Sada je: sri maj 14, 2025 4:59 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Regresija i hipnoza
PostPostano: sub feb 20, 2010 11:07 pm 
Član foruma

2. Pitanje postavlja T:”ŠTA DA RADIM A DA BUDU ZADOVOLJNI MOJI DEMONI?”

“Teško pitanje…ima mnogo demona i kad bi svi demoni bili zadovoljni, bilo bi nemoguće, jer imaju suprotstavljene želje…jer su oni jedan protiv drugog i čak je i jedan sam protiv sebe, menja svoju želju, nisu postojani a čak i kad se zadovolji želja, oni je menjaju kao neka nadgradnja, i mora da se dalje zadovoljava…zato je nemoguće zadovoljiti demone- večno…kad si gladan zamisli, najeo si se i…i opet si gladan…tako i nihove demonske želje…da nastavi da zadovoljava neke demone…a, sad osećam jak pritisak sa leve strane, jedna tačka na glavi…bol…a sad mi je prijatno…kao da mi je izvukao iz glave jednog malog demona…on je beba i još ništa nije radio…ja nisam ni bio svestan, ali je anđeo to uradio da se ne razvije…ali …NE MOŽE, TEK TAKO, DA IZVUČE DEMONE KOJI NEŠTO VEĆ RADE…ja ne bih izdržao da mi on izvuče te velike demone, jer bi pružali neverovatan otpor…da li može u anesteziji?…Da, totalnoj, ali i T. i anestezija demona, jer demon može, uvek, da me probudi iz anestezije…a, kakva je anestezija za demone?…Najosetljiviji su nakon kad su zadovoljili svoju želju…taj neki period…osećaju…nisu, tad, toliko aktivni, jer uživaju u tom zadovoljstvu…treba ih uhvatiti u tom periodu i onda im koknuti anesteziju…Kako?…Pa, igla i špric i pravo u arteriju…, (smeh…)…to je način kako on meni da izvuče demone a da ja preživim…već da ja njih postepeno da smanjujem, a ne da anesteziram…moram da učinim da se razbole, ali da oni, toga, nisu svesni…onda se njihove potrebe smanjuju, kao kod čoveka, a oni, pri tom, to ne znaju…kad se skroz razbole, onda sve njihove želje se pretvaraju samo u jednu, u želju da ozdrave…taj trenutak treba iskoristiti, jer tad mogu da ih prevarim…Kako?…mogu da ih pustim da umru, ali to je loše, jer to privlači nove demone…ne moram da ga eliminišem, već da ga održavam stalno bolesnim…a AKO ŽELIM POTPUNO DA GA ELIMINIŠEM, ONDA MORAM DA SE ODREKNEM TOGA ŠTO JE ON RADIO…ILI DA PREUZMEM ODGOVORNOST DA TO JA RADIM, SVESNO, UMESTO NJEGA …jer demoni koji to rade, umesto mene, preuzimaju odgovornost i mene onesposobljavaju da radim korisnije stvari…ali posledice osećaju oni…
ZAKLJUČAK (kaže anđeo*): “Demone treba umanjiti, a potpuno eliminisati je velika odgovornost i veliko odricanje od stvari koje se, inače, u životu rade…pa i samo hranjenje, jelo, je pod kontrolom jednog demona…ako bih preuzeo potpuno odgovornost, morao bih da budem svestan svakog atoma hrane i gde da ode, da sam raspoređujem, a to je jako komplikovano, a to radi jedan demon, koji pri tom uživa…ne bih umeo tako dobro to da radim kao on…ali nisu svi denoni isti… bez nekih je nemoguće živeti, ali bez nekih se može, nisu potrebni”…Sledi priča o jednom demonu kojeg je T. želeo da upozna, svog demona, ali ukratko…

Vrh

PostPostano: ned feb 21, 2010 9:48 am 
Administrator

Mislim da bi u vezi s ovom temom trebalo pogledati film

THE FOURTH KIND

... s Milom Jovovich u glavnoj ulozi.

Neki će dokumentarne dijelove filma, vjerovatno proglasiti "fejkom" (samo-trankvilizacije radi), međutim, činjenica je da su oni autentični a da "loš kvalitet" takvih snimaka dolazi usljed statičkog elektriciteta koji se javlja redovno kod pokušaja snimanja nekih "senzitivnijih" seansi, odnosno, interakcije demona/vanzemaljaca/anđela (uglavnom ista 4D OPS bagra u različitim odorama) s ljudskim bićima.

Na osnovu ovakvih materijala može se steći i kakva takva predodžba o razlici između regresija koje rade individue bazirane na religijskim ili new-age temeljima od onih koji pristupaju toj problematici izvan do sada zadanih nam mentalnih programa i predubjeđenja (koja uglavnom proističu iz istih programa), te tako otkrivaju neke detalje iz naše realnosti koji su daleko od onoga "što se babi snilo, to joj se i zbilo".

Kod new age/religijski baziranih regresivnih terapeuta, odnosno, njihovih materijala iz seansi, primjetićemo i jedan nedostatak svjesnosti o postojanju tzv. "paravan memorije", tako da se SVE što klijent/pacijent prezentira, uzima kao validno bez ikakve rezerve. Tako, u nekim slučajevima terapeut samo verifikuje laži koje su žrtvi instalirane a onda se ide na praćenje nekih pozitivnih reakcija koje mogu usljediti kod nje nakon seanse (često privremeno) kako bi se verifikovala učinkovitost terapije (...a ona se onda udala za princa koji je stigao na bijelom konju, pa su živjeli u zdravlju i veselju do kraja života i čiča-miča, gotova je priča.)

Pozdrav

Vrh

PostPostano: ned feb 21, 2010 1:36 pm 
Član foruma

Kod:
http://rapidshare-free-download.com/movies/1924-the-fourth-kind-2009-dvdrip-xvid.html

http://www.divxturka.net/musics/626143-hf-fourth-kind-2009-dvdscr-xvid-silentninja.html

http://www.vo2ov.com/-RS-com-The-Fourth-Kind-2009-RapidShare-MegaUpload-HotFile-Free-Full-Download_173641.html

