Sada je: pon maj 05, 2025 12:21 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: čet jan 14, 2010 11:17 pm 
Moderator

Tolteq, jedno je zafrkancija i šala za snobove da imaš super auto, a drugo su ovakve teške laži kakve ti izmišljaš.
Koliko imaš godina? Jel više od 5?

Vrh

PostPostano: čet jan 14, 2010 11:20 pm 
Član foruma

owo se stwarno oteglo u 3pm... :roll:

:love6:

Vrh

PostPostano: čet jan 14, 2010 11:24 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Tolteq, jedno je zafrkancija i šala za snobove da imaš super auto, a drugo su ovakve teške laži kakve ti izmišljaš.
Koliko imaš godina? Jel više od 5?

A, sad je to sala i zafrkancija, nije laganje,...ok, kak ti velis...
Iz prilozenog se vidi da neki ljudi bas nisu spremni za tvoje sale i zafrkancije,... :rofl

Nisam ja nist izmislil,.... al ak ti je lakse,.. kak ti velis,.. :mrgreen:

Eh, pa nekad si ti takve stvari nazival traganjem,..kaj sad to vise nebi bilo,..il vise nije smjesno,...

Nemoj se izvlaciti,... jesi cuo za PREUZIMANJE ODGOVORNOSTI

»Tebe uvek nešto goni da objašnjavaš svoja dela,
kao da si ti jedini čovek na ovoj kugli zemaljskoj
koji greši«, rekao je on. »Svi ti pokušaji objašnjavanja
postoje samo zbog tvog osećanja važnosti. Takva vrsta
osećanja je veoma naglašena u tebi, a ti, takođe, do­
sta pažnje posvećuješ i svojoj ličnoj istoriji. Na drugoj
strani, ti uopšte ne preuzimaš nikakvu odgovornost
za svoja dela, ne koristiš se na primer sopstvenom
smrti kao savetnikom, i povrh svega, odveć si pod­
ložan tuđim mišljenjima. Drugim rečima, tvoj život
je jedna haotična zbrka kao što je bio i onda kada
sam te sreo.«

:thumbup:

:-)

Vrh

PostPostano: čet jan 14, 2010 11:40 pm 
Član foruma

Tolteq ti si stvarno očajan, daj prestani, jednostavno daj prestani :D

Vrh

PostPostano: čet jan 14, 2010 11:54 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Tolteq ti si stvarno očajan, daj prestani, jednostavno daj prestani :D

Ops, pa sjenko nam se vratio,..hehe...kad se sve smirilo... :rofl
Ocajan?! Ok,..ak ti tak velis...

Evo, prestajem,..presto sam,..

kao sto vec nedavno rekoh,...

...đenja.. :hello2:

:thumbup:

:-)

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 12:07 am 
Član foruma

Ajde i neka ti je sa srećom..

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 12:10 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa zdravo razmišljaš, samo nitko osim možda Tolteqa ne kaže da sanjanje neki jedini izlaz za čovječanstvo. Bar ja to nisam vidio nigdje.

Eto, ja nisam sledbenik tolteka niti Kastanede a ipak sam pročitao u knjizi "Susreti sa Nagualom" i u nekim intervjuima to što sam ranije naveo o sanjanju. A ako ti prijatelju to nisi video nigdje, to je zato što ti je VID zamagljen. Ipak, zanimljivo je da uprkos tome nastupaš na ovom forumu kao učitelj. Slepac vodi slepca.

Mislim da je žalosno što ja kao POSMATRAČ bolje znam materiju od vas učesnika u kastanedijadi...

promatrač je napisao/la:
Sanjanje i traganje su dvije različite tehnike pomicanja skupne točke, i čak su ljudi po predispozicijama podjeljeni u te dvije skupine.
Neki su više skloni tragačkom načinu, a neki sanjačkom.

Hahahehe, to si pokupio od lika koji je nekad ovde pisao pod imenom Stalker i sad ponavljas ko papagaj ili papiga, jer nisi sposoban za svoj stav. Skupna tačka ne postoji u smislu koji je mračni čarobnjaci iz te tradicije opisuju. Ona je u stvari um predatora koji kao fokus ili žiža usmerava svest ljudskog bića u razne slojeve svesti koji na žalost, takođe pripadaju oblasti predatora. Gde god se pomeri, opet si u njihovoj vlasti.

