sistema. Biokemijsko otpuštanje energije ATP je gorivo za sve energetski zahtjevne procese na molekularnom nivou u našem biološkom sistemu.

Elektroni su u biti provučeni kisikom kroz cytochrome oxidant sistem na pozitivan pol stanične baterije. Više kisika u sistemu stvara jače privlačenje. Vježbe disanja, konzumiranje hrane bogate kisikom i život u nezagađenom okruženju bogatog kisikom povećava ispunjavanje naše potrebe za kisikom. Ključ razumijevanja je cytochrome oxidant sistem postoji u svakoj stanici i zahtjeva energiju elektrona da bi funkcionirao. Ta energija elektrona dolazi od biljne hrane koju konzumiramo svježu. Kada je hrana prokuhana osnovna harmonična rezonancija uzorka žive energije elektrona u svježoj hrani djelomično je uništena. Kada jednom razumijemo ovu naučno dokazanu činjenicu logičan slijed je da ćemo konzumirati hranu bogatu elektronima kao voće, povrće, orašaste plodove i sjemenke te proklijala ili namočena zrna.

Dr Johanna Budwig iz Njemačke nosioca diplome iz fizike, farmacije, biokemije i medicine i jedan je od prvih istraživača koje je kombinirao dubinu znanja kvantne mehanike i fizike sa sveobuhvatnim znanjem ljudske biokemije i fiziologije. Ona je zaključila, ne samo da živa hrana bogata elektronima djeluje kao donator snažnih elektrona nego elektronima bogata hrana djeluje kao sunčano rezonantno polje u tijelu koje privlači, sprema i povezuje sunčevu energiju u našem tijelu. Ona tvrdi da su fotoni sunčeve svjetlosti privučeni vibracijom suncu sličnim elektronima u našem biološkom sistemu, osobitu u duplo povezanom elektronskom oblaku pronađenom u našim lipidima. Ti suncu slični elektroni poznati su pod nazivom pi-elektroni. Taj pi-elektronski sistem unutar molekularne strukture ima sposobnost privlačenja i aktiviranja sunčanih fotona.

Ona misli da energija dovedena tim sunčevim fotonima djeluje kao "nati-entropy faktor". Prevedeno terminologijom biologije, entropy znači starenje. Anti-entropy je identično sa obrnutim procesom starenja. Iz točke gledanja kvantne fizike fotoni nikada ne stare; oni imaju brzinu vremena. Sunčani fotoni pronose visoki nivo naloga (anti-entropy energija) u pi-elektrone našeg biološkog sistema.
Što više svjetlosti skupljamo u našem sistemu, to više obnavljamo zdravlje i unosimo energiju koja zaustavlja starenje našeg ljudskog organizma.

Zbog toga, ljudi koji jedu rafiniranu, kuhanu i visoko prerađenu hranu smanjuju količinu sunčanih elektrona koji energiziraju sistem i količinu visoko sunčanih elektrona koji stvaraju visoko elektronsko solarno rezonantno polje. Zahvaljujući Dr. Budwig, obrađena hrana može čak djelovati kao izolator zdravom pritjecanju elektriciteta. Što smo više sposobni apsorbirati sunčeve elektrone, više smo sposobni reagirati, privlačiti i upijati sunčeve elektrone u direktnoj rezonanciji sa suncem, drugim sunčevim sistemima i čak drugim galaksijama. Što smo više u mogućnosti upijati sunčeve elektrone u dublje nivoe kože, manje su mogućnosti za dobivanje sunčanih opeklina i teoretski manje karcinoma kože.

Možda dvije namirnice najbogatije sunčevim elektronima i namirnice koje imaju sposobnost apsorpcije sučevih elektrona su mikroalge spirulina, i AFA dodaje dr. Peter Naydenov, i laneno sjeme u različitim oblicima, uključujući i laneno ulje. Dr. Budwig je izvijestio o slučajevima općeg ozdravljenja i čak karcinoma koji se povukao nakon upotrebe velike količine lanenog ulja koje je povećalo količinu energije elektrona u sistemu i time stvorilo dovoljno raspoložive energije za izlječenje sistema.