http://warsew.com/4207/the-4th-kind-ts-xvid-imagine/

Vrh

PostPostano: ned feb 21, 2010 1:45 pm 
Član foruma

da,lepo si to rekao.
zato se deci i ne daje tolika sloboda... da sude i donose odluke, ili vode i navode...
jer to nije njihova uloga i nije u skadu sa njihovim prirodnm mestom... a pogotovo sa znanjem i iskustvima, koja nemaju, a koja ih tek cekaju, kako rastu...
znaci, deca treba prvenstveno da se igraju... i da - zive.
ako bas treba, a ne moraju, da sde i donose odluke kao odrasle osobe, onda im se daje pojednostavljeno, samo crno ili belo, tako da se ne zamaraju da razmisljaju svojom glavom, jer bi ih zabolela glava, posto za razmisljanje je potrebno i dosta infrmacija, koje nemaju.
onda bi samo sedeli, blokirani... i ponavljali jednu mantru - ovo nista ne valja.
tako i jeste - najlakse, za njih.
kasnije vec idu u skole neke, procavaju... saznaju... sa raznih strana, ne samo jednu stranu, odvojenu, razdvojenu, vec i onu drugu stranu, njenu suprotnost.
nekada i samo jedna lekcija, to razdvajanje i sud, kao i stav samo jedne strane, moze da traje i 2 hiljade godina... dok se ne dodje do - zida. i, nema gde dalje. Lupanje glavom u zid, da se tvrdoglavo prodje, t.j. nastavi - istim, programiranim, putem, na zalost, ne ide vise.
zato i postoji zid. da se, barem povremeno, covek okrene i na drugu stranu, izadje iz prve slike, filma... zivota... i - re - inkarnira, sa sasvim suprotnim gledistem.
i to je, isto, matrica, deo prvog programa... sve dok ednom ne uspe, u jednom zivotu, da poveze obe strane, u jedno.
i moc i bespomocnost... i znanje i ne znanje... i pobedjivanje i predavanje sebe, u potpunosti... i dobro i lose... znaci, nema vise - suda... i sudjenja... pogotovo krutog, sa samo jedne, svoje, tacke gledista... nego propustanje i - prihvatanje... obe strane, zajedno, u - jedno.
znaci, treba izaci malo, iz sebe, prosetati se... svejedno kako i gde, po nekim drugim zivotima, stavovima, najbolje suprotnim, jer - to su prva vrata, prvi prolaz, ka svimostalima.
znaci, prva lekcija je dualnost kao jedno, bez suda... jer smo se navikli na linearno vreme...
a u ovoj dualnosti je vecina ljudi - zakljucana...
pa, kada se otvori ta kapija, onda se otvara i multidimenzija i vreme u svojoj beskonacnosti, vecna Kala... kao i beskonacne sposobnosti koje imamo, a koje su sputavane... nekima... kao sud.
u tom smislu, regresija nudi izlaz kroz navedene kapije... putovanjem kroz - vreme.
u - razne dimenzije, raznih svemira.
sa = raznim iskustvima.
ko nema problema sa osudom... moze lepo da se zabavi, i kroz to i nauci, realizuje, ponese nova iskustva, i siri se... svoju svesnost.
da li je to istina ili Maya, iluzija, je takodje pitanje - suda, dakle, za osnovnu skolu.
dakle, neke lekcije ne mogu da se preskacu...ili mogu, ali onda ide i vracanje, da bi se, ipak dosledno, redom, savladale.
ali, izbegavanje skole, zbog tezine razmisljanja svojom glavom, i nije nesto.
Pogotovo ako se jos i zauzme stav suda... da su sve skole i sve,SVE... samo jedna strana...
ipak, proucavanje je inspirativno... ili barem UVEK - MOZE... I TREBA... da se postavi, osim ako bas mora da bude - mucenje.. onda je razumljiv svaki otpor... i svaka odbrana, branjenje se, sebe... svojih jednostranih stavova, svog uma, svog ega...
sa iluzijom da bas to nije OPS.
a, sve ostalo - jeste.
a, predavanje, sebe... drugima, drugim stranama misljenja... i jeste, kao, mnogo tesko....
dati nekome nesto, i biti deo njega, zajedno...
odvajanje i spajanje...
za razmisljanje... ili sud, svejedno... obe strane.

[pzdrav

p.s. zao mi je sto je ova tema regresije povezana PROGRAMOM, sa hipnozom, verovatno da tesko ide poimanje RAZDVOJENOSTI ove dve teme... ili barem MOGUCNOST da su razdvojene, jer hipnoza podrazumeva, po mom misljenju, MOC... potpunu, jedne osobe nad drugom, sto je programerima JAKO BOLNO, bez obzira na pitanje i ODGOVORNOSTI, za decu...
pa, tako se NAVODE citaoci na ovo direktno povezivanje, t.j. vezu... kao deo nekog programa, valjda... ili nesvesno... ili sa odredjenim ciljem i svrhom...???
OVO JE PITANJE ZA ADMINA!

P.P.S. nadam se da se ova tema ipak malo razdrmala od ucmalosti...i osude...
i da je dodirnula neka srca, hahaha...
a ako ne bas srca... onda barem uma... nekog, otvorenijeg... za polemike i razgovor, radi RAZMENE iskustava, znanja, energije...
ali, ako je poenta i stav galaksije... da se ovoj temi da nalepnica - zabranjeno...
ili - strasno opasno i zavodljivo, hahaha...
onda to treba jsno i ne uvijeno i reci...
uvek ce biti i onih poslusnih... hahaha...

ali, ako o ovome mozemo da diskutujemo, bez osude... za dobrobit citaoca... sa iznosenjem i licnih iskustava i znanja... bice mi drago da dam sve od sebe...
jer i ova iskustva su nekakva iskustva, znaci ne teorija... pa ce nekome koristiti...
svejedno cak i da im pomogne i da budu - protiv...

8)

:occasion5:

Vrh

PostPostano: ned feb 21, 2010 7:10 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:

THE FOURTH KIND

Neki će dokumentarne dijelove filma, vjerovatno proglasiti "fejkom" (samo-trankvilizacije radi), međutim, činjenica je da su oni autentični

autentični?
jel postoji neki dokaz za to?
bilo je već rasprave u filmskoj temi...

Vrh

PostPostano: ned feb 21, 2010 9:57 pm 
Član foruma

poznati su mi metodi manipulacije uma... s obzirom na proucavanja i rad, sa ljudima i njihovim raznim problemima, preko 20 godina...
a, takodje i po pitanju MARKETINGA, vizuelnog, sto je moja osnovna PROFESIJA...
kao i 30godina proucavanja religija, psihologije i Veda...
dakle, reci za neki film, veliku reklamu... je skroz ok... pogotovo navodeci ljude na MOC imena glumice, njenu lepotu... privlacnost, velicinu... sto ce mnogi egovi i umovi da prihvate zdravo za gotovo... ne razmisljajuci i o drugoj strani medalje... t.j. - NOVAC.
Reklama se radi zbog popularizacije i SLEDJENJA... a to znaci, u ovom svetu - zarada, novac, a, usput se proda jos kojesta, nekada i - ludilo.
naravno, ovim ne sudim o autenticnosti tkzv. cinjenica... samo o onome sto znam... iz svojih oblasti i iskustva. Ali, razumeo sam da je ponuda za film samo PRILOG TEMI, samo JEDNO VIDJENJE - FILMSKE INDUSTRIJE, ne i sigurno u potpunosti, 100 % istina, ili naucni metod rada, naravno.
za one koje ZAISTA INETRESUJE REGRESIJA....i regresoterapija... kao METODA LECENJA, priznata i u tkzv. zapadnoj medicini... na Istoku je to kao dobar dan... dakle metoda se sastoji iz VRACANJA, SECANJEM... kroz linearno poimanje vremena u vreme, trenutak, kada je NASTAO NEKI PROBLEM... kao UZROK.... sadasnje POSLEDICE, koja nije zadovoljavajuca za osobu, znaci da je OGRANICAVA, U MNOGOBROJNIM VIDOVIMA.
nekada se radilo, na Zapadu, samo vracanje u detinjstvo... a danas, sasvim normalno, prihvatajuci reinkarnaciju kao deo nekog veceg smisla... i u prosle zivote... pa I IZMEDJU ZIVOTA, t.j. inkarnacija.
zat bih preporucio NAUCNU LITERATURU... pre svega knjigu dekana sa Mayami univerziteta, i profesora, jednog od vodecih Zapadnih svetskih strucnjaka za regreoterapiju i hirurgiju:
Dr. Brian Weiss - Many lifes, many teachers...
mnogi ucitelji, mnogi zivoti... postoji hrvatsko izdanje, slicnog naziva... od 2002. godine.
tako da postane jasnije da je regresija... t.j. koriscenje uma kroz secanje... KAPIJA I KLJUC...
ZA MULTIDIMENZIONALNE SVEMIRE I VREMENA...
SA OGROMNIM POLJEM ISKUSTAVA... nasih zajednickih... kojima mozemo da pristupimo... i ponesemo sa sobom, ugradjujuci u sebe.
naravno... za to je potrebna OTVORENOST UMA...
takodje, po pitanju smisla i oragnizovanja jedne inkarnacije, preporucio bih knjige takodje regresoterapeuta -
Putovanje duse... i Sudbina dusa... Michaela... ne znam, sada, prezime... Brown, ili kako je - tacno... ali ako nekoga zainteresuje, lako moze da nadje na www. 4shared.com
i ukuca nazive knjiga... moze da skine cele u pdf formatu.

