Sada je: pon maj 05, 2025 4:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: uto feb 02, 2010 9:21 am 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Interesantan intervju s Patrick-om Geryl-om (čiju teoriju o cikličnim zamjenama polova od kojih se sljedeća navodno treba desiti u decembru 2012. g. podržava i Clif High, koji radi one web bot analize):

...

:-k malo sam pregledao i njegove ostale priloge na yotube-u i primjetio da se nas drugar patrick trenutno bavi skupljanjem priloga za odlazak u afriku gdje ce napraviti komunu za prezivljavanje od armagedona. ](*,)
cijena puta se krece od 10 - 15 000 eura po personi, pa ko ima lovu i voli... :twisted:

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 10:25 am 
Početnik

Ja verujem Mići Jovanoviću u vezi događaja 2012.
Neće biti kataklizme već ono što piše u njegovim knjigama "Kraj igre" i "Sedma knjiga". =D>

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 11:36 am 
Administrator

cocco bill je napisao/la:
malo sam pregledao i njegove ostale priloge na yotube-u i primjetio da se nas drugar patrick trenutno bavi skupljanjem priloga za odlazak u afriku gdje ce napraviti komunu za prezivljavanje od armagedona...

Za razliku od Geryla, Clif High gradi "nojevu barku", nakon što je malo "dotjerao" Geryl-ovu teoriju i izvidio web-botove za 2012. godinu:

http://halfpasthuman.com/AlternativeHypothesis.pdf

http://halfpasthuman.com/RadioSpecial.html

...tako da planira da dočeka stvar na vodi i da se kreće zajedno s njom.

Prvi dio (od 7) intervjua s njim može se naći ovdje:

http://www.youtube.com/watch?v=GLFEUZI9K9E

...

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 12:42 pm 
Član foruma

Samo u protekloj godini, severni pol se pomerio za 64 km.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti ... -kilometra

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 1:14 pm 
Član foruma

svi prenose istu vijest.
znači li to i da se južni pol pomakao?
ili se magnetsko polje izobličilo.

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 1:49 pm 
Moderator

Vjerovatno se više izobličilo, a malko se pomakao i južni pol.
Ako postoji sve jači utjecaj iz centra galaksije onda mora biti izobličeno više nego pomaknuto, barem sad ked se počeo vidjeti taj efekt.

A kad bude još izraženije onda će valjda početi i bit nestabilno sa silnicama pa će šarati i polje i polovi svakako.

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 1:58 pm 
Član foruma

Šomika je napisao/la:
Neće biti kataklizme već ono što piše u njegovim knjigama "Kraj igre" i "Sedma knjiga". =D>

Nisam imao prilike čitati njegove knjige, pa ako ti nije problem, nožeš li nam reći koji su njegovi zaključci?

Hvala unaprijed! :wink:

:love3:

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 2:25 pm 
Moderator

Ono što sam ja na neki način osjetio (možda sam i prevaren) je da zemlja ima štit protiv uzdizanja naše svijesti.
Taj štit je ko neki frekvencijski zatvor, prigušuje sve što ne spada u tekovine sadašnje
civilizacije, potencijra strahove, brigu ....

I sad, sve što dođe da trza magnetno polje zemlje, vjerujem da jako trza i taj štit, čak ga i ugasi na trenutke.
Svaki taj trenutak kad štit ne radi je za nas dragocjen, jer znanje dolazi.
Dalje bi trebalo biti sve više problema oko održavanja tog zatvora i to je ono čemu se veselim.

Strahovi da će magnetsko polje zemlje nekako nestati privremeno i da će nas spaliti radijacija iz svemira.... to mislim da se neće desiti. Vjerujem da će magnetsko polje isključivo skakati i izobličavati se, neće nestati.

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 2:45 pm 
Početnik

aamon je napisao/la:
Šomika je napisao/la:

Nisam imao prilike čitati njegove knjige, pa ako ti nije problem, nožeš li nam reći koji su njegovi zaključci?

