Sada je: ned maj 04, 2025 6:43 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: sri jan 13, 2010 12:21 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Dragi Tolteq, da si ti ikad vidio nepoznatu šumu, nebi tvrdio da lutaš po njoj.

Ma, iz tebe izranja sve iskustvo svjeta, ljepo se druziti tak s nekim,.. :thumbup:

:-)

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 12:23 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Hehehehehe, i onda ode kokoš u ITI i misli da je van tora. :love6:

A kad ono kokoš samo drijema i itekako je u toru. :rofl :rofl :rofl

Gazdarica na to već brusi sjekiru jer vidi da joj kokoš izgleda ko da je u nesvjesti, ko da bu krepala. A ne zna gazdarica da je kokoš u ITI.

:rofl :rofl :rofl

A pjevac crvene krijeste je bio u ITIju pa kao zna o cemu prica,... :rofl :rofl :rofl

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 12:51 am 
Moderator

Jesam koka, bio sam. Bio sam i u sanjajućem tijelu, izvornog oblika, ona mala kugla, tako sam se pojavio u šumi, probudio kao takav.
A dosta sam i onako samo naopako okrenut u tijelu bio pa gledam sa stražnje strane, a da to ni ne skužim dok ne prođe fenomen...
Dosta puta sam odlebdio kroz plafon, dosta puta sam znao da sanjam i gledao si ruke.... no to su plitka iskustva. To je astral samo.
Imam mnogo jačih iskustava u koje sam uletilo bilo iz sna, bilo na budno, tako da ITI lunaparkiću ne pridajem neki značaj.

Nemoj se žestiti, nisam ja protiv tebe, samo si izuzetno dosadan, jer nekaj ti ne štima sa razumom i pamćenjem pogotovo.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 12:29 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
.... no to su plitka iskustva. To je astral samo.

Ne zestim se ni najmanje, al vidim da si protiv ITIja ko pas protiv macke. :shock:

Da si imalo pokopco neke stvari onda bi znao da je ITI = Treca Vrata Sanjanja
Meni je to vrlo vazna stvar, dok je to tebi bezvezarija,.. kaj ces..

:thumbup:

Treća se vrata sanjarija dostižu u trenutku kada se osoba zatekne kako u snu promatra nekog drugog kakospava. A taj je netko ti sam», rekao je don Juan.

»Pred trećim vratima sanjanja«, nastavio je, »počinješnamjerno prožimati stvarnost sanjanja sa stvarnošću svakidašnjeg svijeta. U tome se sastoji vježba koju vračevi nazivaju upotpunjavanjem energetskog tijela.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 1:28 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Ma, iz tebe izranja sve iskustvo svjeta, ljepo se druziti tak s nekim,.. :thumbup:

Joj Toltač Toltač, sarkazma ti vidim ne nedostaje. Pa vidiš, ne neizvire iz mene svo iskustvo svijeta, ali ga imam dovoljno da bih vidio da ti stvarno svojim srce ne poznaješ ono o čemu govoriš, a zaključke donosiš samo na temelju onog što si pročitao :)

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 1:35 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
tolteq je napisao/la:

Joj Toltač Toltač, sarkazma ti vidim ne nedostaje. Pa vidiš, ne neizvire iz mene svo iskustvo svijeta, ali ga imam dovoljno da bih vidio da ti stvarno svojim srce ne poznaješ ono o čemu govoriš, a zaključke donosiš samo na temelju onog što si pročitao :)

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 2:48 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
.... no to su plitka iskustva. To je astral samo.

Ne zestim se ni najmanje, al vidim da si protiv ITIja ko pas protiv macke. :shock:

Da si imalo pokopco neke stvari onda bi znao da je ITI = Treca Vrata Sanjanja
Meni je to vrlo vazna stvar, dok je to tebi bezvezarija,.. kaj ces..

Treća se vrata sanjarija dostižu u trenutku kada se osoba zatekne kako u snu promatra nekog drugog kakospava. A taj je netko ti sam», rekao je don Juan.

