Sada je: pon maj 05, 2025 6:56 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 1:58 am 
Član foruma

The Night Hawk, jel nadimak iz serije "Poziv u ponoc" ili iz "Alo, alo" :D
"Allo Allo, this is night hawk speaking" :mrgreen:

Opet ja odoh u off topic #-o Kasnije cu da se izsamokritikujem :mrgreen:

Ma, nisi shvatio to sa linkovima, ako smem da ti prigovorim. Postoji razlog zasto sam ja dao bas te, al ne mogu bas toliko direktno da ti kazem. Stvarno je da bi se bolje sporazumeli pametno to onako malo procitati, bar informativno :D

Po ovome sto citam tvoje, rekao bih da dobro razmisljas (po mom subjektivnom misljenju) ali ti fali malo samo sirine i zato eto i ti linkovi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 6:23 pm 
Početnik

Ok,prvo malo :offtopic: ,nadimak nije iz Alo,alo(iako su super),nego iz
serije čijeg imena ne mogu da se sjetim,gdje je Gary Cole glumio radio voditelja Jacka Killiana na nekom radiju u Seattleu...
Ukoliko me pamćenje dobor služi,naravno,a sada :ontopic: ...
Čitam pomalo linkove,mada sam veći dio ranije čitao,ali treba se uvijek
podsjetiti,ogromana količina raznih informacija zbunjuje,pogotovo u mom
poslu,ko razume shvatiće... :mrgreen: :read:
Ovdje sam na forumu da bih proširio vidike,hvala na pomoći :wink: .
Inače,što se tiče uticaja OPD ili drugih 4D,mislim da ljudi ponekad više
daju značaja tome nego što zaslužuje.
Na primjer,ako sam čuo glasove u mozgu,i vozeći u bicikl pao i polomio
se,to može biti mentalni čipovani program iz Langleya,USA, višedimenzio-
nalni denzitet koji me smatra za eksperiment #-o ,ili sam jednostavno
sasuo jedno pivo previše u sebe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
By the way,ne vozim bicikl,idem pješice,bar tu sam siguran...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 7:39 pm 
Član foruma

#-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 10:57 pm 
Administrator

Citat:
By the way,ne vozim bicikl,idem pješice,bar tu sam siguran...

... tj. bar misliš da si siguran... hehe!

Možda mirno ideš pješke, kad se biciklist kojemu su napravili mentalnu manipulaciju nekim "switchem" u trenutku kad je iza tebe... recimo par metara... on ne skrene... i... bum-tras! Imate zajedničko iskustvo... hm... :?

Znam to jer vozim bicikl... hahaha!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: s
PostPostano: pet feb 27, 2009 12:10 am 
Član foruma

AHHAHAHHAHAH

Vrh

Naslov: Re: Mentalni Programi
PostPostano: uto jun 16, 2009 11:04 pm 
Član foruma

zanimljivo ....

ajmo ukljuciti razum i maximalno kriticko razmisljanje ....

dali bi razumnije bilo vjerovati bibliji ili nekim kasiopejcima ...?

namjera nam je detaljno ispitivati svaki od ta 2 pojma ...

logicki zakljucak jest da biblija je 10000 x puta razumnija od kasiopejaca ...

naravno gledamo kroz sve znanstvene grane ta 2 pojma ...

ukljucimo arheologiju , povijest , filozofiju .... biblija opet pobjeduje nadmocno ...

zacudjuje me cinjenica da ljudi koji pljuju po bibliji su uvijek ljudi koji su premalo educirani u pojam biblije....

slabi ste mi filozofi ekipa.....
procitate tekst jedan i odmah vjerujete u njega ... bez da udjete u same temelje texta kojeg citate ...

evo jednog primjera :
covjek prica o reinkarnaciji kao da je prelogicna ... i spominje onda Ian Stevenson-a kao covjeka koji je "dokazao" reinkarnaciju...
i onda to neko procita i kaze u sebi " ok , ja vjerujem u reinkarnaciju " ...