:roll:

pozdrav

Vrh

PostPostano: ned feb 21, 2010 10:58 pm 
Član foruma

extranoize je napisao/la:
galaksija je napisao/la:

THE FOURTH KIND

Neki će dokumentarne dijelove filma, vjerovatno proglasiti "fejkom" (samo-trankvilizacije radi), međutim, činjenica je da su oni autentični

autentični?
jel postoji neki dokaz za to?
bilo je već rasprave u filmskoj temi...

I mene bi zanimalo može li se činjenica o autentičnosti čime podržati... :?:

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 8:31 am 
Administrator

Naravno da se ne može dokazati, isto kao što se ne može dokazati ni da je video materijal kojeg sam lično snimio prije par dana autentičan.

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 4:31 pm 
Član foruma

deca su, po samoj svojoj prirodi - potpuno iskrena, otvorena... potpuno predana i poverljiva... iz ciste ljubavi...
svojim roditeljima.
to je jedan princip - povezivanja, spajanja i, kasnije, razdvajanja.
radirazmene iskustava, prosirenja se na druge osobe, pa tako i prosirenja svesti... ili budjenja svesti.
naravno da deca jos ne rade podele, razdvajanja... na znanje - neznanje... istina - neistina, ili laz, prevara, iluzija.... ne sude... znaci ne zive u dvostranosti.
Onda dragi nasi roditelji, onako kako znaju i umeju NAJBOLJE... I IZ NAJBOLJE NAMERE, jer nisu IMALI OD KOGA DA SE NAUCE BOLJE... mogu da manipulisu svojom decom, i navode ih na svakakve stvari i ne znajuci bas najbolje - sta tacno rade.
Obicno umeju da zavlace rodjenu decu, da im neposteno, na iskrena pitanja, odgovaraju zavlacenjem, neiskrenim objasnjenjima, mozda i ignorancijom... svejedno.
ali, ovde pocinju i prve manipulacije.
zar je tako tesko odgovoriti ISKRENO i jasno, kokretno, na decije iskreno pitanje...???
pa, jeste... samo je pitanje samosvesti i samospoznaje - a zasto se tako radi...???
sta je, zapravo, nasa zelja... ???
da VODIMO I PODUCAVAMO, glumimo vodice... ucitelje... usmeravamo, navodimo... ili cak i spasioce... sveta... ALI - ZBOG CIJE BABE - ZDRAVLJE, sto bise reklo...?
pa, u osnovi je, ipak, PITANJE - LJUBAVI...!!!
KO MENE TOLIKO VOLI KADA JA ZAVLACIM, NAVODIM, MANIPULISEM - DRUGE,iako, kao, verujem da ih - prosvetljujem...?
pitanje je za svakoga, SAM SA SOBOM, I ZA SEBE...!!!
ONDA CEMO, U SEBI.... da pronadjemo i tog demona koji voli da manipulise istinom, pa se, BAS ZBOG NJEGA, U NAMA... toliko bojimo ISTOG TOG DEMONA.... U DRUGIMA,jer, zaboga, mi MORAMO DA SEBE ODVAJAMO, DELIMO, RAZDVAJAMO... OD - DRUGIH... NAS... MENE...
JA DOBAR, OSTALI - ZLI.... ja istina... ostali - lazu...
demon je u nama, samo ga treba pronaci i OSVESTITI...
onda sve postane kristalno jasnije...
e, ovo je princip rada regresije i regresoterapije...
svest o svojoj bozanskoj... ali i demonskoj prirodi...
sa - PRIHVATANJEM, U POTPUNOSTI... OBE STRANE... ZAJEDNO, kako god to za decu zvucalo - sokantno, ili nerazumljivo, odbojno... ili bi da se bune, budu protiv, svejedno...
ova spoznaja i NIJE BAS ZA DECU... koja vole iluziju da su RAVNI I ISTI, POTPUNO...
SA - BOGOM... kao i svaki ego, koji sebe brani, na ovaj ili onaj nacin.

sledi jedna prica sa seanse, po pitanju KRUTIH STAVOVA... u bilokojoj frekvenciji, kao i uzroku i posledicama, u ovom zivotu...

