Sada je: ned maj 04, 2025 3:45 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: čet jan 07, 2010 12:51 am 
Moderator

Tolteq evo odao sam ti kako možeš u treću pažnju,
moj razgovor s tobom u toj tematici, za sad smatram završenim.

Vrh

PostPostano: čet jan 07, 2010 11:53 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Tolteq evo odao sam ti kako možeš u treću pažnju,
moj razgovor s tobom u toj tematici, za sad smatram završenim.

O,o,o, Promatraču - Vraču,.. fala ti, nebum ti to nikad zaboravil, evo krecem, sam da kupim van vjej tiket,... :rofl

:-)

Vrh

Naslov: UMETNOST SPAVANJAAAAAA?????
PostPostano: čet jan 07, 2010 4:40 pm 
Član foruma

Gle, umetnost sanjanja umesto UMETNOST BUDJENJA i to u jednom smeru - "One

Way", užasnuo sam se... Ovaj, bre, izvin'te sto ovako ulećem. Mislim da

su kastanedine knjige samo uvod u priču. Ali, slavni Kastaneda se sad

verovatno prevrće u grobu treće pažnje zbog nekih osoba koje još uvek

nisu shvatile da je um komandant svih energetskih tokova. Kakve su ti

misli, takav ti je i život, reče neko. Život je energija koja zrači za

one koji to mogu da osete iz srca, ili "vide". Ej bre, braćo, sve to što

mislite pa onda pišete na ovoj temi, tako će vam i biti u sadašnjosti

koja je jedina koja jeste. Um kreira stvarnost. Pa, neka vam je vaša

kreacija na radost i veselje.

Energetsko telo je činjenica, ali um upravlja njime. Oslobodite um ljudi

od sumnji i strahova, ako ste još uvek ljudi... Radujte se životu iliti

nameri,nagualu,duhu,Duhu, itd. Jer, to je sve što jeste sada i ovde.

Ali, postavlja se pitanje, kako osloboditi taj UM ili pamet nashu....

Aaaaaa... Znam da ništa ne znam, ali, jesam. Veselo Dete. Ono sto je

potrebno je UMETNOST BUĐENJA debelo uspavane "ljudske" rase.

Zdravi bili i radosni- tj. budni, bez "sanjanja". :love3:

Vrh

PostPostano: pet jan 08, 2010 5:03 pm 
Član foruma

Imaš pravo, Carlosove knjige su tek početak. Služe samo da bi nas razdrmale i otvorile nam oči. Ono štoo moramo je raditi na sebi, disciplinirati se i naučiti koristiti svoj puni potencijal. Namjera je ono što upravlja svime što postoji. Namjerom možeš upravljati samo ako ti je veza s njom čista. Naš um nije naš, nego je um predatora. On za nas stvar svijet, on nam nameće svoju interpretaciju i tako za nas stvara namjeru. Umjetnost sanjanja, je način pomicanja spojne točke i razvijanja naše svjesti. Samo radom na sebi možemo osloboditi naše umove i zaštiti našu svijest od napada, biti istinski budni. Kako se misliš probuditi ako ne znaš sanjati :)

Vrh

Naslov: Re: UMETNOST SPAVANJAAAAAA?????
PostPostano: pet jan 08, 2010 5:05 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Ovaj, bre, izvin'te sto ovako ulećem. Mislim da

su kastanedine knjige samo uvod u priču.

Ajde, Dečaku, reci nam, mi svi ovdje volimo uciti, sta je to poslije uvoda?!

:shock:

Vrh

PostPostano: pet jan 08, 2010 6:07 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Imaš pravo, Carlosove knjige su tek početak.