Njihov svet je slojevit i ima više vibracijskih nivoa. Kretanje između tih nivoa omogućava um predatora koji nosimo u sebi i sad je smislio novi i zbunjujući naziv za sebe: SKUPNA TAČKA, tačka u kojoj se sabira opažanje. To je to, oni žele da nam fokusiraju našu totalnu pažnju na njihove frekvencije vibracije jer znaju da kad promenimo frekvenciju u više nivoe onda nam ne mogu ništa. Eto, skupna tačka je u stvari mračni gospodar ljudske svesti. Don Huan kaže da trebamo postati svesni te tačke i rukovati s njom ali to je prevara, jer u stvari, ona rukuje nama. Ta tačka nije deo ljudskog svetlosnog tela već je to jezgro i suština strane inteligencije koja je prilepljena za to svetlosno telo. Prilepljena je baš tamo gde oni i kažu, na leđima između lopatica. To je neljudski teret koji većina ljudi nose. Ej bre, ljudi, oni su nas stvarno uzjahali kao magarce na nivou svetlosnog tela. Ja to po nekad vidim kao nekakav mutno - svetleći ranac koji svako nosi na leđima. Genijalna laž o skupnoj tački, ali mislim i zadanja prevara uplašenih predatora jer stiže AURORA.

Vag je napisao/la:
...pa to sam skuzio, jer sam i na to napisao prosli komentar, i nije da nisam skuzio sto si htjeo reci o zamki spavanja i vaznosti ciscenja. bas kao sto sam napisao u knjigama castanede nalazim sve u njemu, temu d je prvo vazno ciscenje i tad nastavak kontrole ostalih stvari, kao sanjanje.samo ciscenje je naprimjer umjetnost prikradanja...

Ta umetnost "prikradanja" kako je opisana, je umetnost pretvaranja čoveka u hladnu i proračunatu zver. To je prprema svakodnevne svesti da bude preseljena u stanje snova gde će se usavršiti u toj neljudskosti i monstruoznosti. Eto, "prikradanje" nije čišćenje ljudskog uma već njegovo skoro potpuno poistovećivanje sa umom predatora ili voladoresa.

Zveri se prikradaju plenu da ga zakolju, a veruj mi, čovek u svojoj originalnoj prirodi nije zver...Još jedna suptilna prevara Kastanede. A mamac je tako sladak, samo da zagrizeš... Mamac je moć i sloboda u ovom slučaju. Ali neke ribe su oprezne. To su one koje ne spavaju i ne SANJAJU. :angel4:

AURORA!

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 12:21 am 
Moderator

A šta se smiješ Dečače? Podjela na sanjače i tragače je iz Castanedinih knjiga.
Nije to Stalkerov izum. Stalker je iznio svoj pogled na to.
Moraš pročitati Castanedu, inače nema smisla da raspravljaš o tom učenju.
Jer čak i ja papiga zamagljenog vida sam to pročitao.

A to što kažeš u vezi sanjanja, to si ti čitao Torresa i izvadio stvar iz konteksta. Sve je bitno, nije samo sanjanje.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 12:32 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:

Ta umetnost "prikradanja" kako je opisana, je umetnost pretvaranja čoveka u hladnu i proračunatu zver. To je prprema svakodnevne svesti da bude preseljena u stanje snova gde će se usavršiti u toj neljudskosti i monstruoznosti. Eto, "prikradanje" nije čišćenje ljudskog uma već njegovo skoro potpuno poistovećivanje sa umom predatora ili voladoresa.

Zveri se prikradaju plenu da ga zakolju, a veruj mi, čovek u svojoj originalnoj prirodi nije zver...Još jedna suptilna prevara Kastanede. A mamac je tako sladak, samo da zagrizeš... Mamac je moć i sloboda u ovom slučaju. Ali neke ribe su oprezne. To su one koje ne spavaju i ne SANJAJU. :angel4:

AURORA!
[/quote]

Dečače možda ti možeš da mi odgovoriš na jednu nedoumicu?
da li se i jedno od sanjajućih(energetskih ) tela upotrebljava od strane tih opreznih riba?
Kako izgleda telo u kojem je oprezna +probuđena riba 24 sata u vezi sa Bogom?
Da li je to ovo naše obično fizičko telo ili mu se čakre menjaju (menjaju mesta)?
Moja velika dilema već duže vremana je da li treba sanjati..
opet s druge strane čini mi se da čovek koji se trudi da bude lucidan na javi treba dase trudi da bude lucidan i u snovima..da i tamo vežba svoju lucidnost?

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 12:48 am 
Član foruma

e da još jedno pitanje za Dečaka:
hoćeš da kažeš da ove probuđene ribe ne spavaju uopšte?Ako spavaju šta im se dešava dok spavaju?Zar nemaju snova .. nekakvih..

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 1:17 am 
Član foruma

Pokuskadabra je napisao/la:
Dečak je napisao/la:

AURORA!

da li se i jedno od sanjajućih(energetskih ) tela upotrebljava od strane tih opreznih riba?
Da li je to ovo naše obično fizičko telo ili mu se čakre menjaju (menjaju mesta)?
opet s druge strane čini mi se da čovek koji se trudi da bude lucidan na javi treba dase trudi da bude lucidan i u snovima..da i tamo vežba svoju lucidnost?

