Sada je: pon maj 05, 2025 2:50 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: pet jan 29, 2010 8:58 am 
Član foruma

Pa ljudi, mislim da svako moze izneti svoje misljenje, bar na ovom forumu, a da mu odmah ne seku krila. Covek ( decak ) iznosi svoja razmisljanja i stavove i na nama je da razmislimo o tome i zavisnosti od nasih znanja, shvatanja, razmisljanja, to odbacimo ili prihvatimo.
" Dobronamerni " saveti i packe nisi nista drugo nego pokusaj uticanja i kontrole tudjih razmisljanja i stavova.

P.S. I ja sam to sada uradio ali svesno

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 9:10 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
A dok se ne probudiš, jedan savet. Kada si u društvu "vernika", nemoj ih gledati direktno u oči već u vrh nosa i nemoj držati otvorena usta osim dok govoriš.

Ako tako činiš, neće doći do razmene energije, neće te "posisati" i neće ti natovariti svoju ""tamnu" (niskofrekventnu) energiju.

A uši? Zaboravio si da kažeš da treba zapušiti i uši, pa da slika bude potpuna :wink:

slika

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 9:12 am 
Član foruma

dejan70 je napisao/la:
Pa ljudi, mislim da svako moze izneti svoje misljenje, bar na ovom forumu, a da mu odmah ne seku krila. Covek ( decak ) iznosi svoja razmisljanja i stavove i na nama je da razmislimo o tome i zavisnosti od nasih znanja, shvatanja, razmisljanja, to odbacimo ili prihvatimo.
" Dobronamerni " saveti i packe nisi nista drugo nego pokusaj uticanja i kontrole tudjih razmisljanja i stavova.

P.S. I ja sam to sada uradio ali svesno

Ma je Dečko je stvarno super, i nije mi bila namjera sjeći krila. Ali bi se čovjek mogao uključiti u neku raspravu a ne samo pisati tekstove. Za to postoje blogovi na koje nam onda nek da link. Forumi su za rasprave, komunikaciju, ali ne jednosmjernu.
Ko mi sad :)

:love12:

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 9:18 am 
Član foruma

vjetar je napisao/la:
Ovo je jedan stari post sa Gnostike
koji (iako pisan određenoj osobi) može puno reči
onima koji imaju uši da čuju...

Baš to, to bi trebalo staviti u pravila ponašanja na forumu.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 9:33 am 
Član foruma

Nisam primjetio da Dečko drži predavanja...

Ali sam primjetio da nije sinhroniziran s stavom večine....

A TO JE ONDA "BILDANJE EGA"?????

Razmislite-osjetite zašto vam smeta energija dečkovih postova?

Hoće li se srušit vaše" kule od ZNANJA" od malog dječka?

A ako laže.......sebi laže.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 10:32 am 
Član foruma

kokoraos je napisao/la:
Nisam primjetio da Dečko drži predavanja...

Ali sam primjetio da nije sinhroniziran s stavom večine....

A TO JE ONDA "BILDANJE EGA"?????

Razmislite-osjetite zašto vam smeta energija dečkovih postova?

Hoće li se srušit vaše" kule od ZNANJA" od malog dječka?

A ako laže.......sebi laže.

Ma Dečko je super, uopće ne znam čemu tolika halabuka. Samo ljudi trebaju pripaziti da ne zastrane zbog svojih uvjerenja. Treba biti uvijek otvoren, ali kod njega toga nema. Primijetio sam da nema input samo output pa sam mu dao prijateljski savjet da bude umno fleksibilniji jer smatram da je na dobrom putu.
Ovo isto sam napisao i nedavno, samo malo drugačije.
Daj, još će momak pobjeći s foruma, a tek je došao.

Kakve kule od znanja, koji je to vrag? osobno se svaki dan osjećam gluplje zbog novih stvari koje "otkrivam".
nisam napravio temelj na kojem gradim ostatak uvjerenja jer sam shvatio da ništa nije sigurno i zato samo upijam.
ajde, priznajem da nemam pravo usmjeravati dečkovu energiju ali ga barem smijem dotaći svojom misli. da li će to prihvatiti ili ne njegov je izbor isto kako je moj izbor čitati njegove postove i prihvaćati ili ne to što piše.

