Sasvim se slažem sa premeštanjem mog posta na temu o Opsjednutost, multiosobnost i kačenje entiteta, jer je prikladnije I verovatno više odgovara sadržaju te teme, nego teme o abdukcijama. Zahvaljujem na adekvatnom reagovanju.
Ali ja moram odreagovati na sadržaj ovog posta, jer pruža dosta zanimljivu sliku odnosa prema ličnom ispoljavanju pojedinih učesnika foruma. Očigledno, u ovom slučaju mog, jer je on jednini, kao neadekvatan premešten u drugu temu. Ali premeštanje nije ni poenta, sasvim je OK, već je obrazloženje razloga za premeštanje veoma zanilmljivo....
Om je napisao/la:
Mislim da bi bilo korisno podsjetiti članstvo na smisao rada i djelovanja ovog foruma. Ovo nije intelektualni forum i ako u njemu učestvuje mnogo obrazovanih ljudi. On se ne bavi uobičajenim intelektualnim analizama pojava koje su u okviru zvanične društvene interpretacije, već interpretacijom pojava koje se direktno sakrivaju ili kroz uobičajene šeme i obrasce razmišljanja dezinformativno interpretiraju.
I ovde se po ko zna koji put naglašavaju ta pravila (eh ta pravila, samo potvrđuju našu potrebu za ograničenjima), neki nedefinisani smisao rada I delovanja foruma, koji se počinje brkati sa ličnom percepcijom samih pojmova: Intelektualno, smisao, šeme, obrasci, analize…..
Volela bih da mi malo preciznije objasnite šta podrazumevate pod
uobičajenim intelektualnim analizama pojava koje su u okviru zvanične društvene interpretacije???
Koje su to
zvanične društvene interpretacije? I kakve su to
intelektualne analize?
I koje analize mogu biti izvan delovanja uma i intelekta?I šta je to
intelektualni forum??? Ako ovo nije intelektualni forum?! (tako ga već odrediste) Još uvek nisam čula za takvu formulaciju! Zamislite kako bi zvučala fraza: ovo je
intelektualna knjiga ili ovo
nije intelektualna knjiga??? Očigledno se ovde provlači jedan problem u razumevanju slobode interpretacija pojma
intelektualnoOm je napisao/la:
Nesporazumi nastaju između članova koji uopšte ne primjećuju da njihova interpretacija kroz naučene šeme i obrasce razmišljanja, koje su stekli u procesu obrazovanja i vaspitanja, ne odgovaraju slobodnijoj interpretaciji kojoj teži ovaj forum. Problem nastaje kada ličnost nema izgrađenu sposobnost samostalne intelektualne nadogradnje, a pri tome je još priseljena da se snalazi u intelektualnom prostoru kroz ograničenost u razmišljanju ispoljenu kroz te šeme i obrasce.
He he he, Zbilja sam iznenađena. Moram da se najiskrenije nasmejem. Ovo mora da je proizašlo is samostalne intelektuialne nadogradnje I očigledno kao posledica prisiljenosti na ograničenja koje ovde vladaju….da ne kažem kroz ograničenost ispoljenu kroz šeme I obrasce očigledno usvojene forumske percepcije ….he he…ili kroz šeme I obrasce sopstvenog zatvorenog okvira???.....da ne uoptrebim vaš izraz, kontejnera, jer mi se taj izraz uopšte ne dopada. Nekako mi je prva asocijacija na taj izraz:
kanta za smeće…. Pogotovu jer se odnosi kako na sveobuhvatne tako i na individualne ljudske granice, koje spadaju u domen prirodnog.
A tek sposobnost primećivanja da:
kada ličnost nema izgrađenu sposobnost samostalne intelektualne nadogradnje i da je još
priseljena da se snalazi u intelektualnom prostoru kroz ograničenost u razmišljanju ispoljenu kroz te šeme i obrasce. Moram priznati da veoma velika smelost ove tvrdnje može samo ukazati na potrebe opšte krute veze I identifikacije sa ego-idealima.
Om je napisao/la:
Ovdje se ne ponižava ili minimizira nečiji intelektualni kapacitet, već se ukazuje na procese razmišljanja koji onemogućavaju sagledavanje šire slike prećutanih pojava ili pojava sa strogo ograničenim smislom interpretacije.
Ovo je tek vrhunac “slobodne intrepretacije”, koji očigledno odgovara toj koncepciji ovog
ne-intelektualnog foruma, kako želite da ga predstavite. I još u suženoj verziji, jer svaku širu sliku očigledno ne prihvatate, osim one koju je nekoliko ekstrasens - medijuma izložilo kao neoborivi dokaz novih viđenja kosmogonijske slike sveta. Izgleda da su I antropozofija, teozofija, teologija, filozofija egzistencijalizma…. zauzele donju lestvicu na skali za vas prioritetnih škola. A I one druge, bazične, psihološke, izgleda da treba potpuno odbaciti, jer se ne ukalpaju u šemu novog poretka stvari, koja negira pravo čoveka na slobodu izbora I koja u sebi krije, onu još uvek prisutnu, komunističku, skrivenu potrebu za moći:
Pre nas ništa nije postojalo, posle nas potop…takav se utisak stiče.