PRIČA O ČELIČNOM ČOVEKU
Ne mislim da je priča vezana samo za tu osobu, jer sam viđao i viđam, mnoge krute osobe, a pogotovo osobe koje su negde krute. U nekoj frekvenciji, nekom pogledu, nekoj filozofiji, mišljenju, ubeđenju ili veri. Čovek je, na astralnom nivou, imao glavu, normalnu, ali je celo telo bilo kao ploča od debelog čelika. Bio je interesantan i smešan. Njegov život se vrteo oko ovog posebnog dara, koji je umeo da bude, nekada i nedostatak. Bio je veoma jak, čvrst, tako reći i neprobojan. Niko nije mogao da ga savlada, iako nije bio krupan rastom. Sa ljudima koji su mu odobravali bilo je lako, ali su problemi nastali za one ljude koji su bili bilo kako protiv. Nisu smekžli ni da mu protivreče, da javno iznose, a još gore i da brane svoje stavove koje su suprotne čeličnom čoveku, a najgore bi bilo ako bi se, kojim slučajem, usudili da se bore i izbore za suprotne stavove. Tada bi osetili ono najgore, a to je udarac čelika u glavu. Imao sam prilike i sam da ostim kako to funkcioniše i nije mi, ni najmanje bilo prijatno. Da ne kažem da mogu da nastanu rane veoma bolne i dugotrajne. Zato su ljudi, izbegavali da mu se suprotstavljaju. Ali, to ga nije uvek zadovoljavalo, nekda je imao svoje žute minute pa je sam provocirao, kako bi opt pokazao i dokazao ko je glavni, najjači u luci, ai šire. Šteta što je u polufinaliu državnog prvenstva dobio proliv i izgubio meč, potpuno nezasluženo i krivicom prirode, jer je bilo procenjeno da će biti šampion i reprezentativac na svetskom prvenstvu. Gledao sam i slušao priču mog anđela. Imao sam utisak da taj čovek ne živi baš normalno, i da nije čaš srećan zbog te svoje prednosti nad ostalima. Onda mi je anđeo pokazao njegov prošli život i uzrok sadašnjeg stanja. Bio je mali i živeo je sa roditeljima u nekoj kolibi. Jedno je sa ocem otišao u šumu da seku drveće. Veliko, ne znama da li za prodaju ili ogrev, ali drveće je vilo veliko. I usred seče, jedno poveće stablo se obručilo na njegovog oca i pritislo ga. Mali je video svog oca u mukama i pokušavao je da mu pomogne, da ga izvuče i spasi. Ali, nije uspeo i otac je preminuo. Posle toga se pokazuje scena, nekoliko godina kasnije, kada već stariji, ali još uvek dete, dolazi kući i zatiče svoju majku sa drugim muškarcem. Prilazi prozoru i vidi scenu vođenjka ljubavi. Shvata da je to nešto što nije ok, i shvata da je sam kriv za to, jer nije uspeo da spasi svog oca i zato se, sada, događa ovo. Duboko razočaran, odlazi do litice i baca se sa nje u provaliju sa željom da se ubije. I, pada, prikovan na drvo koje je izraslo na ivici provalije, ali ubrzo nakon toga, umire. Zato, u ovom životu, ima telo od čelika. Kako se niako ne bi desila ista stvar, da padne i da se razbije. Ovako će moći, uvek, da bude čvrst. Onda se film njegovog života odvija dalje. Vidim da čovek ima problema da se savije, da ga bole leđa i kičma. Teško mu je, jer mu je teško telo. Pitam anđela a da li može ovom čoveku nekako da se pomogne i kako? Anđeo mi odgovara da postroji samo jedan način. Neko mora da ga uhvati za glavu, neko drugi za noge, a treći da ga, svom snagom, zvizne u stomak. Sluđam i ne mogu da verujem. Kakva je to pomoć? Pa, kaže anđeo, ovaj ćovek ne može, nikako i nikada da se savije. To je veliki problem. Tolerancije i odnosa prema drugim ljudima, ali i prema bogu i autoritetima. Isuviđe ima strahova da bi dopustio sebi ikakvu slabost, a nikako i da je pokaže, jer ima osećanje da đe svi da ga iskoriste i ponize. Zatzo je jedini način da mu se pomogne jed da pukne. Drugog načina nema. Koliko god da se savije, toliko i još mnogo više će da vrati, na drugu stranu, kad se pritisak smanji. To je njegova priroda. Zato jedino ako pukne, imaće mogućnosti da se otvori i da nešto promeni u svom životu. Samo će, sve, da se promeni, jer on više neće imati tu zaštitu.
Hm, pomislio sam, mislio sam da su anđeli dobri i da pomažu ljudima, a sad vidim da mogu i da lome ljude. Kakva je to pomoć, polomiš koske, čoveku, i praviš se da si mu pomogao. Dobra for a. Nisam hteo baš previše da komentarišem ovu ideju. Jer sećam sekako mew je, nekada, nagovarao da idem kod zubara. Zna dobro kako mrzim zubare i kako mrzim i samu pomisao na to, pa mučenje dok idem, pa mučenje dok čekam na red, pa onda i čukanje u zdrave zube, samo da me boli što više. Onda ono zujanje i bolovi, ne znam kad će kraj. I on mi još savetuje kako je to dobro, jer nekada mali bol može da ppomogne da se spreči mnogo veči i dugotrajniji. Hvala lepo, verujem mu na reč, ali ako baš ne moram, neću ni da idem, pa makar me bolelo. A imao je i foru, kao, pa znaš, tvoj zubar toliko želi da ti dođeš kod njega, jer ima osećaj da ga ljudi ne vole i jako mu je drago kada vidi da neko dođe. Oseća se važnim, zar to nije lepo da mu učiniš? Jkeste, mislim se, hajde uradiću to neki put ako je baš tako, valjda ću negde da dobijem nekoliko poena, ali samo da pitam nešto, ništa da mi ne radi. I to sam rešio, povadio sam skoro sve zube, ali imam prijatelje i među zubarima.

citat iz knjige Regresoterapija kao inspiracija i lek za mnoge bolesti

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 6:16 pm 
Član foruma

Ovde fali samo malo ulja, sirceta i soli . . . :mrgreen:

Ti i ne moras da razumes.

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 8:55 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Ovde fali samo malo ulja, sirceta i soli . . . :mrgreen:

hahaha...
istina, brate,

ISTINA

neki ljudi ne mogu da
ZIVE...
ako NE ZNAJU - ISTINU...
lepo si ovo rekao...uvek im nesto nedostaje...
pa da SVE bude po njihovom ukusu... i keiterijumu...
a, kada bi, samo jednom, progutali nesto sto ima drugaciji ukus, na primer japanski...
il bi se prosvetlili il uradili cudo... nevidjeno...
zato deca i treba da se drze za majcine skute... pa makar i kad pljuju na prolaznike...
sto je SUGURNO, SIGURNO JE...
hahaha...
mama uvek stiti...
p.s. dodaj, slobodno, sta god hoces, ponta je da se PROBA...MALO... DA PROMENIS...
nesec da umres, valjda...
il dobijes bolove... u stomaku...
PA, CAK I TADA... SI USPEO...
izasao iz navike... prosirio... spisak... recepata...
ah, Boze... kako je to STRASNO - TESKO... ljudima, na ovoj planeti, kao da ih, ALI STALNO...
GUZVA NEKI STRAH... sta li je to...???
da izadju... na ulicu...i igraju se... sa drugom decom...
ja to NE MOGU DA RAZUMEM, isuvise sam glup, ZA TO...

:love10:

Ti i ne moras da razumes.