sve je to li-la. ne smijemo se ljutiti, od toga nema koristi.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 10:48 am 
Član foruma

dečko je izazvao reakciju koja je uobičajena i očekivana. kraće razmišljanje i procjena, te iznošenje suda o nekome, bez obzira kakv je sud.
bez obzira na motive, činjenica je da se desetak postova bavi njime. rezultat i nije tako loš.
i naravno post uvijek govori više o onom tko piše nego o onom o kome piše. posebno vrijedi za postove u kojima se netko unaprijed izvinjava ako ga se krivo shvati.
ali činjenica je da njegovi postovi otvaraju vrata za raspravu o više tema.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 11:10 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
nogard je napisao/la:
Citat:
Spiralni oblik i tok energije svesti odgovara onome što neki opisuju kao OPS, dok kuglasti predstavljaju OPD princip. Spirala je uvlačenje, usisavanje i odgovara vrlo niskim vibracijama a zračeća lopta visokim frekvencijama i energijama svesnosti.

Od kud ti te informacije o izgledu aure? Ajde to podijeli sa nama.
Volio bih to vidjeti kod ljudi za koje smatram da su emocionalni vampiri.

Da si potpuno pažljivo, što će reći - SVESNO pročitao taj moj post, SPOZNAO bi od kud mi te informacije. Inače, nemam pojma šta je "aura" ali znam šta je svetlosno telo jer sam ga SVESTAN - primećujem ga. Probudi se, pa ćeš ga i ti opaziti.

Dečak, kakvo je tvoje svjetlosno tijelo? Ima li boju, titraje? Kako to već dugo vidiš kod ljudi? Da li si u tom periodu primijetio da se kod ljudi mijenjaju svjetlosna tijela? Da li možeš vidjeti svjetlosno tijelo na daljinu preko TV-a ili meditacijom? Možeš li reći kakvo svjetlosno tijelo ima Papa Benedikt?

Od kada se osjećaš probuđenim? Što ti je to donijelo? Da li znaš zašto si se probudio? Da li postoji neki proces za to, jer samo kad kažeš nekome da se probudi teško će se tako probuditi (pretpostavljam). Možeš li nam kako pomoći u tome? Ja definitivno spavam dubokim snom po tvojoj definiciji tako da trebam pomoć oko toga.

hvala za odgovor!

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 11:55 am 
Član foruma

nogard je napisao/la:
Dečak, kakvo je tvoje svjetlosno tijelo? Ima li boju, titraje?

Moje svetlosno telo, kao ikod drugih ljudskih bića, je svetlosno, to je svetlost Svesnosti koju naučnici svojim aparatima ne mogu uočiti. Kirlijanova fotografija je blizu ali nije to svetlosno telo već samo efekat koji ono izaziva u električnom polju. NAravno da ima "titraje" - to je frekvencija, oscilovanje. Boja se može opisati kao žućkasto zlatna, ali to nije boja koja postoji u ovom 4D svetu. Svetlosno telo nije preporučljivo opisivati onima koji ga ne vide jer jednostavno ne postoje adekvatne tačke poređenja u ovome svetu, može se samo reći: "To je kao..." To svetlo nije ovo ovde svetlo i ta boja nije boja i ta vibracija nije ovde poznata vibracija iako je sve to blisko i slično.

Citat:
Kako to već dugo vidiš kod ljudi?

Nevažno pitanje na koje odgovor tebi ili bilo kome drugom ne bi koristio u procesu buđenja.

Citat:
Da li si u tom periodu primijetio da se kod ljudi mijenjaju svjetlosna tijela?

Primetio sam.

Citat:
Da li možeš vidjeti svjetlosno tijelo na daljinu preko TV-a ili meditacijom?

Mogu.

Citat:
Možeš li reći kakvo svjetlosno tijelo ima Papa Benedikt?

Mogu. No, to je totalno nebitno za osobu koja želi da se probudi.

Citat:
Od kada se osjećaš probuđenim?

Od kada sam postao svestan svetlosnog tela. Ali nisam još dostigao maksimum frekvencije, tek sam na devetom energetskom centru svetlosnog tela od postojecih 14. Buđenje je proces.

Citat:
Što ti je to donijelo?

To mi je donelo ZNANJE, tj. SVESNOST.

Citat:
Da li znaš zašto si se probudio?

Znam. Probudio sam se zato što sam to svim srcem želeo a sve to uz pomoć "vetra promene" kako neki nazivaju kosmički talas svesnosti.

Citat:
Da li postoji neki proces za to, jer samo kad kažeš nekome da se probudi teško će se tako probuditi (pretpostavljam).

Postoji. Zove se "proces svetlosnog tela". Reči su moćne, reč može da oživi a može i da ubije ako se izgovori ili napiše SVESNO.

