Sada je: uto maj 13, 2025 5:24 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NLO i vanzemaljci
PostPostano: pet aug 07, 2009 10:58 pm 
Član foruma

http://www.blic.rs/reportaza.php?id=105085

Zna li iko nesto vise o ovim pojavama na planini Rtanj?

Uskoro bih trebao ici tamo sa planinarskim drustvom - pa mozda zapazim koji :roll: =) =) =)

Vrh

PostPostano: sub sep 12, 2009 9:25 pm 
Član foruma

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0752459314

Dobar dokumentarac, govori i David Icke o reptilima..

Vrh

PostPostano: sub sep 12, 2009 11:42 pm 
Član foruma

UrosZlo je napisao/la:
http://www.blic.rs/reportaza.php?id=105085

Zna li iko nesto vise o ovim pojavama na planini Rtanj?

Uskoro bih trebao ici tamo sa planinarskim drustvom - pa mozda zapazim koji :roll: =) =) =)

Jesi li zapazio bilo sta neobicno na Rtnju? Mislim, ako si isao tamo. :)

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon sep 14, 2009 5:22 pm 
Član foruma

Nazalost nismo jos otisli, al nadam se u skorije vreme!
Pa mozda i nahvatam nesto.. :wink: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon okt 26, 2009 10:16 pm 
Početnik

Slucajno sam dosao na ovaj forum i prosto sam iznenadjen koliku mastu imate vi ljudi.
Ustvari ovo je prvi put da uopste pristupam nekom forumu.
Ali morao sam. Eto morao sam

Zaintrigiralo me je sta sve vi ljudi znate o vanzemaljcima. Pa se prosto zapitam gde sam ja do sada ziveo i kako sam sve to propustio.

Ja imam neka svoja misljenja i shvatanja na temu vanzemaljaca

- Kao prvo sigurno je da postoje, jer ima jos mnogo mnogo galaksija a u njima jos mnogo mnogo planeta koje su slicne nasoj planeti. pa je samim tim moguce da se i na tim planetama razvio zivot.

- Kao drugo razdaljine u svemiru su ogromne ali ogromne i to je najveci problem sto do sada nismo imali bliske susrete sa vanzemaljcima.

- Kao trece. Ako oni dojdu do nas stavarno nema nikakvih razloga izvrse invaziju na nasu planetu da nas porobe ili neznam ta vec.
Ako su dosli ovde znaci da su tehnoloski napredniji ako su tehnoloski napredniji znaci da mogu da nasele bilo koju planetu i nasem solarnom sistemu.

To bi bilo to, Uglavnom.

Vrh

PostPostano: pon okt 26, 2009 11:24 pm 
Član foruma

Svaka čast što si barem malo otvorio oči, dug je put pred tobom ako nastaviš sa istraživanjem. Samo paz uvek šta čitaš i koga slušaš.

Vrh

PostPostano: uto okt 27, 2009 2:09 am 
Član foruma

bobman je napisao/la:

- Kao drugo razdaljine u svemiru su ogromne ali ogromne i to je najveci problem sto do sada nismo imali bliske susrete sa vanzemaljcima.

-

To bi bilo to, Uglavnom.

Druze imali smo "mi" mnogo susreta sa vanzemaljcima, neki su ovde vec odavno naseljeni, dok neki pasivno posmatraju i nije ih briga za nas... Al dobro, bitno da si malo provalio neke stvari - izucices jos toga pa ces shvatiti vise.. pozzz :wink: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto okt 27, 2009 10:41 am 
Početnik

bobman je napisao/la:
Slucajno sam dosao na ovaj forum i prosto sam iznenadjen koliku mastu imate vi ljudi.
Ustvari ovo je prvi put da uopste pristupam nekom forumu.
Ali morao sam. Eto morao sam

Zaintrigiralo me je sta sve vi ljudi znate o vanzemaljcima. Pa se prosto zapitam gde sam ja do sada ziveo i kako sam sve to propustio.

Ja imam neka svoja misljenja i shvatanja na temu vanzemaljaca

- Kao prvo sigurno je da postoje, jer ima jos mnogo mnogo galaksija a u njima jos mnogo mnogo planeta koje su slicne nasoj planeti. pa je samim tim moguce da se i na tim planetama razvio zivot.