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 9:54 pm 
Član foruma

ovde je, koliko vidim, trenutno samo, NADAM SE... interesantno, veoma, SAMO JEDNO pitanje odnosa:
ISTINA - NEISTINA,
ili bolje reci - laz, prevara, iluzija...
pitanje je: ZASTO JE - BAS TO, TOLIKO - BITNO...???
pa, svako zna odgovor - da nas, neko, NE PREVARI, iskoristi, zavede, navede NA POGRESAN PUT,T.J. - GRESKU, GREH, hahaha...
STRASNO, STRASNO...
tipicna KARMA... i PROGRAM, ili potprogram... tako SUPTILAN, da tesko moze i da se skonta, a ne oslobodi...
a ljudi kao zvecke... vrte se, nekada i celog zivota... ili i hiljade godina... samo oko toga, pitanja ZNANJA... i nikako da rese, problem, do kraja...
i, NIKAKO DA PRIMETE, cak... da za sve to vreme... NE ZIVE, ali uopste...
ne vide tog demona, koji zivi... unutar nas... i hrani se bas svim tim, cime smo programirani...
DA = ZNAMO... znanje...
i= - ISTINU...
pa, u cemu je kvaka...???
u - ZIVOTU...
zivot se, jednostavno - ZIVI...
vezba za sve je vrlojednostavna:
uzmes glavu, svoju... i skines je sa tela... stavis u cosak sobe...
ili kod nekog bozanstva, ali to je sada - fujjj...
i - KAKO SE OSECAS... kada nemas glavu...???
mirno, brate... i ispunjeno...
sto znaci da si uspeo... zacini nisu ni bitni... IZNUTRA je to...
...
evo i jednog ociglednog primera manipulcije umovima... KAKO PREPOZNATI -
ISTINU, hahaha... kod manipulacije... da se bas zastiti svako onaj koji ima tu POTREBU...
ova ema ima naziv: regresija i hipnoza...
ne ulazim u to KO je to tako postavio i napisao, povezujuci ova dva pojma.
i ne sudim da je ta osoba - manipulator, programer, hahaha...
ali, ako je to pisala osoba da sebe reklamira, kao hipnotizer... to je vec razumljivo...
mada, onda bi bilo malo naopako, t.j. naziv - hipnoza... samo... ili hipnoza u - regresiji...
dakle, malo analize za analiticke umove...
znaci, povezuje se jedna disciplina, medicinska i opste prakse... jer regresija je jedan metod...
a hipnoza je deo tog metoda KOJI NIJE BAS NI MALO - PRIVLACAN, za ljude...
jer zahteva POTPUNO PREDAVANJE... NEKOJ, JOS I SKORO NEPOZNATOJ OSOBI...
ZNACI, gotovo potpuna manipulacija... i BEZ - MOC... BESPOMOCNOST...
a, to je, za svaki ego... misli se na LAZNI EGO...- KATASTROFA...
znaci, prica je ocigledna, da ne duzim, svakome...
OVAKAV NAZIV JE - ODBOJAN... VECINI LJUDI...!!!
zbog povezivanja sa hipnozom...
to i jeste priroda laznog ega, da se razummo, ali je ovde kaoMANIPULACIJA povezivanje regresije sa tom hipnozom...
dakle, ko god da je za to ODGOVORAN, ovde se lako da utvrditi ODGOVORNOST za ovu manipulaciju, AHAAHAAHA...
taj treba i da razdvoji ove dve teme... i izvini se... za nametanje svog ubedjenja...
ili, da bude DOSLEDAN... i uz naziv sajta: galaksija... doda dodatak
GALAKSIJA I HIPNOZA...
iskreno i posteno... onda ne bi bilo manipilacije, vec jasna slika sajta...
ovako se ljudi navlace na sirinu, kao... galaksije... a onda, unutra...manipulacije sa spajanjem hipnoze sa nekim temama...po STAVU I MISLJENJU... dakle te osobe...
nadam se da sam bio razumljiv...
i, koliko bi procenata ljudi privkao takav naziv sajta...???
mislim, i cilj komunikacije je da se razumemo... nadam se...
mada razumem sve psiholoske igrice, to mi je posao...
pa i igra - hahaha... nisi me razumeo...
dakle zavlacenja oma svuda oko nas... i u nama...
koliko je bas ta hrana najbolja... u odnosu na razumevanje...
naravno, jasno mi je da svi gresimo, ali to je vec visa skola... za oslobadjanje od toga... i da ovo, sa nazivom, nije bilo svesno i namerno, kao NAVODJENJE na neciji sud i emocije...
jer, ne mogu da se ne nacudim da u okviru nekog foruma ima toliko ljudi PROTIV jedne klasicne medicinske naucne prakse... koja, dakako... leci... pomaze ljudima da zive bolje i slobodnije...
pa se izvinjavam, svima... sto sam uzeo i malo maceve, na astralu... da se razbude neki koji spavaju... milenijumima, hahaha...

pozdrav svima...

nadam se nekom kreativnom dijalogu... razmatranju...
moze i pitanja... ako nije previse ponizavajuce...
naravno - uz pljuvanje, obavezno, hahaha...
to se podrazumeva

:lol:

p.s. nadam se, ipak, da ima otvorenih umova... da probaju i malo nesto drugaciju kuhinju...
ili barem sa- znaju... da i tako nestto postoji, kao MOGUCNOST... za sve...

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 10:22 pm 
Član foruma

evo malo nekih, kao, vezbi... sa seansi, novijih... i realizacije...
koliko ce to moci neko da uradi sam, ne znam... ali vredi pokusati... sve je moguce u nekoj dimenziji i vremenu...

1. SAMOIZLECENJE... uz isceljivanje rukama

Mala GLUPACA, plavusa, jel te... nije mogla iz tri pokusaja da iskapira i nauci se, na seansama - KAKO SE RADI ISCELJIVANJE - SAKAMA... takozvanom bioenergijom...
a posto smo bili stigli i do ginekoloskog pregleda... koji je kod zena vrlo bitan, nadam se da se ovo razume... ne samo kao pregled trenutne situacije i stanja zdravlja, VEC I PREGLED BUDUCIH SITUACIJA... I MOGUCIH POTENCIJALNIH OBOLJENJA, dakle na suptilnijim nivoima... KAKO BI SE OVI - SPRECILI, t.j. oboljenja, ali sa ciscenjem karme... a NE PREBACIVANJEM, T.J. - IZBEGAVANJEM... za druge zivote ili prilike...
ovo je bila jedna sentenca, DUHOVNO POIMANJE LECENJA...!!!
KAO JEDNA MEDITACIJA, ILI - SPOZNAJA... SAZNANJE...

- druga realizacija je druga rec : GLUPACA... ovo kada ja kazem, to znaci - KOMPLIMENT, jer se ovde rade - DUHOVNE STVARI, koje se, dakako VRLO RAZLIKUJU OD MATERIJALNIH... pa i poimanje GLUPACE, u duhovnom svetu i REALIZACIJA - ISTE, znaci - OSLOBADJANJE OD DVOSTRANOSTI:
PAMETAN I GLUP...
a to sa sobom nosi i sva druga OSLOBADJANJA, vezana za GRANE OVOG DRVETA... kao sto su razni strahovi, neprihvatanja sebe i druge kao glupe, vrednovanje... ovo nije lepo... manje je vredno... kao i ILUZIJE vezane za ova pitanja... a sa tim i mogucnosti da nas prevare... ili varaju... drzeci se snaznO dami jesmo, kao pametni... a ispada - glupi...
malo mozda teze za razumevanje... ali ima vremena za sve... kao i one pricice o demonima...
dakle, mala - ovo je iz milste... je ispunila zadatak - da USPE DA BUDE MALA GLUPACA...
I DA - OSTANE I ZIVA I ZADOVOLJNA I ZASTICENA I - SLOBODNA,,,
to ne znaci da je tako SAMO AKO JE GLUPACA, naprotiv, SVE JEDNO... ali ovo, biti glupaca jeBIO - PROBLEM... SAMOSPOZNAJE I PRIHVATANJA... SEBE I DRUGIH...
ko razume - shvatice, naravno...
dakle, nije mi bilo tESKOzbog tog uspesnog zadatka... da i po treciput i objasnim i POKAZEM ... KAKO SE RADI - SKENIRANJE TELA... dakle, posebno zenskih organa.. i KAKO SE RADI - ISCELJIVANJE, KONKRETNO, LAKO I MOCNO:

dakle, naravno, posto ja radim UZ POMOC I PODRSKU ANDJELA... bilo je potrebno da se dodje do andjela... i SA NJIM... ZAJEDNO... DAKLE BITNA REC - ZAJEDNO, sa njim...
uradi skeniranje i isceljivanje...
jer, plavusa je to pokusavala SAMA, pa onda... aha... neki trnci u sakama, pa ne znam ovo ili ono... a KARMA MOZE I DA SE PRENESE... ILI - ZADRZI - TUDJA - BOLEST, ili bol... sa,kao, pranjem ruku posle, hihihi... tako se negde nacitala knjiga i primila...
dakle, andjeo je POVEZAN SA NJOM... GLAVA IZNAD GLAVE...
SAKE NA SAKE...
I NOGE STOPALA,NA STOPALA...!!! SA ANDJELOM...
I, onda ide... MAZENJE SVOJIH ORGANA... ILI TUDJIH, u slucau da se radi sa drugom osobom...
OVO JE INACE - INICIJACIJA U ISCELJIVANJU... koju radim na seansama, ne bas na prvoj, naravno...
dakle, ne salje se neko svetlo, belo ili zlatno , lalala... ili ljubav... ili ne znam sta vec sve pise po knjigama i forumima...
NE ZAMISLJA SE - NISTA... niti je ovo ikakva vezba...
jednostavno, sa andjelom, zajedno... se uzme jedan organ, koji SE VIDI KAO MALO SIVKAST... I - POMAZI SE, KAO MALA BEBA...!!!
DOK NE POCNE DA SE - SMEJE,simbolicki, naravno, ali je sve jasno...
onda sledeci organ i tako dalje...
naravno, kad se dodje do MOZGA... ONDA TREBA MALO VISE DA SE PORADI...
na zalost... i zbog raznih informacija i sa foruma... i iz raznih knjiga... i zbog raznih vezbi... prethodnih...
ali, o tom - potom...
zato sam bio postavio PITANJE - SEBI I SVIMA:
ZASTO - JA - PISEM...???
DA ZAVEDEM NEKOGA... KO JE SKLON DA BUDE PREVAREN... IL DA SE POMOGNE... IZLAZECI IZ EGA
I PITANJA - MOCI...
I - OBOZAVANJA...
...
DAKLE, OVO JE BIO PRIMER kako se radi- ISCELJIVANJE... sa inicijacijom...
cak i bez potrebe da se ide u prosli, neki, zivot... ili u uzroke...
ovo verovatno je malo teze za Valentinu... ali, moguce su i operacije, na visim nivoima... ili neka druga tehnika koju ja jos nisam radio... ali radicu, verovatno...

p.s. preneto sa - predane sluzbe bogu iz ljubavi... sa sajta www.objave.com
uz saglasnost autora

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 10:27 pm 
Član foruma

pricica o demonu kojeg nije moguce - ubiti...
jer je DEO NAS, t.j. te osobe sa kojom sam radio seansu...
a, radilo se o nekom projektu, radu i nedostatku i volje i inspiracije povezano i sa strIahovima, nekoliko vrsta...
naravno, prvi problem je bi OTKRITI DEMONA... i kako izgleda i sta radi i sta je njegova funkcija, kao i na koji nacin ometa osobu... i da li joj je potreban, ceo... ili u nekim delovima...
kao sto NIJE POZNATO... BAS... demoni postoje i pojedinacno, raznoliki... ali umeju i DA SE UDRUZUJU... U JEDNOG, VELIKOG... ono sto se mi LJUDI - TEK UCIMO, NA ZALOST...
NE ZNAJUCI DA SU DEMONI... U OVOJ TEHNICI UDRUZIVANJA I REALIZACIJE - BITI - JEDNO... CAK I NESVESNO... ISPRED LJUDI...
ali da ne prekomplikujem,jer bi ovde mogoloda bude podosta analize i znanja... bitno je da se resava ju problemi, ili jedan po jedan, ILI - KVANTNO... SA GRUPOM DEMONA...
dakle, kada smo dosli do te OSOBE, tog demona... koji je skroz bio zaduzen ZA ODUZIMANJE VOLJE... I INSPIRACIJE... CAK SE I ISPRECIO - FIZICKI... da nije moglo ni da se pridje - REALIZACIJI I OSTVARENJU - PROFI PROJEKTA, VEOMA BITNOG I KORISNOG, za tu osobu... I SIRE... A, NADAM SE, KASNIJE... DA CE BITI I PROSIREN PROJEKAT, UZ POMOC BICA SA RAJSKIH PLANETA... ANDJELA ITD... JER JE - DOBROBIT I SIRE, za druge, mnoge, ljude...
dakle, bilo je SUOCAVANJE SA TIM DEMONOM...
naravno, nista strasno... ni ruzno... jr ova osoba je vec imala PRIPREMU, a izvinjavam se sto to nisam napisao... ali napisacu - kasnije... kakvu pripremu... dakle nesto slicno PROPUSTANJEM DEMONA I NJIHOVIH NAPADA,A NE BORBA I RAT...
DAKLE, OSOBA JE SUOCENA SA DEMONOM I PRVO JE BILO - RAZMISLJANJE... STA SAD I KAKO... ne kao sa opasnim i strasnim demonom, nego kao,malte ne sa OGROMNIM DETETOM, FIZICKI OGROMNIM I MOCNIM... ali ne i opasnim...
NARAVNO, IZMEDJU OSTALOG SAM dozvolio OVOJ OSOBI I DA UBIJE DEMONA, AKO HOCE I AKO CE TO DA POMOGNE, MADA - NAPOMENA, ZA SVE:
UBIJANJE DEMONA - UVEK - PRIVLACI - NOVE DEMONE.... jasno i zbog cega, zbog ubijanja... krvi... mozda i strahova, bola...
dakle, osoba jeste to pokusala i iskapirala da OVOH DEMONA NIJE MOGUCE - UBITI...AHAAHAAHA...
i, onda smo presli na druge nacine... i ISTRAZIVANJA... RAZNE PONUDE ZA ZADOVOLJENJE DEMONA... ALI, NISTA NIJE POMOGLO...
onda je dosla IDEJA...

DA SE DEMONU DA NEKI ZADATAK, DA RESAVA... a za to vreme ce ova osoba moci da radi svoj projekat... slicno kao i saponudama, KADA SE DEMON ZADOVOLJI, SKROZ... ONDA IMA NEKAKVA PAUZA, U UZIVANJU... PA JE DEMON NEAKTIVAN... ODMARA SE... pa ga je tako moguce prevariti i iskoristiti to vreme za sebe i svoj projekat, rad, DUHOVNI...
a,ovde je bilo u pitanju i VOLJA...
pa, dobro... probalo se sa raznim zadacima, enigmama, ukrstenicama... I OVAJ DEMON JE SVE ZNAO DA RESI... GOTOVO U SEKUNDI... PAMETAN NEKI DEMON... pa nije bilo sanse da se ZAUZME, NEKO DUZE VREME...
e, na kraju... jel te... NA KRAJU... IPAK SMO MORALI DA POTRAZIMO POMOC OD ANDJELA... ZA RESENJE PROBLEMA... I RESNEJE JE BILO:
ANDJEO JE DONEO - PESCANI SAT... I DAO JE DEMONU...!!!
I, demon je gledao u sat... U SVAKO ZRNCE PESKA... I ZNAO JE - KAKO PADA... NA DOLE... pa je prelazio na sledece zrnce, pa na sledece,sledece...
i, onda, kako rece andjeo, KADA PREDJE SAV PESAK NA DRUGU STRANU,SAMO TREBA OKRENUTI - SAT...
hahaha...
KAKVA SIMBOLIKA... I KAKVA REALIZACIJA...
JEDNOSTAVNA, kao pesacni sat, A - TOLIKO UCINKOVITA... I OSLOBADJAJUCA...
NE ZNAM DA LI TREBA I DODATNO OBJASNJENJE, ALI OVA REALIZACIJA MOZE MNOGIMA DA KORISTI... I U SVAKODNEVNOM ZIVOTU... SA DEMONIMA...
ali i - KAO DEO SAMOSPOZNAJE...
T.J. spoznaje samog sebe... SA SVE SVOJIM DEMONIMA...
USPESNIM i PAMETNIM... RESAVACIMA PROBLEMA, hahaha...
nadam se da se pricica svidja... a ako i ne, svejedno, jedan ogroman problem, sa mnogo potproblema je - reseno... jednoj, barem, osobi...
...
p.s. je prilicno inspirativna, malo i sa simbolima, pa neki nece bas sve da razumeju...
svejedno... lako je zameniti PESCANI SAT... sa pitanjima kao sto su - sta je istina, znanje...
dobro, zlo... ANALIZA - PARALIZA... dakle, varijanti ima - beskonacno...
za POSMATRANJE...