Citat:
Možeš li nam kako pomoći u tome? Ja definitivno spavam dubokim snom po tvojoj definiciji tako da trebam pomoć oko toga.

Sve što ovde pišem je pomoć onima koji žele da je prihvate. Tehnika buđenja je opisana ali ti je izgleda promakla. Um filtrira ono što čitamo ili slušamo ili gledamo.

Citat:
hvala za odgovor!

Hvala za pitanja!

ŽIV - SVESTAN BIO.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 12:16 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Citat:

Od kada sam postao svestan svetlosnog tela. Ali nisam još dostigao maksimum frekvencije, tek sam na devetom energetskom centru svetlosnog tela od postojecih 14. Buđenje je proces.

Što očekuješ od tog procesa, koji je cilj? Kad mislim na to koji je cilj, mislim kako to utječe na ostale? Ima li Štefica s placa kakve koristi od toga ili je svrha tvojeg buđenja samo za tebe? Da li širiš tu svijest i drugdje i ima li efekta? Kod mene si pobudio zanimanje, samo da otkrijem tu tehniku buđenja koja mi je promakla :)

Dečak je napisao/la:
Boja se može opisati kao žućkasto zlatna, ali to nije boja koja postoji u ovom 4D svetu.

Zašto kažeš 4D, da li si ti u 4D ili smo svi mi? Do sad smo tumačili da je naš svijet u 3D. Nije mi baš jasno ovo.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 12:26 pm 
Član foruma

Citat:
Citat:
Da li postoji neki proces za to, jer samo kad kažeš nekome da se probudi teško će se tako probuditi (pretpostavljam).

Postoji. Zove se "proces svetlosnog tela". Reči su moćne, reč može da oživi a može i da ubije ako se izgovori ili napiše SVESNO.

Ovime si sve rekao,laganje najmanje pomaže,probaj to prvo shvatiti.
Tvoj način laganja je pomalo i tragikomičan,jel stariji korisnici foruma i koji su upoznati sa nekim stvarima znaju da ovo što pišeš nepiše "probuđena" osoba kao što ti tvrdiš da "jesi".

Korisnik Nogard te je upitao sasvim jednostavno pitanje,koji je proces tkz. buđenja,na šta si ti odgovorio da je to "proces svetlosnog tela",a naravno to nema veze s vezom [-X

Kod:
Svjesna patnja

No comment na ostale postove,ovo je sasvim dovoljno.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 1:18 pm 
Član foruma

vjetar je napisao/la:
Citat:
(...)
...

Tako se potvrđuju riječi: zlo se ovdje čini u ime dobra!
...

Mnogi tako žive, puni su predstava i lijepih mudrih riječi, no kada dođe trenutak, oni zakazuju. Drugima je dan uvid u njihovo stvarno stanje, koje počiva na lažima, lažima koje za njih same predstavljaju nerješivu enigmu, neprobojni zid. Drugi vide ono što oni ne vide, jer se sami još zavaravaju da su mudri, da su iznad, da žive jedan poseban, sveti život.
Kakva zabluda, draga moja (...)!
Koliko je samo takvih koji sebi toliko umišljaju!
...

Zato svim tim ušima tražitelja treba MUDROST NEHINJENA, neglumljena, treba im neposredan UZOR, neposredan primjer.
Tada će i te riječi imati SNAGU!

Pozdrav!

:love3:

Lepo. Hvala Vjetre sto si se potrudio da nadjes ovaj tekst. :love9:

Sreca je moja da poznajem skromne ljude od kojih sam ucila. Savest mi je nalagala da reagujem na Deckove postove.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 1:21 pm 
Član foruma

Citat:
Konus:

Citat:
A sto se tice zaborava.
Ja to ipak posmatram kao mogucnost sticanja novog znanja, kao kad se dete rodi pa polako od onoga sto mu je dostupno culima uci, od hodanja, govora itd.

Ne postoji „novo znanje“. Svo postojeće znanje je staro, DREVNO. Jer, Znanje je Svesnost, a Svesnost oduvek postoji. Znanje nije manipulacija zanimljivog dela ljudskog tela koga nazivamo jezik. Taj mali organ je preuzeo sveopštu komandu nad ostatkom bića i to je više od obične anomalije... A dete kad se rodi, nije „tabula raza“ kako nas lažu, već je biće koje zna SVE i koje je dobrovoljno pristalo da zaboravi SVE to što ZNA.

Na ovom nasem stepenu postojanja - sa nivoom svesnosti koji imamo, znanje do kog nemozes doci nije tvoje, ti ga ne posedujes to ti je kao da imas knjigu ispisanu jezikom kojeg neznas, te ti dzaba znanje sadrzano u knjizi.

