Sada je: pon maj 12, 2025 11:19 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: pet jul 10, 2009 4:46 am 
Moderator

Citat:
Danas sam pio kavu s jednim poluprijateljem par godina starijim od mene i pričamo o gripi, ja spomenem velike boginje, i on mi spontano kaže kako je cijepljen baš na taj način. Policija zaustavlja auto na ulazu u grad skupa s ljudima u bijelom i svi rukave gore da se vidi jesu li primili cjepivo, a ako netko nije onda te odmah cijepe s onim pištoljem.

Za jednu takvu akciju kao 1972. je potreban super lako prenosivi i visoko smrtonosni virus. 18 miliona za oko mesec dana od egzotične bolesti – pa, da je film, delovalo bi nerealno. Kako je ova lepa doktorka pored Brusa Vilisa – čuvara karantina - uspela tako brzo da napravi tako mnogo ovih aktivnih supstanci, a naš heroj da ih distribuira? :roll: Dakle, ovi Ameri #-o

A sve se dešava u – recimo – RL. Ne mogu se oteti utisku jedne „generalne probe“, kakvih je – može biti – bilo više.

Mislim da je svinjska gripa zakazala u oba pogleda – uprkos zaista ogromnom trudu medija da je prikažu baš tako - i pokušaj da se sve moguće vrste gripa proture kao svinjska gripa mi zaista izgleda kao pokušaj da se spase što se spasti može. Ljudi umesto toga prave žurke, kao da su u pitanju male boginje. :mrgreen:

Može biti da sam neopravdano previše optimistična, ...

Ali svakako moram reći da su se ovi jahači Apokalipse značajno promenili od vremena Direra:
Glad (ekonomska kriza), Kuga (svinjska gripa) ... (nastavak sledi :glasses7: )...
... i nešto su kilavi, da ih ne ureknem. :D

Vrh

PostPostano: pet jul 10, 2009 5:37 am 
Član foruma

Citat:
Može biti da sam neopravdano previše optimistična, ...

Ne treba ti razlog za optimizam. To i je jedan od trikova.

Vrh

PostPostano: pet jul 10, 2009 6:36 am 
Moderator

Citat:
Ne treba ti razlog za optimizam. To i je jedan od trikova.

Optimizam/ pesimizam su emocionalne funkcije koje se odnose na naš doživljaj sveta, ne na njegovo opažanje. Kao emocionalne funkcije utiču na anticipaciju događaja, ne na njihovu percepciju. I jedan i drugi su podjednako subjektivno obojeni.

Znanje o svetu i izvlačenje zaključaka u vezi sa delovanjem je potpuno druga priča i logično ga je bazirati na percepciji/znanju, a ne na doživljaju.

Naravno, ove dve stvari se lako pomešaju i mi suviše često delujemo i izvodimo zaključke na osnovu svog doživljaja sveta, a ne na osnovu njegove percepcije i znanja o njemu. Dakle, na osnovu oseta, trenutnih raspoloženja, na osnovu svojih subjektivnih i promenljivih reakcija na spoljne podsticaje, a ne na osnovu njih samih. Tako je jer smo navikli da nas naše emocionalne reakcije na spoljne podsticaje vuku.

No, mislim da je vreme da se sa te tačke postepeno pomerimo.

Jer, kada shvatiš da ono što nazivamo optimizmom/pesimizmom nije ništa drugo nego jedan određeni razmer određenih energija u našoj unutrašnjoj emocionalnoj mikro-klimi, možeš da saznaješ o svetu i da deluješ na osnovu tog saznanja potpuno nezavisno od nje :wink: .

Vrh

PostPostano: pet jul 10, 2009 7:40 am 
Član foruma

u pravu si. mislim super si razložila.
nemam takvih zabluda al svejedno hvala ti na postu.
optimizam je više utkan u svakodnevni i šablonski život i djelovanje. najsličniji je željenom razmišljanju koje lako može postat optimizam. znam da je to daleko od namjere, ali i tu bi se mogla izvuć jedna lekcija, može li se optimizam pretočiti u namjeru.

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 1:08 am 
Administrator

Intervju sa Jane Burgermeister u 4 dijela:

...

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 2:56 pm 
Član foruma

http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlj ... tanci.html

Velika Britanija se "osigurala" s 90 milijuna doza cijepiva!!