Ček, kolko vidim ti ni taj pocetak dobro neznas, a vec si otiso nekud dalje. :rofl

Ja tek kad naucim taj "pocetak" kad cu sve to moci ako cu ikad moci to "pocetnicko" znanje prakticirat a ne filozofirat, onda tek mogu razmisliti o necemu dalje, ako to i postoji.. :shock:

Cini mi se da i tvoj reptilski mozak dobro vrti obrtaljku do 8 tisuca okretaja.. :rofl u crveno.. :mrgreen:
..bas ne radi nest, u leru.. :rofl

:thumbup:

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 11:29 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Ček, kolko vidim ti ni taj pocetak dobro neznas, a vec si otiso nekud dalje. :rofl

Ja tek kad naucim taj "pocetak" kad cu sve to moci ako cu ikad moci to "pocetnicko" znanje prakticirat a ne filozofirat, onda tek mogu razmisliti o necemu dalje, ako to i postoji.. :shock:

Cini mi se da i tvoj reptilski mozak dobro vrti obrtaljku do 8 tisuca okretaja.. :rofl u crveno.. :mrgreen:
..bas ne radi nest, u leru.. :rofl

Znaš dragi Tolteq, pravo znanje nema početka ni kraja. Kada bi to mogao razumjeti onda bi znao da pravo znanje nema veze ni s reptilskim mozgom ni sa knjigama. Knjige Carlosa Castanede služe samo da bi probudile čovjeka i razdrmale ga. Nije bitno koliko ti pojmova možeš usvojiti iz tih knjiga, nego je samo bitno da li se ti prepoznaješ u tim knjigama i da li su te knjige razbudile tvoje tjelo i ostale uspavane dajelove tebe. Ono što ti radiš Tolteq je učiš knjige na pamet, na žalost ni to što pročitaš i naučiš na pamet ne znaš pravilno interpretirati jer ne osjećaš to što čitaš u srcu niti imaš iskustva, od toga nikakve koristi. Da je znanje namjenjeno za tebe mogao bi to osjetiti u srcu, a ovako samo intelektualno masturbiraš, dragi jadni Tolteq. Ali dobro, možda tvoje vrijeme tek treba doći.

Pusti ti moj reptilski mozak na miru, on mi ne treba da bi razumio ono o čemu Carlos piše, neka se vrti kako hoće, pozabavi se svojim reptilskim mozgom koji se očito počinje pregrijavati...

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 12:04 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Znaš dragi Tolteq, pravo znanje nema početka ni kraja. Kada bi to mogao razumjeti onda bi znao da pravo znanje nema veze ni s reptilskim mozgom ni sa knjigama. Knjige Carlosa Castanede služe samo da bi probudile čovjeka i razdrmale ga. Nije bitno koliko ti pojmova možeš usvojiti iz tih knjiga, nego je samo bitno da li se ti prepoznaješ u tim knjigama i da li su te knjige razbudile tvoje tjelo i ostale uspavane dajelove tebe. Ono što ti radiš Tolteq je učiš knjige na pamet, na žalost ni to što pročitaš i naučiš na pamet ne znaš pravilno interpretirati jer ne osjećaš to što čitaš u srcu niti imaš iskustva, od toga nikakve koristi. Da je znanje namjenjeno za tebe mogao bi to osjetiti u srcu, a ovako samo intelektualno masturbiraš, dragi jadni Tolteq. Ali dobro, možda tvoje vrijeme tek treba doći.

Pusti ti moj reptilski mozak na miru, on mi ne treba da bi razumio ono o čemu Carlos piše, neka se vrti kako hoće, pozabavi se svojim reptilskim mozgom koji se očito počinje pregrijavati...

:rofl :rofl :rofl
Tooo, daj jos,... covjece od sveznanja... :hello2:

Opaka reptilcina te cica, tak velku jos nisam videl... :shock:

:love8:

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 12:21 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:

Tooo, daj jos,... covjece od sveznanja... :hello2:

Opaka reptilcina te cica, tak velku jos nisam videl... :shock:

:love8:

Slatko, patetično, ali slatko.

