Sada je: ned maj 04, 2025 7:18 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2255 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 113  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Literatura i linkovi
PostPostano: pet dec 25, 2009 6:24 pm 
Moderator

Orbita je napisao/la:
Dal možda znaš jel ima negdje skenirana njegova knjiga na hrvatskom Spiritual Survival in a Radically Changing World da skinem.

Ne. Naime danas sam ''naletio'' na ovaj kanal i upravo gledam jedan dio gdje Peterson govori o Kastanedi...Izgleda da je izdao dvije knjige (druga je o Kastenedinom učenju) i da ih putem tubea ''reklamira''. Vjerujem da će vrlo brzo završiti na forumu ukoliko budu objavljenje njegove knjige na našim jezicima.

Pozdrav.

Vrh

PostPostano: pet dec 25, 2009 9:51 pm 
Član foruma

Tek sam sad otišao na kanal i vidio da ima neka predavanja od Patterson-a.
:thumbup:

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 9:44 am 
Član foruma

:-k kad sam vidio tipa, znao sam da sam ga vec negdje ranije vidio...onda sam malo procacko po wikiju i nasao da je snimao dokumentarce.
to je to, tip je snimio odlican dokumentarac o predinastijskom egiptu :king:
gdje je pokusao da smjesti izvor znanja gurdjiefovog ucenja. =D>
dokumentarac je odlican i bilo bi pozeljno da ga ovi nasi prevodioci prevedu i smjeste na galaksijin youtube sajt.
film mozete pogledati na ovom sajtu. :angel4:

:love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 3:07 pm 
isključen/a

Nije loše pogledati:
"BOGOVI NOVOG DOBA"
http://video.google.com/videoplay?docid ... 435158580#

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 9:30 pm 
Član foruma

Citat:
to je to, tip je snimio odlican dokumentarac o predinastijskom egiptu

Na netu ima samo prvi dio za gledanje,a inače dokumentarac je u 3 dijela.

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 9:40 pm 
Član foruma

Citat:
Nije loše pogledati:
"BOGOVI NOVOG DOBA"
http://video.google.com/videoplay?docid ... 435158580#

Dobar dokumentarac,druga strana novčića i to je baš ono što me odbija kod svih tih ljudi koji veličaju jednog čovjeka ma bio on Osho ili neko drugi.
Ja se držim one "gdje je većina tamo nema ničega za naći".

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 9:47 pm 
Član foruma

Ja se držim zen-a :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub dec 26, 2009 11:01 pm 
Član foruma

Ako ne znaš da je Osho zen, onda ne znaš ni šta je zen.
Osho je ime jednog zen učitelja i znači "čovek". Osho veliča Čoveka, a ne sebe.
On je govorio i delovao mnogo bolje i pametnije protiv sekti i indijskih gurua nego što ove programirane hrišćanske psihopate mogu i da smisle.
Zato je morao da pobegne iz Indije.
Ali je u isti koš sa sektama i guruima smestio i katoličku crkvu, masone i jevreje. Zato ga oni, koji su i napravili dokumentarce "Bogovi novog doba" i "Strah je gospodar", ne mogu da smisle.
Zato su ga oni i otrovali u USA.

Vrh

PostPostano: ned dec 27, 2009 12:11 am 
isključen/a

Mislim da nije poenta u opredjeljenju ko je dobar a ko je loš, od gurua ili nekih drugih učitelja, nego do vlastitog oslobođenja istog. Ko je dobar, a ko loš, je njihov problem, a problem tragaoca je kako pronaći sebe, u svoj fizičkoj kreaciji. Stalni unutrašnji rat i stalno dokazivanje ko je kriv, a ko je prav, je jalov i beskoristan posao. Pozdrav.

Vrh

PostPostano: ned dec 27, 2009 12:32 am 
Moderator

Pantelija je napisao/la:
On je govorio i delovao mnogo bolje i pametnije protiv sekti i indijskih gurua nego što ove programirane hrišćanske psihopate mogu i da smisle.
Ali je u isti koš sa sektama i guruima smestio i katoličku crkvu, masone i jevreje. Zato ga oni, koji su i napravili dokumentarce "Bogovi novog doba" i "Strah je gospodar", ne mogu da smisle.