Prema mom iskustvu, svi mi imamo svetlosno ili ako više voliš, energetsko telo. Više volim naziv "svetlosno telo" jer ono to i jeste. Ceo svemir je sastavljen od svetlosti a ovo što obični ljudi vide je samo izuzetno mali opseg frekvencije sveopšte svetlosti. Oni ne vide da je sve pa i njihovo fizičko telo svetlost u različiti frekvencijama, gustinam i formamama.

Osnovna stvar u buđenju ljudskog bića je kad postane svesno ove istine. To obično počinje tako što postepeno postajemo svesni svog svetlosnog tela, a postajemo sposobni da opazimo i svetlosna tela drugih živih bića oko nas.

Kada nam se otvori duhovno oko srca i ono koje je usred čela, onda sve to vidimo, a posle toga počinjemo u praksi da delujemo kao svetlosna bića, što i jesmo. Dakle, oprezne ribe svakako koriste svetlosno telo. :) Snove i spavanje treba ostaviti na miru, jer kao što sam rekao oni služe samo kao štit od pogubnog uticaja predatora u budnom stanju svakodnevice. Kada proabudimo svest o svom svetlosnom telu i oporavimo se od ŠOKA BUĐENJA i priviknemo se na stvarnost, onda nam više spavanje i snovi nisu potrebni jer smo podigli vibraciju veoma visoko, van domašaja niskofrekventnih, hladnih (mračnih) energija predatora.

Pitaš se ako si lucidan na javi, što ne bi bio i u snu? Heh, mogu ti reći da uopšte nisi lucidan na javi, pa kako bi onda u snu? Lucidan (lucidus) na latinskom znači, svetlostan, prosvetljen. Lux, luci, latinski padeži...

I da, probuđen kako sama reč kaže, dakle - ne spava! ILi si živ ili si mrtav, ne možeš biti i jedno i drugo. Spavanje je privremena smrt... Svaki dan umiremo pa ponovo oživljavamo. Ipak, to se može promeniti.

AURORA

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 1:33 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:

Vag je napisao/la:
...pa to sam skuzio, jer sam i na to napisao prosli komentar, i nije da nisam skuzio sto si htjeo reci o zamki spavanja i vaznosti ciscenja. bas kao sto sam napisao u knjigama castanede nalazim sve u njemu, temu d je prvo vazno ciscenje i tad nastavak kontrole ostalih stvari, kao sanjanje.samo ciscenje je naprimjer umjetnost prikradanja...

AURORA!

Pa nisi ti zvjer, vec covjek, zivotinja nema slobodnu volju, ti mozes da odlucis i zato je tvoja prica bez smisla. prikradati znaci da svoju energiju ne trosis, zapravo je ne zaustavljas vec je i dalje u toku i tako i od drugih, naravno se ti mozes prikradati i nekoga napasti ali ce to tvoju i njegovu energiju zaustaviti i oboje ste tad u stajnju pakla ili u igri crnih bica.

Umjetnost prikradanja znaci isto tako da ako te neko napane, bio to covjek ili voladores da te tad niko nemoze povrjediti, manipulirati ili koristiti jer znas ko si, iznutra te nemoze niko povrjediti, tu si uvjek u hramu kako kaze isus, prikradanje je isto tako davanje drugog obraza ili ponasanje prema malim tiranima, a mali tirani su i voladoresi. Isto tako kad dajes losem puno snage jer vjerujes da je to zlo mocno i da te moze zavesti i hvatati s svakim zamkama, onda moze zlo ciniti sve s tobom. A u istinu se slon bez veze boji misa.
Biti u hramu je vazno, vjerovati u boga, duha ili vec kako ga zoves je o cemu se radi, uopce nije vazno znati koja zamka kako izgleda ili gdje je ona i od koga je, samo je vazno biti spreman tako da ti nemoze niko nista jer si u bogu.

Skupna tocka je stanje covjeka, isto tako je to samo naziv.
Skupita paznja covjeka na nesto i ako naglo napustis svoje momentalno stanje moze se to odvajanje i cuti i u materiji. A voladoresi mogu najbolje baratati u covjekovom stanju koje on ima u fizickom, u javi, a to je ono koje je danas globalno, ubijanje i ponasanje zvjeri koja sama ne odlucuje i tako se to stanje prenosi i u san.

San je prirodni proces dok je covjek u stanju koji nije u hramu vec luta i u strahu zivi, zato je i vazno da se cisti tonal i tako je lakse postojati i u nagualu, jer sve je san, samo se radi o tome dali putujes s time da znas ko si i sta si i sta ti je svrha te akcije koje cinis.

Ako covjek vise netreba spavanje to znaci da je dosao do centra, da je u svom hramu i to znaci da moze od tog mjesta stvarati si sta hoce, znaci sve nacine postojanja ili jednostavno cjelom cjelinom zivjeti ovaj san koji vodimo sad u ovom stanju kolektivnosti.