»Pred trećim vratima sanjanja«, nastavio je, »počinješnamjerno prožimati stvarnost sanjanja sa stvarnošću svakidašnjeg svijeta. U tome se sastoji vježba koju vračevi nazivaju upotpunjavanjem energetskog tijela.

Ma koka, samo se ti veseli, znam ja da tebi uzbudljivo, ta faza je kad već nađeš u sanjanju ovo fizikalno vrijeme, tako da možeš u sanjanju sa tim tijelom biti u stvarnom vremenu ovdje.
Samo ja nisam sanjač, meni se večina toga dešava na budno.
Recimo da li misliš da ćeš u ITI tjerati stalnu instalaciju s glave ili na budno? To ispitaj kad već čitaš.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 3:18 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Samo ja nisam sanjač, meni se večina toga dešava na budno.

Jesi ti sanjac ili nisi sanjanje je neophodno, moras nauciti sanjanaje da ti tamo bude svjesnost ko i ovdje...

Cim ti se en. tijelo odvojilo od tvog tjele vise instalacije nema, cista si svjest...

To sto si ti nekad nesto slucajno dozivio to se bas i ne racuna,.. racuna se kad postanes tog svjesttan ovdje pa kad ides da bi bio svjestan tamo...

Sanjati je za tebe od suštinske važnosti zato što se
pristup u nagual dešava skoro isključivo u tom stanju.

“Imaj  na  umu  da  za  tebe  sanjanje  nije  samo  jedna 
mogućnost,  ono  je  nešto  osnovno.  Ako  ga  ne  postigneš, 
nećeš moći da nastaviš na putu.”  
“Toltečko učenje pridaje naročitu pažnju sanjanju. Nije
važno kako je ono opisano, rezultat je da perceptivni haos
običnih snova biva izmenjen u koristan prostor u kome
možemo inteligentno da delujemo.”

Al,..ok,..mislim da je uzalud mi trud sviraci, tebi pricati o tome, kad ti samo priznajes sebe...i svoje "znanje"...

uzivaj,..

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 3:47 pm 
Moderator

Oohohohoh, moraš navesti otkud je citat pa da bolje raspravimo citat.

I kaj ideš u Jugoslaviju sa zastavom? Fali ti petokraka.

Ja sam ovo - ja sam ono, pa koliko ti pričaš dnevno o meni sam sa sobom?
I ti ne znaš ništa o tome što mi se dešava sad, a nešto malo o nekad.
To što ti misliš znaš o meni, je tvoje željno razmišljanje, jer misliš da sam ti ja neka konkurencija u nečemu i naravno paše ti da drugi ništa nisu uspjeli, jer imaš ogromnu bolnu zavist u sebi.

Ti si nešto zalkjučio o meni i onda se tvoj letački um složio s tobom, i to je tako.

Tog trena kad si krenuo formirati lažnog mene u sebi ja sam ti okrenuo leđa, i sad više ne možeš pojmiti što ja radim, ma što ti ispričao. Otkopčali se vagoni i razišli...
Sad ja stvaran za tebe ne postojim, nego samo onaj nepostojeći ja kojeg si ti formirao.

I odonda tražiš nove i nove ljude za uzore znanja, sve dok i njih ne zamisliš kako ti paše da budu, tad se raziđete. Taman kako te netko šutne ti nađeš novo društvo tako nastaju i nove teorije i onda je to uvijek novo ono pravo, a tebe u stvari nema nigdje, raspršen si po starim lažima.

Eto tako to radi.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 6:01 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:

... Jesi ti sanjac ili nisi sanjanje je neophodno, moras nauciti sanjanaje da ti tamo bude

svjesnost ko i ovdje...

Cim ti se en. tijelo odvojilo od tvog tjele vise instalacije nema, cista si svjest...