:thumbup: Odlično rečeno Pantelija! ...U novije vrijeme je pokušaj da se Gurđijev smjesti pod jezuitskog špijuna (Leo Zagami u intervjuu Projektu Camelot mislim u II dijelu )...

juzni krst je napisao/la:
Mislim da nije poenta u opredjeljenju ko je dobar a ko je loš, od gurua ili nekih drugih učitelja, nego do vlastitog oslobođenja istog. Ko je dobar, a ko loš, je njihov problem, a problem tragaoca je kako pronaći sebe, u svoj fizičkoj kreaciji. Stalni unutrašnji rat i stalno dokazivanje ko je kriv, a ko je prav, je jalov i beskoristan posao. Pozdrav.

:thumbup: Odlično rečeno južni ! A tu lekciju valja skontati sam....može se učiti i putem interakcije na forumu... samo ako se hoće.

Vrh

PostPostano: ned dec 27, 2009 3:50 am 
Član foruma

Citat:

[-X
Osho je govorio da je zen jedina živuća istina danas u čemu se slažem s njim,ali da probam pojasniti neke stvari,pošto se treba objektivnije sagledati situaciju.

Nerazumijem tvoj odgovor potaknut besmislenim branjenjem nečega što nije ni napadnuto,jel sam možda napao Osho-a?
Nisam,pa nevidim nikakvog smisla u tvom odgovoru,ono na što sam obratio pažnju su sami sljedbenici toga čovjeka,ali da razjasnim,čim se vide sljedbenici i tolika navodna "ljubav" svi sretni,puni tkz.razumjevanja,pjevaju,plešu,veličaju život,a niti neznaju šta je život,o čemu se tu radi,odmah se vidi da ti sljedbenici pojma nemaju o situaciji već su u deliriju subjektivnog doživljaja (William James to lijepo objašnjava u svojoj knjizi "Raznolikosti religioznog iskustva") pa bili oni Oshovi ili bilo čiji sljedbenici,sva ona djeca od roditelja koji su žrtvovali vlastitu djecu i posvetili se Osho-u meni govori dovoljno o neznanju (kao prvo ta djeca će biti disfunkcionalna u životu pošto su roditelji za njih odgovorni),ali Osho je sigurno znao za to,za sve aspekte koje on radi,ali opet nije to mogao zaustaviti,on je bio svjestan toga i drugih stvari,ono što pokušavam reći je to da jednostavno nemožeš tolike ljude naučiti "šta je šta" jel je to protivno "zakonu",a to je sigurno i sam Osho znao pošto je poštovao i cijenio G,ali zašto je okupljao toliko ljudi,ono što je on napravio je sasvim suprotno,nije im on pomogao,možda samo nekolicina ljudi koji se zanimaju za njega su uopće počeli shvaćati situaciju.
Pogledajmo samo primjer Isusa (ma tko bila ta osoba) i njegovog pravog učenja,šta se tu dogodilo,dogodilo se to da ljudi slijede nešto što nema veze sa tom osobom i učenjem,najtragičnije je to što iskrene osobe iz neznanja to rade,takav slučaj vidim kod ljudi koje znam i doista je teško promatrati kada iskrena osoba sama sebe laže iz neznanja :-k

Citat:

Znam to sve,ali zašto ti to braniš,ako nisu ni napadnuta tvoja uvjerenja o Osho-u,to ne razumijem,vjerojatno si krivo shvatio.
Ne napadam nego pišem o tome da većina tih sljedbenika pojma nemaju "o tome šta je šta" niti se ne trude vidjeti ili barem potruditi da teže objektivnošću,jednostavno su uljuljani u svoja subjektivna iskustva i doživljaje što samo znači da su još više utonuli u san,većina ljudi koji teže promijeni uopće ne žele i smatraju glupim čitanje literature kao što je psihologija koja je važna za shvaćenje spoznaje jel bez toga znanja sam čovjek nemože razlikovati niti prepoznati "šta je šta",slušanjem nekoga gurua ili učitelja neću doći do iskustva,prije ću shvatiti situaciji noseći drva,učitelj tu nemože pomoći (što se iskustva tiče,nemože učitelj uči u osobu i obaviti posao za njega),pokazati vrata može,ali on ih sam nemože otvoriti već sama osoba to mora napraviti sama za sebe.
U ovoj situaciji imamo sljedbenike bilo to neka religija,guru,učitelj,pa bili to i znanstvenici,agnostici,ateisti u kojem ljudi lutaju kućom cijeli život,neshvaćajući da postoje vrata,a najvažnije je to da svatko sam mora proći kroz vrata,sa jedne strane vjernici bilo koje religije nađu mrvice kruha na stolu i misle da su to vrata,dok sa druge strane agnostici,ateisti nađu krišku kruha i misle da je to sve što postoji,svi se zadovoljavaju sa onim što su našli,ponekad dođe neki filozof i uđe u podrum pun mraka pa kaže da ništa nema smisla,ponekad vjernik slučajno upali svjetlo i kaže da je to "to" (subjektivno iskustvo),a opet nitko nevidi niti obraća pažnju na vrata,ovo govorim samo da dočaram situaciju pošto smatram da smo svi u zatvoru.

Citat:
Stalni unutrašnji rat i stalno dokazivanje ko je kriv, a ko je prav, je jalov i beskoristan posao.

Stalni unutarnji rat je neophodan,ali bez ovoga što si napisao u nastavku rečenice,pod time mislim da čovjek jednostavno mora u sebi raditi konstantno rat sa samim "sobom" između da i ne.

Sry offtopic sam otišao,ali bar sam pojasnio šta točno mislim.

Vrh

PostPostano: ned dec 27, 2009 2:22 pm 
Član foruma

Spomenuo si Oshoa u kontekstu filma kao jednog od gurua koji veliča sebe, pa si zatim pomenuo da se "držiš zena", i zato sam ti odgovorio kako treba. :evil3:

Osho je imao problem što je bio naivan, mislio je da je dovoljno da jednostavno priča šta treba i sve će biti kako treba. Ali kad je svojim sjajnim pričama okupio oko sebe 5 miliona sledbenika, i to većinu drogiranih amera i propalih hipika, onda su morali da nastanu problemi o kojima nije ni sanjao.
Glavni problem u Americi mu je bila ona luda Šila Silverman (jevrejsko prezime!!!), koja se na ovom filmu prikazuje kao njegov glavni predstavnik, a ona ga je opljačkala i uvalila u govna.

Vrh

PostPostano: ned dec 27, 2009 4:08 pm 
Član foruma

Citat:
Spomenuo si Oshoa u kontekstu filma kao jednog od gurua koji veliča sebe

Opet krivo,nađi tekst gdje sam to napisao u ovom topicu,nećeš ga naći,nigdje ne spominjem da on veliča sebe.

Citat:
Dobar dokumentarac,druga strana novčića i to je baš ono što me odbija kod svih tih ljudi koji veličaju jednog čovjeka ma bio on Osho ili neko drugi.

Ovdje ne mislim na njega već na sljedbenike koji su zapustili vlastitu djecu,na njih mislim,ti ljudi su bili toliko naivni da ono što im je Osho govorio nije ih uopće promijenilo već zatupilo zato sam spomenuo Jamesa i njegovu knjigu u kojoj je opširno objašnjavao subjektivna iskustva i doživljaje,iz navedenog filma se vidi da su ljudi izgubili pojam o svemu,a najgore je to što su zapustili djecu,a da ne nabrajam doživljaje potaknute emocijama i ostalim stvarima.

