Sada je: pet maj 02, 2025 3:19 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: uto jan 05, 2010 4:10 pm 
Početnik

Nema sumnje da je virus napravljen,zato tako brzo i mnogo mutira,samo priroda je savršena i prizvod joj je savršen pa nema potrebu ka tolikim mutacijama.Virus koji ima naročitu uspešnost upravo kod hroničnih opstruktivnih plućnih bolesnika ,onih sa diabetesom i oboljenjima srca,na neki način čini trijažu upravo kod osoba čije lečenje mnogo košta.Kad ste odlučili da izvršite reformu zdravstva i da reformom proširite broj osoba koje će biti zdravstveno osigurane a ranije nisu bile upravo jer su bolesni.Zar vam ovaj opis ne ukazuje na sliku reforme zdravstva u Americi,nema tu nikakvih dokaza ali je tema za razmišljanje jer je previše slučajnosti a dobro znam da ništa nije slučajno i da se ništa ne dešava a da za to nepostoji razlog. :angel4:

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 12:09 pm 
Član foruma

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/171377/Is ... ama-gripa-

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 1:56 pm 
Član foruma

U nasem gradu lokalna televizija bombarduje ljude svakodnevno snimcima kako se ljudi vakcinisu, izgleda da po ceo bozju dan presede u Domu zdravlja, samo o tome pricaju. I moram da priznam da su uspesni u tome, jer su sve vakcine potrosene, cak su morali i od drugih gradova da pozajmljuju, Ha.
Sada pustaju intervjue sa ljudima koji su vakcinisali celu svoju porodicu pa cak i trudne zene, eto njima nije nista, i te stvari. Po svemu tome da se zakljuciti da program PRANJE MOZGA jako dobro funkcionise. ](*,)

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 6:01 pm 
Član foruma

to je cijena ulaska u EU zemlje bez vize

mi imamo neki debilni spot od 10s, a da ti nije jasno o kojoj gripi priča

Vrh

PostPostano: čet jan 07, 2010 2:56 am 
Član foruma

Citat:
Istraga o "lažiranim" pandemijama gripa

Evropski savet će pokrenuti istragu o uticaju farmaceutskih kompanija na globalnu kampanju povodom novog gripa, javio je radio "Slobodna Evropa", pozivajuću se na centar za istraživanje globalizacije "Global Research".

Rezoluciju kojom zahteva takvu istragu jednoglasno je donela Zdravstvena komisija Parlamenta Evropske unije, a "Slobodna Evropa" navodi da se njome u stvari traži transparentnost u istrazi korupcije između Svetske zdravstvene organizacije, farmaceutske industrije i akademskih naučnika, koja ugrožava milione života.

Čitavu priču pokrenuo je dr Volfgang Vodarg, sadašnji predsedavajući Odbora Parlamenta EU za zdravstvo, lekar i epidemiolog, koji je ocenio sadašnju "pandemiju" novog gripa kao "jedan od najgorih medicinskih skandala stoleća".

"Da bi 'progurala' svoje patentirane medikamente i vakcine, farmaceutska preduzeća vrše uticaj na naučnike i na zvanične organe za standarde u zdravstvu, alarmiraju vlade širom sveta i navode na trošenje tesnih zdravstvenih resursa za neefikasne strategije vakcinisanja i nepotrebno izlaganje miliona zdravih ljudi riziku velikog broja nepoznatih posledica od nedovoljno ispitane vakcine", ocenio je on.

"Kampanja 'ptičjeg gripa' 2005/06. godine, kombinovana sa kampanjom 'svinjskog gripa', nije samo uzrokovala ogromnu štetu delu vakcinisanih i zdravstvenom budžetu, već je poljuljala poverenje u značajne svetske zdravstvene institucije i njihovu odgovornost", naveo je Vodarg.
Komisija Evropskog parlamenta imaće zadatak da istraži da li je zaista bilo "lažirane pandemije" proglašene u junu 2009. i da li je grupa akademskih eksperata, koja je savetovala njeno proglašenje, imala "intenzivne finansijske veze" sa farmaceutskim gigantima poput "Glakso Smit Klajna", "Roša" i "Novartisa", koji su profitirali na lekovima i vakcinama, navodi "Slobodna Evropa".