Jes bre, al' malo sutra, i te kako ta "instalacija" ide za tobom. Svetlosno telo ili kako vi

kažete - energetsko telo je opsednuto u ovom fizičkom svetu svakodnevnog življenja. I

sad, najveća i najopasnija prevara predatora je da tu svoju vlast prenesu u oblast snova jer

ljudsko biće jedino ima mira od tih gnjavatora dok spava. Njima se to ne sviđa, oni žele da

vladaju 24 sata a ne samo oko 16 sati nad ljudskom svešću i zato su smislili "umetnost

sanjanja", "ITI", "astralnu projekciju" i druge načine pomoću kojih uspevaju da okupiraju tu

jedinu slobodnu oblast ljudkog bitisanja, snove.

Eto, svako ko pokušava da stekne kontrolu nad snovima u stvari dopušta predatoru da se

značajno proširi i ojača, da ga potpuno obuzme.

Snovi i spavanje su naša jedina odbrana od njih jer kod prosečne osobe oni nemaju tamo

pristupa ili je on vrlo ograničen. Zato se posle spavanja osećamo osveženi i odmoreni. U

stvari, oporavljeni smo od j...banja predatora ali odmah nastupa novi sex, do sledećeg

spavanja...

Zapitajte se, koji deo vašeg uma, vašeg bića želi da prodre u oblast snova i spavanja? Da li

je to vaše prirodno i pravo ja ili je u pitanju neljudski, mračni deo vas?

Naša svesnost i umna kontrola se svakako na kraju proširi i na oblast snova ali tek kada

očistimo um od sranja koje čuči u njemu i to se obavlja isključivo dok smo budni. U stvari,

kada to uspešno obavimo, tada prestajemo da spavamo i budni smo 24 sata! Spavanje nam

naime više nije potrebno kao prirodni štit od pogubnog uticaja predatora. Zato treba početi

oslobađanje-buđenje iz pozicije ovog svakodnevnog sveta a ne od "sanjanja". Šamani

poput Kastanede i ostali su prevareni od predatora, okrenuli su proces naglavačke tako da

se ljudi nikad ne bi oslobodili, da bi nastavili da spavaju pod njihovom kontrolom.

Ja sam uvek budan i odmoran i radujem se životu - duhu jer sam svestan svog izvora i

direktno sam i totalno stopljen sa njim, a opet sam svoj! :)

promatrač je napisao/la:
..... Imam mnogo jačih iskustava u koje sam uletilo bilo iz sna, bilo na budno,

tako da ITI lunaparkiću ne pridajem neki značaj...

Fenomenanalno! =D>

Daj nam onda opiši ta "mnogo jača" iskustva, možda budemo fascinirani tim opisima kao

što su mnogi čitaoci Kastanedinih knjiga bili fascinirani i pokrenuti iz mrtvila svakodnevnog

sivila i uspavanosti. Verujem da ako zaista imaš takvih iskustava, onda svakako imaš i moć

da ih s puno duha i snage preneseš onima koji ih nisu doživeli.

No, kada sam pažljivo čitao ovaj forum o kastanedinom delu i liku, primetio sam da nisi

napisao ništa originalno, kao i većina, samo žvaćeš ono što je već rečeno u knjigama K.K. i

na ostalim mestima i to na jednom suhom teoretskom nivou, lišenom životnosti.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Istinska duhovna iskustva uvek imaju pečat osobnosti, a to ovde, koliko vidim,

nije slučaj. Čak, kad se neko pojavi sa stvarnim opisom iskustva, poput nedavno TOHEI-a,

odmah ga neki teoretičari i nazovi ratnici poklope svojim filozofiranjem, tj. savetima koji su

bezvredni u praktičnom smislu. Šta ćeš, kad se bave sanjanjem umesto buđenjem. Valjda

vole da spavaju. :-k

AURORA!

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 6:18 pm 
Moderator

Ne znam jesi li ti pročitao cijeli forum, nemam dojam da si pročitao.
Iskustava ima kako su dolazila i koliko sam htio pisati o njima, nije sve na ovom forumu, u jednom momentu sam prestao pistati o sebi tu.
Više gledam ko ima slična iskustva ko i ja, pa pitam nešto, ne bi li usporedio više saznanja i našao neke odgovore....