Ti ces jednog dana mozda postati potpuno svetlosno bice i tada biti u stanju da do tog znanja dodjes, odnosno da vidis ono sto sad nevidis.

Citat:

Citat:
Ako se dao bog izvucemo na neki visi stepen, otvorice nam se novi vidici i mogucnosti za novim saznanjima.

Bog ti je već sve to dao. Treba samo da se SETIŠ, brate, ako želiš.
Od mišljenja je važnija SPOZNAJA.

Mozes ti to nazvati secanjem, ali je sustina da na ovom stepenu svesti do toga nece doci.
Moguce je da ce dogadji koji se najavljuju, ako se zaista dese, dovedu do toga da "SPOZNAMO", kompletiramo svoje bice i sposobnosti.

Ocigledno je da se u ovim uslovima to desiti nece, bar ne nama "obicnim smrtnicima" - koji se iskljucivo borimo da prezivimo u ovom materijalnom svetu.

No moze biti i da ce se i tada desiti samo delimicno "oslobadjanje", ili delimicno povecanje nasih sposobnosti.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 1:59 pm 
Član foruma

Citat:
Mnogi tako žive, puni su predstava i lijepih mudrih riječi, no kada dođe trenutak, oni zakazuju. Drugima je dan uvid u njihovo stvarno stanje, koje počiva na lažima, lažima koje za njih same predstavljaju nerješivu enigmu, neprobojni zid. Drugi vide ono što oni ne vide, jer se sami još zavaravaju da su mudri, da su iznad, da žive jedan poseban, sveti život.
Kakva zabluda, draga moja (...)!
Koliko je samo takvih koji sebi toliko umišljaju!
...

Zato svim tim ušima tražitelja treba MUDROST NEHINJENA, neglumljena, treba im neposredan UZOR, neposredan primjer.
Tada će i te riječi imati SNAGU!

Potpuno se slažem s ovim citatom. Treba dati primer, neposrednim delima stajati iza onoga što govorimo ili pišemo.

Ali, ljudi moji, zar vi niste SVESNI da je ovo ovde forum! Na forumu, jedini PRIMER koji možemo dati je pisanje, iznošenje zapažanja. Upotreba reči. Zar vi očekujete da svako ko napiše nešto što vam se ne sviđe iskoči iz monitora vašeg kompjutera, uhvati vas za ruku i pokaže vam na delu i PRIMERU ono što je napisao??? Kakva distorzija uma. Jedini primeri koje ovde dajemo su naše reči.

Prema tome, ovde neki svojim pisanjem daju izvanredan PRIMER straha. No, sve je to OK, strah od buđenja je prirodan i neizbežan. Pitanje za svakog je kako će se suočiti sa tim strahom.

Smatram da najviše što se ovde na forumu može postići u smislu davanja primera - to je opis vlastitih doživljaja, iskustava, susreta sa povećanom SVESNOSTI.

U tom, smislu evo sada sledi moj izveštaj o efektima i ispoljavanju svetlosnog tela koja su mi se dogodila kada sam bio dete, a što sam već postovao na drugom mestu ovog foruma ali osećam da je potrebno taj tekst postaviti i ovde.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ČUDNE NEKE RIBE

Tu je bio park, lepo uređen, sočna i podšišana trava i negovani žbunovi. Sećam se da me je to zelenilo naprosto “ubijalo” svojom životnošću. A tek ti divni mirisi koji me šalju na neka nepoznata mesta… Odmah tu pored je bio kej ispod koga se komešala i mirovala moćna dunavska voda. Moj otac je bio ribolovac i sve brige ovog sveta su za njega nestajale kada bi zabacio svoje udice posle teških borbi sa “ljudima” koji su pokušavali da ga ulove u svoje mreže.

Sa svojih 9 godina, nisam mogao da se načudim tim metamorfozama svog starog.
Posmatrao sam ga kako je nemiran i ozlojeđen kada dođe kući sa posla i kako ga majka savetuje da mora biti čvršći i nemilosrdniji rukovodilac u svojoj firmi, eto, svi jedva čekaju da mu oduzmu “poziciju” i svi ga lažu, a kada bi on nju samo malo slušao, bili bi smo srećni i gde bi nam bio kraj…

Začudo, on bi samo odmahnuo rukom i otišao u drugu sobu, gledao TV, čitao novine pa kad bi se “slegla prašina”, pošao bi po svoj ribarski pribor a ja sam radoznalo i smušeno išao za njim.

