Alan_SP je napisao/la:
galaksija je napisao/la:
Dakle, jedna te ista stvar s tim što je "aktivni (stabilizovani) kiseonik" samo jedan slabiji rastvor natrijevog hlorita (3.5%), dok je MMS 28% rastvor natrijevog hlorita.
Apsolutno netacno, kako kemijski, tako i fizicki.
He, he, vidim da sebe smatraš većim stručnjakom od J. Humblea, čovjeka koji je otkrio MMS, istraživao ga godinama i napisao knjigu o tome. Ja sam za svoj članak koristio podatke upravo iz njegove knjige. Tebi svaka čast ali njega ipak smatram daleko kredibilnijim izvorom od tebe.
Dakle, na strani 17 knjige J. Humble-a Čudesni Mineralni Dodatak, nalazimo sljedeće:
Citat:
Do sada ste se možda zapitali koja je zapravo formula stabiliziranog kisika? Napokon sam i ja
iskopao formulu, i uvjeren sam kako bi većina istraživača to saznala u pola sata. Kako sam ja živio u provinciji i imao vrlo ograničena sredstva, za to mi je bilo potrebno neko vrijeme. Danas svatko može iščeprkati podatke, ali dopustite mi da kažem. Formula je NaC102, a taj se spoj zove natrijev klorit.
Na strani 20, možemo naći sljedeće:
Citat:
Niz je godina stabilizirani kisik bio 3,5 postotna otopina natrijevog klorita. U to je vrijeme otopina koju sam nazvao Čudesni mineralni dodatak (The Miracle Mineral Supplement - MMS) bila 28% otopina natrijevog klorita. To je 8 puta veća koncentracija od stabiliziranog kisika.
Interesantno da Alan kao "ekspert" na temu MMS-a, ignoriše nalaze čovjeka koji ga je otkrio i istraživao!?
Citat:
Alan SP:
Dakle, kod ASOa je djelatna tvar natrijev klorit, a kod MMSa je klor dioksid.
Čudna neka logika?! Kod "stabilizovanog kisika", dakle natrijevog klorita je djelatna tvar - natrijev klorit, dok je kod natrijevog klorita, djelatna tvar - hlor dioksid!? He, he ovdje treba jedna malo jača mentalna gimnastika da bi se ovaj biser progutao.
Ili se možda kod natrijevog hlorita, čiji pripravak bilo kako da se zvao "stabilizovani kisik" ili MMS u svakom slučaju oslobađa - hlor dioksid. Na primjer, MMS se može da daje i "čist" intravenozno, dakle bez prethodnog miješanja sa kiselinom a ono što se u krvi događa, J. Humble objašnjava ovako:
Citat:
Venska krv i glukozna otopina djeluju neutralno kako bi podesili lužnatost MMS na niže te tako prouzročili otpuštanje iona klor-dioksida. Str. 89
Ukratko rečeno, hlor dioksid se oslobađa iz "stabilizovanog kisika", isto kao i iz MMS-a i on je u oba slučaja djelatna tvar. Stvar je samo u različitim koncentracijama i brzini oslobađanja hlor dioksida iz date otopine natrijevog hlorita.
I na kraju, onima koje ova tema interesuje, preporučio bih da se ipak drže J. Humble-a, čiju sam knjigu Čudesni Mineralni Dodatak, privremeno stavio -
OVDJE.
(Oni koji pročitaju ovu knjigu, prvo što će vjerovatno primjetiti, to je činjenica - da nije bilo "stabilizovanog kisika", ne bi bilo ni MMS-a. A da nije bilo MMS-a, vjerovatno ne bismo dobili ni priliku da ovdje upoznamo Alana_SP

.)
Pozdav