Ovde bih slobodno mogla da dodam, a iz kog kriterijuma gomila snova pojedinih učesnika govori o tačnosti vanzemaljskih napada (može biti, ali i ne mora da znači). Ko je to ovde toliki stučnjak za vanzemaljce da može u potpunosti sa čvrstim stavom I dokazima potvrdi istinitost sumnji I pretpostavki ljudi koje se najiskrenije zalažu da shvate sebe I pojave u okviru svog nesvesnog sveta, konkretno u ovom slučaju sveta snova….Pa da vidimo te stručnjake na delu, da daju neki komentar, objašnjenje, osim što samo interpretiraju I navode tekstove drugih, I sami, očigledno u nedostatku konkretnih iskustava, takođe “intelektualiziraju” jer im ništa drugo ne preostaje.
Mislim da svi ovde samo pokušavamo da shvatimo, a nikako da namećemo svoje lične interpretacije onostranog. Možemo ih samo iskazati, ali to
nužno nikada nije nametanje. Samo je opet pitanje ličnog doživljaja pojedinca da li će ga osetiti kao nametanje I taj osećaj prebaciti na mentalni nivo svoje percepcije.
Om je napisao/la:
Ti ,,spasioci čovječanstava,, koji se neprekidno uključuju u rad ovog foruma svaki put iznose ista pravila za spas pojedinaca i čovječanstva samo u drugoj interpretaciji. I tako hiljadama godina.
Ovo je tek biser nad biserima: “
Spasioci čovečanstva”???!!!! Ne mogu odoleti a da se ponovo ne nasmejem. "
I tako hiljadama godina". Pogotovu jer sam svesna da ste I mene ubacili u taj koš. Hehehehe….Ne, nemam ništa protiv. Samo se ne mogu oteti utisku, moram da ponovo naglasim UTISKU, o skrivenoj čežnji svakog čoveka za spasom, a samim tim I njegovom duboko unutrašnjem osećaju ugroženosti bilo koje prirode, bez obzira na kom nivou taj osećaj egzistira.
Prema definiciji Metafizika je filozofska disciplina koja raspravlja o onome što je iza i iznad svake realnosti i iskustva. U centru svake realnosti I iskustva stoji ČOVEK . Prema tome moje izlaganje je bilo na nivou ličnog iskustva čoveka, koje otvara puno pitanja koja zadiru u oblast iza te granice našeg ličnog poimanja. Sam doživljaj je takođe iza granice, ali u mom slučaju proširene granice ličnog iskustva. Ali I dalje ostajemo u okviru sopstvenih granica, neko užih, neko širih. Na to svaka individua ima pravo, prema višim univerzalnim zakonitostima…..
Nikakve sugestije, metode, lek ili potrebe za spašavanjem sveta nisam ni nudila. Bilo bi suviše pretenciozno sa moje strane I smešno, pogotovu što sam svesna svojih granica, za razliku od nekih koji sopstvene ne sagledavaju. Druga je stvar, što
vi to tako lično doživljavate, očigledno ne shvatajući poentu da svako od nas ima lični put. Ovde samo razmenjujemo iskustva, pružamo lične primere, otvarajući diskusiju, a ne zatvarajući vrata svakome ko ima drugačije viđenje sveta ili možda samo drugačiji način interpretacije sličnog viđenja.
I na kraju da konkretuzujem prirodu ove lične izjave, koja je pisana u opštoj formi, ali da se ne lažemo, ipak se odnosila na izjavu konkretnog pojedinca. A to si ti, OM. Očigledno je da imaš otpor prema takozvanom “intelektualiziranju”, kome si, inače, I sam veoma sklon (primarni otpori su u nama I prema našim unutrašnjim sadržajima, samo ih mi projektujemo na druge). Ja duboko poštujem tvoju potrebu za zatvorenim oblikom ispoljavanja, izbegavajući lično konfrontiranje, što je pomalo I odlika prirode muškog principa. Zbog toga I prihvatam tu tvoju osobenost. Ali bez upoznavanja onog, još ne otkrivenog, ženskog principa – anime u sebi, ne možemo dovoljno I konačno razumeti prirodu celovitosti čoveka. Zbog toga ne možemo ni razumeti potrebe drugih za otvorenijim, ličnim, emotivnim, mentalnim I ostalim vidovima ispoljavanjima. Ne možemo osetiti, ni razumeti one suptilne, fine nijanse razlika koje postoje među svima nama.
Srdačan pozdrav.