Java je san, san moze biti java.

Zadnja izmjena: Vag; pet jan 15, 2010 1:47 am; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 1:38 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Dečak je napisao/la:

AURORA!

Prema mom iskustvu, svi mi imamo svetlosno ili ako više voliš, energetsko telo. Više volim naziv "svetlosno telo" jer ono to i jeste. Ceo svemir je sastavljen od svetlosti a ovo što obični ljudi vide je samo izuzetno mali opseg frekvencije sveopšte svetlosti. Oni ne vide da je sve pa i njihovo fizičko telo svetlost u različiti frekvencijama, gustinam i formamama.

Osnovna stvar u buđenju ljudskog bića je kad postane svesno ove istine. To obično počinje tako što postepeno postajemo svesni svog svetlosnog tela, a postajemo sposobni da opazimo i svetlosna tela drugih živih bića oko nas.

Kada nam se otvori duhovno oko srca i ono koje je usred čela, onda sve to vidimo, a posle toga počinjemo u praksi da delujemo kao svetlosna bića, što i jesmo. Dakle, oprezne ribe svakako koriste svetlosno telo. :) Snove i spavanje treba ostaviti na miru, jer kao što sam rekao oni služe samo kao štit od pogubnog uticaja predatora u budnom stanju svakodnevice. Kada proabudimo svest o svom svetlosnom telu i oporavimo se od ŠOKA BUĐENJA i priviknemo se na stvarnost, onda nam više spavanje i snovi nisu potrebni jer smo podigli vibraciju veoma visoko, van domašaja niskofrekventnih, hladnih (mračnih) energija predatora.

Pitaš se ako si lucidan na javi, što ne bi bio i u snu? Heh, mogu ti reći da uopšte nisi lucidan na javi, pa kako bi onda u snu? Lucidan (lucidus) na latinskom znači, svetlostan, prosvetljen. Lux, luci, latinski padeži...

I da, probuđen kako sama reč kaže, dakle - ne spava! ILi si živ ili si mrtav, ne možeš biti i jedno i drugo. Spavanje je privremena smrt... Svaki dan umiremo pa ponovo oživljavamo. Ipak, to se može promeniti.

AURORA

to svetlosno telo o kojem pričaš ..koje je ime z anjega u mističkim tradicijama?
da li je ono različito od fizičkog tela ili je ono fizičko telo sa višom vibracijom?hoću da kažem..da li imamo fizičko + to svetlosno kako ga ti nazivaš ili je to jedno isto?
Da li si video raspored čakri na tom svetlosnom telu(ako si pogledao sam sebe tj. to svetlosno telo) koji je raspored bio?Da li su zamenile mesta u odnosu na raspored čakri fizičkog tela neprobuđenog čoveka?
Što se tiče lucidnosti na javi ja pod njom podrazumevam trenutke unutrašnje tišine na javi.
Njih imam i nastojim da produžim.Isto tako imam i trenutke budnosti u snovima koje takođe nastojim da produžim..to je moja logika.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 1:58 am 
Član foruma

Pokuskadabra:

"to svetlosno telo o kojem pričaš ..koje je ime z anjega u mističkim tradicijama?
da li je ono različito od fizičkog tela ili je ono fizičko telo sa višom vibracijom?hoću da kažem..da li imamo fizičko + to svetlosno kako ga ti nazivaš ili je to jedno isto?
Da li si video raspored čakri na tom svetlosnom telu(ako si pogledao sam sebe tj. to svetlosno telo) koji je raspored bio?Da li su zamenile mesta u odnosu na raspored čakri fizičkog tela neprobuđenog čoveka?
Što se tiče lucidnosti na javi ja pod njom podrazumevam trenutke unutrašnje tišine na javi.
Njih imam i nastojim da produžim.Isto tako imam i trenutke budnosti u snovima koje takođe nastojim da produžim..to je moja logika
."

Previše pitanja dečko! :) Neke stvari ćemo saznati tek kad ih budemo videli. Sada ti mogu reći samo da su energetski centri na telu kod neprobuđenog čoveka u obliku spiralnog levka i ima ih 7, a kod probuđenog u obliku lopte. Moji centri su kuglasti i sijaju poput sunca. A pojave se i još nekoliko centara na svetlosnom telu, tj. aktiviraju se pošto ranije nisu bili u upotrebi.

promatrač je napisao/la:
A šta se smiješ Dečače? Podjela na sanjače i tragače je iz Castanedinih knjiga.
Nije to Stalkerov izum. Stalker je iznio svoj pogled na to.
Moraš pročitati Castanedu, inače nema smisla da raspravljaš o tom učenju.
Jer čak i ja papiga zamagljenog vida sam to pročitao.

