Sada je: čet maj 08, 2025 8:08 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned nov 13, 2005 2:01 pm 
Administrator

Ovdje se može poslušati jedan prilično interesantan intervju sa Laurom Knight, gdje ona, pored nekih drugih stvari, govori i na temu psihopatije i organskih portala:

http://signs-of-the-times.org/signs/signs.htm

Podcast

(na 22. mjestu)

Tema: 9:11 – The Ultimate Truth

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 5:28 am 
Član foruma

Pozdrav

Tokom cijele ove teme o organskim portalima nije spomenut učinkovit nacin borbe protiv njih. Govori se samo o tome kako sa zaštititi povećavanjem znanja i svjesnosti, i to bi kao trebalo biti dovoljno. Mislim da to nije ni izdaleka dovoljno, pogotovo onima koji kao i ja zive u extremno parazitskom okruzenju. Takodjer vidim tendenciju povecavanja učestalosti i jačine njihovih napada. Zato bi zelio cuti savjete i iskustva drugih (ljudi s dušom) u aktivnoj borbi protiv parazitske gamadi.
Dakle, kako eliminirat OP?
Napad je najbolja obrana!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 9:09 am 
Član foruma

chaos engine je napisao/la:
Pozdrav

Tokom cijele ove teme o organskim portalima nije spomenut učinkovit nacin borbe protiv njih. Govori se samo o tome kako sa zaštititi povećavanjem znanja i svjesnosti, i to bi kao trebalo biti dovoljno. Mislim da to nije ni izdaleka dovoljno, pogotovo onima koji kao i ja zive u extremno parazitskom okruzenju. Takodjer vidim tendenciju povecavanja učestalosti i jačine njihovih napada. Zato bi zelio cuti savjete i iskustva drugih (ljudi s dušom) u aktivnoj borbi protiv parazitske gamadi.
Dakle, kako eliminirat OP?
Napad je najbolja obrana!

Pa bas i ne. Bas sam jucer sa Paige imao interesantnu raspravu o trazenju " zlatne sredine " izmedju " ko tebe kamenom ti njega kruhom " i " ko tebe kamenom ti njega toljagom " 8) Mislim da sve ovisi o situaciji i ucestalosti napada. Ako te neki OP sustavno maltretira i omalovazava, tu ti " peace, love and happyness " pristup bas i ne pomaze mnogo. Sa druge strane, ako neki OP aktivno ne utjece na tebe, ne vidim razlog zasto bi ti utjecao na njega ( ili nju ). Takodjer treba povuc DEBELU granicu izmedju toga da li je neko stvarno portal ili adamican covjek koji je pokleknuo pod teretom frustracija, slabosti ili ko zna cega. To zna biti JAKO varljivo. Recimo, ja kad sam prvi put procitao tekst o njima, setao sam po gradu i igrao u glavi igru detekcije i eliminacije proucavajuci ljude pored kojih sam prolazio ili poznanike koje bih sreo. Onda sam skuzio da to bas i nije najzdravija igra za psihu pa sam je smanjio na najmanju mogucu mjeru. Danas mogu tvrdit da SIGURNO znam samo tri OP-a sa kojima sam vise manje u interakciji. Kazem, ako si za nekog stvarno siguran, najbolje se maknut ili vizualizirat stit oko sebe, jer ovo drugo je ( kako god okrenes ) hrana za Lizzarde, bilo da nekom kazes " odj..i " a kamoli da udjes u neki teski verbalni sukob ili fizicki konflikt ( ova dva zadnja mi nisu nepoznati u zivotu, ali nisu bili niti bogznakako ucinkoviti :wink: ).

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 1:13 pm 
Član foruma

Slažem se da je jako teško razlučiti radi li se o organskom portalu koji se nikako "ne može popraviti" ili čovjeku koji je ispod maske dobar, pa bi mogao bolje kad bi se otvorio.

U svakom slučaju, vrijedi jedinstveno pravilo: ne davati im eneragiju.

To znači da ne reagiraš onako kako oni to od tebe očekuju.

Svakodnevno smo u odnosima s ljudima koji namjerno i svjesno iscrpljuju druge ljude oko sebe, redovito na isti način, istom metodom, i dobiju istu vrstu odgovora-emocionalne energije od svojih žrtvi.