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 12:59 pm 
Član foruma

Moram da vas pitam sledeće

opet sam sanjao preminulog druga, poslednja dva puta sam se zapitao u snu otkud to da ga sanjam kada je preminuo. Svaki put je bio nasmejan i ne govori ništa, ili se barem ja toga ne sećam kada ustanem. Sinoć sam ga opet sanjao i upitao sam ga kako mu je tamo gde se sada nalazi, na šta se on samo nasmešio i neko vreme ostao sa mnom vidno srećan i zadovoljan. Moj podsvest, javljanje, nešto treće ?

Vrh

PostPostano: sub jan 09, 2010 7:21 pm 
Član foruma

HAL 9000 je napisao/la:
Moram da vas pitam sledeće

opet sam sanjao preminulog druga, poslednja dva puta sam se zapitao u snu otkud to da ga sanjam kada je preminuo. Svaki put je bio nasmejan i ne govori ništa, ili se barem ja toga ne sećam kada ustanem. Sinoć sam ga opet sanjao i upitao sam ga kako mu je tamo gde se sada nalazi, na šta se on samo nasmešio i neko vreme ostao sa mnom vidno srećan i zadovoljan. Moj podsvest, javljanje, nešto treće ?

Mogli bi biti sve od toga. Nitko ti ne može sa sigurnošću reći. Sve čega se ti sjećaš iz sanjanja, tj. tvoja sjećanja snova prolaze kroz filter tvoga uma i tvoja sjećanja su u stvari interpretacija onog što se dogodilo i često mogu biti varljiva. Moguće da je to "duh" tvog prijatelja, ali isto tako je moguće da je neki anorganski entitet koji je uzeo oblik tvog prijatelja iz nepoznatog razloga, ili nešto sasvim deseto. Pošto ti ne odgovara na pitanje ili se ti odgovora nemožeš budan sjetiti, jedini način da znaš jest intuitivno. Pitaj svoje srce, samo ti ono može reći.

To je moje mišljenje.

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 10:41 pm 
Početnik

Izgleda da su ove stvari opasno klizav teren....

Prvi put kada sam se ozbiljnije bavio uklapanjem kockica ovog mozaika - odjednom su mi dijagnostikovali hepatitisC i tumor jetre.....ispalo je kasnije da sam zdrav skroz.
Prestao sam sa vezbama i sa rasplitanjem stvarnosti (intelektualnim).

Drugi put prosle godine sam ponovo poceo intenzivno da se vracam tome - posle 10 dana sam imao lancani sudar na auto putu.....prosao bez ogrebotine na srecu. Napustio sam vezbe ponovo.

Treci put pre desetak dana se ukljucujem na ovaj forum i nastavljam sa pitanjima i razmisljenjem kako dalje. Sinoc udara u moj auto opel vectra sa 150km/h (po policijskoj proceni). Od mog auta nije ostalo nista iako je odleteo 30ak metara(1.8tona tezak bmw5) a ja sam opet na srecu prosao bez ogrebotine, cak ni ugruvan....to nikom nije jasno kako pa ni meni.

Ne znam za vas ostale koji se bavite sobom u cilju napretka i oslobodjenja od predatora ali moja iskustva.....usro sam se skroz. Tri slucajnosti ne mogu biti. Osecam kao da mi je zivot o koncu kada razmisljam o ovim stvarima!

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 12:52 am 
Član foruma

Tohei je napisao/la:
Izgleda da su ove stvari opasno klizav teren....

Prvi put kada sam se ozbiljnije bavio uklapanjem kockica ovog mozaika - odjednom su mi dijagnostikovali hepatitisC i tumor jetre.....ispalo je kasnije da sam zdrav skroz.
Prestao sam sa vezbama i sa rasplitanjem stvarnosti (intelektualnim).

Drugi put prosle godine sam ponovo poceo intenzivno da se vracam tome - posle 10 dana sam imao lancani sudar na auto putu.....prosao bez ogrebotine na srecu. Napustio sam vezbe ponovo.

Treci put pre desetak dana se ukljucujem na ovaj forum i nastavljam sa pitanjima i razmisljenjem kako dalje. Sinoc udara u moj auto opel vectra sa 150km/h (po policijskoj proceni). Od mog auta nije ostalo nista iako je odleteo 30ak metara(1.8tona tezak bmw5) a ja sam opet na srecu prosao bez ogrebotine, cak ni ugruvan....to nikom nije jasno kako pa ni meni.

