Multipli mijelom (Multiple Myeloma engl.)
Smarta se da su najcesci faktori koji uzrokuju bolest:
- Izlozenost radioaktivnom zracenju ili stetnim kemikalijama kao nafta, fosfatna umjetna gnojiva, benzol
- Otrovni kemijski spojevi u nasoj industrijaliziranoj prehrani npr. Dioxin, Glutamat ili u cigaretama – benzol npr. ili radioaktivitet u cigaretama
- Genetski ( nasljedstvo)
Za sada na svijetu kod multiplog mijeloma terapijski najbolje rezultate daju :
- kemoterapija + transplantacija maticnih stanica - dovodi u pojedinim slucajevima do kompletnog povlacenja simtoma bolesti -
http://www.myeloma-euronet.org/en/multi ... atment.php
Ovi bi te linkovi mogli jos mogli interesirat
http://www.leukaemia.com/leukaemia-foun ... oatian.pdf
E SADA: po meni su u slabljenju odnosno JACANJU imunog sistema covjeka - kao i odrzavanja / poboljsnja zdravlja PRESUDNI sljedeci faktori:
1) TVOJA OKOLINA IZVANA:
- stetna zracenja - npr. zracenje podzemnih voda – mozda tvoj tata ima na mjestu ispod kreveta jake podzemene vode, pozovi nekog ozbiljnog radiestezistu
(Znam OSOBNO jednu zenu koja je dobila rak dojke. Morala je odstranit jednu dojku. Ima protezu Otkada je saznala za ima rak – pocela se bavit proucavanjem svega i svacega – alternativni metoda lijecenja i izmedju ostalog je pozvala u svoj stan jednog radiestezistu. On je otkrio da ima ispod kreveta jake podzemne vode – premjestila je krevet na drugo mjesto i od operacije se je oporavila i od tada prozivjela jos 20 godina bez ikakvih simptoma! Metastaza, poteskoca, bolova ili icega!)
- elektromagnetsko zracenje - mozda upravo iznad vaseg stana prolazi dalekovod, mozda zivis u blizini jake trafostanice, mozda ima radio-sat pored glave dok spava, ili televizor pored kreveta, ili ostale uredjaje koji elektromagnestki uticu na tijelo,
- izbjegavanje stetnih/ otrovnih kemikalija u tvojoj okolini / kuci npr.
http://curezone.com/clark/home.asp
2) TVOJA PREHRANA dakle ono sto SVJESNO unosis u tijelo:
- zdrava organska prirodna hrana, ne industrijalizirana hrana, BEZ MESA, bez bijelog secera, stetnih masnih kiselina i ostalih aditiva i kemikalija u hrani
- ne pusenje (koliko kancerogenih tvari na jednom mjestu! U cigareti se nalaze 3800 kemikalija od kojih su najmanje 40 direktno kancerogeni)
http://www.rauchstoppzentrum.ch/0189fc9 ... index.html
http://www.rauchstoppzentrum.ch/0189fc9 ... 0310cdd07/
- redovito tjelesno kretanje, pa makar bilo trcanje ujutro 10 minuta koje ce pokrenut metabolizam o dovest vise kisika u tijelo.
-vitamini i minerali – ne znam gdje ti zivis, i dali je to kod tebe moguce, ali ima jedna metoda analize kose – vise o tome:
http://www.positivehealth.com/permit/Ar ... ilsn43.htm
koja ti kaze dali u tijelu tvog tate ima manjka tih tvari ili VISKA toksicnih tvari
Ima jedna knjiga koju sam davno citala: od Dr. Hulda Regehr Clark koja tvrdi da ima metodu ljecenja svih bolesti. "The Cure For All Advanced Cancers"
Tu sam nasla hrvatski opis o cemu se u toj knjizi radi:
http://www.phpbbplanet.com/forum/viewto ... 406a892a5d
""U knjizi "The Cure For All Advanced Cancers" vidjet cemo da su svi karcinomi slicni. Sve ih uzrokuje parazit. Jedan parazit. To je ljudski crijevni metilj. Ako ubijemo parazita, rak smjesta prestaje rasti, tkivo opet postaje normalno. Da bi covjek dobio rak mora imati tog parazita.