Prvo treba prepoznati što oni za pravo rade, i pri tome ne odgovarati onako kao što oni očekuju, nego suprotno, ako se baš mora, a najbolje ništa.
Kad prestanu od tebe dobijati energiju, sami će se udaljiti. Primijetit ćeš da se oni ni ne približavaju ljudima koji neće odgovoriti onako kako njima treba. Prouči te druge ljude, i shvatit ćeš što ti nemaš a oni imaju.
Kad razviješ sebe tako da ti iscrpljivači više ne prilaze, jedno kratko vrijeme činit ćeti se da si sam, ali ćeš ubrzo početi privlačiti one druge, koji odgovaraju tvojoj novoj energetskoj strukturi.

Iz toga proizlazi još jedno važno pitanje, a to je, kako spoznati koji dio nas privlači takvu vrstu ljudi koja iscrpljuje, i pokušati iz sebe izbaciti taj dio. Ako to ne poduzmemo, kad se riješimo jednog iscrpljivača, prikačit će se novi. Ponovno ćemo se naći u istom filmu samo s novim glumcima. (Ne zaboravi, glavni lik u filmu si ti.) Taj dio koji privlači "nevolje" je uvijek onaj dio kojeg prepoznajemo kod drugih i koji nas u ponašanju drugih ljudi snažno iritira, ali smo toga dijela kod sebe svjesno ili nesvjesno odrekli.
Npr. ako te nervira nečija škrtost ( a ti za sebe misliš da si darežljiv i širokogrudan), treba na sebi spoznati, priznati, sagledati i odraditi svoju vlastitu škrtost.
Sada smo došli do tehnike koja se zove "ogledalo", a to je tehnika rada na sebi i svom egu.

Hoćemo to u novoj temi ili je ovdje O.K.?

Pozdrv!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 2:03 pm 
Član foruma

Slazem se Arwen. Uz nadopunu da jedini dio kojeg moramo odbaciti je - STRAH. Istina je da nekom organskom portalu moze smetati neki dio nase osobnosti, ali ako pred sobom naidje na zid, okomit ce se na nekog drugog. Ako naidje na strah i nesigurnost, banket moze da pocne 8) Nesto poput susreta psa i macke - pas ce ganjat macku koja se boji. Ako macka stane i pogleda psa u oci, a pritom se jos malo i nakostrijesi, rijetko koji pas ce nastavit lajat i napadat.

Na zalost, u danasnjem drustvu ( pogotovo na Balkanu ) cesto se " isticu " pojmovi hrabrosti, stemerizma, rivalstva, nasilja, kukavicluka koji su liseni najmanje trunke mudrosti i svjesnosti. Ne znam da li tko sjeca pjesme ( mislim da su je izvodili Denis I Denis ), o tipu koji je setao sa curom, dosao drugi tip, razbio prvog, ona je plakala i zatim otisla sa drugim tipom :lol: OP propaganda prisutna je u reklamama, sportu, glazbi, casopisima...

Slazem se takodjer sa tvrdnjom da bez obzira da li smatramo da netko je ili nije OP, ne smijemo ga hranit energijom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 4:16 pm 
Član foruma

...hmmm...nešto mi ne štima u cijeloj priči...zar je moguće da postoji živo biće bez duše?? Što mu daje život? Mislim da svako živo biće ima dušu samo je na njemu (ako se radi o čovjeku) hoće li potisnuti njene potrebe i prepustiti se materijalnim željama i idealima ili činiti nasilje...ne znam, ali mislim da je ovo sa organskim portalom pretjerano ...na kraju krajeva zar nije duša ta koja bira iskustva pa bila ona u našim očima iz ove percepcije pozitivna ili negativna...
...ako promatramo životinje...evo npr. divlje životinje, zar su i one organski portali, odnosno živa bića bez duše?

(nisam čitala sve vaše postove, nova sam tu pa mi nemojte zamjeriti ako ste o ovom što sam napisala već raspravljali :oops: )

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 4:59 pm 
Administrator

Dobrodošla!

Citat:
...ako promatramo životinje...evo npr. divlje životinje, zar su i one organski portali, odnosno živa bića bez duše?

Imaju GRUPNU dušu... predlažem malo čitanja svih bitnijih tema za razumjevanje. Nije bed pitati, ali da se ne ponavljamo.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 7:23 pm 
Član foruma

HVALA! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 17, 2005 7:57 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:
Sada smo došli do tehnike koja se zove "ogledalo", a to je tehnika rada na sebi i svom egu.