“Hajdemo po ribu!” rekao bi mi sa takvim smirenim, divnim i slatkim osmehom, da sam tada u svom srcu bio spreman da s njim otputujem u nepoznate zemlje.
Dunav nam se bukvalno nalazio ispred kuće, izađem iz zgrade, prolepršam tih pedeset metara do keja i eto me pred sjajnom vodom.

Jednog zlatnog jutra, sa sobom sam nosio mali štap za pecanje kedera (sitnih ribica koje služe kao mamac za ulov većih) jer me je tata zamolio da ih “nahvatam”. Međutim, moj ulov nije bio onakav kako sam se nadao. Umesto da ulovim tih nekoliko živih mamaca, ja sam skroz omanuo i zabrljao stvari.

Toga dana sam ulovio nekoliko stotina tih ribica, za jedno veselo i ludo prepodne, dok se tata tamo negde uzaludno borio sa uspavanima.
A mama je bila veoma iznenađena količinom ulova ali nije bila radosna. Nekako je grubo prihvatala moje pune kofice ribe koje sam joj učestalo donosio i rekla: “Ma šta će nam ta sića!”.

Ej ljudi, uprkos majci, ma ja sam jedva čekao da otac dođe s posla i vidi moju veštinu ribolovca!

Kada je došao, pomilovao me je po glavi sa tim slatikim i blagim pogledom a onda mu je majka rekla da sam joj natovario obavezu da pripremi svu tu ribu i da ona, jadna, ne može toliko da se muči jer je već toliko opterećena brigama i obavezama i kako on nju ne razume, a tako je pametan čovek… Ni dan danas mi nije jasno zašto je ona toliko žalila i kukala, čak i nad dobrim stvarima koje bi je snašle u životu. Ali, tu nema šta da se razume, oprostite.

I tako, pošto nije hteo da razume, moj stari je zasukao rukave pa je veselo počeo da čisti ribice i ja sam mu pomagao pošto nisam mogao da razumem, a mama je sva jadna i opterećena od same sebe prilegla u spavaćoj sobi.

Ipak, uveče smo svi jeli domaće girice i smejali se, i ej bre ljudi i ljudice, mama je blistala i više je nije bilo briga ni zbog čega, hahaha… Gledajući svoje roditelje kako toliko sijaju, pomutilo mi se u glavi i samo što se nisam onesvestio od miline. I tada sam znao da je moja ljubljena majka privremeno prihvatila zlatnu energiju ljubavi…

LUD, ILI ŠTA VEĆ

Taj mali gradić na obali dunava je bio predivan. Živelo je u njemu nekoliko hiljada ljudi, većina u svojim privatnim kućama okruženim veličanstvenim baštama ispunjenim ružama, gladiolama, opojnim narcisima i drugim prinčevima i princezama cveća. Izgledalo mi je kao da je tu postojalo nekakvo tajno nadmetanje, ljubazna utakmica čiji će vrt biti lepši i mirisniji.

Ali, od svega je bilo najlepše što se gradska uprava uključila u taj okršaj pa su komunalci prekrasno uredili gradske parkove, na veliko uživanje nas klinaca koji smo se u njima po ceo dan igrali.

Mi dečaci smo obično igrali fudbal ili klikere “u dugmiće”. Ti dugmići su nam bili neka vrsta novca, ko izgubi mora da plati izvesnim brojem dugmadi. Sećam se da sam neko vreme bio veoma “bogat” jer sam “zaradio” punu kesu tih raznobojnih drangulija.

Jednom, dok smo se bavili klikeraškim umetnostima, pojavi se nekoliko devojčica i dečaka iz komšiluka. Bili su veoma uzbuđeni i galamili su svi u glas. Rekoše da je jedna devojčica izgubila zlatnu narukvicu, tu u obližnjem parku, dok su se jurili. Uzalud su je tražili celo poslepodne i na kraju je devojčica sva uplakana otišla kući. To joj je bio poklon koji je nedavno dobila za rođendan. Bilo mi je veoma žao nje i zamolio sam društvo da odemo do mesta gde su se igrali, da opet pokušamo da pronađemo narukvicu.

Već je bio sumrak i moj drug mi reče da nema šanse da je pronađemo po slabom svetlu a i trava je previsoka, ali ja sam insistirao. Odveli su me u taj deo parka. Prostor po kome su jurcali je bio veliki travnjak, oko sto metara u prečniku.