Kako crijevni parazit moze uzrokovati rak? Taj parazit tipicno zivi u crijevima gdje moze napraviti nesto stete, uzrokujuci samo kolitis, cronovu bolest ili iritirajuce trbusne sindrome ili nista od svega toga. Ali ako napadne drugi organ, kao maternicu, bubrege ili jetru, nastaje velika steta.
Ako se naseli u jetri uzrokuje rak! On se nastani u jetru samo nekih ljudi. Ti ljudi imaju izopropilni alkohol (cesto skraceno IPA) u svojim tijelima.
Svi pacijenti oboljeli od karcinoma (100%) imaju oboje - izopropilni alkohol i crijevnog metilja u svojoj jetri. Otapalo IPA je odgovorno za stvaranje uvjeta pogodnih da bi se metilj naselio u jetri. Da bi dobili karcinom morate imati oboje - IPA i metilja.
Da bi shvatili rak trebamo shvatiti osnovnu cinjenicu o ljudskom crijevnom metilju. Njegovo znanstveno ime je Fasciolopsis buskii. Metilj (engleski- fluke) znaci "plosni", metilji su crvi iz porodica crva plosnjaka. Crv je plosnat kao list. Taj parazit nije nepoznat, proucavan je barem od 1925. godine.
Metilj ima stadije koje mora proci da bi se mnozio. Prvi stadij je jaje. Odrasli crvi proizvode milione jaja. Izlaze iz crijeva praznjenjem utrobe. Odrasli pak ostaju tijesno pribljubljeni za stijenku crijeva (ili jetru, uzrokujuci rak; ili maternicu, uzrokujuci endometriozu; ili timus, uzrokujuci AIDS; ili bubreg, uzrokujuci Hodgkinovu bolest).
Ocistimo se od parazita, izlijecimo rak. Dobra je vijest da onda kada su metilji i svi njihovi stadiji ubijeni OPT nestaje! U iduca 24 sata sav OPT nestaje. Vas malignitet je nestao. Jos imate zadatak popravljanja stete. Ali vas se rak ne moze vratiti. Dobili ste bitku za svoj zivot.
Vidjela sam da ekcem nastaje zbog trakavice. Napadaji padavice uzrokovani su jednim crvom Ascaris koji se nalazi u mozgu. Sizofrenija i depresija su uzrokovane parazitima u mozgu.
Astma je uzrokovana Ascarisom u plucima. Dijabetes je uzrokovan stocnim pankreaticnim metiljem Eurytrema. Migrene prouzrokuje crv vlasnjak Strongyloides.
Akne rosacea uzrokuje Leishmania. Mnogo je ljudskih bolesti uzrokovano psecim srcanim crvom Dirofilariom. I lista se nastavlja dalje.
Rijesiti se svih tih parazita bilo bi potpuno nemoguce koristeci klinicke lijekove od kojih svaki unisti samo jednu ili dvije vrste parazita. Takva lijecenja takodjer teze ka tome, da vas potpuno razbole. Flagyl se koristi kod ameba i Giardia; kada se uzme tocna doza moze uzrokovati jaku mucninu i povracanje. Kinin za malariju je prilicno otrovan. Zamislite da uzmete 10 takvih lijekova da ubijete desetak svojih parazita. Mozda je to dobra vijest za proizvodjace lijekova, ali ne i za vas. Pa ipak, biljke vas mogu osloboditi preko 100 vrsta parazita. I to bez glavobolje. Bez mucnine. Bez ikakvog smetanja drugim lijekovima koje vec uzimate. Ne zvuci li to previse fantasticno? Predobro da bi bilo istinito? To su darovi prirode nama. Te biljke su:
Orah
Pelin
Klincic
Te tri biljke moraju se koristiti zajedno. Ljuska oraha i pelin ubijaju odrasle i razvojne stadije najmanje 100 parazita. Klincic ubija jaja. Samo ako ih koristite zajedno rijesit cete se parazita. Ako ubijete samo odrasle, sicusni stadiji i jaja ce ubrzo izrasti u nove odrasle. Ako ubijete samo jajasca, milion stadija koji su vec preplavili vase tijelo ubrzo ce odrasti i proizvesti jos jajasaca. Moraju se koristiti zajedno kao jedinstveni tretman.