- Kao trece. Ako oni dojdu do nas stavarno nema nikakvih razloga izvrse invaziju na nasu planetu da nas porobe ili neznam ta vec.
Ako su dosli ovde znaci da su tehnoloski napredniji ako su tehnoloski napredniji znaci da mogu da nasele bilo koju planetu i nasem solarnom sistemu.

To bi bilo to, Uglavnom.

Samo čitaj i i istražuj, budi otvoren za razne mogućnosti i slagalica će se polako početi slagati :read:

Vrh

PostPostano: uto okt 27, 2009 2:55 pm 
Član foruma

bobman je napisao/la:
.To bi bilo to, Uglavnom.

baš simpatično i dražesno!
eto vidiš kako je istina jednostavna! :D
i čemu onda toliko halabuke na ovome forumu, nije ni meni jasno!!! :dontknow:

(šalim se! bobman ,velkam tu d klab!!!! :wink:
:love3:

Vrh

PostPostano: uto okt 27, 2009 11:02 pm 
Početnik

Super.
Drago mi je sto ste obratili paznju na mene i ono sto san napisao na ovu temu.
Znaci da ste me na neki nacin primili usvoje drustvo i to je lepo od vas.

Ali ocigledno me niste shvatili najozbiljnije, sto je i normalno.
Ja nisam procitao nikakve knjige o vanzemaljcima koje ste vidim vi procitali. Ali volim naucnu fantastiku jer mi raspaljuje mastu.

Znaci ne citam knjige i ne slusam nikoga. Sva svoja misljenja i zakljucke donosim sam.
Jednostavno receno nisam podlozan uticajima.

Jos moram da kazem da nisam video nijednog vanzemaljca niti je bilo ko iz moje okoline video vazemaljca niti bilo ko od ljudi koje znam.
Samo sam slusao da se tamo nekome tamo negde dogodio bliski susret.

Ali slazem se sa tim da postoji zivot van nase planete.

Jos jedna stvar.

Zasto mislite (i ne samo vi nego je to opsteprihvaceno misljenje) da su vanzemaljci (uvek su tako predstavljeni) humanoidnog oblika. Zasto bi nesto sto poseduje svest i inteligenciju moralo da bude humanoidnog oblika.

Toliko za sada.

Vrh

PostPostano: uto okt 27, 2009 11:36 pm 
Član foruma

ops, nekako mi se dupliralo. :oops:
ovo ispod važi.

Zadnja izmjena: felix; uto okt 27, 2009 11:41 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto okt 27, 2009 11:37 pm 
Član foruma

bobman je napisao/la:

Ali slazem se sa tim da postoji zivot van nase planete.

Pozdrav bobman!
Vjerovatno se i taj život u tom pogledu slaže s tobom.
Ali, ne postoji on ,kažu, samo izvan naše planete.
Hajd´,ipak, pročitaj ovo:

http://www.galaksija.com/projekat/plava ... adrzaj.htm
i ovo:
http://www.galaksija.com/planeta/cooper.htm

Bez da vjeruješ, naravno. :D

Vrh

PostPostano: uto okt 27, 2009 11:54 pm 
Član foruma

bobman je napisao/la:
Zasto mislite (i ne samo vi nego je to opsteprihvaceno misljenje) da su vanzemaljci (uvek su tako predstavljeni) humanoidnog oblika. Zasto bi nesto sto poseduje svest i inteligenciju moralo da bude humanoidnog oblika.

Ako ti dam podatak da na severnom i južnom polu naše planete, 244 vrste životinja su IDENTIČNE! Dakle, nije bilo migracije nikakve. Ovo ti je samo mali hint kako kreacija funkcioniše.

Vrh

PostPostano: sri okt 28, 2009 6:13 pm 
Član foruma

bobman je napisao/la:

Čovjek je sklon da sve promatra u odnosu na sebe. Tako su i starogrčki bogovi bili antropomorfni.
Kad bi životinje imale religiju i ufologiju, one bi bogove i vanzemaljce prikazivale u svojem obliku.