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 10:30 pm 
Član foruma

Pomozi Boze.

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 10:50 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Pomozi Boze.

hahaha...
pa, eto... znaci - jednostavno...
ovo nesto i radi....
hvala...

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 10:54 pm 
Član foruma

Citat:
takodje, po pitanju smisla i oragnizovanja jedne inkarnacije, preporucio bih knjige takodje regresoterapeuta -
Putovanje duse... i Sudbina dusa... Michaela... ne znam, sada, prezime... Brown, ili kako je - tacno... ali ako nekoga zainteresuje, lako moze da nadje na www. 4shared.com

Pročitao sam jednu knjigu od Newtona,Putovanje duša i čak sam uspio pročitati do kraja,jel ono što on radi i kako navodi pacijente meni dovoljno govori,pa nisam odlučio uopće uzeti drugu knjigu od njega jel nema u njegovim knjigama ništa.
Jako površno sve to radi,ali za new-age fanove plodno tlo za čitanje.

Ja se držim one stare "vrag je u detaljima",pa tko shvati,shvati.

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 11:42 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Naravno da se ne može dokazati, isto kao što se ne može dokazati ni da je video materijal kojeg sam lično snimio prije par dana autentičan.

Možemo li vidjeti taj materijal?

Svo naše znanje, koje je tek informacija, može biti vrijedno ili bezvrijedno. Upijajući ga poput spužve, možemo ga lako ponavljati i pričati o njemu logično i uvjerljivo, bez da razumijemo išta o njemu.

Vrh

PostPostano: uto feb 23, 2010 12:30 am 
Član foruma

WOW.... braco moja i sestre... prijatelji...
jel ovde svi pevate u isti JEDAN - GLAS...???
kao postrojeni ili po komandi...
jel ima barem neke razlike, u jednomisljenju, barem jedan ton malo drugaciji...
cisto zbog kompozicije, da ne bude - dosadno.
ili, da se ne ZATVORI - TEMA... ili zaustavi okretanje galaksije...
ako nema, onda vam se, svima, izvinjavam... sto sam proleteo kroz ovaj vas sajt... vasu galaksiju... da ne bi, slucano, doslo do neke promene.
odoh ja - odavde... nadam se da ce biti ... sve po starom... dobrom...
naravno, ako se neko, ipak, usudi... i da ima i drugacije misljenje... ili izrazi zelju... da nije bas toliko siguran u svoju istinu... moze da me prizove...
evo jednog citata iz one druge knjige koju nisi procitao...
moze se videti, leo i jasno... smisao i simbolika... slucaja, jednog... ne opste...
kako je djavo... skriven i ceo jedan zivot...
ako ovo niko nista ne razum ili oseti... oa cak ni simboliku, sta je pisac hteo da kaze...
dakle... ne znam...
menjam profesiju, t.j. vracam se na staru - marketing, fotografija, film... reklame...
kome, ovde, ovo drugo - treba...

dakle citat iz SUDBINA DUSA:

Osamnaesti slucaj govori o iskustvu smrti evangelistickog propovjednika
iz 1920-tih. Ovaj covjek proveo je cijeli život tražeci vraga u
svakoj sitnici svojeg grada na jugu SAD-a. Dok sam prolazio taj život s
klijentom koji je nosio ta sjecanja, rekao mi je: «Moji župljani uplašili su
se do kostiju mojih vatrenih propovijedi o paklu koji ceka sve grešnike.»
Ovaj slucaj zapocet cu s prizorom koji se dogodio nakon što je moj
klijent došao do vratnica.
Osamnaesti slucaj
Dr. N: Kažete da, iako vam stvari nisu previše jasne, lebdite u
jarkom svjetlu i netko vam prilazi?
S: Da, pomalo sam dezorijentiran. Još se nisam navikao na ovo
okruženje.
Dr. N: U redu, ne žurite i pustite da lik lebdi prema vama dok vi
lebdite prema njemu.
S: (duga stanka, a zatim ispušta glasan, užasnut uzvik) OH, BOŽE.
NE!
Dr. N: (njegov krik me trgnuo) Što se dogada?
S: (tijelo klijenta pocinje se nekontrolirano tresti) OH... OH...
BOŽE SVEMOGUCI! TO JE VRAG. ZNAO SAM. OTIŠAO SAM
U PAKAO!
Dr. N: (hvatam klijenta za ramena) Sada duboko udahnite i
pokušajte se opustiti dok zajedno prolazimo kroz ovo. (tiho
dodajem) Niste u paklu...
S: (prekida me visokim glasom) OH, DA - ZAŠTO ONDA VIDIM
VRAGA PRED SOBOM?
Dr. N: (lice mojeg klijenta prekriveno je znojem i ja rupcicem
brišem znoj, smirujuci ga) Pokušajte se smiriti, ovdje je došlo do
nekakve pogreške i ubrzo cemo to otkriti.
95
S: (ne obraca pozornost na mene, pocinje jaukati ljuljajuci se
naprijed - natrag) Ohooo... gotov sam... u paklu sam...
Dr. N: (energicnije ga prekidam) Recite mi što tocno vidite.
S: (najprije šapce, a zatim govori sve glasnije) Bice... demonsko...
crvenkasto - zeleno lice... rogovi... okrutne oci... ocnjaci... lice
na koži poput spaljenog drveta... O DRAGI ISUSE, ZAŠTO OD
SVIH LJUDI BAŠ JA, KOJI SAM TE TOLIKO ZAGOVARAO?
Dr. N: Što još vidite?
Ss gnušanjem) ŠTO SE JOŠ IMA ZA VIDJETI? NE RAZUMIJETE
LI ? ISPRED MENE JE VRAG !
Dr. N: (brzo) Mislim, ostatak tijela. Pogledajte ispod glave i recite
mi što vidite.
S: (silovito se trese) Ništa... samo maglovito tijelo nalik duhu.
Dr. N: Ostanite sa mnom. Zar vam se to ne cini neobicno - da
se vrag pojavio bez tijela? Sada brzo krenite naprijed kroz vrijeme
i recite mi što taj lik cini.
S: (tijelo mojeg klijenta naglo se trza i, s dubokim uzdahom
olakšanja, vraca natrag u stolac) Oh... taj gad... trebao sam
znati... to je SCANLON. Skida masku i zlobno mi se smiješi...
Dr. N: (sada se i ja opuštam) Tko je Scanlon?
SDr. N: Kako Scanlon sada izgleda?
S: Visok, orlovskog nosa, sjedokos... pun vragolija, kao i obicno,
(hrabro se smije, ali još se nije posve oporavio). Trebao sam
znati. Ovoga puta me uhvatio na spavanju.
Dr. N: Jesu li Scanlonu ovakve stvari obicaj? Zašto vas je uplašio
upravo kad ste se vratili u duhovni svijet, blago dezorijentirani?
S: (brani ga) Slušajte, on je sjajan ucitelj. To je njegov pristup.
Cijela naša grupa služi se maskama ali on zna da ih ja baš ne
volim.
Dr. N: Recite mi zašto se Scanlon poslužio maskom vraga da vas
prestraši nakon tog života? Sada razgovarajte s njim.
96
Napomena: Neko vrijeme šutim dok se moj klijent mentalno povezuje
sa Scanlonom.
S: (nakon nekog vremena šutnje) Tako mi je i trebalo. Oh, znao
sam! Proveo sam cijeli život propovijedajuci o vragu, plašeci
dobre ljude... pricajuci im da idu u pakao ako ne budu obracali
pozornost na mene. Scanlon mi je dao dozu mojeg vlastitog
lijeka.
Dr. N: A kakav je sada vaš stav o njegovim metodama?
S: (razdraženo) Pokazao mi je što me ide.
Dr. N: Želim vam postaviti izravno pitanje. Jeste li zaista vjerovali
u ono što ste pricali svojim župljanima o tome da svugdje vidite
demonske sile ili vas je motiviralo nešto drugo?
S: (intenzivno) Ne, ne - vjerovao sam u to što sam pricao o zlim
bicima u svakoj osobi. Nisam bio licemjer.
Dr. N: Jeste li sigurni da to nije bila lažna pobožnost? Niste se
pravili da ste nešto što niste?
S: Ne! Vjerovao sam u to. Moja propast bila je moja metoda
propovijedanja i ljubav prema moci nad drugima koju mi je ta
sposobnost davala. Da, priznajem tu manu... ucinio sam život
teškim nekima od moje pastve... nisam vidio onu esencijalnu
dobrotu u ljudima. Uvijek sam bio sumnjicav zbog svoje opsjednutosti
zlom i to me pokvarilo.
Dr. N: Smatrate li da ste postali takvi djelomicno zbog tijela koje
ste izabrali u tom životu?
S: (ravnomjernim glasom) Da, nedostajalo mi je samokontrole.
Izabrao sam tijelo s energicnim umom i dopustio si da se zanesem
time. Bio sam previše agresivan kao propovjednik.
Dr. N: Znate li zašto je vaša duša odlucila uci u partnerstvo s
tijelom propovjednika koji stalno plaši ljude?
S: Oh, ja... s...... dopustio sam da se to dogodi zato što mi je
godilo da imam kontrolu... bojao sam se... da me ne shvacaju
dovoljno ozbiljno.: Moj vodic. To je njegov grubi smisao za humor.
Dr. N: Brinuo vas je gubitak kontrole?
S: (duga stanka) Da, to... bio bih... nedostatan.
Dr. N: Mislite li da je Scanlon svojom upotrebom vražje maske
ismijao ono što ste vi predstavljali u crkvi?
S: Ne, to nije nacin mojeg ucitelja. Izabrao sam tijelo svecenika
i on mi je pomogao u tome. Skrenuo sam u pogrešnom smjeru -
ali to nije bio pogrešan put. Moja vjera nije bila loša stvar, ali bio
sam zaveden na pogrešan put i vodio sam ostale na pogrešan
put. Scanlon je htio vidjeti što to znaci plašiti ljude umjesto da
raspravljate s njima. Htio je da osjetim isti strah koji sam usadivao
drugima.
Napomena: Sada premještam svojeg klijenta u grupu kako bih saznao
više o tome kako Scanlon poducava svoje ucenike služeci se
maskama.
Dr. N: Tko je prva osoba koja vam prilazi?
S: (oklijeva i oprezan je) To je... andeo... nježna, sjajna bijela
boja... krila... (tada, prepoznajuci) U REDU, PROKUŽIO SAM
VAS! DOSTA!
Dr. N: Tko je taj andeo?
S: Moja draga prijateljica, Diane. Skinula je svoju andeosku
masku, smije se i grli me.
Dr. N: Malo sam zbunjen. Duše mogu poprimiti bilo koji oblik i
stvoriti koji god lik žele. Zašto se gnjaviti s maskama?
S: Maska je poput govorne figure, simbol koji se može držati u
ruci, stavljati i skidati po želji. Diane stvara ravnotežu Scanlonovoj
masnoj šali tako što glumi andela punog ljubavi za mene, dok se
drugi smiju onome što mi se dogodilo.
Dr. N: Kakva je osoba Diane?
S: Puna ljubavi i humora. Voli prakticne šale, kao i veci dio moje
grupe. Svi znaju da ja preozbiljno shvacam stvari. Maske mi se
baš ne svidaju, pa me zato zadirkuju.
98
Dr. N: Koriste li se maske tijekom vaših lekcija kao nacin
poducavanja o ispravnom i pogrešnom ponašanju?
S: Da, one su nacin ukazivanja na dobro i loše razmišljanje,
zablude... identificiraju aspekte naših karaktera koji su pozitivni,
kao i one koji su nepoželjni, pa možemo igrati razne uloge jedni
s drugima.
Dr. N: Je li Scanlon zapoceo s tom upotrebom rekvizita u vašim
grupnim lekcijama?
S: (smije se) Da, i ono što cini ostavlja utisak.
Bio je to cudan slucaj i priznat cu da me Scanlon prešao na nekoliko
trenutaka kad sam pomislio da me taj klijent poveo na mjesto na koje
me nitko drugi nije poveo prije njega. Postupak s vražjom maskom koji
je ovaj klijent proživio na vratnicama je anomalija. Štoviše, nikada
nisam susreo vodica cije je ponašanje bilo tako ekstravagantno i provokativno.
U sljedecim poglavljima vidjet cemo kako drama igra važan dio u
aktivnosti grupa duša. Upotreba maski u Scanlonovoj grupi kao
simbolicka gesta koja utjelovljuje sustav vjerovanja prilicno je jedinstven
u mojem iskustvu. Maske imaju dugu tradiciju u našem kulturnom
životu, gdje su se personifikacije božanskih i demonskih moci koristile
za zadirkivanje duhova kojih su se ljudi bojali, i odavanje pocasti onima
koje su štovali. Vražja maska ima povijest plemenskog egzorcizma
zlobnih duhova. U osamnaestom slucaju, mitske duhovne prakse sa
Zemlje upotrijebio je voditelj grupe duša kako bi probudio svoje
ucenike.

Vrh

PostPostano: uto feb 23, 2010 9:55 am 
Član foruma

kako ti ovo zvuci...samo pucaj... :D :thumbup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.