da ste malo jaci intelektualci , uzeli bi u ruke sve knjige Ian Stevenson-a i trazili sve moguce kritike tog frajera prije negoli bi ste isli ista zakljucivati koliko je vjerodostojan text o reinkarnaciji koji ga spominje ....

uglavnom stoji u jednoj knjizi njegovoj " ne postoji nista nelogicnije od teorije mnogostrukih radjanja " .... uff kaj je sad to ????
kako da je to mogo napisat u svojoj knjizi pitam se ja ....
zasto je bas teoriju reinkarnacije nazvano toliko nelogicnom ????
cudi me cinjenica sto nitijedan jos covjek koji se poziva na njega tu njegovu cuvenu recenicu nezna ?

-------------

tak da kad rezimiramo , ljudi s galaksije na prvi pogled nekog intelektulca ispadaju ko najvece manipulirane ovce ....
ono ekipa procita text i odmah se klanjaju tom textu ... diskusije su na nivou djeteta... ono doslovce se vrtite u krug kad diskutirate...

osobno ja kad se zelim nasmijat slatko , redovito posjetim ovaj forum ...
oh, da redovito citam knjige koje preporucujete .... to mi dodje ko najveci stand up comedy ...
na jednu vasu knjigu bi se moglo napisat 10 knjiga koje bi ih ismijale....

Vrh

PostPostano: uto jun 16, 2009 11:48 pm 
Član foruma

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
e ovo se zove :ontopic: na kvadrat
ili u pokeru - ALL IN :mrgreen: :wink:
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

:love3:

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 1:52 am 
Član foruma

It's fun to be here :-) Nice crowd, a lot of spirit! :-)

Vidim da svi tu po tome forumu samo stvaramo neki šum. I dobar dio vremena smo oftopik. Pokušaj da se prenese ono nešto što svatko od nas osjeća, ali nema prave rijeći da opiše.

A što se tiće mentalnih programa. Nemam nikakvog pojma što bi oni trebali biti.
Ako ja sad radim po jednom, onda ne mogu znati to.
Ali ako znam da radim po mantalnom programu onda istovremeno više ne radim po tom program već po modifikaciji istog.
Do N-te iteracije programa...

Nešto kao krivlja lorenzovog atraktora na koju se u svakoj točci pribraja neki vanjski šum, recimo...

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 11:54 am 
Član foruma

Citius je napisao/la:
da ste malo jaci intelektualci , uzeli bi u ruke sve knjige Ian Stevenson-a i trazili sve moguce kritike tog frajera prije negoli bi ste isli ista zakljucivati koliko je vjerodostojan text o reinkarnaciji koji ga spominje ....
....

Jesi li tako i ti, kao malo jači intelektualac, uzeo u ruke sve knjige i tražio sve moguće kritike Biblije, prije negoli si zaključio koliko je ona vjerodostojan text u svim onim područjima što ih spominješ ... ? :)

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 12:19 pm 
Administrator

Mislim da uzimanje Biblije kao nekog “razumnog”, “vjerodostojnog” a pogotovo “istorijskog” materijala u današnjim vremenima predstavlja samo jedan od dokaza nečije ignorantnosti, što je opet često rezultat programiranosti nečijeg uma (“začarani krug”!?). Na primjer, dovoljno je samo uporediti ove dvije šeme rimskih vladara rimske imperije iz perioda IV-V vijeka i Izraelskih kraljeva iz Biblije koji su datirani daleko prije njih i vidjeti da se radi o istim ličnostima koje su iz kasnijih vremenskih perioda projicirane unatrag, samo sa zamijenjenim imenima.

slika

Naravno, ne radi se samo o sličnoj dužini njihove vladavine, nego i o ličnim karakteristikama kao i događanjima vezanim za njih (što se može vidjeti iz izvora sa linka kojeg sam ostavio na kraju poruke). Kad se uzme u obzir činjenica da su i ovi rimski vladari takođe fantomska reflekcija dinastija koje su usljedile nakon 13 vijeka, onda bi se cijela ‘multidimenzionalnost’ lažiranja istorije (uključujući naravno i Bibliju) mogla naslutiti.