Ne znam za vas ostale koji se bavite sobom u cilju napretka i oslobodjenja od predatora ali moja iskustva.....usro sam se skroz. Tri slucajnosti ne mogu biti. Osecam kao da mi je zivot o koncu kada razmisljam o ovim stvarima!

Napadi na mene su bili više suptilniji. Problemi u životu, osjećaj da su svi protiv mene i slično. S vremenom sam naučio nositi s time, jer znam da uvijek prođe. Bio sam i energetski napadan, u snovima i sličnim domenama postojanja. Doduše nikad nisam bio fizički napadnut na taj način ali pretpostavljam da im je i to metoda djelovanja. Ako te žele ubiti, ubit će te, ali vjerujem da im to nije cilj. Mislim da im je cilj zastrašiti te, od tvoje smrti nemogu imati koristi, kako će ti jesti svjesnost ako si mrtav. Nastavi kako si krenuo, ako ti pašu pokreti radi pokrete, ako ti paše nešto drugo radi to što ti paše. Samo nastavi kako si krenuo, jer vjeruj mi, ako te stvarno žele mrtvog ne znam što bi te moglo spasiti osim ti samog sebe.

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 2:06 am 
Početnik

[quote="Sjenko"][quote="Tohei"]Izgleda da su ove stvari opasno klizav teren....

"Napadi na mene su bili više suptilniji. Problemi u životu, osjećaj da su svi protiv mene i slično. S vremenom sam naučio nositi s time,..."

Da. Taj deo takodje postoji ali kako kazes naucio sam da se nosim sa time. Iskreno, nista sto me ugrozava osim iritirajuce cinjenice da i pored tog "Problemi u životu, osjećaj da su svi protiv mene i slično." Nista ne mogu da zaokruzim ili uradim iz prve, posao...popravka banalnih stvari itd. Ali i sa time sam naucio da se nosim pa me neki bliski ljudi zezaju kako sam nevidjen maler - slatko se ismejem tome sa njima i idem dalje. Tesko je kada ostanem sam sa sobom pa pizdim od malera razne vrste koji ne bi trebalo da su tako ucestali po obicnom zakonu verovatnoce....znas ono kad kazes sebi "A U P.... M..... VISE, oce li vise prestati ove gluposti!!?"
Ovo je vec dosta ozbiljnija stvar.
Ili ja samo umisljam???

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 8:27 am 
Član foruma

Tohei je napisao/la:
Osecam kao da mi je zivot o koncu kada razmisljam o ovim stvarima!

Nemoj se dati smesti, nastavi dalje bez pauze, imas sigurno nekoga ko pazi na tebe, sam sam imo slicnih iskustava i onda sam odjedamput osjetio neku ravnodusnost.
Sad me polako napustaju, i to se jako osjeca, al kad izvrtim zadnjih 6-7 godina, svega je bilo.

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 8:34 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Napadi na mene su bili više suptilniji. Problemi u životu, osjećaj da su svi protiv mene i slično. S vremenom sam naučio nositi s time, jer znam da uvijek prođe. Bio sam i energetski napadan, u snovima i sličnim domenama postojanja. Doduše nikad nisam bio fizički napadnut na taj način ali pretpostavljam da im je i to metoda djelovanja. Ako te žele ubiti, ubit će te, ali vjerujem da im to nije cilj. Mislim da im je cilj zastrašiti te, od tvoje smrti nemogu imati koristi, kako će ti jesti svjesnost ako si mrtav. Nastavi kako si krenuo, ako ti pašu pokreti radi pokrete, ako ti paše nešto drugo radi to što ti paše. Samo nastavi kako si krenuo, jer vjeruj mi, ako te stvarno žele mrtvog ne znam što bi te moglo spasiti osim ti samog sebe.

