alf je napisao/la:
Ako smo na to spremni,...
Zanimljivo pitanje.
Imam jedno zanimljivo iskustvo.Prije oko godinu dana sam imao prilike razgovarati sa jednom starijom gospođom koja ima oko 70-75 godina.Moram priznati da je jako lucidna što i nisam baš očekivao.
Govorila je da je prošla praktički cijeli svijet,itd...,ali da jedini narod koji mrzi su Slovenci.I to zbog toga što je imala jedan incident s slovenskim carinicima kad je bila na nekom njezinom putovanju.
Reagirao sam tako što sam govorio da je to bio njihov posao i da ako su već oni zlonamjerni ne treba mrziti cijeli narod.
A njena mudra reakcija je bila nešto u ovakvome stilu:"Ah,ja sam ti stara i ja ću ih mrziti,a dok umrem to će umrijeti samnom:"
Moj razgovor s njom je tu prestao,oko toga,jer sam vidio da nema smisla voditi ga dalje.
Pitanje koje sam joj htio postaviti je bilo ako ona ne vidi da razgovara sa 4 mladića od 20-30 godina.Koliko će ta njezina mudrost utjecati na nas?
S obzirom da ima više penzionera nego novorođenih i ako su sličnog mišljenja ti penzioneri kao i ona i ako predpostavimo da će mladi učiti od svojih deda ,baka-što ona misli dal će to zaista umrijeti s njom???
Moje je mišljenje da neće.Ako uzmem činjenicu da 80% ljudi koje znam "ne voli" Slovence (govorim o ljudima koji mene okružuju),
to neće brzo umrijeti.
Ako sagledamo malo ironiju,tih 80% svaki mjesec odlazi u Sloveniju u šoping jer je tamo jeftinije,umjesto da kao pravi nacionalisti kupuju samo hrvatsko i ništa drugo

.Pljuju po ovome,onome zapravo po svemu.Ništa ne valja,tuđe je bolje.
Zanimljiva je ta manipulacija,ali zanimljiviji smo i mi ljudi kakve smo ovce.Dobijamo ono što tražimo a matrix je tu da samo da nam ispunjava želje.
Sav ovaj tekst me podsjetio na ovaj vic-
-Čovjek uhvati zlatnu ribicu koja mu obeća da će mu ostvariti tri želje,ali da on mora znati da svaka želja koju zaželi će biti dvostruka susjedu.
-Prva želja:Želim imati novi auto.
Susjed je dobio dva još bolja.
-Druga želja:Želim imati više novaca nego ima pijeska.
Susjed je dobio dvostruko.
-I sad je ovaj vidio da stvarno susjed dobiva sve dvostruko,pa je počeo razmišljati kako da "prevari" sistem tako da susjed zapravo time što dobiva više,zapravo izgubi više.
-I tako zaželi treću želju:Ribice,..............iskopaj mi jedno oko.
Susjed je ostao bez oba.