Svoja iskustva u biti za sad ne izlažem sistematski na forume, nego sebi ostavljam natuknice i podsjetnik, i to opet ne ovdje.
Više chatam sa ljudima uživo, samo sa onima sa kojima to mogu podjeliti i koji mogu pratiti to, jer redovito izmjenjujemo iskustva.

A to što tebi ne zvučim ovako ili onako, žao mi je, nisam preuzeo odgovornost za to.
A ako odlučim pisati knjigu, onda će se možda vidjeti jel to nekome je nešto ili nije.

A to što kažeš da je Toheija netko poklopio, ne kužim. Tko ga je poklopio i kako je trebao zvučati odgovor njemu po tebi?

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 6:43 pm 
Član foruma

iako nemam iskustva sanjačka (imam ali nedovoljno), imam nešto onih budnih.
mogu garantirat da će bit onakva kakva ni u "snu" ne očekujete.
buđenje je jedino ispravno, drago mi je što je dečak artikulirao to jako dobro.
sanjanje je put ka moći, a buđenje put k slobodi.
osnovna stvar kod svakog iskustva je podvrguti ga unutrašnjoj procjeni jer su zablude najveća prepreka. otuda i treba izvlačiti skromnost.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 6:57 pm 
Moderator

Slažem se i ja da smo u opasnosti kad god imamo priliku izraziti slobodnu volju.
To je u snu recimo lucid, ITI....
Lucidni snovi su idelano mjesto da svojevoljno pristanemo na nešto što ne bi trebali, jer sve može biti nepojmljovo lijepo, a mi smo tamo ko klinci u trgovini sa bombonima.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 8:26 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

To što ti misliš znaš o meni, je tvoje željno razmišljanje, jer misliš da sam ti ja neka konkurencija u nečemu i naravno paše ti da drugi ništa nisu uspjeli, jer imaš ogromnu bolnu zavist u sebi.

Ti si nešto zalkjučio o meni i onda se tvoj letački um složio s tobom, i to je tako.

Tog trena kad si krenuo formirati lažnog mene u sebi ja sam ti okrenuo leđa, i sad više ne možeš pojmiti što ja radim, ma što ti ispričao. Otkopčali se vagoni i razišli...
Sad ja stvaran za tebe ne postojim, nego samo onaj nepostojeći ja kojeg si ti formirao.

I odonda tražiš nove i nove ljude za uzore znanja, sve dok i njih ne zamisliš kako ti paše da budu, tad se raziđete. Taman kako te netko šutne ti nađeš novo društvo tako nastaju i nove teorije i onda je to uvijek novo ono pravo, a tebe u stvari nema nigdje, raspršen si po starim lažima.

Eto tako to radi.

Zanimljivo, :shock: ... da svoje opise pripisujes meni,... to sto si opiso to si bas ti.... :rofl

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 8:26 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Eto tako to radi.

Zanimljivo, :shock: ... da svoje opise pripisujes meni,... to sto si opiso to si bas ti.... :rofl

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 8:39 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
I sad, najveća i najopasnija prevara predatora je da tu svoju vlast prenesu u oblast snova jer

ljudsko biće jedino ima mira od tih gnjavatora dok spava. Njima se to ne sviđa, oni žele da

vladaju 24 sata a ne samo oko 16 sati nad ljudskom svešću i zato su smislili "umetnost

sanjanja", "ITI", "astralnu projekciju" i druge načine pomoću kojih uspevaju da okupiraju tu

jedinu slobodnu oblast ljudkog bitisanja, snove.

Eto, svako ko pokušava da stekne kontrolu nad snovima u stvari dopušta predatoru da se

značajno proširi i ojača, da ga potpuno obuzme.

