UrosZlo je napisao/la:
Sto se tice filma "digitalni andjeo", na drugoj temi sam pisao o tome, pa cu taj post copy-paste ovde:
---
Pre par dana sam odgledao film/prezentaciju "digitalni andjeo", i moram reci da sam iznenadjen niskim kvalitetom materijala, koji bi se pre mogao nazvati 'smece' a ne materijal. To je u stvari jedna polupismena klero-nacionalisticka manipulacija, prilicno povrsna i tupa, sa centrom paznje na Hriscansko-Pravoslavnoj doktrini.
Prvo, cela prica oko "cipovanja" ljudi je obradjena na prilicno povrsan nacin, ali dobro, da kazemo da ima dosta istine. Problem je sto je "istina" zloupotrebljena iskljucivo u "crkvene" svrhe, paznju i misaoni tok gledaoca fokusira u odredjenom pravcu, koji je zapravo isti kao i do sada: crno-belo, raj-pakao, bog-satana. Deo o znacenju simbola i simbolici je toliko povrsno predstavljen, metodom i logikom tumacenja koja mogu samo da izazovu podsmeh. Ali otkrivaju da autor nema nikakvog znanja o simbolima osim onog populistickog i u skladu sa crkvenim tumacenjima. Mada, u to se uklapa polupismen tekst koji prati filmove i fotke.
Ceo film je jedna tupa manipulacija koja gledana u celini pretenduje da dokaze kako ipak postoji Satana, Bog, Pakao, verovatno i Raj, a povrh svega ispada da ce se u ovim "sudnjim" vremenima, kada dolazi antihrist, "spasiti" iskljucivo oni koji su pravoslavne vere. Ovo je toliko bedna poruka da "vredja" inteligenciju.
Na primer onaj deo o ruskim naucnicima koji su snimili zvuke pakla iz "sredista" zemlje. Doduse, ne bas srediste, posto je to navodno bilo na 14 km dubine. Prvo mi je palo na pamet dok sam gledao film da je npr neka baza u pitanju, medjutim, mislim da je cela ta stvar cista podvala. Mislim, pretendovati na to da je to "pakao" je infantilno glupo, i govori o povrsnosti percepcije autora. Dovoljno je zamisliti koncept koji se tu prezentuje. Znaci, kada neko 'zao' tj. gresan umre i napusti fizicko telo, onda to nesto sto nazivamo "dusa" odlazi u srediste zemlje do koga mogu doci ruski naucnici, i snimiti zvukove pakla. U prilog "paklu" ide i ogromna temperatura koja je istopila mikrofon, ali koju gresne duse podnose u patnji. Mada i taj "strasan" zvuk u stvari nije ni strasan i zvuci kao podvala. Meni licno zvuci kao da se preklapaju vise radio stanica, pa malo ubrzano, a u jednom delu sam skoro siguran da sam cuo melodiju i glasove necega sto je licilo na ubrzanu opersku ariju na primer, bar prema mom subjektivnom dozivljaju. Ili, da li bi to znacilo da bi naucnici sa odgovarajucom opremom mogli sici u pakao i promuvati se malo tamo?
Sve u svemu, ta prica je prizeman, kvazi-naucni pokusaj rehabilitacije biblijske predstave pakla, i uvodjenje tog, kao i koncepta Bog/Satana na mala vrata u "alternativnu scenu". Bar srpsku, posto je to ciljna grupa kojoj je film namenjen. Zapravo, jasno se vidi da autor nastupa iz ksenofobicne lokalno-klero-nacionalne price, u kojoj ispada da su jedino Srbi i Rusi mucenici i pravednici, i njima gotovo ekspresno sledi spasenje ukoliko se striktno pridrzavaju "pravoslavne" tradicije, i odupru se antihristu. Ostali mozda imaju sanse da se spasu, ali tesko, skoro pa ne moguce. Sledi im ona rupa u sredistu zemlje gde ce se peci na vatri u mukama. S obzirom da su u filmu skoro sve religije posredno ili neposredno, osim pravoslavne, zigosane kao satanisticke, to bi bila jedna od poruka koja se moze izvesti iz toga.
Naravno tu se pojavljuje i starac Gavrilo, koji prorice buducnost Srbije u maniru Tarabica, verovatno da bi upotpunio Pravoslavno-Epsku fantastiku, kojoj su klero-nacionalisti toliko skloni. Samo za razliku od Tarabica, starac Gavrilo Srbiji prorice ruzna vremena. I od njega "u desetercu" cujemo po trista hiljaditi put varijaciiju iste teme: bezite u brda i gore, skladistite vodu i hranu, tesko nama dok Rusija ne postane carevina. A posle toga sledi blagostanje za sve "pravoverne" ili bolje receno pravoslavne rusofile. Na primer, zanimljivo mi je da sam pricu o dvesta miliona arapa koji prave invaziju na Evropu cuo 96-7. godine kada je bilo "proreceno" da ce se to ostvariti za dve godine.
Da stvar bude jos gora, autor filma se dotakao teme vanzemaljaca i letecih tanjira, objasnjavajuci nam da "leteci tanjiri" koje ljudi vidjaju sirom sveta nisu nikakvi vanzemaljci nego letelice koje je Hitler poceo da razvija, a koje su dovrsili iluminati u sluzbi Satane. Naravno 'crkvenoj doktrini' je ovakva teorija puno prihvatljivija nego neki mocni vanzemaljci, koji su dosli ko zna odakle i znaju ko zna sta. U svakom sucaju je jasno zasto je crkvi prihvatljivije da su iluminati sluzbenici Satane licno i da se pakao nalazi u sredistu zemlje, nego da nas redovno posecuju neki "napredni" vanzemaljci o kojima ne znamo nista i koji se ne uklapaju u crkvenu doktrinu.
Ako uzmemo u obzir da bi mogla biti tacna teorija da nas, ljude kontrolisu bica sa viseg nivoa svesnosti, bica koja su "negativno" orjentisana, ciju tehnologiju ljudi cesto percipiraju kao "letece tanjire" a njih same kao "vanzemaljce", onda je jasno da teorije kao sto je ova da su leteci tanjiri iskljucivo iluminatske letelice, ide najvise na ruku tim entitetima. Dakle, prica kao da je smisljenja da odvuce paznju i misaoni tok na suprotnu stranu, ili tacnije receno da vrati na pocetnu poziciju u kojoj postoji Bog, Satana, Pakao, Raj, citava ona jalova prica zbog koje i jesmo tu gde smo kao covecanstvo u celini. Naravno ne treba iskljuciti mogucnost da te letelice zaista jesu iluminatske, ali bitna je sustina koja se ovde prezentuje. Sustina je da nema vanzemaljaca nego se vracamo na staru izlizanu pricu Bog/Satana/Raj/Pakao, samo ovaj put sa "dokazom" postojanja pakla ispod zemljine kore, i to upravo onakvog pakla kakav je opisan u "svetom pismu".
U stvari, najgora stvar u celom filmu jeste sto je jedna ozbiljna, paznje vredna tema kao sto je cipovanje ljudi i NWO obradjena na povrsan nacin i zloupotrebljena kako bi se plasirale klasicne hriscansko-pravoslavne doktrine pomesane sa lokalnim ksenofobnim "nacionalnim ponosom".
Mislim da ovaj film spada u prizemni cointelpro disinfo sistem.
viewtopic.php?f=7&t=147&p=55637&hilit=digitalni+andjeo#p55637---
Pozdrav