Citat:
pa si zatim pomenuo da se "držiš zena", i zato sam ti odgovorio kako treba. :evil3:

Ali ne u onom smislu na koji ti misliš,ti si skrenuo lijevo,a ja desno,opet nisi odgovorio kako treba,obrazložio sam u prošlo postu neke detalje.
"Gdje je većina tamo nema ničega"

Citat:
Osho je imao problem što je bio naivan, mislio je da je dovoljno da jednostavno priča šta treba i sve će biti kako treba.

Za nekoga tko je "prešao prag" trebao bi prepoznati i naivnost,zašto mase ljudi nemogu znati,zato što je protivno "zakonu",a čini se da je Osho išao dalje i dalje neobraćajući pažnju na to,ono što je zanimljivo je pitanje zašto je to radio,neću blatiti Osho-a,ali ću samo reći mišljenje u vezi njega,a to je da usto što je bio naivan nije prepoznao neke važne tematike,samo da napomenem djecu od njegovih sljedbenika koje su vlastiti roditelji zapustili,zašto Osho nije to vidio iako toliko ubada u oči,jednostavno zato što nije znao ništa o tome,što govori da nije bio svjestan toga.

Citat:
Ali kad je svojim sjajnim pričama okupio oko sebe 5 miliona sledbenika, i to većinu drogiranih amera i propalih hipika, onda su morali da nastanu problemi o kojima nije ni sanjao.

Svjestan čovjek zna gdje ide,pitanje je zašto je Osho išao tako daleko i nije uzeo za činjenicu važnu stvar,a to je da znanje nije za svakoga,a kamoli za otprilike 5 milijuna njegovih sljedbenika od kojih je većina čak i psihički nestabilno da bi uopće pristupili traženju ili duhovnosti,pravom putu,da shvate situaciju štoviše ostajem pri tome da je napravio više štete tim ljudima zbog razlike između njega i ostalih,a on je tu razliku morao znati.

Znam da je onaj film više propaganda iako ima nekih važnih stvari u njemu (u svakoj laži ima malo istine).Pokušavam gledati objektivnije,jel djeca su ta koja najviše plaćaju cijenu jer su ih vlastiti roditelji zapustili zbog posvećivanju Osho-u,a to je on morao vidjeti i znati,ali nije,pa ostaje pitanje kako svjestan čovjek to nije vidio u ovom slučaju Osho.

Vrh

PostPostano: ned dec 27, 2009 8:05 pm 
Član foruma

Pusti se te dece, to je u ovom filmu masna laž, deca nisu imala nikakvih problema u Oshovoj komuni, nađi bilo koji snimak iz Poone gde im je najveća komuna i videćeš da majke lepo šetaju i žive sa decom. Sve negativno o tome naći ćeš samo u ovakvim filmovima koje prave jezuiti i jevreji koji ga sistematski napadaju.

koliko su bolesni u tome vide se da uvek zajedno sa pričom o Oshovoj komuni u USA dodaju Koreša koji je masovno pobio svoje sledbenike.
A danas i vrapci znaju da je Koreš bio u projektu kontrole uma CIA-e a Alberto Rivera u knjizi "Vatikanske ubice" navodi da je bio i jezuita, a oni sve rade putem kontrole uma.

Ako si mislio na sledbenike, onda u redu, tu sam omanuo u komentaru.
I sam Osho se borio koliko je mogao protiv slepih sledbenika koji ga ne razumeju a samo traže gurua. On sebe uopšte nije smatrao za gurua niti se tako ponašao, njih je kritikovao na najtemeljniji način.
Ali nije mogao da ih sve rastera, valjda je išao na to da neće dugo da živi pa bar da raširi svoju ideju što više. I ispao je u pravu, danas se njegove knjige čitaju i cene sve više, jer u njegovim rečima je sva njegova vrednost.
Učitelji se dele po svojoj funkciji. Neki su delatni akcijom, neki moćima, neki samom tišinom i prisustvom, neki imaju svoje male zatvorene škole sa odabranim učenicima do kojih se teško dolazi i za koje javnost ne zna mnogo, a neki su propovednici i oni govore svima koji žele da slušaju.
Osho je propovednik. I to najboji na svetu do sada.