Ovo su jedine biljke koje cete trebati da izlijecite rak. Biti ce dovoljno za prvih 18 dana parazitnog programa. ""
Osim toga, u ubijanju parazita Dr. Clark govori kako je napravila jedan uredjaj “zapper”
http://www.healthwatcher.net/Quackerywa ... zapper.jpg
Tim uredjajem – ona sa strujom male jakosti koju pusti kroz tjielo ubija parazite, bakterije i viruse.
http://www.drhuldaclark.org/
http://curezone.com/clark/cancer.asp
Nedugo nakon sto sam ja sama bila citala tu knjigu - i htjela si kupit negdje taj „zapper“ u moj zivot je usla zena koja je na osnovu opisa ove dr. Clark sama SEBI napravila taj uredjaj „zapper“ kojim pomocu slabe struje i redovito se tretira s time. (Koja slucajnost!!)
3) TVOJA MENTALNO - PSIHICKA OKOLINA dakle sve ono sto ti mislis , osjecas, kako dozivljavas svijet i zivot, tvoja podsvijet, tvoja uvjerenja, tvoja obitelj, medjuosobni odnosi, prijatelji, kolege na poslu, kako interagiras s njima…
Povezanost izmedju psihe i imunog sistema je puno veca nego sto mi mislimo.
Jos jedan divna knjiga na ovu temu koju sam davno citala je Luise Hay: “You can heal your life”
http://www.superknjizara.hr/knjiga.php? ... PHPSESSID=
Louise je dobila rak maternice. Kao petogodisnje dijete je bila silovana, i kroz cijelo djetinjstvo maltretirana i zlostavljana. Louise L. Hay: Moj put iscijeljenja:
»70-ih su mi godina dijagnosticirali rak. To je bilo u vrijeme kada sam postala svjesna svih negativnih misli koje su plutale u mojoj svijesti. Na nesreću, bilo je dosta i štetne hrane- smeća zaglavljene u mom tijelu. Da bih se izliječila, znala sam da je bitno odstraniti i jedno i drugo; negativna vjerovanja koja su pridonosila mom nezdravom fizičkom stanju, isto kao i nepodržavajuće načine na koje sam, na znajući, hranila svoje tijelo. Moj prvi korak je bio poduzeti cjelovit, metafizički put iscijeljenja. Zatražila sam od liječnika 6 mjeseci prije nego odem na operaciju, koristeći se izgovorom da će mi toliko trebati da uštedim novac za operaciju. Tada sam našla divnog prirodnog liječnika koji me je puno naučio o cjelovitom zdravlju. Preporučio mi je uglavnom dijetu sirovom hranom 6 mjeseci, a ja sam bila dovoljno zastrašena dijagnozom raka te slijedila dijetu vrlo strogo. Jela sam ogromne količine prokulica i šparoga, uzimala pročišćivače i koristila masažu stopala. Također sam puno šetala, puno se molila i sudjelovala u intenzivnoj terapiji da bih uklonila stare obrasce ogorčenosti iz svog djetinjstva. Najvažnije od svega, otpočela sam s opraštanjem i naučila se voljeti. Kroz terapiju sam naučila vidjeti istinu o djetinjstvu svojih roditelja i kako sam počela razumijevati njihovu pozadinu, mogla sam započeti proces opraštanja. Ne mogu reći da je bilo što od toga stvorilo lijek, ali poslije 6 mjeseci, liječnici su se složili s onim što sam već sama znala: NISAM VIŠE IMALA RAK”
ILI PAZI OVO:
""Norman Cousins, prijašnji urednik časopisa "Saturday Review" pobudio je pozornost medicinske javnosti pitajući se ima li smijeh mogućnost liječenja.