Toliko mi je bilo žao devojčice da me je srce bukvalno zabolelo od tuge i ne znam kako, ali kada je taj bol došao do vrhunca iznenada je prestao a umesto njega se pojavila nekakva vatra. Bio sam veoma zbunjen, moje male grudi samo što ne izgoreše. Onda se ta vatra prenela i na moje oči pa sam imao osećaj kao da plamte.

Uh, kad mi se “upališe” oči, onda osetih neku tako jaku i nepokolebljivu odlučnost i uverenost da ću naći tu narukvicu da to ne umem opisati. Javila mi se jedna čudna misao-tvrdnja: “Ja sam zlato, i zato će zlato sada naći zlato i uzeti ga sebi!”

Tada krenuh žustro po parku gore-dole i levo-desno, žestoko posmatrajući bujnu travu ispred sebe i sećam se da ništa nisam mislio, ja sam sav bio VID, neverovatno jasno sam video svaki detalj iako je već skoro pao mrak. Ko zna kako sam tada izgledao deci koja su radoznalo išla za mnom i smejala mi se kao da sam lud…

Lud ili šta već, posle par minuta, na zaprepašćenje i radost dece nađoh zlatnu narukvicu! Mojoj sreći nije bilo kraja. Odmah sam krenuo ka kući one devojčice da je obradujem, praćen ostalom dečurlijom koja su veselo poskakivala i galamila.

Vrata je otvorila njena mama i ja joj ponosno pružih narukvicu. Ona se iznenađeno zablenula u mene i ukočeno me posmatrala par sekundi a onda se namrštila i grubo mi je otela iz ruke. Bio sam zbunjen, očekivao sam radost a ne grubost!

“Odakle ti to, jeli ti mali?” Zakreštala je neprijatnim glasom. Rekoh joj da sam tražio po parku i našao.

“Ma šta mi reče?” odbrusi ona sumnjičavo. “A jeli, pa gde je onda privezak u obliku krsta koji je bio prikačen na narukvicu?”

Nisam imao pojma o tom privesku pa sam joj rekao: “Teto, stvarno ne znam gde je, ali sad ću otići da ga potražim, pa čim ga nađem, doneću vam ga.”

Ona me pogleda i prezrivo odmahnu rukom, pa besno zalupi vratima.

Vratio sam se u park i na isti način kao i ranije, verovali ili ne, pronađoh zlatni krstić. Bio je na mestu prilično udaljenom od mesta na kome sam našao narukvicu. Ponovo sam se našao pred njenim vratima i bojažljivo pozvonio. Otvorila je i buljila u moj mali ispruženi dlan na kome je sijao privezak. Ovog puta nije ništa rekla, samo je hladno uzela krstić i ponovo mi zalupila vrata.

Ej bre, nikako mi nije bilo jasno njeno ponašanje, ali sam toliko bio srećan što sam pomogao toj devojčici da mi to uopšte nije bilo važno i pevajući odoh kući da se pohvalim roditeljima.

Roditelji su me saslušali sa nevericom i čuđenjem. Sutradan je majka te drugarice rekla mome ocu da sam ja ukrao narukvicu njenoj kćerci ali da ona neće ništa preduzimati pošto sam je istog dana vratio i pošto su to ipak dečije igrarije, pa znate kako, ipak sam bio samo dete od 9 godina…

Čuda duha nisu dobrodošla u ovaj mračni svet.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 2:20 pm 
Član foruma

Decak, ovo je fantastican post. I poruka i stil pisanja, koji me je vratio u decacke dane, zaista su nesto posebno.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 3:09 pm 
Član foruma

nogard:
Citat:
Zašto kažeš 4D, da li si ti u 4D ili smo svi mi? Do sad smo tumačili da je naš svijet u 3D. Nije mi baš jasno ovo.

Oni koji kažu da je ovaj svet 3D greše jer nisu uzeli u obzir VREME koje takođe ovde postoji. Vreme je četvrta dimenzija.

Međutim, izgleda da su to razlike u terminologiji jer koliko sam ja shvatio, oni pod četvrtom dimenzijom podrazumevaju svet na granici materijalnog i energetskog sveta. Polu-materijalni svet, šta li je.

U stvarnosti, postoji samo svet energije svesnosti u različitim frekvencijma. Niske frekvencije odgovaraju "materijalnom" a visoke "duhovnom". A postoje i prelazne frekvencije gde nisi "ni na nebu ni na zemlji". Tamo obitavaju DREVNI.

Živeo.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 3:22 pm 
Član foruma

@Decak

Ali pošto tvrdiš da si "probuđen",ja neću moći odloliti pa da te neupitam neke stvari.