I što to znači da bi se mutacijom virusa situacija mogla pogoršati? Kako znaju da će doći do toga tj. samo pretpostavljaju ili već znaju, pa polako puštaju informaciju u javnost da se ljudi priviknu, pa će do tada, kao, i za to imat rješenje u vidu nekog novog cjepiva.... pa se iz svega izrodi tko zna što sve ne :shock: (cjepivo napravi još veći kraval itd.).

F.N.

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 8:08 pm 
Član foruma

meni to sve zvuči kao znanstvena fantastika, jednostavno nemogu vjerovat da bi išli u masovna cjepljenja u svrhu kontrole populacije :shock:

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 10:25 am 
Član foruma

Naravno da bi, navodno im je upravo to cilj, smanjiti svjetsku populaciju za nekih 80%... Pa izgleda da ce krenuti od svojih - ali Britancima se to ne sviđa:

http://www.infowars.com/brits-tell-goon ... ont-shine/

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 12:29 pm 
Administrator

Editovano: ovdje se u stvari radi o ispitivanju vakcina na američkoj vojsci a stvar možda i nema veze sa ovom poslednjom vakcinom protiv svinjske gripe, mada postoje neke indikacije da je ovaj virus A/H1N1 proizveden još prije nekoliko godina a vjerovatno i vakcina?!

...

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 12:49 pm 
Član foruma

funkee je napisao/la:
Naravno da bi, navodno im je upravo to cilj, smanjiti svjetsku populaciju za nekih 80%... Pa izgleda da ce krenuti od svojih - ali Britancima se to ne sviđa:

http://www.infowars.com/brits-tell-goon ... ont-shine/

Pa vidjeli su ljudi šta se radi po svijetu i zato je takav otpor, pogotovo u europi dok ameri puše sve što im se servira. ista priča kao i sam gmo hranom, dok se u americi siju hektri i većina stanovništa se hrani odavno s tom hranom u europi ne mogu zasijati niti testna polja jer protivnici toga odmah to unište.
a ovo šta će biti s cjepivo budemo vidjeli šta će biti jer neće baxter i ostala stoka samo tako odustati, ili će progurati kroz zakon da se svi moraju prisilno cjepit ili će pustit "jaču" verziju svinjske gripe na određenim mjestima da dobar dio ljudi umre i da onda nastane panika gdje će biti otimačina za cjepiva. dosta da iz aviona puste nad jednim gradom određenu koncentraciju jer ako neće milom onda će silom.

a tebi galaksija fala na filmićima, pogotovo na ovom zadnjem.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 1:09 pm 
Administrator

U kemtrejlsima su još davno ustanovili masu patoloških agenasa, pa me nimalo ne bi čudilo ukoliko se prenošenje virusa bude pospješivalo na taj način, pogotovo zato što virusi ne mogu istovremeno biti jako smrtonosni i lako prenosivi (tj. bar do sada nisu bili). Ako ništa, onda bar na taj način mogu ozbiljno narušiti imuni sistem ljudi.

Narod je već prilično dobro kondicioniran na to da ga se redovno zaprašuje odozgo, tako da u takvom jednom slučaju neće primjetiti ništa sumnjivo.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 11:37 am 
Član foruma

Namesteno i pusteno u promet,naravno..
pa je onda neko pametan digao optuznicu
pogledati obavvezno inace odosmo svi u :angel4:
http://dzonson.wordpress.com/2009/07/10 ... #more-5246

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 12:00 pm 
Administrator

Čini se da je patokratija ubacila u petu brzinu?! Svjetska Zdravstvena Organizacija (WHO) juče je preporučila zemljama članicama (194 zemlje!) vakcinaciju cjelokupne populacije protiv virusa A/H1N1! Ukratko rečeno, postoje velike šanse da će vakcinacija u mnogim državama biti obavezna.

IZVOR

...

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 1:05 pm 
Član foruma

S obzirom na OVO http://dzonson.wordpress.com/2009/07/10 ... #more-5246
to je S T R A S N O !!