"Čudnu" korelaciju nalazimo i između između vladara Svete Rimske Imperije iz perioda 10-13 vijeka nove ere i judejskih kraljeva iz Biblije koji su navodno vladali u periodu od 928-587. g. pne?!

slika

Dalje ne moramo ići kad se o “vjerodostojnosti” nekog materijala kao što je “biblijski” radi. Ono što je očigledno, ovdje se radi o jednoj najobičnijoj MANIPULACIJI. A to opet može biti očigledno samo onima koji realnost ne posmatraju kroz prizmu ili filtere svojih - vjerovanja.

Na kraju, jedino ostaje fenomen kako to da ovo “velikim poznavaocima Biblije” – NIJE poznato?!

Pa, možda upravo zato što sto su “preveliki poznavaoci” Biblije, dok u suštini oni izraz “poznavati-znati” miješaju sa pojmom – vjerovati. Tako oni i svoja vjerovanja podrazumijevaju pod – znanjem, što je tipično za jedno programirano stanje svijesti.

Pozdrav

P.S. U vezi s temom falsificiranja istorije, uključujući i Bibliju, preporučujem materijal kojeg je objavila grupa naučnika sa moskovskog univerziteta na čelu sa A. Fomenkom u seriji knjiga pod naslovom: History, Science or Fiction, odakle potiču i gornji dijagrami!

Prvi dio knjige može se dounlodirati – OVDJE

Drugi dio knjige dostupan je (128mb!) – OVDJE

...

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 1:10 pm 
Član foruma

Hvala na ovoj jako vrednoj knjizi.... :D

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 4:46 pm 
Član foruma

mogao si i spomenuti da je fomenkova knjiga 2004 godine dobila nagradu najgorom knjigom napisanom u rusiji

frajer je definitvno david copperfield ... taj nacin manipuliranja podacima koje lik radi je nevjrojatan ...

imas masu knjiga napisano o temi " laganje u statistici " ....
prostudiras li dovoljno citavu povijest i nacin kako lagat u statistici , shvatit ces da ovo sto je flamenko napiso je cista laz ....

ruski kriticaru kazu o njemu da je SRAMOTA i simbol dubine koja ruska akademija i drustvo su pali ...od kad je pao komunizam

frajer odbacuje autenticne dokumente povijesti i koristi tu i tam neke falsficirane dokumente ... dok u drugom kontextu ih odbacuje ...

frajer je intelktualac to je sigurno ... i teorija mu je zanimljiva ... knjiga mu dodje ko neki dobar roman ... ali knjiga opcenito nema nikakve veze s razumom ...

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 5:56 pm 
Član foruma

Citius je napisao/la:
mogao si i spomenuti da je fomenkova knjiga 2004 godine dobila nagradu najgorom knjigom napisanom u rusiji

frajer je definitvno david copperfield ... taj nacin manipuliranja podacima koje lik radi je nevjrojatan ...

imas masu knjiga napisano o temi " laganje u statistici " ....
prostudiras li dovoljno citavu povijest i nacin kako lagat u statistici , shvatit ces da ovo sto je flamenko napiso je cista laz ....

ruski kriticaru kazu o njemu da je SRAMOTA i simbol dubine koja ruska akademija i drustvo su pali ...od kad je pao komunizam

frajer odbacuje autenticne dokumente povijesti i koristi tu i tam neke falsficirane dokumente ... dok u drugom kontextu ih odbacuje ...

frajer je intelktualac to je sigurno ... i teorija mu je zanimljiva ... knjiga mu dodje ko neki dobar roman ... ali knjiga opcenito nema nikakve veze s razumom ...

Hahahaha...care, hvala na demonstraciji!!! Pogodio si temu u sridu! Nemoj slučajno početi pisati nešto u topicu Vicevi to bi bilo previše.... :love5: Samo naprijed. :thumbup: :read:

pazzzzzziiiiiiiiii ziiiiiiiiiiiiiiiiiiddddddddddddddddddd......... ](*,) jebada, kasno pališ.