A to što kažeš u vezi sanjanja, to si ti čitao Torresa i izvadio stvar iz konteksta. Sve je bitno, nije samo sanjanje.

Pročitao sam svaku Kastanedinu knjigu po nekoliko puta i plus puno drugih tekstova u vezi toga.

Podela na tragače i sanjače se odnosi samo na žene i to lepo piše u knjizi "Orlov Dar" dok za muškarce ne važi. Stalker je tu nešto pobrkao sa taoizmom i sličnim dualističkim učenjima.

A izgleda da nisi samo papiga zamagljenog vida, hehe, već se ne sećaš ni šta si pročitao. :)

Međutim, nemam nameru da se ovde bavim ego sranjima i prepucavanjima sa tobom kao što to radi Tolteq, pa ću s toga odmah preći na opise svojih praktičnih iskustava, svojih susreta sa duhom u nadi da će možda nekome biti od koristi za buđenje.

Počeo bih od detinjstva, jer kao deca smo svi mi bili puno bliže duhu, izvoru, nameri...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NEKE PTICE NIKAD NE POLETE

Nekakva crna baba skače na mene. Osećam da će mi oduzeti život, grozna neka sila izbija iz nje, kao da hoće da me pojede. Prestravljen sam, ne znam šta ću, jadan. Ukočen sam i ne mogu pružiti nikakav otpor. I baš kada sam pomislio da će me smazati, budim se sav pometen i izgubljen i očekujem da se ona pojavi u sobi u kojoj sam spavao.

Ali, nema je, kao da je propala u zemlju. Ipak sam sumnjičav i još neko vreme pažljivo posmatram oko sebe. Eh, dobro, otišla je, mislim, sad mogu nastaviti sa spavanjem. Međutim, čim zadremah, evo je opet i maše i preti i krevelji se i pokriva me i zatrpava nekom odvratnom energijom od koje mi je muka i imam osećaj kao da ću odmah umreti …

U to vreme sam imao čak 4 godine.

Ta “Baba” mi je dolazila i mučila me na sličan način više puta dok sam rastao. Mnogo kasnije, kada sam sazreo, saznao sam ko je bila ona i zašto mi je to radila.
Tada smo živeli u Bosni u gradu zvanom Derventa i sećam se da je u to vreme sve oko mene bilo nekako svetlo i sjajno i slatko. Sve što sam posmatrao je zračilo nekakvom unutrašnjom svetlošću, nekom energijom koja me je navodila da se smejem i da pevam, da igram. Celi svet oko mene je bio prožet zlatnom svetlošću, ljudi, stvari, reka, brda i šume, čak i moj omiljeni pas čuvar “Ćuko” koji je bio plemenitog roda - mešanac. Ali, tu svetlost nisam nikada video očima.

Jednom sam našao male ptiće, vrapčiće koji su ispali iz gnezda i doneo ih kući. Oni su zračili tako intenzivnom zlatnom silom, da sam ih jednostavno morao usvojiti. Majka je bila protiv prijema novih članova porodice ali otac je bio ganut mojom ljubavlju prema tim bespomoćnim stvorenjima i dopustio je da ih negujemo. Mojoj radosti nije bilo kraja. Tata je napravio kućicu za njih u dvorištu i mi smo ih hranili i pojili a ponekad smo i pevali sa njima.

Uprkos svemu, posle desetak dana oni su uginuli, jedan po jedan. Imao sam osećaj u svom dečačkom srcu kao da i ja umirem sa svakom od tih jadnih ptičica. Najviše mi je bilo žao što nisu doživeli da rašire krila i polete.

Otac mi je objasnio da mali vrapčići ne mogu biti pripitomljeni jer su oni takva vrsta mladunaca koja može biti odgajana samo uz pomoć roditelja vrabaca. To što mi je rekao me je jako pogodilo u srcu kao da se tu radi o meni; znao sam da sam i ja takva vrsta, ali nisam znao zašto. Kako bih i znao kad sam bio toliko mali? Heh, odgovor na to “znanje srca” sam dobio tek mnogo kasnije, jer srce zna a um tek treba da spozna.