Snovi i spavanje su naša jedina odbrana od njih jer kod prosečne osobe oni nemaju tamo

pristupa ili je on vrlo ograničen. Zato se posle spavanja osećamo osveženi i odmoreni. U

stvari, oporavljeni smo od j...banja predatora ali odmah nastupa novi sex, do sledećeg

spavanja...

Zapitajte se, koji deo vašeg uma, vašeg bića želi da prodre u oblast snova i spavanja? Da li

je to vaše prirodno i pravo ja ili je u pitanju neljudski, mračni deo vas?

Naša svesnost i umna kontrola se svakako na kraju proširi i na oblast snova ali tek kada

očistimo um od sranja koje čuči u njemu i to se obavlja isključivo dok smo budni. U stvari,

kada to uspešno obavimo, tada prestajemo da spavamo i budni smo 24 sata! Spavanje nam

naime više nije potrebno kao prirodni štit od pogubnog uticaja predatora. Zato treba početi

oslobađanje-buđenje iz pozicije ovog svakodnevnog sveta a ne od "sanjanja". Šamani

poput Kastanede i ostali su prevareni od predatora, okrenuli su proces naglavačke tako da

se ljudi nikad ne bi oslobodili, da bi nastavili da spavaju pod njihovom kontrolom.

Ja sam uvek budan i odmoran i radujem se životu - duhu jer sam svestan svog izvora i

direktno sam i totalno stopljen sa njim, a opet sam svoj! :)

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

odmah ga neki teoretičari i nazovi ratnici poklope svojim filozofiranjem, tj. savetima koji su

bezvredni u praktičnom smislu. Šta ćeš, kad se bave sanjanjem umesto buđenjem. Valjda

vole da spavaju. :-k

AURORA!

Upravo je to vazno da se bavimo ispocetka budjenjem, spoznajom i ciscenjem samog sebe, kao sto je don juan rekao da uredimo svoj tonal. Inace ako se krene bez ciscenja samoga sebe, i samo je u interesu astralna putovanja, sanjanje i ostale moci onda uvjek takav covjek pukne jer to njegova neuredjena licnost nemoze sve savladati. Postoje vrpa poznatih ljudi koji su tako sebe sjebali, naprimjer Aleister Crowley. Inace u svakom istinitom znanju se vidi prica o tome da je pocetak spoznaja sebe, svih svojih ruznih i dobrih strana i ciscenje svega sto nije potrebno i sto sprjecava rast prema budnosti i oslobodjenju. Tako isto je to znanje na jedan ljep nacin opisan u knjigama od Castanede i izgleda da ne svako otkriva blago u tim knigama vec to nalazi u drugim spisima i praktickim znanjima, a ima ih dost.

Tvoj tekst Djecak o zamki sanjanja i budnog stanja je super.

Uvjek se treba respektovati druga znanja i stavove drugih ako te neshvacamo ili ne pozunamo, zato jedino ne kuzim ovo sto si napisao:

"poput Kastanede i ostali su prevareni od predatora, okrenuli su proces naglavačke tako da

se ljudi nikad ne bi oslobodili, da bi nastavili da spavaju pod njihovom kontrolom."

Po njegovim knjigama nemogu odluciti dali je on upo u zamku ili ne, jedino me zanima znanje iz tih knjiga.

peace...

Zadnja izmjena: Vag; sri jan 13, 2010 8:53 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 8:53 pm 
Moderator

Slažem se Vag s time što si napisao.
Trenutno se bavim proučavanjem Hiperspejs učenja i svega vezanog uz to, a to je jako široko područje.
Primjetio sam da je to u biti još jedan prilaz znanju iz još jednog ugla i uspio sam povući svakakve paralele između tog učenja i učenja don Huana.

