Hrvoj je napisao/la:
Ne kontam sta ces dobit s tim da "sluzbano" izadjes iz crkve, moze ti samo biti gore.
Kakve veze da si u crkvi ako se ne osjecas da pripadas tamo. A ne vidim kakvu ti crkva pravi zapreku u shvacanju necega ili prihvacanju necega.
Baš nikakva (zapreka), ako nešto nisam onda je to formalist tj. uzdizanje forme nad sadržajem ali me zanimalo ima li tko takvih iskustava odnosno reakcije "druge strane" koja mora se priznati itekako vodi računa o formi.
Jedan frend mi je rekao čemu borba, svaka borba vodi istrajavanju problema, što se može uzeti u obzir u razmišljanje. Ja o ovome razmišljam na način da što bi netkome dao "blanko ček" da s mojim glasom maše kad mu to paše u vremenima koja dolaze. Ne želim niti pozivati na revoluciju i kreirati pokret protiv, niti smatram da će jedno moguće raskidanje saveza nešto promjeniti. Ali ako nešto više nije validno, onda to treba i raskinuti, ili? Ako se rastaviš od žene, bilo bi dobro to i formalno popratiti zar ne? Mada se može uvijek reći s nama je gotovo, ali što ako druga strana nastavi podrazumjevati neke stvari u kojima više ne želimo učestvovati?
Hrvoj je napisao/la:
Isto tako znam i ljude(sa podrucje Osijeka) koji su sebe i obitelji "ispisali" iz crkve i sad im djeca imaju problema u osnovnoj skoli posto im se ostala djeca rugaju. Po meni vrlo glupo i nepotrebno za djecu posto su jos mali i ne shvacaju stvari kao mi.
Hvala na informaciji, takvi primjeri su me zanimali.
Pantelija je napisao/la:
Ako raskineš sa katoličkom crkvom imaćeš problema sa sahranom, neće te svećenik opojati, a to je baš prikladan ceremonijal za sahranu. Alternativa je da te zakopaju ko psa uz neki nemušti govor prijatelja ili rođaka. Crkve su prikladne samo za sahrane i svadbe, samo za to bi i trebale služiti. Za sve ostalo ne.
Dobra primjedba, mada sam namjeravao u oporuci ostaviti da me kremiraju i bace u more duboko

Valjda će lakše biti naći nekog pijanog mornara nego svećenika, tko bi ga znao