noxten je napisao/la:
Ja sam poceo osjecat nekakvu gadnu promjenu. Nekakvo gasenje. Nekakvu cudnu stvar. Iskreno ni sam ne znam sta osjecam ali znam jednu stvar. Osjecam je sve jace i jace i stvara neki cudan feeling u meni. Ne mogu ga klasificirat kao lose niti dobro. Stovise, osjecam da se isto desava sa ovim svijetom. Svijetom kojeg ja percipiram.
Doduse, mozda si to i zamisljam jer cinjenica stoji da se momentalno golim okom vrsi manipulacija, da pcele nestaju, desavaju se zesci potresi (bili isti umjetno ili prirodno stvoreni). Sve vise i vise je lazi otkriveno, neke drzave priznaju postojanje vanzemaljaca itd... itd... Mozda citava ta slika stvara u meni tu nekakvu silu zbog koje se nadam promjeni a mozda i ne. Ne mogu je jos svrstat u neku kategoriju kako spada. Ono sto znam je da se drasticno ja barem mjenjam.
noxten je napisao/la:
Veki moj dragi da ti kazem par stvari oko ovog dijela u boladnom smislu te ovaj koji je boldan i podcrtan
Jako bitna stavka je ta da ljubav ne mozes dijelit drugima. Ljubav je nesto sto mozes samo sebi i iskljucivo sebi dat.
Zbog nepravde, krize, s.gripe, g zatopljenja.... NE zbog PRIRODE! Ja sam jedna od osoba koja je po vama 'upala u klopku iluminata' sa ciljem da napravim malo zla kako bi kasnije mogao radit dobro.
Dobro bez loseg neide a zivjet u fantazijama kako ce ljubav ti pomoc... Nema smisla zasto jer te ista nece odrzat na zivotu nit ce ti ista stvorit osim lijepog osjecaja dok se sve oko tebe raspada. Da bis mogao stvorit svoju metafiziku, svoj mali kutak ljudi koje volis i sebe na jednom okupu unutar metafizickog okruzja u RH moras ili krast ili ubijat ili dilat ili prodavat informacije. Ja sam se odlucio za podzemni svijet i od kad sam u njemu puno mi je bolje i doduse cak mogu i pomoc ljudima. Nabijem ti ovu drzavu i postenje i civiliziranost i humanost i sve to skupa kad te isto nece dovest NIGDJE osim u jos vece sranje. Been there done that. Nisam kratko u metafizici tako da itekako znam o cemu pricam.
Sorrite, to je vas izbor ali vecina metafizicara ili ti ga takozvanih metafizicara zivi u apstrakciji. U mjestu di je sve super. NE NIJE SVE SUPER! Pogledajte oko sebe. Dolje na dno na zemlju pa pogledajte sta se desava oko vas. Ja cu radje biti jedan od svoje klase, jedan od klasificiranih 'ljudi' sa svim tim znanjem jer mi isto daje na znanje kako mogu pomoc nekome u koliko neki problem rijesim da sam to sposoban.
A i uostalom zabavnije je. Bolnije je da. Puno bolnije. Okrutne cinjenice nisu lagane za probavit ali bolje je. Barem se trudis nesto promijenit ili doprinjest necemu.
Mene jedino u ovom svijetu sto zanima jest sama priroda. Ni posao, ni auto ni ista drugo. A di? U ovim rusevinama? I tako sam ja sa jos nekolicinom ljudi odlucio i rekao e sad ce netko da gadno plati pa makar se ja jos 222 puta rodio na ovoj zemlji. Al netko ce ispastat i to gadno.
I da. Kako vi svi mozete rec da je taj put iluminata toliko los kad ga vecina vas nikad nije ni pokusala prokuzit kako spada? Praksa je jedini nacin kako nesto mozes ZNAT ili dobit znanje.
galaksija je napisao/la:
Naravno, imajući ovo na umu, trebamo se zapitati i to da li je moguće da postoji i tzv. "truthseeker program" (tragaoc za istinom)?! Ukratko rečeno, tu se čovjekova ličnost poistovjećuje s tim programom i "traži istinu" koja naravno treba da bude u skladu s njenim ubjeđenjima o tome kako istina treba izgledati. To mu nekako dođe kao ono laganje samog sebe ali na jedan krajnje podmukao način.
A sloboda je - sloboda od poistovjećivanja. Dakle, na kraju ostaje pitanje - ko se to poistovjećuje i sa čim; i - ima li još nekoga kod kuće?!
Pozdrav