U to vreme, moja majka je volela da gleda televiziju dok je otac bio na poslu a ona se bavila kućnim poslovima i brinula o meni. Sećam se da je imala običaj da mi pušta dečije emisije pune lepih pesmica i poučnih sadržaja. Gutao sam sve to i samostalno naučio te pesmice i ostalo. Majka je bila začuđena i uplašena brzinom mog učenja, zaboga, imao sam samo 4 godine. Onda je iznenada prestala da uključuje TV, ali ja sam insistirao da ga gledam pa je posle savetovanja sa ocem ponovo počela da mi pušta dečije emisije. Baš tada je na TV-u započela škola azbuke za đake prvake i ja naučih pisati i čitati latinicu i ćirilicu za nekih mesec dana, terajući majku da mi pokazuje i objašnjava. Roditelji su bili zaprepašćeni. Otac je onda na kredit kupio neke dečije enciklopedije pa mi ih dao da čitam, a majka se brinula da će me moji vršnjaci odbaciti. Od tada je ona započela “rat” sa mojim ocem boreći se da budem “normalan” kao i sva ostala deca. Njen napor “normalizacije” uz podršku većine osoba koje su me okruživale me je postepeno spustio u tamu, tamo gde nema one divne zlatne i vesele svetlosti i tako sam naučio da budem sebičan, gord – moje srce je postalo hladno kao i kod većine ljudi na ovoj zemlji i zaboravio sam samog sebe i duh. Eh, moj otac je bio veliki dečak i borio se da sačuva taj duh u meni ali je bio sam protiv svih, a tako je i trebalo da bude, potrebno je bilo da okusim odvojenost od sile života.

Kasnije, kada sam “odrastao”, posle nezamislive borbe i stradanja, setio sam se ko sam i opet otkrio zlatnu svetlost i još puno stvari. O tom putu povratka ću vam detaljno pisati, pa možda nekima moja iskustva budu od koristi i pomoći u vlastitom buđenju duše.

AURORA!

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 2:10 am 
Član foruma

dečače ajd mi ipak odgovori na ova moja pitanja.Nema ih tako puno .Istina je da sam ja poznat po postavljanju pitanja :lol: ali ne tebi ..ako znaš odgovori to bi mi mnogo značilo .ako ne znaš reci da ne znaš ..
taj "odgovor" "videćeš kad se probudiš" ne znači meni mnogo jer sam na prekretnici da sanjam kao nikad do sad u životu..već sam krenuo sa tim ..
Ako mi odgovoriš na pitanja koja sam te pitao možda i prestanem sa sanjanjem.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 2:17 am 
Moderator

Dečak je napisao/la:
Pročitao sam svaku Kastanedinu knjigu po nekoliko puta i plus puno drugih tekstova u vezi toga.

Podela na tragače i sanjače se odnosi samo na žene i to lepo piše u knjizi "Orlov Dar" dok za muškarce ne važi. Stalker je tu nešto pobrkao sa taoizmom i sličnim dualističkim učenjima.

A izgleda da nisi samo papiga zamagljenog vida, hehe, već se ne sećaš ni šta si pročitao. :)

Međutim, nemam nameru da se ovde bavim ego sranjima i prepucavanjima sa tobom kao što to radi Tolteq, pa ću s toga odmah preći na opise svojih praktičnih iskustava, svojih susreta sa duhom u nadi da će možda nekome biti od koristi za buđenje.

Ti si ovdje došao da se napuhavaš i pomalo miniraš, jasno je ko dan. Vidi se to i na temi za predstavljanje. Došao si nam pokazati koliko si močan sa svojim iskustvom.
Ajde ja te ne krivim, to je ljudski, i ja sam radio slično.

Tragači i Sanjači mogu biti i muškarci i žene.

Na primjer don Henaro je bio Sanjač, to jasno piše na mnogo mjesta.
don Julian je bio Tragač, piše na mnogo mjesta..... itd......oni nisu bili žene, a ipak su bili poprirodi primarno ili tragači ili sanjači. No naguali bi trebali poznavati oboje, iako im je primarno samo jedno - traganje ili sanjanje.

A pročitat ću tvoja iskustva bez predrasuda i sa uvažavanjem, kojeg ti očito prema drugima nemaš pa ću ti reći mišljenje ako ću ga imati.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 11:56 am 
Član foruma

Podjela na sanjače i tragače vrijedi i za žene i muškarce. Bitnija je kod žena zato što kod sastavljanja družine, nagual treba naći i sanjačicu i tragačicu iste energetske konfiguracije
(npr. dvije zapadne žene jedna sanjač, druga tragač i tako za svaku konfiguraciju). Muškarci također imaju jednu oblast u kojoj su bolji, ali nije toliko bitno koja je ta zato što se kod muškaraca uzima samo jedna energetska konfiguracija. Nagual također ima jednu oblast u kojoj je bolji, ali on mora naučiti i sanjati i tragati besprijekorno.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 10:36 pm 
Član foruma

dečače ajd mi ipak odgovori na ova moja pitanja.Nema ih tako puno .Istina je da sam ja poznat po postavljanju pitanja :lol: ali ne tebi ..ako znaš odgovori to bi mi mnogo značilo .ako ne znaš reci da ne znaš ..
taj "odgovor" "videćeš kad se probudiš" ne znači meni mnogo jer sam na prekretnici da sanjam kao nikad do sad u životu..već sam krenuo sa tim ..