Hiperspejs recimo odgovara onome što je nagual kod Castanede.
Slojevi stvarnosti su postavljeni tako da je hiperspejs iznad astrala, a u opni između astrala i hiperspejsa borave osnovne energije koje sačinjavaju i organiziraju i čine naš svijet.
U toj opni se stvara naš svijet i tako se spušta niz slojeva astrala u fizikalnost.
Upravo na astralu gdje se dešava prijelaz iz hiperspacea u fizikalnost je najviše manipulacija i filtera.
U toj opni koja je između astrala i hiperspejsa je izgleda i duh, zato ga je i don Huan ono jednom stavio na stol koji je predstavljao Tonal. Taman je u vanjskoj sferi tonala.

Svakako je vrijedno ukrstiti više koliko-toliko neovisnih učenja pa izvući zajedničke stvari, nekako mi se čini da to dovodi bliže istini.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 9:00 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Slažem se Vag s time što si napisao.
Trenutno se bavim proučavanjem Hiperspejs učenja i svega vezanog uz to, a to je jako široko područje.
Primjetio sam da je to u biti još jedan prilaz znanju iz još jednog ugla i uspio sam povući svakakve paralele između tog učenja i učenja don Huana.

Hiperspejs recimo odgovara onome što je nagual kod Castanede.
Slojevi stvarnosti su postavljeni tako da je hiperspejs iznad astrala, a u opni između astrala i hiperspejsa borave osnovne energije koje sačinjavaju i organiziraju i čine naš svijet.
U toj opni se stvara naš svijet i tako se spušta niz slojeva astrala u fizikalnost.
Upravo na astralu gdje se dešava prijelaz iz hiperspacea u fizikalnost je najviše manipulacija i filtera.
U toj opni koja je između astrala i hiperspejsa je izgleda i duh, zato ga je i don Huan ono jednom stavio na stol koji je predstavljao Tonal. Taman je u vanjskoj sferi tonala.

Svakako je vrijedno ukrstiti više koliko-toliko neovisnih učenja pa izvući zajedničke stvari, nekako mi se čini da to dovodi bliže istini.

Svakako je vrjedno ukrstiti vise neovisnih ucenja znanja, samo je sigurno vazno kako se dolazi do tog znanja, meni naprimjer dolaze takva znanja sama od sebe i uvjek kad "slucajno" naletim na neku knjigu tad citam bas ono sto mi je upravo potrebno za daljni napredak, Castanedine knjige su jedne od jos nekih koje uvjek ponekad opet citam, nesto me privuce bas toj citanoj knjizi i tamo citam nove stvari i koje dolaze bas taman kao da sam ih zvao.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 9:07 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:

Da, opet je netko napisao baš ono što si trebao da ne moraš iskakati iz tišine, da ti se razum ne preoptereti.
Taman da možeš vratiti ko vrtičko dijete-Narcis, tipa "E, baš si ti to!"

Shvaćam ja to, tebi su usadili u glavu da si van tora i da si slobdan. Ti si kokoš u ITI koja je ulovila blago sliku svojeg fizičkog tijela lebdeći nad krevetom i mora da je prepoznala ORLA u sebi. :)

Zadnja izmjena: promatrač; sri jan 13, 2010 9:12 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri jan 13, 2010 9:10 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Da, opet je netko napisao baš ono što si trebao da ne moraš iskakati iz tišine, da ti se razum ne preoptereti.
Taman da možeš vratiti ko vrtičko dijete-Narcis, tipa "E, baš si ti to!"

Shvaćam ja to, tebi su usadili u glavu da si van tora i da si slobdan. Ti si kokoš u ITI koja je ulovila blago sliku svojeg fizičkog tijela lebdeći nad krevetom i mora da je prepoznala ORLA u sebi.

Pa ne kuzim, ja se sa nikim nisam posvadio a ti si se sa svima,... :rofl

Vis kak grijesis, i kak opisujes svoje zeljeno misljenje,..ma sam peri... :rofl

Svaki put kad ti vidim staroga na cesti, nasmijem se sjetim se tebe i sve mi je jasnije na koga si... a i sam znas kak si prical o njemu...da nebi stel nikad biti takav...

Zadnja izmjena: tolteq; sri jan 13, 2010 10:01 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.