1964. godine je Cousinsu dijagnosticiran ankilozantni spondilitis, progresivna degenerativna bolest vezivnog tkiva. Liječnici su mu ostavili vrlo malo nade u oporavak te pretpostavili da je mogući uzrok njegove bolesti trovanje teškim metalima.
Prisjećajući se svojih aktivnosti u mjesecu prije početka simptoma, sjetio se da je često bio izložen ispušnim dizelskim parama tijekom putovanja po Rusiji. Pretpostavio je da je iscrpljenje nadbubrežne žlijezde oslabilo njegovu sposobnost podnošenja izloženosti otrovu. Cousin se prisjetio kako je čitao knjigu Hansa Selye o odgovoru tijela na stres u kojoj su navedeni rezultati istraživanja po kojima negativne emocije uzrokuju kemijske promjene koje mogu iscrpiti nadbubrežnu žlijezdu. Također je pretpostavio da pozitivne emocije (kao što su vjera, nada, povjerenje, veselje) mogu stvoriti u tijelu promjene koje bi potakle oporavak i ozdravljenje.
Kako je smijeh put ka ovim pozitivnim emocijama, Cousin je počeo gledati zabavne filmove kako bi stimulirao smijeh. Nakon svake epizode smijanja primijetio je da bolje spava bez potrebe za analgeticima i sedativima. Također je otkrio da smijeh stimulira smanjenje sedimentacije, što je ukazivalo na povlačenje upalnog procesa.
Nakon oporavka, Cousins je proveo zadnjih deset godina života kao gost profesor na U.C.L.A. medicinskom fakultetu gdje je osnovao radnu grupu za humor koja je koordinirala i podupirala znanstvena istraživanja. Danas, 28 godina nakon Cousinsova iskustva, dostupni su nam rezultati znanstvenih istraživanja koji objašnjavaju specifične fiziološke promjene koje je potakla njegova anegdotalna priča. Smijeh uistinu djeluje na tijelo, dušu i duh.
Istraživanja pokazuju da je razina serumskog kortizola i adrenalina smanjena nakon smijanja. Kortizol i adrenalin se inače povisuju tijekom odgovora na stres .
Hormoni stresa potiskuju imunološki sustav, povisuju broj trombocita (što može dovesti do začepljenja arterija) i povisuju krvni tlak. Zbog toga su znanstvenici zaključili da se smanjenjem razine ova dva hormona može poništiti potiskivanje imunološkog odgovora, smanjiti začepljenje arterija i visoki krvni tlak. Drugi su znanstvenici pokazali da veseli smijeh povećava spontano stvaranje limfocita i aktivnost NK (natural killer) stanica. NK stanice su tip limfocita koje ubijaju tumorske stanice. Razina gama-interferona, proteina aktivnog u borbi protiv bolesti, također se povećava.
Daljnje su studije pokazale kako je sekretorni imunoglobulin A, koji predstavlja prvu liniju obrane od ulaska mikroorganizama u dišni sustav, niži tijekom dana kada smo negativno raspoloženi, a viši u danima pozitivnog raspoloženja. Pretpostavlja se da se endorfini, tvari koje sprečavaju bol, otpuštaju tijekom epizoda smijeha.
Istraživanja na području psiho-neuro-imunologije nastavljaju dokazivati kako su um (emocije) i tijelo (imunološki sustav) usko povezani. Pozitivne emocije izgleda potiču imunološki odgovor dok ga negativne potiskuju. ""
http://www.medicina.hr/clanci/Smijeh%20 ... 0lijek.htm
------------------
Slazem skroz svime sto su drugi rekli: najvaznije je da je tvoj tata otvoren za ove nove metode lijecenja i da shvati da lijecenje nije samo skolska medicina – nego i zbir svega ovoga napisanog.
I da, kao sto kaze mimi SAM napravi napor, SAM se interesira za ove metode i SAM VJERUJE u uspjeh.
Zelim vam uspjeh!