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 2:24 am 
Član foruma

@Hellboy
slika
Taj video je zajebancija od ovih
http://www.theonion.com/content/index

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 12:37 pm 
Administrator

Evo i nekih pozitivnih znakova:

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/28 ... gripe.html

...da neki ljudi ipak rade konstruktivne stvari.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 2:08 pm 
Član foruma

Tako je, to sam i napisao u jednom od komentara da sam bio iznenađen da je tportal uopće to objavio i "pustio" u eter za razliku od drugih portala. Sad samo da to dođe do TVa i neki od dnevnika.
Update: sad sam vidio da su i neki drugi počeli stavljati ali još nije dovoljno.
Update 2: Citat s bloga J. Burgermeister:

"The two-dose H1N1 shots are designed to disable the immune system and then load that system with a live virus in a process that mirrors the one described in two of WHO’s 1972 memoranda where the technical means for turning vaccines into killers is outlined."

"Dvo-dozne H1N1 injekcije su osmišljene tako da onesposobljuju imunološki sustav, a zatim se u opterećeni sistem ubacuje živi virus u procesu koji odražava onaj koji je opisan u dva WHO memoranduma iz 1972 gdje su naglašena tehnička sredstva za pretvaranje cjepiva u ubice."

"The best protection against the H1N1 virus that has now been released and that will inevtiably become more lethal as it mutates in autumn is colloidal silver and also vitamins to strengthen the immune system, face masks and other such measures.
However, none of the governments in North America or Europe have stocked up on colloidal silver or announced sensible health measures to contain the coming lethal wave
"

"Najbolja zaštita od virusa H1N1 koja je sada objavljena i koji će nedvojbeno postati smrtonosan jer će u jesen mutirati je koloidno srebro i vitamini za jačanje imunološkog sustava, maske za lice i ostale slične mjere.
Međutim, nijedna od vlada u Sjevernoj Americi ili Europi nemaju opskrbljene zalihe koloidnog srebra ili da su objavili bitne zdrastvene protumjere kako bi se pripremili za dolazak smrtonosnog vala"

Vrh

PostPostano: čet jul 16, 2009 12:38 pm 
Administrator

Članak: INJEKCIJE: ISTINSKO ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTAVANJE KOJE IZAZIVA VIB (VAKCINAMA INDUCIRANE BOLESTI), kojeg sam na ovom forumu objavio pod temom “Vakcine”, direktno je vezan s ovom temom i kako sam već tamo naveo, on se može naći ovdje:

http://www.galaksija.com/planeta/vakcine_genocid.htm

Mislim da je tu sasvim lijepo predstavljena dinamika manipulacije imunog sistema čovjeka uz pomoć vakcina, koju svako može razumjeti.

**

U vezi s tim, moramo uzeti kao moguće i one tvrdnje da se čovjeka moze ubiti i samim vakcinama koje su dobro “tempirane”, bez nekih posebnih dodatnih agenasa. (Ovdje ću ponoviti navod sa J.B. bloga, od čega je mikeš već nešto naveo u prošlom postu.)
Citat:
Bilten Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO) iz 1972. g. br. 47, u memorandumima 1 i 2, tehnički opisuje mogućnost proizvodnje biološkog oružja u obliku vakcina koje će dejstvovati u 3 faze:

1) Prvo potpuno isključuje imuni sistem čovjeka.
2) Inficiraju mikroorganizmom svaku ćeliju tijela čovjeka.
3) Ponovo mu uključuju imuni sistem što dovodi do ‘poplave citokina’ koji ga usmrćuju.

Jedan, dva, tri - mrtav.

Ovi memorandumi WHO opisuju trofazni udar uz pomoć 3 injekcije, koje će mnogi ljudi biti natjerani da prime ove jeseni kako bi se navodno tretirao virus čijem je stvaranju i puštanju u opticaj upravo WHO pomogla.

(…)

Za svaki kriminalni akt mora da postoji neki motiv, neka indikacija da je on bio namijerno planiran. Ovi WHO memorandumi pružaju dokaz da se ovdje radi o jednom namijernom i dugoročnom planu likvidacije ljudi slabljenjem njihovog imunog sistema prvom vakcinom, injekcijom živog virusa u njihovo tijelo drugom vakcinom, a onda uz pomoć ubrizgavanja skvalena trećom vakcinom, inducira se jedna lavina citokina koja se obrušava na sebe.