Parlament EU će istražiti i uticaj farmaceutske industrije na vođenje kampanje širom sveta protiv takozvanih pandemija virusa H5N1 "ptičjeg gripa" i H1N1 "svinjskog gripa", dok posebnu pažnju, prema izveštaju radija, mora obratiti na ulogu Svetske zdravstvene organizacije i njeno hitno proglašenje pandemije, koje je naglo promenilo kriterijume.

Vrh

PostPostano: čet jan 07, 2010 12:20 pm 
Član foruma

http://www.vecernji.hr/vijesti/svinjska ... anak-75894[google][/google]

Svinjska gripa ili ne, nešto i dalje postoji - ovdje među nama!

A kako se prema oboljelima i umrlima odnose statistike pogledajte:
http://www.hzjz.hr/epidemiologija/svinjska_gripa.htm[google][/google]

Ako pažljivo pročitate shvatiti ćete da se broj umrlih povećao s 22 na 23, dok u tekstualnom dijelu kažu da umrlih nema! Toliko o statistikama, kao i o informaciji koju je jedan od liječnika izrekao nedavno, da je pitanje koliko je njih umrlo, a da se niti ne zna od čega, jer niti su testirani niti došli do bolnice. Zaista kako im vjerovati kad nisu u stanju niti jednom tjedno napisati "javna" izvješća od tri rečenice onako kako im je rečeno! Ili su napisali kako im je rečeno, nema umrlih, a taj jedan, njega su pribrojili, ma koga briga, pa samo je jedan - mala greška. Vjerojatno bi im bilo lakše kad bi govorili o stotinama ili tisućama.
Samo i taj jedan je nečije dijete, roditelj ili prijatelj. I nema ga više, ostao je samo kao broj, ali ne i slovo.

Zašto ovo pišem, zato što im ne vjerujem, zato što manipuliraju, zato što se i sad netko bori za život. Osobno mi je sasvim svejedno radi li se o epidemiji ili pandemiji, svi ovi ljudi od nečega su umrli. I ono što znam to je činjenica da se ne zna od čega su umrli i kako su se zarazili, a najmanje kako se zove bolest koju su imali.
Sve ostaje na nagađanjima i na utjehama kako nije masovno. Bojim se da to ne može umanjiti tugu obitelji onih kojih više nema, bez obzira radi li se o ljudima koji smrt prihvaćaju na duhovan način kao "prelazak" ili ne.
Ostaje pitanje: od čega su ti ljudi zaista umrli?

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 10:51 am 
Član foruma

Citat:
TV star death spurs Romania flu vaccine drive

BUCHAREST, Jan 9 (Reuters) - Thousands of Romanians queued outside a Bucharest hospital to take anti-flu shots on Saturday, spurred into action by the death of a television actor.

"A star had to die to make Romanians identify themselves with the victim and realise that they are at risk if not immunised," Adrian Streinu-Cercel, the hospital director told private television station Realitatea TV.

Toni Tecuceanu, 37, well known for playing satiric parts in television shows, died on Tuesday following lung complications after contacting the H1N1 flu virus.

"This is a sort of hysteria," psychologist Florin Tudose said. Romania, which has recorded 6,061 cases of infection and 82 deaths, began a mass vaccination campaign last year but less than one percent of the 22 million population has been immunised, in large part because people are reluctant and because of poor infrastructure.