Hm, pa već sam ti odgovorio ali izgleda da vidiš samo ono što ti tvoj um dopusti da vidiš, a je se ne želim ponavljati jer nemam VREMENA.

Živ bio.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 10:54 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:

Hm, pa već sam ti odgovorio ali izgleda da vidiš samo ono što ti tvoj um dopusti da vidiš, a je se ne želim ponavljati jer nemam VREMENA.

Živ bio.

nema problema :thumbup: ja sam svoj odgovor upravo dobio iz ovog tvog posta
živ i ti bio

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 11:18 pm 
Član foruma

Gle, uplašili se od jednog deteta... :shock:

ČUDNE NEKE RIBE

Tu je bio park, lepo uređen, sočna i podšišana trava i negovani žbunovi. Sećam se da me je to zelenilo naprosto “ubijalo” svojom životnošću. A tek ti divni mirisi koji me šalju na neka nepoznata mesta… Odmah tu pored je bio kej ispod koga se komešala i mirovala moćna dunavska voda. Moj otac je bio ribolovac i sve brige ovog sveta su za njega nestajale kada bi zabacio svoje udice posle teških borbi sa “ljudima” koji su pokušavali da ga ulove u svoje mreže.

Sa svojih 9 godina, nisam mogao da se načudim tim metamorfozama svog starog.
Posmatrao sam ga kako je nemiran i ozlojeđen kada dođe kući sa posla i kako ga majka savetuje da mora biti čvršći i nemilosrdniji rukovodilac u svojoj firmi, eto, svi jedva čekaju da mu oduzmu “poziciju” i svi ga lažu, a kada bi on nju samo malo slušao, bili bi smo srećni i gde bi nam bio kraj…

Začudo, on bi samo odmahnuo rukom i otišao u drugu sobu, gledao TV, čitao novine pa kad bi se “slegla prašina”, pošao bi po svoj ribarski pribor a ja sam radoznalo i smušeno išao za njim.

“Hajdemo po ribu!” rekao bi mi sa takvim smirenim, divnim i slatkim osmehom, da sam tada u svom srcu bio spreman da s njim otputujem u nepoznate zemlje.
Dunav nam se bukvalno nalazio ispred kuće, izađem iz zgrade, prolepršam tih pedeset metara do keja i eto me pred sjajnom vodom.

Jednog zlatnog jutra, sa sobom sam nosio mali štap za pecanje kedera (sitnih ribica koje služe kao mamac za ulov većih) jer me je tata zamolio da ih “nahvatam”. Međutim, moj ulov nije bio onakav kako sam se nadao. Umesto da ulovim tih nekoliko živih mamaca, ja sam skroz omanuo i zabrljao stvari.

Toga dana sam ulovio nekoliko stotina tih ribica, za jedno veselo i ludo prepodne, dok se tata tamo negde uzaludno borio sa uspavanima.
A mama je bila veoma iznenađena količinom ulova ali nije bila radosna. Nekako je grubo prihvatala moje pune kofice ribe koje sam joj učestalo donosio i rekla: “Ma šta će nam ta sića!”.

Ej ljudi, uprkos majci, ma ja sam jedva čekao da otac dođe s posla i vidi moju veštinu ribolovca!

Kada je došao, pomilovao me je po glavi sa tim slatikim i blagim pogledom a onda mu je majka rekla da sam joj natovario obavezu da pripremi svu tu ribu i da ona, jadna, ne može toliko da se muči jer je već toliko opterećena brigama i obavezama i kako on nju ne razume, a tako je pametan čovek… Ni dan danas mi nije jasno zašto je ona toliko žalila i kukala, čak i nad dobrim stvarima koje bi je snašle u životu. Ali, tu nema šta da se razume, oprostite.

I tako, pošto nije hteo da razume, moj stari je zasukao rukave pa je veselo počeo da čisti ribice i ja sam mu pomagao pošto nisam mogao da razumem, a mama je sva jadna i opterećena od same sebe prilegla u spavaćoj sobi.

Ipak, uveče smo svi jeli domaće girice i smejali se, i ej bre ljudi i ljudice, mama je blistala i više je nije bilo briga ni zbog čega, hahaha… Gledajući svoje roditelje kako toliko sijaju, pomutilo mi se u glavi i samo što se nisam onesvestio od miline. I tada sam znao da je moja ljubljena majka privremeno prihvatila zlatnu energiju života…

LUD, ILI ŠTA VEĆ

Taj mali gradić na obali dunava je bio predivan. Živelo je u njemu nekoliko hiljada ljudi, većina u svojim privatnim kućama okruženim veličanstvenim baštama ispunjenim ružama, gladiolama, opojnim narcisima i drugim prinčevima i princezama cveća. Izgledalo mi je kao da je tu postojalo nekakvo tajno nadmetanje, ljubazna utakmica čiji će vrt biti lepši i mirisniji.