Arwen dor,mozes li molim te nesto vise da napises o tome?
Mene zanima ta tehnika "ogledala". U zadnje vreme imam i previse parazita oko sebe :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 18, 2005 4:25 am 
Član foruma

Crystal Dream:
Citat:
Kazem, ako si za nekog stvarno siguran, najbolje se maknut ili vizualizirat stit oko sebe, jer ovo drugo je ( kako god okrenes ) hrana za Lizzarde, bilo da nekom kazes " odj..i " a kamoli da udjes u neki teski verbalni sukob ili fizicki konflikt

Gledaj, ja se nikamo ne mičem niti bježim jer mi to nije u prirodi, tim više što kao osoba s dušom imam veći energetski kapacitet od OP. Mene zanima kako tu razliku iskoristit u svoju korist kod sukoba jer je poznato da OP nemaju razvijene više centre. Nisam mislio na verbalni ili fizički sukob jer to oni zele bez obzira na ishod (u biti se ishod svakog takvog sukoba za nas zna), nego na mentalne tehnike tipa psy napada, upotrebe sigila, astralne magije. Ali ako to nikog ovdje ne zanima, ok onda.

arwen dor:
Citat:
Slažem se da je jako teško razlučiti radi li se o organskom portalu koji se nikako "ne može popraviti" ili čovjeku koji je ispod maske dobar, pa bi mogao bolje kad bi se otvorio.

U svakom slučaju, vrijedi jedinstveno pravilo: ne davati im eneragiju.

To znači da ne reagiraš onako kako oni to od tebe očekuju.

Nije mi jasno koji se to OP "može popraviti", znaš li mozda nekog koji može? OP imaju uvijek isti odnos prema energiji - kradu je, zna se za koga. Pravilo: ne davati im energiju je ok u teoriji, ali u praksi sucks big time pa podji prvo od sebe, kolikom broju OP si slala reiki? Jasno je da naprimjer mogu tražit neku više-manje neparazitsku duševnu zajednicu, ali to nije moj izbor. Borg se uvijek reorganizira i adaptira, stići će te gdje god posao, i zato ostajem u središtu OP arene.

angelspring:
Citat:
...hmmm...nešto mi ne štima u cijeloj priči...zar je moguće da postoji živo biće bez duše?? Što mu daje život? Mislim da svako živo biće ima dušu samo je na njemu (ako se radi o čovjeku) hoće li potisnuti njene potrebe i prepustiti se materijalnim željama i idealima ili činiti nasilje...

angelspring na krivom si mjestu, daj idi na indigo forum izmjenjivat smajliće sa ostalim neznalicama

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 18, 2005 8:48 am 
Član foruma

"kolikom broju organskih portala si slala reiki?"

Teško je prosuditi tko je organski portal, ali je vrlo jednostavno zaključiti tko je iscrpljivač energije. U neku ruku, svi smo iscrpljivači energije, ali neki to rade svjesno i namjerno smatrajući da sva energija svijeta pripada samo njima, a drugima su to naučene uloge obrane kojih nisu svjesni i kojih se lako riješiti. Lako je i zbog toga što te uloge neminovno dovedu do zida kroz kojeg se dalje ne može, pa je to razlog zbog kojeg se ljudi okreću tražiti razloge zbog kojih su se našli pred tim zidom, i dođu do toga da prepoznaju svoje uloge i nastoje ih prevladati i otkriti prirodniji način dobijanja energije.

Nisi razumio što sam rekla ...jedno su oni koji se ne mogu popraviti jer ne mogu, a drugo su oni koji žive u neznanju i moglo bi im biti bolje kad bi znali.
Etičko pitanje, pomagati ili ne ovima što se ne mogu "popraviti" (ako je istina da stvarno ne mogu), kome pomagati a kome ne, to je pitanje koje nadilazi moje mogućnosti i moje sposobnosti. Tko sam ja da sudim? Tko sam ja da prosuđujem i svrstavam ljude u košare "+" i "-" ?
Prema "Danas poštujem sva živa bića ", poštujem i ove što iscrpljuju.