At least 12,220 deaths from H1N1 flu formally had been confirmed around the globe as of Dec. 27, the World Health Organisation has said.

http://www.dowell-netherlands.com/2010/ ... ccine.html

Hmm zanimljiva taktika u Rumuniji, TV zvijezda podlegne od "uticaja" svinsjke gripe i omdah narod krene samovoljno na vakcinaciju.
Nesto slicno se moze ocekivati i na nasim prostorima, mozda koknu kojeg politicara. :D

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 6:04 pm 
isključen/a

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/171718/Ev ... otiv-gripa

Vrh

PostPostano: uto jan 12, 2010 6:22 pm 
Početnik

Dosetio se Tomica kako da utrosi visak vakcina. Vakcinisace decu po skolama, uz saglasnost roditelja.
Danas su profesori u skoli mog sina najavili sistematski pregled, a posle toga dolaze mobilne ekipe da ih vakcinisu protiv svinjskog gripa. Verovatno i ne/saglasnost moramo da potpisemo. Sto se mene tice, najradije bih im licno sasula u lice sta mislim o vakcinama :twisted:

Vrh

PostPostano: sub jan 16, 2010 6:13 pm 
Član foruma

http://www.index.hr/vijesti/clanak/svak ... 70612.aspx

Glasnogovornik CDC-a ističe to kao "veliki uspjeh" !? #-o

Za koga ? :?:

Vrh

PostPostano: sub jan 16, 2010 10:16 pm 
Član foruma

sve ste to lepo napisali, pa cak i sta i koje stetne tvari se nalaze u vackini i samom virusu. al niko nije dao licnu teoriju kako je nastao virus. istina je da su u juznoj americi pocrkavale svinje i ljudi se razboleli. neki kazu da zaprasuju zrak avionima. al taj virus nije nastao od svinje ili kako na national geograficu otkrivaju nakraju od sisimisa vec ga je napravio covek u svrhu smanjenja populacije. ljudi su dolazili u bolnicu sa obicnim simptomima gripe da bi izasli mrtvi. ja sam se bila odlucila na malo mastovitiji podhvat da otkrijem sta se desava. namazala sam sebi trbuh heparin gelom- on izaziva trombocitopeniju i kad sam dosla na zarazni odma su rekli da ce da me ostave a ni temperaturu mi nijesu izmerili. dok su se dogovarali mene su ostavili u kao ambulanti niko nije ulazio pa sam pocela malo da caprkam po komjutoru tacno je pisalo koliko cepiva treba da bude za decu a koliko za odrasle i cak su bila imena napisana od nekih ljudi. nadalje natoplila sam onu masku alkoholom i krenula niz hodnik , tamo de se rade rengenske snimke i sranja i imala sam sta da vidim u boci stoji vec odrastao fetus u tako zamucenoj vodi. brze bolje se vracam , doktorica me pita za zdrastveno ja kao nesto izmisljam kao zbunjena sam pa nezna gde je (a uopste nemam zdrastveno). i nesto opet ona meni sad ides na rengen , pa cemo ti vadit krv. a ja kazem moje gradjansko pravo je da vas odbijem. ona zacudjeno kaze tacno a istovremeno zove sestru u hodnik da odtkaze ovog doktora koji je trebao da me snima. e sad meni je jedan drug pricao kako je vide kroz prozor od doma zdravlja gde on zivi istu stvar samo sta su u bocama bile zivotinje psi.

da neduljim ja uvek pitam za kooga naplaneti rade toliko mesta da ubijaju ljude.? jer normalno je da se ljudi razbole. to se organizam bori tj ojacava. npr. mi pijemo kravlje mleko koje bi trebalo da pije tele i normalno je dacemo kad tad da dobijemo grip i sl. neki su pricali o toj vackinaciji da je toliko otrovna da ce ljudi u roku od tri godine da pomru, a neki su odma umrli cim su je primili. bio je i jedan slucaj sa devojcicom koja je imala jednu vrst izlecive leukemije nemogu da kazem glupi roditelji su je ostavili u bolnici al ona je te noci u bolnici umrla od gripa kojeg nije niti imala.

Vrh

PostPostano: ned jan 24, 2010 2:09 pm 
Član foruma

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/trazi- ... -h1n1.html

Vrh

PostPostano: uto jan 26, 2010 12:10 am 
Član foruma

'Svinjska gripa bila je lažna pandemija koju su pokrenule farmaceutske kompanije što su na globalnom strahu zaradile milijarde funti', kazao je za britanski Daily Mail dr. Wolfgang Wodarg, šef odjela za zdravstvo Vijeća Europe

'Farmaceuti su izvršili utjecaj na znanstvenike, liječnike i zdravstvene službe diljem svijeta da bi osigurali zaradu', rekao je Wodarg. 'Zbog toga su vlade i državne službe diljem svijeta izložile milijune zdravih ljudi riziku od nepoznatih nuspojava nedovoljno testiranih cjepiva', zaključio je.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/52 ... e-laz.html

F.N.