Ali, od svega je bilo najlepše što se gradska uprava uključila u taj okršaj pa su komunalci prekrasno uredili gradske parkove, na veliko uživanje nas klinaca koji smo se u njima po ceo dan igrali.

Mi dečaci smo obično igrali fudbal ili klikere “u dugmiće”. Ti dugmići su nam bili neka vrsta novca, ko izgubi mora da plati izvesnim brojem dugmadi. Sećam se da sam neko vreme bio veoma “bogat” jer sam “zaradio” punu kesu tih raznobojnih drangulija.

Jednom, dok smo se bavili klikeraškim umetnostima, pojavi se nekoliko devojčica i dečaka iz komšiluka. Bili su veoma uzbuđeni i galamili su svi u glas. Rekoše da je jedna devojčica izgubila zlatnu narukvicu, tu u obližnjem parku, dok su se jurili. Uzalud su je tražili celo poslepodne i na kraju je devojčica sva uplakana otišla kući. To joj je bio poklon koji je nedavno dobila za rođendan. Bilo mi je veoma žao nje i zamolio sam društvo da odemo do mesta gde su se igrali, da opet pokušamo da pronađemo narukvicu.

Već je bio sumrak i moj drug mi reče da nema šanse da je pronađemo po slabom svetlu a i trava je previsoka, ali ja sam insistirao. Odveli su me u taj deo parka. Prostor po kome su jurcali je bio veliki travnjak, oko sto metara u prečniku.

Toliko mi je bilo žao devojčice da me je srce bukvalno zabolelo od tuge i ne znam kako, ali kada je taj bol došao do vrhunca iznenada je prestao a umesto njega se pojavila nekakva vatra. Bio sam veoma zbunjen, moje male grudi samo što ne izgoreše. Onda se ta vatra prenela i na moje oči pa sam imao osećaj kao da plamte.

Uh, kad mi se “upališe” oči, onda osetih neku tako jaku i nepokolebljivu odlučnost i uverenost da ću naći tu narukvicu da to ne umem opisati. Javila mi se jedna čudna misao-tvrdnja: “Ja sam zlato, i zato će zlato sada naći zlato i uzeti ga sebi!”

Tada krenuh žustro po parku gore-dole i levo-desno, žestoko posmatrajući bujnu travu ispred sebe i sećam se da ništa nisam mislio, ja sam sav bio VID, neverovatno jasno sam video svaki detalj iako je već skoro pao mrak. Ko zna kako sam tada izgledao deci koja su radoznalo išla za mnom i smejala mi se kao da sam lud…

Lud ili šta već, posle par minuta, na zaprepašćenje i radost dece nađoh zlatnu narukvicu! Mojoj sreći nije bilo kraja. Odmah sam krenuo ka kući one devojčice da je obradujem, praćen ostalom dečurlijom koja su veselo poskakivala i galamila.

Vrata je otvorila njena mama i ja joj ponosno pružih narukvicu. Ona se iznenađeno zablenula u mene i ukočeno me posmatrala par sekundi a onda se namrštila i grubo mi je otela iz ruke. Bio sam zbunjen, očekivao sam radost a ne grubost!

“Odakle ti to, jeli ti mali?” Zakreštala je neprijatnim glasom. Rekoh joj da sam tražio po parku i našao.

“Ma šta mi reče?” odbrusi ona sumnjičavo. “A jeli, pa gde je onda privezak u obliku krsta koji je bio prikačen na narukvicu?”

Nisam imao pojma o tom privesku pa sam joj rekao: “Teto, stvarno ne znam gde je, ali sad ću otići da ga potražim, pa čim ga nađem, doneću vam ga.”

Ona me pogleda i prezrivo odmahnu rukom, pa besno zalupi vratima.

Vratio sam se u park i na isti način kao i ranije, verovali ili ne, pronađoh zlatni krstić. Bio je na mestu prilično udaljenom od mesta na kome sam našao narukvicu. Ponovo sam se našao pred njenim vratima i bojažljivo pozvonio. Otvorila je i buljila u moj mali ispruženi dlan na kome je sijao privezak. Ovog puta nije ništa rekla, samo je hladno uzela krstić i ponovo mi zalupila vrata.

Ej bre, nikako mi nije bilo jasno njeno ponašanje, ali sam toliko bio srećan što sam pomogao toj devojčici da mi to uopšte nije bilo važno i pevajući odoh kući da se pohvalim roditeljima.

Roditelji su me saslušali sa nevericom i čuđenjem. Sutradan je majka te drugarice rekla mome ocu da sam ja ukrao narukvicu njenoj kćerci ali da ona neće ništa preduzimati pošto sam je istog dana vratio i pošto su to ipak dečije igrarije, pa znate kako, ipak sam bio samo dete od 9 godina…

Čuda duha nisu dobrodošla u ovaj mračni svet.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.