Vrh

PostPostano: čet jun 18, 2009 5:05 pm 
Član foruma

Osvrt na kogičke zaključke mr.Citiusa.

Jadni Isus.Kad su ga razapeli,mislio je da je priči kraj i da će u raj k Ocu.A pakao tek počeo.Prvo su ga nakalemili na krvavi Stari zavjet prepun okrutnosti i svakovrsnih zala,s tu i tamo kakvim mudroslovljem da bi toj vampirskoj gozbi dali smisao i "legalitet".Onda su ga sljedećih 2000 i kusur godina rastezali i natezali.Od toga da su trpali u njega sve svoje nade i strahove,ljubavi i mržnje moleći ga da on to riješi,pa do mučenja,silovanja i ubijanja u njegovo ime.Doprinos bibilijskog nauka nemjerljiv je,osobito na području usađivanja kompleksa krivnje ("jer sagrješih vrlo mnogo,mišlju,rječju,djelom i propustom" - can't win) i kao posljedica toga,razvoju licemjerja do neslućenih razmjera,na primjer.
Isusa tu nitko ništa nije pitao.Može samo biti dvostruko žalostan,zbog onih koji mu ime zazivaju s ljubavlji i onih koji u to isto ime kolju.Preopterećen,do sad bit će da je postao veliki nebeski shizofrenik.Ako je uopće postojao.
Na neki način,svi smo mi Isus Krist,razapeti između svojih i tuđih projekcija.Jedino rješenje koje mi pada na pamet je sići s križa i početi hodati na vlastitim nogama,bez štaka religije (ili ideologije,bilo koje).Jesam li pošla malo off?...pa,mentalni sklop zapadnog čovjeka impregniran je biblijskom mišlju - pogledati rezultate,dragi Citius.Naravno,moguće je da je ovakvo moje razmišljanje plod mentalne nehigijene,pa bi te zamolila da mi otkriješ koju ti literaturu koristiš za čišćenje.Ili si pročitao "tek tekst jedan"?

und nicht zu werden.

Vrh

PostPostano: čet jun 18, 2009 5:15 pm 
Član foruma

Teznja da se bude intelektualac i oslanjanje na intelektualan nachin rasudjivanja kao sredstvo za determinaciju istine je jedan od kardinalnih mentalnih programa u ovoj kreaciji , gdje se sa previshe "intelekta" blokira Duhovna energija , i uskrati bilo kakav uvid u tom pogledu i mogucnost da chovjek istinski progleda.
Neke intelektualne mogucnosti su svakako korisne za analizu, prikupljanje i obradu spoljnih informacija u domenu ove materijalne kreacije ali skoro pa beskorisne za neki dublji i suptilniji uvid.
Zato se i kaze Mentalni program ](*,)

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 3:56 am 
Član foruma

:read:

http://projectavalon.org/forum/showthread.php?t=5411

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 7:28 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Mislim da uzimanje Biblije kao nekog “razumnog”, “vjerodostojnog” a pogotovo “istorijskog” materijala u današnjim vremenima predstavlja samo jedan od dokaza nečije ignorantnosti, što je opet često rezultat programiranosti nečijeg uma (“začarani krug”!?). Na primjer, dovoljno je samo uporediti ove dvije šeme rimskih vladara rimske imperije iz perioda IV-V vijeka i Izraelskih kraljeva iz Biblije koji su datirani daleko prije njih i vidjeti da se radi o istim ličnostima koje su iz kasnijih vremenskih perioda projicirane unatrag, samo sa zamijenjenim imenima.

slika

Naravno, ne radi se samo o sličnoj dužini njihove vladavine, nego i o ličnim karakteristikama kao i događanjima vezanim za njih (što se može vidjeti iz izvora sa linka kojeg sam ostavio na kraju poruke). Kad se uzme u obzir činjenica da su i ovi rimski vladari takođe fantomska reflekcija dinastija koje su usljedile nakon 13 vijeka, onda bi se cijela ‘multidimenzionalnost’ lažiranja istorije (uključujući naravno i Bibliju) mogla naslutiti.