Vrh

PostPostano: čet jan 28, 2010 8:49 pm 
Član foruma

Novi članak, zanimljivo.

http://www.gasparic-pejzazi.com/Cip%20j ... 20igle.htm

Vrh

PostPostano: pet jan 29, 2010 3:38 pm 
Član foruma

Nekako mi je to sve cudno, prvo su svi vikali da se trebamo cijepiti sad odjednom svi okrecu stranu i pricaju kako je cjepivo stetno i kako su nas farmaceutske kompanije opljackale.

Nesto mi tu gadno smrdi.

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 2:31 am 
Član foruma

jesam samo ja primjetio to ili svi..da nas vise uopce ne bombardiraju i ne spominju svinjsku gripu...hmm ocito se mijenja ploca,nesto smrdi tu,hrvoj dobro kaze..nesto nije kako treba bit...i da..nije uspijela Svinjska gripa,pa je potres u haitiju dosao jako "dobro" ...smanjenje populacije se nastavlja...sto je sljedece?

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 2:46 pm 
Član foruma

_Dario_ je napisao/la:
...smanjenje populacije se nastavlja...sto je sljedece?

pa najvjerojatnije daljnje smanjenje populacije!

zar nije zapisano da je optimalan broj 500 miliona ljudi!?

znači, imaju još PUUUUUNO posla!

:love3:

Vrh

PostPostano: sri feb 24, 2010 5:17 pm 
Član foruma

Čudo nevidjeno- nitko nema obicnu gripu!

Hahahahahahahaha, mozda zato sto su sve slucajeve krstili sa svinjskom! :mrgreen:

http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/02/24/0297006.html

Vrh

PostPostano: sri feb 24, 2010 8:56 pm 
Član foruma

g.may je napisao/la:
'Svinjska gripa bila je lažna pandemija koju su pokrenule farmaceutske kompanije što su na globalnom strahu zaradile milijarde funti', kazao je za britanski Daily Mail dr. Wolfgang Wodarg, šef odjela za zdravstvo Vijeća Europe

'Farmaceuti su izvršili utjecaj na znanstvenike, liječnike i zdravstvene službe diljem svijeta da bi osigurali zaradu', rekao je Wodarg. 'Zbog toga su vlade i državne službe diljem svijeta izložile milijune zdravih ljudi riziku od nepoznatih nuspojava nedovoljno testiranih cjepiva', zaključio je.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/52 ... e-laz.html

"...dr. Wolfgang Wodarg, šef odjela za zdravstvo Vijeća Europe..."

A na koji nachin su farmaceuti shefa sektora zdravstva uspeli da zaobidju pa je to tek sad jadan provalio... ? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri feb 24, 2010 10:25 pm 
Početnik

Vodrag je sve to ispricao i otisao sa funkcije.
Inace, u Srbiji se svinjski grip ne pominje. Sporadicno neko nesto napise o tome u novinama. Cak, nisu zanimljive ni te stvari sto u Srbiji lezi sest miliona evra u neiskoriscenim vakcinama.
Pre neki dan sam vodila sina, koji ima 19 meseci, kod lekara jer je dobio neki virius. Nosic mu je curio... Dr nije htela ni da ga pregleda. Upitala sam je kako zna da je virusna infekcija bez ikakvih validnih analiza, cak ni pregleda grla i slusanja pluca i sta ako je svinjski grip, ona me je samo pogledala i rekla da ne budem smesna.
Otprilike, kakav svinjki grip!!!
A, kada se samo setim ludila od pre mesec dana.
Prosto neverovatno.
Sada se vise ni epidemiliozi ne oglasavaju.
Brizolina :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.