Kako spirulina i AFA rastu na visokim nadmorskim visinama i toplim predjelima, imaju povećan beta-karoten i druge karotenoide, sisteme enzima i drugih bioloških sastojaka za bolje apsorbiranje pojačane sunčane i kozmičke radijacije. Otkrio sam da uzimajući spirulinu i trljajući se proizvodom Phycotene Cream (proizveden od Dr. Christopher Hills iz Light Force) ja i moji suradnici i dobrovoljci nismo imali problema sa sunčanim opeklinama radeći duge sate pod užarenim nebom u Tree of Life Rejuvenation Center u Patagoniji, Arizona.

Druga su istraživanja pokazala da su spirulina i Phycotene Cream bili uspješni u obnavljanju stanica squamous karcinoma kože i rješavanju pre-cancer squamous cell carcinoma. Druga su istraživanja pokazala da su tri četvrtine ljudi hipersenzitivnih na sunčanu svjetlost (pate od erythropoetic protoporphinaria) bili u mogućnosti povećati vrijeme izlaganja suncu. Tri četvrtine onih koji su poboljšali svoju prilagodbu mogli su se izložiti suncu četiri puta duže. Za one koji razumiju da smo mi ljudske fotoćelije koje često pate od nedostatka svjetlosti, ovo je izuzetno uzbudljiv pronalazak.

Dr. Budwig je također pronašla da kada kombiniramo laneno ulje sa visoko vrijednim bjelančevinama, tri duplo obmotani elektronski oblaci prisutni u svježem lanenom ulji i proteinima, stvaraju bi polarnu mrežu kondenzatora koji čak bolje apsorbiraju, spremaju i prenose razmjenu sunčevih elektrona i pojačavaju sunčevu rezonanciju. Ona često upotrebljava neke vrste ovčjeg sira kao visoko proteinsku hranu za kombinaciju sa lanenim uljem. Kao vegetarijanac koji ne koristi mliječne proizvode, otkrio sam da je pčelinji polen i spirulina savršena visoko proteinska koncentrirana hrana za kombinaciju sa lanenim uljem.

Prema saznanjima moderne fizike i kvantne biologije, po Dr. Budwig, ne postoji druga živa stvar u prirodi koja više akumulira sunčeve elektrone od ljudskog bića. Izgleda da su ljudi osobito povezani sa sunčanom svjetlosti. Sa istom rezonancijom sunčanih elektrona, naša povezanost sa zvijezdama je povećana našom sposobnošću da prihvatimo poklon njihove svjetlosne energije i biokemijski ju preradimo.
Svjetlost je naša pupčana vrpca sa svemirom.

Naša sposobnost da se ispunimo sunčevom kozmičkom energijom ovisi o jedenju hrane koja sadrži visokosunčane elektrone koji su u rezonanciji i privlače sunčeve i kozmičke zrake.
Naše zdravlje i svjesnost ovise o našoj sposobnosti da privlačimo, spremamo i dovodimo energiju elektrona koja je bitna za energiziranje i reguliranje svih životnih sila.
Što je veće spremište svjetlosne energije to je veća snaga našeg ukupnog elektromagnetskog polja, i posljedično više je energije slobodno za liječenje i održavanje optimalnog zdravlja.

Snažno sunčevo rezonantno polje najavljuje evoluciju čovječanstva u dosezanju punog kapaciteta kao ljudskog "sunčanog bića". Svjetlost podržava evoluciju, a nedostatak fotona u našem tijelu sprečava je. Svjetlost i svjesnost su međusobno povezani.

Vraćajući se u nazad do prošlog stoljeća, Rudolf Steiner, osnivač Waldorf Schools, Antropozofske medicine i biodinamičkog vrtlarstva mislio je da dozvoljavajući vanjskom svijetlu da uđe u naš sistem oslobađamo jednaku količinu našeg vlastitog unutarnjeg svijetla. Što više povećavamo sposobnost apsorpcije i asimilacije svijetlosti to više svjesni postajemo. Što se više mijenjamo povećanjem naše apsorpcije svijetlosti to više sami postajemo svjetlost. Ovo je profinjena tajna "svjesne ishrane".

dr. Gabriel Cousens
Sa engleskog prevele Dubravka Trupeljak i Dijana Mihok, Zagreb 2005. godine
Članak pripremila Eli, prosinac 2007.

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 7:29 pm 
Početnik

Izašla je knjiga o solarnoj jogi i možete je naručiti na linku dole:

SOLARNA JOGA - Živeći od sunčeve svetlosti
(Nauka i umetnost piljenja u sunce)

Priredio Miroslav Kiš cybermikan

Gledajući u izlazeće ili zalazeće sunce svakoga dana i produžavajući gledanje po 10 sekundi dnevno do ukupno 45 minuta, možete potpuno odbaciti ishranu, izlečiti do kraja života sve bolesti i produžiti životni vek.

