Iako je u Benjaminu i Maitreji manje-više sve rečeno i tema je već neko vrijeme mrtva, htio sam dodati samo još jednu napomenu temeljenu na vlastitom iskustvu glede famoznih
svjetlosnih krugova kao jednom od primjera znamenja valjda dolazećeg Benjaminovog spasitelja.
Prošlo ljeto par dana nakon što sam po prvi puta u životu naletio na Share i Benjamina (neki bi rekli sinkronicitet

) imao sam prilike i slikati to "čudo" koje se fino pojavljivalo na zidu prekoputa jedne novosagrađene zgrade. Hm, pomislih vidi vraga, baš čudno. Ali to nije sve, zgrada pored spomenute koja je također ima staklenu fasadu nije reflektirala križne simbole, već pravilne pravokutnike. Tad sam odlučio pobliže istražiti o čemu je riječ i da: stakla na prvoj fasadi JESU bila iz nekog razloga uvinuta, dovoljno da se ta deformacija mogla vidjeti prostim okom. Da li je u pitanju drugačiji način uokvirivanja/sidrenja stakla, ili je riječ o proizvodnoj deformaciji koja je rezultirala konkavnošću, ne znam, ali znam da je čudo od Maitreje koliko i moj odlazak na wc svaki dan

To što se navodi na njihovom portalu, citiram:
"Fizičari koji su istraživali ovaj fenomen kažu da bi se za proizvodnju takve fokusirane slike prozorsko staklo trebalo podvrći ekstremnom savijanju ili udubljivanju, čak i do nekoliko milimetara." je pravi non-sense, prvo, koji to fizičari, drugo, nekoliko milimetara nije ekstremno i treće nek si odu do prvog staklara i pitaju njega koliko milimetara se staklena stijena od metar i više može uvinuti bez pucanja.