Na pitanje da li su organski portali isto što i sociopati, osobe s patološkim narcisoidnim poremećajem ličnosti, još nisam dobila odgovor. U populaciji takvi ljudi imaju mali postotak, ako gledamo ekstremne slučajeve kad je taj poremećaj takav da ne možeš pogriješiti.

SVE JE JEDNO. Prema tome, svi u sebi nosimo sve crte koje možemo primijetiti na drugim ljudima. Sve za što je sposoban i jedan čovjek na zemlji, sposobni su svi ljudi. Ako je tako, onda i organski portal, bez obzira što ima grupnu dušu, mogao bi biti sposoban za dobra djela. Grupna duša mogla bi biti isto što i pojedinačna duša, dakle, mogla bi u suštini biti sposobna za davanje, stvaranje, poštovanje prema svemu živome...Bar teoretski?
A sve što može teoretski, može i praktično... :idea:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 18, 2005 8:48 am 
Član foruma

Citat:
Gledaj, ja se nikamo ne mičem niti bježim jer mi to nije u prirodi, tim više što kao osoba s dušom imam veći energetski kapacitet od OP.

Hm, a što ti daje toliku sigurnost da nisi i sam organski portal, već si osoba s dušom :?:

Organski portali isto za sebe misle da imaju dušu.

Da me ne bi krivo shvatio, ne kažem ja da si ti organski portal.
Ni za sebe nisam 100% sigurna da nisam :lol: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 18, 2005 8:50 am 
Član foruma

Bubastra je napisao/la:
arwen dor je napisao/la:

Arwen dor,mozes li molim te nesto vise da napises o tome?
Mene zanima ta tehnika "ogledala". U zadnje vreme imam i previse parazita oko sebe :?

Vrlo rado!
Samo te molim za malo strpljenja, dok napišem "sastavak". Stavit ću ga kao zasebnu temu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 18, 2005 9:09 am 
Član foruma

Citat:
" ko tebe kamenom ti njega kruhom "

Kruh bi ovdje označavao Znanje. Ne mislim na intelektualno znanje.

Znanje (Gnoza) jedina je istinska obrana.

Organski portali imaju prirodu kakvu imaju, i oni ne mogu drugačije. I kao takve treba ih razumjeti. S njima je isto kao sa dosadnim psićem koji nas stalno gnjavi, reži na nas, i otima nam papuče. Na psića se istinski nećemo ljutiti jer znamo od koje je on prirode. Ali moramo se znati i odmaknuti od tog psića ako ne želimo postati njegova žrtva.

Vjerojatno oni koji su potpuno probuđeni,promatraju sve one ljude koji to nisu , s dubokim razumijevanjem stvari, poput nekih životinjica.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 19, 2005 1:29 am 
Član foruma

Ne bih se složila..
Oni koji su probuđeni gledaju na one koji to nisu s puno razumijevanja i poštovanja, prihvaćanja i ljubavi. I na životinjice također gledaju s puno razumijevanja i poštovanja, prihvaćanja i ljubavi.
Istinski probuđeni ljudi ne gledaju na svijet kao na "ostatak svijeta" niti sa visine. Znanje ni svjesnost ne daje osjećaj takve moći. Ako daje, onda to nije ono za što se prestavlja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 19, 2005 3:56 am 
Član foruma

Mimi:
Citat:
Hm, a što ti daje toliku sigurnost da nisi i sam organski portal, već si osoba s dušom ?
Organski portali isto za sebe misle da imaju dušu.

Razlika i jest u tome sta OP misle da imaju dušu, dok ja ZNAM da je imam, odnosno ja jesam ta duša. Sad da ja nešto nekome dokazujem to mi je glupo, meni je bitno da sam 100% siguran u to radi samog sebe.

arwen dor:
Citat:
Ne bih se složila..
Oni koji su probuđeni gledaju na one koji to nisu s puno razumijevanja i poštovanja, prihvaćanja i ljubavi. I na životinjice također gledaju s puno razumijevanja i poštovanja, prihvaćanja i ljubavi.