Da cilj im je zastrasiti da se prestane baviti sa time, ovca bjezi iz tora.
Ja sam imo hrpu problema u zivotu, taman kad bi se neceg rijesio, novi problem bi se uvijek pojavio. Napada energetskih, u snovima, ma, kolko hoces.
Al ide nekud, krece se, osjecam da lagano nestaje, sve napade sada primjecujem al vise ne reagiram na njih, javlja mi se ravnodusnost prema napadima i samo se nasmijem.
Jos jedino u snovima, tu i tamo uspiju nesto pocicati...

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 12:28 pm 
Član foruma

Tohei je napisao/la:

Da. Taj deo takodje postoji ali kako kazes naucio sam da se nosim sa time. Iskreno, nista sto me ugrozava osim iritirajuce cinjenice da i pored tog "Problemi u životu, osjećaj da su svi protiv mene i slično." Nista ne mogu da zaokruzim ili uradim iz prve, posao...popravka banalnih stvari itd. Ali i sa time sam naucio da se nosim pa me neki bliski ljudi zezaju kako sam nevidjen maler - slatko se ismejem tome sa njima i idem dalje. Tesko je kada ostanem sam sa sobom pa pizdim od malera razne vrste koji ne bi trebalo da su tako ucestali po obicnom zakonu verovatnoce....znas ono kad kazes sebi "A U P.... M..... VISE, oce li vise prestati ove gluposti!!?"
Ovo je vec dosta ozbiljnija stvar.
Ili ja samo umisljam???

Napadi neće nikad prestati. Ali to i je izazov, borba za tvoju svijest što god se dogodilo. Svijest je jedino što za pravo imamo kao ljudska bića, a to je baš što nam uzimaju. Svaki put kad uspijem nadići neki dio sebe, ljubomoru, želju za kontrolom, umišljenost itd. život mi se razvije na taj način da otkrijem djelove sebe koje tek trebam nadići, plus tisuću i jedna ekstra komplikacija sa strane koja me jednostavno tjera da odustanem. Sve što radim, moram na teži načlin. Zato su se čarobnjaci Juanove loze i nazivali ratnicima, jer borba za svijest traje do kraja života, pa i dalje :) Tohei, radi onako kako osjećaš u srcu, ne možeš pogriješiti ako naučiš razlikovati pravog sebe i prave osjećaje od nametnutog sebe i nametnutih osjećaja. Dok god ti koristiš njihovu instalaciju, tj. razum i ego koji su ti dali u zamjenu za svjesnost, dotle oni tebe smiju i mogu jesti, fora je u tome da tvoja svjesnost postane njima neukusna, tj. izgube interes za nju, a to će se dogoditi tek kad potpuno spoznaš sebe. Oni jesu daleko naprednija bića od nas sada, ali u čovjeku domenu spadaju djelovi postojanja koji su letaču nespoznatljivi. Naravno oni će učiniti sve da nikad ne dođeš do toga, da nikada ne postaneš svjestan onoga što ti zapravo jesi.

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 12:45 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Napadi neće nikad prestati.

.

Za tebe prestaju napadi kad postanes svjestan vibrirajuce sile.
Ona te spaja sa njima a isto te moze i razdvojiti od njih.
Onda postajes neukusan, onda letacev um nestaje.

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 1:49 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:

Napadi neće nikad prestati.

.

Za tebe prestaju napadi kad postanes svjestan vibrirajuce sile.
Ona te spaja sa njima a isto te moze i razdvojiti od njih.
Onda postajes neukusan, onda letacev um nestaje.

Ti hoćeš reći da ti više nemaš njihov um?

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 3:46 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Ti hoćeš reći da ti više nemaš njihov um?

Jos nisam dosao do tog stupnja da mogu vibracisku silu izazvat kad to zelim.
Da mi ona prejde u "naviku" isto kao sto je gasenje unutarnjeg monologa.
Kad bude ta faza onda vise nema letackog uma.

Za to treba jos puno papati, dogodit ce se i taj dan, al osjeca se da su napadi sve bezbolniji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.