Citat:
Citat:

Neznam,ali meni moj instinkt govori jednu vrijednu stvar ovdje,a to je da lažeš,pa me ispravi ako to nije tako

Tek si na "devetom energteskom centru svjetlosnog tijela od postojećih 14",odakle ti ove informacije,jel se šališ,ako da napiši,ako ne onda će biti zanimljiva rasprava jel prema tvojim postovima vidim da ti fali cijepanja drva i nošenja vode.
Pišeš u stilu da naglasiš "probuđenost" kod sebe štoviše da uvjeriš neke naivne članove ovdje u to,ali uvijek se sjetim jedne stvari koja je važna za tragaoca,a to je "The Devil is in the details",a to se odnosi na sve tvoje postove,sada ti kažeš da si "probuđen",pa eto pošto govoriš da "jesi" obrazloži kako si došao do toga,šta si prošao?

Citat:
Sve što ovde pišem je pomoć onima koji žele da je prihvate. Tehnika buđenja je opisana

Ono što si napisao na forumu,a pogotovo u ovom topic-u su nebuloze,a usudim se reći i šarlatanstvo.
Tehnika buđenja,raspiši se i objasni?

Citat:
Dečak je napisao/la:Boja se može opisati kao žućkasto zlatna, ali to nije boja koja postoji u ovom 4D svetu.

A ovo je još i zanimljivije,čak neznaš u kojoj dimenziji se ljudi nalaze,a kad te je upitao nogard nisi mu niti odgovorio jel "probuđeni" se ne ispravlja :toothy2:

Kao da bježiš od pitanja na koja nemožeš dati korektan odgovor.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 3:39 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
@Decak

Ali pošto tvrdiš da si "probuđen",ja neću moći odloliti pa da te neupitam neke stvari.

Citat:
Citat:

Neznam,ali meni moj instinkt govori jednu vrijednu stvar ovdje,a to je da lažeš,pa me ispravi ako to nije tako

Tek si na "devetom energteskom centru svjetlosnog tijela od postojećih 14",odakle ti ove informacije,jel se šališ,ako da napiši,ako ne onda će biti zanimljiva rasprava jel prema tvojim postovima vidim da ti fali cijepanja drva i nošenja vode.
Pišeš u stilu da naglasiš "probuđenost" kod sebe štoviše da uvjeriš neke naivne članove ovdje u to,ali uvijek se sjetim jedne stvari koja je važna za tragaoca,a to je "The Devil is in the details",a to se odnosi na sve tvoje postove,sada ti kažeš da si "probuđen",pa eto pošto govoriš da "jesi" obrazloži kako si došao do toga,šta si prošao?

Citat:
Sve što ovde pišem je pomoć onima koji žele da je prihvate. Tehnika buđenja je opisana

Ono što si napisao na forumu,a pogotovo u ovom topic-u su nebuloze,a usudim se reći i šarlatanstvo.
Tehnika buđenja,raspiši se i objasni?

Citat:
Dečak je napisao/la:Boja se može opisati kao žućkasto zlatna, ali to nije boja koja postoji u ovom 4D svetu.

A ovo je još i zanimljivije,čak neznaš u kojoj dimenziji se ljudi nalaze,a kad te je upitao nogard nisi mu niti odgovorio jel "probuđeni" se ne ispravlja :toothy2:

Kao da bježiš od pitanja na koja nemožeš dati korektan odgovor.

"Sve je jasno,samo sam ja zamagljen"- Lao Tse

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 3:41 pm 
Član foruma

daco pa kako mozes tako pricati o decaku, pa zar ne vidis da je on jedini prosvijetljen ovdje a mi smo svi jos zaostali manje vrijedni ljudi puni straha od svega, samo sto to jos ne razumijemo.

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 3:55 pm 
Član foruma

NEKE PTICE NIKAD NE POLETE

Nekakva crna baba skače na mene. Osećam da će mi oduzeti život, grozna neka sila izbija iz nje, kao da hoće da me pojede. Prestravljen sam, ne znam šta ću, jadan. Ukočen sam i ne mogu pružiti nikakav otpor. I baš kada sam pomislio da će me smazati, budim se sav pometen i izgubljen i očekujem da se ona pojavi u sobi u kojoj sam spavao.