Oni koji su "probudjeni" takodjer su prosli energetsku otimačinu od strane OP, tako da su se morali naučit nosit s tom činjenicom, odnosno morali su pazit na vlastitu energiju. Upravo zato se i jesu probudili, jer su sačuvali i sakupili vlastitu energiju ne putem ljubavi i poštovanja, vec putem znanja i svjesne akcije, i sad mogu gledat na niza bica kako god hoce.
Poanta je da nama (koji nismo "probudjeni", a zelimo to postati) takav pristup prema OP ne donosi nista, zato jednostavno ne treba imati ni milosti ni razumijevanja, nego čuvat i sakupljat vlastitu energiju svim mogućim sredstvima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 19, 2005 4:31 am 
Administrator

Mislim da bi sa istinskim buđenjem trebalo da ide i istinsko razumijevanje drugih, jer se tu radi o sticanju objektivne percepcije, odnosno, o razlazu sa ličnim subjektivizmom.

Takođe mislim da se u nekim fazama tog buđenja, kod čovjeka može javiti jedna intezivna frustracija ponašanjem drugih ljudi, odnosno usljed percepcije njihove ignorantnosti u vezi sa objektivnim stanjem stvari „na terenu“.

Takođe, ovo ne treba miješati sa arogancijom prema „neofitima“, kao generalnom pozom koju zauzimaju neki „duhovni učitelji“ iz hijerarhije gnostičkih ili ezoteričkih društava, jer ta arogancija služi kao maska za njihovo neznanje, odnosno, zid za odbranu od pitanja koja su u stanju da naruše određeno „gnostičko“ učenje.

U vezi samih organskih portala, oni nisu za potcjenjivanje. Čini mi se da ih je čak i Moravjev, koji ih je razmjeo „u dušu“ (kao „antropoide) pa čak i šematski predstavio u 3.-ćem dijelu njegove knjige Gnostika, uveliko potcjenio, jer je on smatrao da će u ovom periodu na čelo čovječanstva stati ljudi tipa „čovjeka 5, 6 ili 7“, što apsolutno nije slučaj. Moramo uzeti u obzir mogućnost da se organski portali danas nalaze na vrhu piramide moći na ovoj planeti.

Takođe, moramo uzeti u obzir kao mogućnost da su oni koji su izazvali najveće ljudske pomore i katastrofe u istoriji ove planete, takođe bili organski portali. Mislim na „ljude“ kao što su bili Atila Hunski, Aleksandar Makedonski, Cezar, Kaligula, Neron, Napoleon, Staljin, Hitler, George Bush itd. itd.

Moramo uzeti u obzir da je sistem na ovoj planeti napravljen prema njihovim mjerilima i da su oni u njemu najprobitačniji. Dakle, gdje god imamo hijerarhijsku strukturu, a one su svuda, bilo da se radi o politici, armiji, policiji, medijima, obrazovanju, finansijskim institucijama...itd.

To bi značilo, da oni možda sviraju a - adamični ljudi igraju?! Note za kompoziciju, koju će nam organski portali svirati, možda se pišu na gornjem spratu?! Onda bi se postavilo pitanje, da li će adamični čovjek napokon da se oslobodi iz transa i prestati da igra onako kako mu ovi sviraju?! Jer dok on igra, u tom svom transu, istovremeno proizvodi energiju za „kompozitore“ s gornjeg sprata. To bi značilo, OP-ovi ne samo da crpe energiju iz adamičnih ljudi, ONI STVARAJU I USLOVE ZA CRPLJENJE TE ENERGIJE.

Ja bih preporučio da se samo kao za jedan primjer za razmišljanje uzme doba inkvizicije, njihove metode mučenja i ubijanja tzv. „jeretika“. Koliko se tu samo emocionalne energije oslobađalo?!? Da li je među „jereticima“ možda bilo više – adamičnih ljudi, a među inkvizitorima - organskih portala?!? Moramo uzeti u obzir da adamični ljudi stvarno imaju jedan „nagon“ ka „buntovništvu“ i „jeretizmu“.

I na kraju, ne postoje metode uz pomoć kojih se organski portal može prepoznati sa 100% sigurnošću, niti trenutno znam ikoga koje to u stanju da učini. S tim u vezi, ukoliko bi teoretski i došlo do nekog „lova na organske portale,“ velika vjerovatnoća bi bila da bi tu hajku poveli niko drugi do sami – organski portali, a organskim portalima bi se proglašavali – adamični ljudi.