"Čudnu" korelaciju nalazimo i između između vladara Svete Rimske Imperije iz perioda 10-13 vijeka nove ere i judejskih kraljeva iz Biblije koji su navodno vladali u periodu od 928-587. g. pne?!

slika

Dalje ne moramo ići kad se o “vjerodostojnosti” nekog materijala kao što je “biblijski” radi. Ono što je očigledno, ovdje se radi o jednoj najobičnijoj MANIPULACIJI.

...

"Icke : Ta "najveća tajna," koja se sada polako otkriva, je da su se još u starom vjeku, možemo samo da nagađamo kada je to tačno bilo, ali sa sigurnošću se može tvrditi tamo negdje oko 5000 godine pne; pojavile su se posebne porodične loze, kada je centar moći, u to vrijeme, bio Bliski i Srednji Istok. Pripadnici tih porodica postali su lideri i kraljevske familije u regionu tadašnjeg Bliskog i Srednjeg Istoka. To su hibridne familije nastale još ranije, kao rezultat intervencije vanzemaljaca. O tome govori i "Stari Zavjet", koji je naravno samo jedan redigovani prepis mnogo starijih tekstova koji su govorili o tome kako su "božji sinovi" održavali polne odnose sa "kćerima ljudi", i tako kreirali jednu hibridnu lozu koju su nazvali, Nefilim. Ako se vratimo malo na hebrejski jezik, "božji sinovi" su u stvari - "sinovi bogova". I kako vidimo u prevodu Biblije na engleski jezik, tj. "King James" verziju, riječ - "bogovi" je u stvari prevedena kao - "bog". I kako je vrijeme prolazilo, te porodice su se selile, i na kraju postale britanska i evropska aristokratija i kraljevske familije. Njihovo neprestano međusobno ukrštanje nije bilo ni iz kakvog snobizma, nego iz nastojanja da se održi specifična genetska struktura. Da se opet vratimo malo unazad. Čini se da je njihovo žarište u početku bio Babilon a kasnije su svoj epicentar premjestili u Rim. Tako smo onda imali i Veliko Rimsko Carstvo, sve dok su oni bili tamo..."

"Kako je knjiga "Najveća Tajna" izašla iz štampe, ja sam već rekao kako su te familije došle sa Bliskog i Srednjeg Istoka, kako je šematski plan za kontrolu čovjeka kroz religiju načinjen još u Babilonu, kako je "trojstvo" Nimroda, Tammuza i kraljice Semiramis kasnije korišteno kao matrica za priču o Isusu, i puno drugih priča u drugim kulturama, koje su vrlo slične, samo su imena glavnih junaka različita; takođe sam rekao da rimska aristokratska familija Piso napisala večinu jevanđelja, a onda su te priče pretvorene
u religiju na Savjetovanju Rimske Crkve u Nikeji, 325. godine, po nalogu Konstantina Velikog. Tako je od Rimske Crkve nastala hrišćanska religija..."

http://www.val.hr/index.php?option=com_ ... &Itemid=93

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 5:50 pm 
Član foruma

nat je napisao/la:

Ima li većeg licemjera i i mentalno "programiranije" osobe od nata?

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 6:04 pm 
Član foruma

Citat:

Ima,Zlatko Sudac :evil3:

Inače nat ti piše svojim stilom,sigurno su tu zen priče utjecale na njega :rotfl: :love9:

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 1:28 pm 
Član foruma

jolo_du je napisao/la:
nat je napisao/la:

:mrgreen:
shteta shto ovo obilje frustracija koje te vec mesecima drmaju ne mozesh pretochiti u recimo struju
osvetlio bi pola planete
mozda ne pola al' bi se shupa sklepana od umnih konstrukcija iz kojih "pishesh" videla do plejada
nije ti lako,potpuno te razumem 8)
chak i one najstarije Gorenje vesh mashine(modeli od pre 40 i kusur godina) imaju chak 2(dva) programa
a tebi jadnom daunlodovali samo 1(jedan),i to onaj najdosadniji :mrgreen: :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.