Da je reiki najekonomičniji alat...
Ja to ovako gledam:
ekonomičan je utoliko što
otvara vrata za daljnji rad na sebi, ali to ne nikako
ne znači da je reiki neki lagani recept za instant duhovnost. Prosvjetljenje i iscjeljenje se postiže dugotrajnim radom koji nije lak ni brz, ni uvijek ugodan, ni jeftin u nikakvom smislu.
Reikiju se ljudi obično obrate zbog neke fizičke bolesti. Reiki sam po sebi
ne liječi, nego upućuje praktikanta da unutar sebe sam pronađe uzroke svoje fizičke bolesti i sam se iscijeli. Reiki se definira kao
pomoć za
samopomoć. Nemonovno dolazi do odgovora da je uzrok u vezanosti, ropstvu, blokadama. Kako bi drugačije čovjek došao do dokaza da je zarobljen, makar i da je sam svoj zarobljenik? Materijalni dokazi da je svijet metafizike realan je djelovanje reikija. Materijalni dokaz da je osoba bila zarobljena svojim blokaama je rezultat otpuštanja tih blokada. Reiki pruža mogućnost iskustva na osnovu kojih čovjek može dalje tragati i tražiti i dobijati dokaze da je sve to tako. Po tome što reiki daje dokaze da energij teče, da je stvarno, otvara put u duhovnost. Ali, reiki nije duhovnost, samo otvara vrata, dalje mora svatko sam.
Zašto su nam potrebni dokazi? Ne treba naglašavati kako smo obrazovanjem i odgojem usmjereni na materijalističko poimanje svijeta, i kako se genercijama sve što ima veze s religijom, mistikom, paranormalnim sposobnostima, entitetima kao što su duhovi, bogovi, vilenjaci, vragovi, anđeli, ezoterikom, radiestezijom, i svim tim stvarima smatralo odrazom duševne bolesti, gluposti i zaostalosti kojima se bave zaostale i neuke babe s crnim maramama u zabitim planinskim selima daleko od civilizacije.
Teško je prihvatiti da je baš ono što se smatralo glupostima, da je baš to prava istina o svijetu. Zato nam je potrebno bezbroj dokaza da bi mogli prihvatiti. Meni osobno je trebalo puno dokaza, tim više što sam u svojoj okolini imala zadrte materijaliste i ateiste, od kojih sam često skrivala svoja mišljenja i svoj rad.
Reiki je ekonomičan zato što daje dokaze koji se manifestiraju odmah.
U reikiju
nema govora o sreći, a
ima o oslobađanju.
To nisi dobro razumio, ali ne zamjeram, i mnogim praktikantima još nije jasno što je sreća i to tako vide, jer nisu došli do te lekcije..ali hoće, ako nastave raditi, ne sumnjam. Zato postoje razni stupnjevi reikija i svaki ima vrlo ozbiljne zadaće. Da je sreća cilj života, to nam je ugrađeno tradicijski, obično većina ljudi u to vjeruje, a da sreća nije cilj, nego oslobađanje i skupljanje rasutih dijelova sebe, iskustveno se prihvati s razvojem.
Kad se postane reiki majstor-učitelj, još uvijek se ima što raditi na sebi i učiti, pa se dobijaju učiteljski stupnjevi do VII. (za usporedbu, kao crni pojas -prvi dan, drugi dan..u karateu..npr.)
Da,

bilo bi zgodno kad bi imalo efekta sve ljude jednostavno iniciarti u reiki i riješiti tako sve svjetske probleme. Bilo bi zgodno svih staviti u sportsku dvoranu i da svi složno vježbaju transegriti vježbe. Ili svih pokleknuti da mole, onako, masovno klečanje i mrmljanje očenaša.
Moj boravak ovjdje je možda gubljenej mog vremena i moje energije?
Postaje mi jasno zašto se na ovakvim forumima uglavnom vrti više ljudi koji traže odgovore za zašto NE nešto prihvatiti, nego onih koje zanima KAKO dalje kad prihvate.
Mislim da gubim vrijeme.
Nemam potrebu braniti, ni opravdavati, a još manje reklamirati reiki.
Možemo li se koncentrirati na raspravu o samom reikiju, o detaljima iz prakse?
Tko ne želi, nek se ne zamara našim glupostima. Ima dovoljno drugih tema na koje se možete koncentrirati i tako bolje iskoristiti svoje vrijeme.
Pozdrav!