S tim u vezi, na kraju bih samo citirao K. Kastanedu, koji organske portale naziva „sitnim mučiteljima“, i na tu temu kaže:

“Jedan od najvećih uspjeha vidovnjaka iz vremena osvajanja bilo je ostvarenje koje je nazvano trofaznim napredovanjem. Razumjevajući prirodu čovjeka oni su mogli da dođu do neospornog zaključka da ukoliko vidovnjaci pri susretu sa sitnim mučiteljima mogu da vladaju sobom, oni sigurno mogu da se bez loših posljedica suoče sa nepoznatim, i tada čak mogu da podnesu postojanje nesaznajnog.

“Reakcija običnog čovjeka je da misli da taj iskaz treba obrnuti, nastavio je. “Vidovnjak koji može da ostane priseban pred licem nepoznatog, može zasigurno da se suoči sa sitnim mučiteljima. Ali, nije tako. Ta pretpostavka je bila ono što je uništilo vidovnjake starih vremena. Danas mi znamo više. Znamo da ništa ne može tako da prekali duh ratnika kao izazov susreta sa nemogućim ljudima koji su na takvom položaju da imaju moć. Samo u takvim uslovima ratnici mogu da steknu trezvenost i spokojstvo da mogu da podnesu pritisak nesaznajnog.”

Dakle, stvar bi mogla da bude mnogo dublja, nego što se to na prvi pogled čini.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 19, 2005 9:38 am 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:
Ne bih se složila..
Istinski probuđeni ljudi ne gledaju na svijet kao na "ostatak svijeta" niti sa visine. Znanje ni svjesnost ne daje osjećaj takve moći. Ako daje, onda to nije ono za što se prestavlja.

Očito me nisi razumio/la. Pa upravo to sam i ja rekla. Gledaju ih dubikim razumijevanjem i poštovanjem. A to ne znači da ih gledaju s visine, pogotovo što su i sami nekad bili neprobuđeni.

Međutim, ponekad će ljudi mada nemaju nikakvog razloga optužiti takve probuđene ljude za neko 'uzvisavanje samoga sebe', za bogohulstvo, kao heretike, smutljivce. Prisutstvo takvog probuđenog osvjetljava sve naše mane, a također dodiruje iskru u nama, koji ego pokušava na sve načine zašutkati.

Koliko li je samo nevinih bilo pogubljeno. Uzimo samo primjer katara, koji su općepoznato živjeli skroman i čist život. U narodu su ih zvali 'dobri ljudi'. A ipak su bili pogubljeni na najokrutnije načine. Ali oni su bili probuđeni i sve su to šutke i s radošću podnosili i nisu zamjerali svojim pogubiteljima jer su razumijevajući ih znali da je to njihova priroda i da drugačije ne mogu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 19, 2005 5:19 pm 
Član foruma

Gledaj, ja se nikamo ne mičem niti bježim jer mi to nije u prirodi...

:lol: ja isto..vidiš kako smo slični :lol:
...tim više što kao osoba s dušom imam veći energetski kapacitet od OP. Mene zanima kako tu razliku iskoristit u svoju korist kod sukoba jer je poznato da OP nemaju razvijene više centre. Nisam mislio na verbalni ili fizički sukob jer to oni zele bez obzira na ishod (u biti se ishod svakog takvog sukoba za nas zna), nego na mentalne tehnike tipa psy napada, upotrebe sigila, astralne magije. Ali ako to nikog ovdje ne zanima, ok onda.

...zanimljivo... :roll: :^o

angelspring:
Citat:
...hmmm...nešto mi ne štima u cijeloj priči...zar je moguće da postoji živo biće bez duše?? Što mu daje život? Mislim da svako živo biće ima dušu samo je na njemu (ako se radi o čovjeku) hoće li potisnuti njene potrebe i prepustiti se materijalnim željama i idealima ili činiti nasilje...

angelspring na krivom si mjestu, daj idi na indigo forum izmjenjivat smajliće sa ostalim neznalicama[/quote]

...udri jačeee ego-manijače!!! :lol:
...plitak si chaos engine...zapitaj se malo...po tvojoj logici ti bi bio prvi na spisku organskih portala..dali osoba s -dušom- ima ovakav pristup?
O:) :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 19, 2005 8:34 pm 
Administrator

Citat:
dali osoba s -dušom- ima ovakav pristup

To ovisi od njenog opredjeljenja. Ima duša koje i te kako vole "zapapriti" stvar...

:wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.