Hvala unaprijed! :wink:

Suština je da sledi sve najbolje.
Raste duhovnost.
Pozitivne promenena u obrazovanju, energetici - ekološki izvori energije itd
Pokušaću da ovih dana prekucam ili skeniram delove iz knjige (ili nađem neki link koji vodi ka odlomcima).
Kataklizmu ne predviđa ni prorok(?) Milenko Banić. Da prekucavam njega nije mi teško, al ko će mi verovati (mada nije neverovatno, uglavnom se sve poklapa sa onima koji NE predviđaju opštu katastrofu)

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 2:53 pm 
Početnik

Link do kratkog uvoda u knigu Mice Jovanovica http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=2546

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 3:34 pm 
Član foruma

@ Šomika - HVALA TI! :love12:

@ Promatrač - i ja mislim da najviše moramo vjerovati SEBI ! :wink:

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 5:21 pm 
Član foruma

Šomika je napisao/la:
Kataklizmu ne predviđa ni prorok(?) Milenko Banić. Da prekucavam njega nije mi teško, al ko će mi verovati (mada nije neverovatno, uglavnom se sve poklapa sa onima koji NE predviđaju opštu katastrofu)

halo, halo zemlja zove... jel vi to za istač?
malo googlanja za navedenog ;
prorostvo za 1995 s http://www.astrokrug.com/astrologija_1_ ... /index.htm

Citat:
1995. Milenko Banic:
Pocev od kraja oktobra ove godine vidim prestanak rata na srpskim prostorima a potom brz prosperitet Srbije, Jugoslavije i citavog Balkana…Kada sam razmisljao o Tudjmanu dugo mi se pojavljivala brojka 11. Dugo nisam mogao da odgonetnem sta to znaci a nedavno mi se prikazalo da ce lider HDZ biti likvidiran u mesecu novembru! Inace, Hrvati ce katastrofalno biti potuceni u Zapadnoj Slavoniji. Ja sam apolitican covek ali ce istorija i vreme pokazati da je Slobodan Milosevic veoma mudar covek. I meni izgleda cudno u ovom trenutku, ali vidim da ce Krajina, na kraju, biti srpska…

jel on to baca grah, čita iz kave ili što.... :rofl
za neke je ova tema o 2012 prilično ozbiljna stoga molim i malo digniteta a ne krčmljenja...

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 7:51 am 
Član foruma

Cinjenica je da je magnetsko polje zemlje destabilizirano. Isto tako je cinjenica da se ocekuje najveca aktivnost sunca oko 2012, to bi trebalo nesto znaciti.
Mozda recimo magnetosfera ne mora biti destabilizirana ali recimo ako sunce izbaci tri cetiri jaka vala jedan za drugim moguce je da ce to destabilizirati magnetosferu, recimo prvi ju destabilizira, ostali prodru do zemlje i naprave ogromnu stetu(sprze svu elektroniku). Sve je moguce.

Ja se zenim uskoro, nadam se samo da nece biti uzaludno :angel4:

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 8:12 am 
Član foruma

A mozda se HAARP i chemtrail-ovi mogu nekako ubacit u tu pricu o magnetosferi, mozda ce oni pomoci ublaziti ili mozda cak sprijeciti taj udarac sunceve radijacije na zemlju.

Bas me zanima da li bi nam onaj teslin toranj mogao pomoci preuzevsi tu golemu energiju na sebe.

Ajooj sto serem ](*,)

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 8:18 pm 
Administrator

Problem je u tome što bi povećana aktivnost sunca takođe mogla biti samo dio jedne "lančane reakcije" a ne neki nezavisan događaj. Na primjer, Dr Paul LaViolette to direktno povezuje sa dejstvom tzv. "galaktičkog supertalasa" koji periodično zapljuskuje našu galaksiju a sastoji se od kosmičkih zraka, gama zraka, X-zraka, svjetlosnih zraka, radio talasa i gravitacionih talasa. Bez obzira na to što barijum iz kemtrejlsa može apsorbovati gama zrake dok aluminijum iz kemtrejlsa može donekle djelovati kao štit, mislim da bi se tu ipak radilo o jednoj ogromnoj količini energije protiv koje ne postoji zaštita.

Ukoliko bi "timewave zero" teorija (od Terence McKenna) bila blizu istine a to ćemo biti u stanju uskoro vidjeti, onda bi se u narednom periodu ljudska svijest trebala eksponencijalno povećavati zajedno sa svim ovim "kosmičkim" dešavanjima. Na neki način, sve to je možda međusobno povezano?! U tom kontekstu, možda bi se moglo reći da ukoliko postignemo kritični prag svjesnosti, mogli bi biti u stanju da se odupremo fizičkom efektu talasa prelazeći u viši denzitet ili napuštajući ovu ravan postojanja na vrijeme!?

Naravno, ovdje razgovaramo samo o teorijama od kojih ni jedna ne mora biti ispravna.