Ali, nema je, kao da je propala u zemlju. Ipak sam sumnjičav i još neko vreme pažljivo posmatram oko sebe. Eh, dobro, otišla je, mislim, sad mogu nastaviti sa spavanjem. Međutim, čim zadremah, evo je opet i maše i preti i krevelji se i pokriva me i zatrpava nekom odvratnom energijom od koje mi je muka i imam osećaj kao da ću odmah umreti …

U to vreme sam imao čak 4 godine.

Ta “Baba” mi je dolazila i mučila me na sličan način više puta dok sam rastao. Mnogo kasnije, kada sam sazreo, saznao sam ko je bila ona i zašto mi je to radila.
Tada smo živeli u Bosni u gradu zvanom Derventa i sećam se da je u to vreme sve oko mene bilo nekako svetlo i sjajno i slatko. Sve što sam posmatrao je zračilo nekakvom unutrašnjom svetlošću, nekom energijom koja me je navodila da se smejem i da pevam, da igram. Celi svet oko mene je bio prožet zlatnom svetlošću, ljudi, stvari, reka, brda i šume, čak i moj omiljeni pas čuvar “Ćuko” koji je bio plemenitog roda - mešanac. Ali, tu svetlost nisam nikada video očima.

Jednom sam našao male ptiće, vrapčiće koji su ispali iz gnezda i doneo ih kući. Oni su zračili tako intenzivnom zlatnom silom, da sam ih jednostavno morao usvojiti. Majka je bila protiv prijema novih članova porodice ali otac je bio ganut mojom ljubavlju prema tim bespomoćnim stvorenjima i dopustio je da ih negujemo. Mojoj radosti nije bilo kraja. Tata je napravio kućicu za njih u dvorištu i mi smo ih hranili i pojili a ponekad smo i pevali sa njima.

Uprkos svemu, posle desetak dana oni su uginuli, jedan po jedan. Imao sam osećaj u svom dečačkom srcu kao da i ja umirem sa svakom od tih jadnih ptičica. Najviše mi je bilo žao što nisu doživeli da rašire krila i polete.

Otac mi je objasnio da mali vrapčići ne mogu biti pripitomljeni jer su oni takva vrsta mladunaca koja može biti odgajana samo uz pomoć roditelja vrabaca. To što mi je rekao me je jako pogodilo u srcu kao da se tu radi o meni; znao sam da sam i ja takva vrsta, ali nisam znao zašto. Kako bih i znao kad sam bio toliko mali? Heh, odgovor na to “znanje srca” sam dobio tek mnogo kasnije, jer srce zna a um tek treba da spozna.

U to vreme, moja majka je volela da gleda televiziju dok je otac bio na poslu a ona se bavila kućnim poslovima i brinula o meni. Sećam se da je imala običaj da mi pušta dečije emisije pune lepih pesmica i poučnih sadržaja. Gutao sam sve to i samostalno naučio te pesmice i ostalo. Majka je bila začuđena i uplašena brzinom mog učenja, zaboga, imao sam samo 4 godine. Onda je iznenada prestala da uključuje TV, ali ja sam insistirao da ga gledam pa je posle savetovanja sa ocem ponovo počela da mi pušta dečije emisije. Baš tada je na TV-u započela škola azbuke za đake prvake i ja naučih pisati i čitati latinicu i ćirilicu za nekih mesec dana, terajući majku da mi pokazuje i objašnjava. Roditelji su bili zaprepašćeni. Otac je onda na kredit kupio neke dečije enciklopedije pa mi ih dao da čitam, a majka se brinula da će me moji vršnjaci odbaciti. Od tada je ona započela “rat” sa mojim ocem boreći se da budem “normalan” kao i sva ostala deca. Njen napor “normalizacije” uz podršku većine osoba koje su me okruživale me je postepeno spustio u tamu, tamo gde nema one divne zlatne i vesele svetlosti i tako sam naučio da budem sebičan, gord – moje srce je postalo hladno kao i kod većine ljudi na ovoj zemlji i zaboravio sam samog sebe i duh.

Kasnije, kada sam “odrastao”, posle nezamislive borbe i stradanja, setio sam se ko sam i opet otkrio zlatnu svetlost i još puno stvari...

ALI, KAO ŠTO REČE LAO-CE: Kad završiš posao - povuci se, takav je veliki TAO. Ovde na forumu sam dovoljno rekao što bi i mrtvog pokrenulo na vlastitu borbu za buđenje SVESNOSTI. Sve ostalo otkrićete sami ako želite, znanje-svesnost je svuda oko nas i u nama samima i dostupno je preko izazova OTKRIVANJA.

Borcima želim sve najbolje. A želim isto to i onima koji su se predali.

Živi bili. :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.