Hira Ratan Manek, po čijem sistemu je napisana knjiga, proveo je više godina pod naučnim nadzorom živeči samo od sunčeve svetlosti, dokazujući drevnu nauku joge i potvrđujući i savremene slučajeve prevazilaženja fizičkih zakona.

Priključite se sve brojnijoj skupini Sangejzera u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima Srbije i Balkana, jer se pokret i kod nas širi neverovatnom brzinom!

Knjiga : 307 | SOLARNA JOGA | Cena : 290,00 Din

Obim: 150 strana
Cena za inostranstvo: 4,5€

http://www.esotheria.com/latice-hiljadu-lotosa/338-solarna-joga?tmpl=component&print=1&layout=default&page=

Ja cu je odmah kupiti!

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 7:48 pm 
Član foruma

Ja cu je odmah kupiti!

Ako uhvatis vremena skeniraj ju i baci link ovdje. Ili mozda ima vec na internetu u (pdf?) nekom formatu?

LP

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 8:21 pm 
Početnik

bad.ass je napisao/la:
Ja cu je odmah kupiti!

Ako uhvatis vremena skeniraj ju i baci link ovdje. Ili mozda ima vec na internetu u (pdf?) nekom formatu?

LP

Ne bih da krsim autorska prava a ni da uskracujem ljudima prihode od nje za sirenje sungazinga, to je prokleto i ja necu u tome da ucestvujem, uzvini.

[-X

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 8:42 pm 
Član foruma

A jel moram da platim i za gledanje u sunce? Kakva autorska prava? Mogla sam i ja da napisem knjigu o tome nakon citanja ove teme, pa da zaradim koji dinar.

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 9:28 pm 
Član foruma

to je prokleto.

Od strane koga, molit cu lijepo?

LP

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 9:45 pm 
Početnik

Ljudi uzeti neku knjigu nekog autora i prevesti bez da otkupite autorska prava, u ovom slucaju ID "Esoteria" je krivicno delo i kaznjava se krivicnim zakonom. Ja u tome ne zelim da ucestvujem i hocu svoju karmu da sacuvam cistom.

Bolje kupite knjigu kao ja sto cu je kupiti, poklonite je nekome za koga hocete da cuje o sungazingu i pomozite ljudima koji sire sungazing, imate izvrsnu priliku da pomognete u tome.

:thumbup:

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 10:33 pm 
Član foruma

Ljudi uzeti neku knjigu nekog autora i prevesti bez da otkupite autorska prava, u ovom slucaju ID "Esoteria" je krivicno delo i kaznjava se krivicnim zakonom. Ja u tome ne zelim da ucestvujem i hocu svoju karmu da sacuvam cistom.

Kakve veze ima karma (spiritualna "materija") sa ljudski stvorenim (ovozemaljskim) krivicnim zakonima koji ce te kazniti sto si skenirao knjigu?

LP

Vrh

PostPostano: pon apr 26, 2010 8:19 am 
Član foruma

miki, a jesi li pitao Maneka za autorska prava, kad se vec razbacujes tom pricom i njegovim sistemom...miki miki, navlakusa ti je tolko prozirna, a izgleda da ti i sistem piljenja u zvijezdu nevalja, posto pises kroz donje centre :thumbup:

Vrh

PostPostano: pon apr 26, 2010 11:06 am 
Početnik

no harm and no copy rights for translating the book since it is on me.. so dont worry about that. from my side you are given permission for the book. ok

Kao sto vidite dozvola od Hire je dobijena kao i za SVE ostalo... a u to ne treba da se mesate nego malo vise samo da gledate sebe i poradite na sebi. Gledajuci u nase greske necete videti svoje, gledajuci na nas ego necete videti svoj.

Koliko ja znam najavljena je licna knjiga iste osobe koja izlazi u julu mesecu a koja je priredila ovu knjigu, da mu ne spominjem sad ime ovde jer je ono kao mac ognjeni za neke ovde.

Sto se tice autorskih prava pouzdano znam da je sve zakonski pokriveno i dobijeno... isto tako znam da i ko ih prekrsi to izdavacka kuca resava zakonom predvidjenim sredstvima. Ako mi ne vreujete pitajte Gospodina Vladimira Madica, iz "Esoterie"

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.