...

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 8:40 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Ukoliko bi "timewave zero" teorija (od Terence McKenna) bila blizu istine a to ćemo biti u stanju uskoro vidjeti, onda bi se u narednom periodu ljudska svijest trebala eksponencijalno povećavati zajedno sa svim ovim "kosmičkim" dešavanjima. Na neki način, sve to je možda međusobno povezano?! U tom kontekstu, možda bi se moglo reći da ukoliko postignemo kritični prag svjesnosti, mogli bi biti u stanju da se odupremo fizičkom efektu talasa prelazeći u viši denzitet ili napuštajući ovu ravan postojanja na vrijeme!?

Naravno, ovdje razgovaramo samo o teorijama od kojih ni jedna ne mora biti ispravna.

...

Hm.

Ako krene sa tim prirodnim kataklizmama, imajuci u vidu sta se nakon zemljotresa sve desava na Haitiju, moram reci da, na zalost, uopste vise nisam toliko optimisticna. Neki se ljudi u zveri pretvore... Pa sad, zamislite nebrojena ugrozena podrucja, poplave, zemljotresi, uragani, klizista, suse, niske temperature, jad i beda, bolest i smrt na sve strane i ko zna sta sve jos; i kako ce u takvom svetu uopste doci do stvaranja one kriticne mase osvescenih? To je, cak i da sve ostane onakvo kakvo je sada, pod velikim znakom pitanja.

Ispade da ovi nasi svakodnevni susreti sa " sitnim muciteljima" su, ustvari maciji kasalj. I ne bi trebalo da nam bude problem da sa njima izadjemo na kraj. Ako je za utehu.

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 9:22 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
... mislim da bi se tu ipak radilo o jednoj ogromnoj količini energije protiv koje ne postoji zaštita.

jesmo li sigurni da nam je potrebna zaštita tj. da je "stvaratelj" imao to na umu?
Možda je ta energija upravo ono što potiče periodičnu evoluciju u živim organizmima tj. stvaranje novih životnih vrsti (ali i periodična izumiranje pojedinih vrsta) a ne princip selekcije po Darwinu...
Ono što želim reći je da je možda u toj energiji informacija.

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 9:31 pm 
Član foruma

metuzalem je napisao/la:
Možda je ta energija upravo ono što potiče periodičnu evoluciju u živim organizmima tj. stvaranje novih životnih vrsti (ali i periodična izumiranje pojedinih vrsta) a ne princip selekcije po Darwinu...

ovo mi ima smisla!

duboko vjerujem da moramo postati sve više i više "usidreni" u svojoj nutrini kao i vjerovati u dobar ishod cijele priče.

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 10:16 pm 
Administrator

metuzalem je napisao/la:
galaksija je napisao/la:
... mislim da bi se tu ipak radilo o jednoj ogromnoj količini energije protiv koje ne postoji zaštita.

jesmo li sigurni da nam je potrebna zaštita tj. da je "stvaratelj" imao to na umu?

Pa upravo na tome je i zasnovan cijeli koncept "Talasa", zar ne?! Prema tom konceptu, on ima svoj fizički i duhovni aspekt. S obzirom da je naša DNA vjerovatno u centru zbivanja i da je ona (tj. njen "kvalitet") vjerovatno direktno povezana i s našim buđenjem, onda bi se na kemtrejlse moglo gledati kao na jednu od metoda sprečavanja dejstvovanja "kosmičkih uticaja" na našu DNA i držanja čovjeka u niskim frekvencijama ili negativnom polaritetu, pored raznih drugih "tehnika" uz pomoć kojih se to takođe radi (supstance iz vakcina; trovanje hrane, vazduha..., izlaganje mikrovalnim zrakama, ELF talasima itd..., onda ovaj najnoviji trend skeniranja putnika rentgenskim zrakama na aerodromima itd. itd.; dok će vještačko izazivanje cunamija i zemljotresa kao što je ovaj poslednji na Haitiju, terorizam, pokretanje ratova ili prijetnja ratovima...itd.) da služi za indukciju straha za vlastito dupe, što opet snižava čovjekove frekvencije. Iz epigenetike bi trebali znati da su čovjekova percepcija, odnosno, stanje svijesti i DNA međusobno zavisni.

...

Vrh

PostPostano: sri feb 03, 2010 10:58 pm 
Član foruma

Galaksija
ovo tsi dobro rekao i istinito je. :shock: :?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.