Vrh

PostPostano: sri okt 28, 2009 6:29 pm 
Početnik

Sva istina o vanzemaljcima se nalazi u staroegipatskoj, sumerskoj, kineskoj, majanskoj mitologiji, u Bibliji, u Kur'anu (npr. piše "....Alah, stvoritelj svjetova..." a ne svijeta. Egoistično je pomisliti da smo sami u beskrajnom prostranstvu, zar ne?

Postoje rase koje su tehnološki 5mil. godina ispred nas, postoje one malo manje inteligentne, ali i dalje napredne rase, postoje oni koji su prešli u multidimenzionalnost, itditd...
Zeta Reticuli ilitiga Greysi su genetski veoma slabi, zato vrše otmice ljudi i životinja, ne bi li našli način da produže životni vijek. Spielberg se uhvatio njih ko pijan plota, da bi ljudi mislili da je to jedini oblik života van zemlje i da su oni baš "dragi i slatki". A-HAAA, kako da ne.
Sad je izašao film District 9, toplo preporučujem, govori o insektoidnoj rasi, imate serijal Stargate koji iznosi cijelu istinu, (npr. kako egipatski bogovi nisu bili izmišljotina primitivnih umova, nego bića sa Siriusa.) X-files, itd, itd.
Open your mind, naravno da vanzemaljci postoje.

Vrh

PostPostano: sri okt 28, 2009 10:48 pm 
Početnik

POzdrav svima.
Opet ja.

Moze li neko da objasni zasto bi napredna vanzemaljska civilizacija koja je po nekima 5mil god. tehnoloski naprednija od nas, prljala svoje ruke i otimala ljude i vrsila eksperimente nad njima. Pa mi i danas "ovako nerazvijeni" posedujemo veoma mocan genetski inzenjering i molekularnu biologiju i sa time mozemo praviti cuda.

SVE STO BI NJIMA TREBALO DA BI NAD NAMA VRSILI BILO KAKVE EKSPERIMENTE BILA BI NEKOLIKO NASA GENA ILI NEKOLIKO HILJADA NASIH GENA. A TO JE USTVARI NEKOLIKO NEKOLIKO HILJADA VLAKANA SA GLAVE RAZNIH LJUDI CISTO ZBOG RAZNOVRSNOSTI.
I IMALI BI SVE STO IM JE POTREBNO ZA BILO KAKVO EKSPERIMENISANJE.

[b]
[/b]

Sto znaci:

OTMICE SU SAMO JEDNA BUDALASTINA to ne postoji.

Drugo:

Nepostoji nikakva povezanost vanzemaljaca sa religijama koje su postojale i koje danas postoje na zemlji. Zato sto oni koji su pisali svete knjige nisu zali ni da je zemlja okrugla " IZUZEV EGIPCANA" a kamo li bilo sta drugo znali su samo kako zaglupave narod a da sebi obezbede vecu vlast.

Dodje covek i kaze da je zemlja okrugla a oni ga spale na lomaci.
Ili izmu Acteci pa cupaju zivim ljudima srca nebili prizvali kisu. Veoma napredno.
Mislim. Sta reci vise o tome

Ideja o vanzemaljcima je veoma stara i ponegde je zapisana poneka misao o tome kroz istoriju. Ali prava buica informacija o tome je krenula negde polovinom proslog veka.
Kad je poceo hladni rat izmedju Amerike i Rusije. Trka u naoruzanju i trka u lazima koja je zemlja tehnoloski naprednija.Obe strane su zelele da prikazu da su naprednije:

atomske bombe - nuklearne rakete - anti raketni stitovi - lansiranje vestackih satelita - letovi ljudi u svemir - letovi ljudi na Mesec - ispitivanje svemira i uporedo sa tim price o vanzemaljcima i zarobljenoj vanzemaljskoj tehnologiji koja bi strani koja je poseduje donela veliku prednost a drugu stranu bi trebalo da zaplasi.

Jednostavno su izmisljane price o vanzemaljcima (cak je to bilo pozeljno i organizovano).

Danas je multimedialno vreme i svaka informacija kad tad dodje u medije i nema sanse da bi bilo kakva informacije mogla da bude sakrivena od javnosti duze od nekoliko godina.

Ako imate neku konkretnu cinjenicu samo je treba postaviti na internet i ona ce odmah biti dostupna milionima ljudi. a niko nemora da zna ko je to postavio. Vrlo je jednostavno.