Izvor: blog Jane Burgermeister

Ukoliko se pročita članak kojeg sam gore pomenuo, uloga skvalena u svemu ovome kao adjuvansa koji drastično pojačava odgovor (stvaranje i dejstvo) antitijela bi trebala biti jasna, tako da u ovome što je gorenavedeno ima neke logike.

U USA se stvarno priča o 3 vakcine. Koliko se sjećam, dvije bi bile protiv "svinjske gripe" a jedna protiv "obične"!? Patokratije iz nekih drugih zemalja poručile su duplo više doza od broja stanovništva, što navodi na to da planiraju 2 doze po čovjeku. Skvalen bi možda mogao biti i u onoj drugoj?! S tim u vezi, onaj ko ne uspije izbjeći prvu vakcinu, morao bi po svaku cijenu izbjeći drugu ili drugu i treću, ovisno o tome koliko njih je planirano tamo gdje se nalazi!?

Različite verzije vakcina su takodje moguće; a isto tako i pospješivanje ove operacije uz pomoć – kemtrejlsa?!

Međutim, možda bi se uz pomoć prebacivanja pažnje sa budućnosti, na - Ovdje i Sada, ipak moglo nešto učiniti s ciljem sprečavanja masovne vakcinacije?! Prvo bi trebalo prevazići mentalitet žrtve, preuzeti svoju vlastitu moć u svoje ruke a onda i DEJSTVOVATI u skladu s tim. (Već smo mogli primjetiti da su u međuvremenu i neki uticajniji medijski izvori počeli da pominju mogućnost manipulacije.)

Činjenica je da mač kojim su zamahnuli na nas ima dvije oštrice. U svemu postoje dva polariteta, dvije glavne sile plus ona neutralna koja u kontekstu određene situacije određuje šta je šta a prirodno teži i ka uspostavljanju ravoteže. Bez obzira na ‘negativnost’ koja prominira iz svega ovoga, neki će možda u tome vidjeti i nešto pozitivno; možda, u smislu jedne velike šanse da se patokratija, kao i njihova destruktivna aktivnost na ovoj planeti - raskrinka jednom zauvijek!?

Ukratko rečeno, postoji i mogućnost da bi patokratija na kraju mogla završiti u onoj istoj rupi koju je iskopala za nas! Moramo imati na umu činjenicu da bez obzira na to što oni trenutno s vrha piramide kontrolišu medije, vojsku i policiju, oni su ipak u manjini. S druge strane, u medijima, vojsci i policiji vjerovatno ima i dosta onih koji nisu potpuno mentalno izmanipulisani jer na kraju krajeva, mnogi od njih, uključujući i članove njihovih porodica, prema planovima patokratije takođe neće spadati u izuzetke. S tim u vezi, nekima od njih će vjerovatno doći iz dupeta u glavu da će i oni tu služiti samo za “jednokratnu upotrebu” a da ih jedino može spasiti to da se u svemu ovome nađu na strani naroda. Naravno, to možda neće toliko zavisti o stepenu nečije inteligencije, koliko o prisustvu ili odsustvu njegove duše.

Na kraju krajeva, patokratija/psihopate imaju jednu slabu tačku koju normalni ljudi mogu iskoristiti. Psihopate imaju tendenciju da projiciraju svoje deluzije na objektivnu realnost pokušavajući da je kreiraju i kao takvu potpuno kontrolišu, pa su tako u stanju da vide samo onu realnost (i “budućnost”) koja je bazirana na njihovim željama/deluzijama. Međutim, u ovoj realnosti postoje i neke druge stvari koje - objektivno postoje - dok su one istovremeno psihopatama nevidljive jer im oni nisu dali – dozvolu-za-postojanje. Te druge stvari takođe igraju veliku ulogu kad se radi o izgradnji sadašnjosti i budućnosti čovječanstva na ovoj planeti, bez obzira na to "dozvoljavao" ih neko ili ne. A one će normalnim ljudima biti sve više vidljive i uvijek će im stajati na raspolaganju.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: ned jul 19, 2009 12:28 pm 
Moderator

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/07 ... tml?pos=n2

postaviću i ovdje ovaj link iako ga je en1di0n postao na alternativim vijestima....

Vrh

PostPostano: sri jul 22, 2009 5:54 am 
Administrator

.

Moguća veza između KEMTREJLSA i izbijanja simptoma "svinjske gripe":

...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.