Vrh

PostPostano: ned dec 27, 2009 9:30 pm 
Član foruma

Na pola sam knjige "Moj put, put belih oblaka" i već sam oduvan njegovim rečima. Toliko korisnih misli i saveta još uvek nisam našao u jednoj knjizi, sve preporuke.
Posebno deo oko slepog traženja guru-a i sekti je maestralno objašnjeno.

Vrh

PostPostano: ned jan 03, 2010 12:15 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Osho je propovednik. I to najboji na svetu do sada.

Ja jedino još čitam njegove knjige.

Nije biser kriv što ga svinje ne razumiju nego jedu.

Za istinu koju govori Osho,nažalost,teško je naći publiku.

"Ošo je svak ko valja,neki vani a neki ka nebu

ostala je samo fukara i raja

i mi s njima na belome hljebu"

Vrh

PostPostano: pon jan 04, 2010 8:26 pm 
Moderator

...

Citat:
Time-reversed human experience: Experimental
evidence and implications

Dean Radin1
Boundary Institute
Los Altos, California

This paper reviews four classes of experimental evidence for time-reversed effects
in human experience, examples of phenomena discussed in conventional
scientific disciplines that bear a resemblance to time-reversed effects, and a new
experiment that distinguishes between information flowing forwards vs.
backwards in time. One implication of the cumulative evidence is that time -
reversed effects permeate all aspects of human behavior. Another is that
experiments in all scientific disciplines may be vulnerable to time -reversed
influences, including studies based on gold-standard techniques like doubleblind,
randomized protocols. A third implication is that teleology, once taboo in
science, deserves to be seriously reconsidered as another form of causation.
Introduction

People like us, who believe in physics, know that the distinction between past,
present, and future is only a stubbornly persistent illusion.
– Albert Einstein
(...)

Dean-Radin-Timereversed-human-experience-Experimental-evidence-and-implications

...

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 2:53 am 
Član foruma

Tražim kjnigu Philokalia

http://en.wikipedia.org/wiki/Philokalia

Treba mi baš ta knjiga ako netko ima link ili zna gdje se može nabaviti knjiga neka posta (znam da ima za naručiti,ali ako netko možda ima link za skinuti knjigu),jako korisna knjiga za upućene u Gurdjieff-a,Mouravieff-a ili bolje rečeno "the work".

Vidio sam na nacionalnoj knjižnici katalog i nema tamo,jel ima prijevod te knjige barem vol.1,ako ništa drugo čini mi se da ću morati otići tamo gdje sam se najmanje nadao da ću tražiti pomoć u traženju neke knjige (Katolicki bogoslovni fakultet),trebali bi imati tamo tu knjigu.

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 6:08 pm 
Administrator

http://search.4shared.com/network/searc ... Philokalia

:mrgreen: :wink:

Nemam pojma jel to prevedeno ili ne... ali za početak...

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 6:09 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
Tražim kjnigu Philokalia

http://en.wikipedia.org/wiki/Philokalia

Treba mi baš ta knjiga ako netko ima link ili zna gdje se može nabaviti knjiga neka posta (znam da ima za naručiti,ali ako netko možda ima link za skinuti knjigu),jako korisna knjiga za upućene u Gurdjieff-a,Mouravieff-a ili bolje rečeno "the work".

Vidio sam na nacionalnoj knjižnici katalog i nema tamo,jel ima prijevod te knjige barem vol.1,ako ništa drugo čini mi se da ću morati otići tamo gdje sam se najmanje nadao da ću tražiti pomoć u traženju neke knjige (Katolicki bogoslovni fakultet),trebali bi imati tamo tu knjigu.

Što nisi odmah pogledao kod Pantelije?

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/D ... jublje.zip

Ili na "galaksijski"?

http://www.4shared.com/account/file/110 ... inica.html

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2255 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 113  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.