Vrh

PostPostano: čet okt 29, 2009 12:46 am 
Član foruma

bobman je napisao/la:
POzdrav svima.
Opet ja.

[b]Moze li neko da objasni zasto bi napredna vanzemaljska civilizacija koja je po nekima 5mil god. tehnoloski naprednija od nas, prljala svoje ruke i otimala ljude i vrsila eksperimente nad njima. Pa mi i danas "ovako nerazvijeni" posedujemo veoma mocan genetski inzenjering i molekularnu biologiju i sa time mozemo praviti cuda.

Problem nastaje kada postaviš pitanje iz perspektive sebe koji si 5mil. godina(?) u zaostatku, zašto netko isto toliko godina napredniji od tebe radi to što radi, u ovom slučaju otmice. Što se mene tiće, može biti da to rade iz hobija, čisto onako da se zabave. Možda ih to pali pa guraju sonde tu i tamo.

Citat:
SVE STO BI NJIMA TREBALO DA BI NAD NAMA VRSILI BILO KAKVE EKSPERIMENTE BILA BI NEKOLIKO NASA GENA ILI NEKOLIKO HILJADA NASIH GENA. A TO JE USTVARI NEKOLIKO NEKOLIKO HILJADA VLAKANA SA GLAVE RAZNIH LJUDI CISTO ZBOG RAZNOVRSNOSTI.
I IMALI BI SVE STO IM JE POTREBNO ZA BILO KAKVO EKSPERIMENISANJE.

Opet logika zaostalog 5 milijardi tisuća godina. A kako znaš da je to sve što bi njima trebalo? Opet, što se mene tiće, možda tope mast i pretvaraju ga u gorivo, a što ostane u čvarke. A koštice nose djeci za suvenire.

Citat:

Ni djeda mraz ne postoji, pa se djeca vesele. Ne radi nam to.

Ne mogu više..Poz.

Vrh

PostPostano: čet okt 29, 2009 12:58 am 
Član foruma

bobman je napisao/la:

.

Kako mozes donositi neke zakljucke kad tu stvar nisi dovoljno ni izucio?

Ja bih ti preporucio da prvo procitas sve sa http://www.galaksija.com/metafizika.htm i

http://www.val.hr/index.php?option=com_ ... Itemid=103

Pa tek onda da iznosis svoje stavove i zakljucke...

Pozzz :wink:

Vrh

PostPostano: čet okt 29, 2009 8:50 am 
Član foruma

bobman ja se javljam samo da ti kažem da sam i ja obratio pažnju na tebe, savjetujem ti da i dalje ne čitaš ništa i ne slušaš tuđa mišljenja. ne obraćaj pažnju na ove što te uvjeravaju da vanzemaljci posjećuju našu planetu, jer to je najobičnija glupost!
pozdrav!

btw, koliko si star i koja si krvna grupa? :love4:

Vrh

PostPostano: čet okt 29, 2009 1:46 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:
bobman ja se javljam samo da ti kažem da sam i ja obratio pažnju na tebe, savjetujem ti da i dalje ne čitaš ništa i ne slušaš tuđa mišljenja. ne obraćaj pažnju na ove što te uvjeravaju da vanzemaljci posjećuju našu planetu, jer to je najobičnija glupost!

Kada se stvari posmatraju objektivnije, a ne iz ugla "pristalice" jednog ili drugog misljenja, mislim da je jasno ko ovde nastupa iz pozicija "uveravanja" drugih. Dovoljno je citati bez predubedjenja i obratiti paznju na detalje, od upotrebe velikih i boldovanih slova do stava sa kojim se nesto pise. Obicno se u tome moze uvideti i namera sa kojom neko nesto pise, odnosno da li "ubedjuje" li "skrece paznju" na jos jedan ugao posmatranja. Razlika je velika, jer prvi stav predpostavlja da tacno zna sta je istina dok drugi predpostavlja da je to samo jedna od mogucnosti pa samim tim se ne moze tvrditi da je to sigurno istinito.

Inace, mozes li objasniti "logicki sled" kojim si dosao do zakljucka da je ideja da vanzemaljci posecuju nasu planetu najobicnija glupost?

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.