Sada je: pon maj 05, 2025 1:15 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 308 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pohvale, kritike, molbe, vaša mišljenja o forumu
PostPostano: ned jul 05, 2009 5:02 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Hvala ti lipi :mrgreen:
:love5:

portable 5.0 werzija - ne zahtijewa instalaciju. mozda ti antiwirus kaze da je opasnost u pitanju (wirus, trojan,...), no kod mene swe ok.

ali imas i normalnu instalaciju - http://www.torrentreactor.to/torrents/download/1036737

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 5:40 pm 
Član foruma

Ofkors... probaj http://www.httrack.com/

bad.ass je napisao/la:
Java je napisao/la:
Hvala ti lipi :mrgreen:

portable 5.0 werzija - ne zahtijewa instalaciju. mozda ti antiwirus kaze da je opasnost u pitanju (wirus, trojan,...), no kod mene swe ok.

ali imas i normalnu instalaciju - http://www.torrentreactor.to/torrents/download/1036737

Prva stvar ima neki ružni trojan!

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 8:26 pm 
Moderator

Ej, momci, svaka čast :thumbup:. Cepam sad sa ofline explorerom 5.6... Nešto u ovih 24 sata puca sajt. Nadam se da ga nisam urek'o :mrgreen: ...pu, pu, pu...pomjerio se s mjesta :lol: ...jer sam pomislio da bi bilo dobro imati sve sajtove i forum na hardu, za svaki slučaj.
Hvala obojici.
:occasion5:
:love3:

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 9:33 pm 
Član foruma

Šzo se tiče foruma, sve same pohvale, pomogao mi je dosta u mom napretku(koliki god da je :lol: ), mnoge korisne i pametne stvari sam saznao ovde, i zaista vredi imati na uvid svo znanje koje je iznešeno ovde, beskrajno sam zahvalan moderatorima koji su doprineli nastanku i pooljšanju foruma.

Doduše, imam jednu primedbu, nevezano za sam forum, već za njegove korisnike.
Naime, vezano je za neke članove koji sabotiraju druge time što ih, ili dezinformišu, ili ih kritikuju za nešto što ne vredi pomena, kao i za lečenje kompleksa na drugima, što je krajnje bezobrazno i sebično s njihove strane, što narušava osnovu ovog foruma, a to je nesebično pomaganje drugima.
Ovo nije kritika, više dodje kao molba za one koji se prepoznaju-ukoliko već nemate šta pametno da kažete, a kad kažem pametno, ne mislim na pametovanje, tj arogantan odnos prema početnicima, jer ma koliko njima bilo čudno, da, početnici ipak postoje, onda nemojte ništa ni reći, jer time ćete biti od veće koristi.

Žao mi je ukoliko se neko našao uvredjenim za ovo što sam rekao, ali ova tema zato i služi. :glasses7:

Pozdrav svima, a pogotovo Jacku, Arji i ostalima koji su bili inicijatori nastanka ovog foruma, i koji su dosd uvek bili uz nas-Hvala najlepše! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 11:08 pm 
Član foruma

en1di0n je napisao/la:
Prva stvar ima neki ružni trojan!

jeste, zato ostanite na trial werziji (5.6) i skinite sta mozete u tih mjesec dana, a onda uninstall pa opet install... :angel4:

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 11:09 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Ej, momci, svaka čast :thumbup:. Cepam sad sa ofline explorerom 5.6... Nešto u ovih 24 sata puca sajt. Nadam se da ga nisam urek'o :mrgreen: ...pu, pu, pu...pomjerio se s mjesta :lol: ...jer sam pomislio da bi bilo dobro imati sve sajtove i forum na hardu, za svaki slučaj.
Hvala obojici.
:love3:

i koliko ti je mb zauzeo owaj forum? meni na flatrate, 4mbit/s, skidalo nekoliko sati pa sam prekinio jer neznam dokada ce tako... :-k

Vrh

PostPostano: ned jul 05, 2009 11:53 pm 
Moderator

Još skida. 1 GB za sad.Ovo radim kod prijatelja u njegovoj fimi. Ostaviću preko noći da skida pa ću znati koliko mu je vremena trebalo. Ne znam koliki mu je protok pitaću ga sutra.

Galaksija.com 91 MB i brzo ga je skinuo. Val još nisam ali ako se isključe opcije za video, audio i arhive ne bi trebalo da bude mnogo.

Evo došao je na 3 GB i još skida.12 sati skida i prekino sam ga za sad pustiću večeras.

Vrh

PostPostano: pon jul 06, 2009 1:21 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Evo došao je na 3 GB i još skida.12 sati skida i prekino sam ga za sad pustiću večeras.

3GB?! boze sacuwaj, da li mozda netko drzi warez i xxx stwari owdje po forumu? :angel4:
salu na stranu, nije waljda da slike i tekst zauzimaju toliko?! ako cita netko od administratora owu temu, neka mi pojasni zbog cega toliko mnogo prostora?

Vrh

PostPostano: pon jul 06, 2009 1:44 pm 
Moderator

Čuj, ja još nisam pregledao šta je skinuo. Možda sam napravio neku grešku pa vučem sadržaj sa drugih sajtova preko linkova koji su postavljeni ovdje :dontknow: . U svakom slučaju probama do savršenog rezultata. Slike koliko sam primjetio ne zauzimaju mnogo. Sam forum zauzima mnogo.E kao što rekoh nisam ulazio a sad sam na poslu pa ne mogu provjeriti. Vidjeću večeras bad.ass.
:hello2:

Vrh

PostPostano: pon jul 06, 2009 3:49 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Čuj, ja još nisam pregledao šta je skinuo. Možda sam napravio neku grešku pa vučem sadržaj sa drugih sajtova preko linkova koji su postavljeni ovdje :dontknow: .

wrlo wjerojatno...

Java je napisao/la:
U svakom slučaju probama do savršenog rezultata. Slike koliko sam primjetio ne zauzimaju mnogo. Sam forum zauzima mnogo.

neznam od kuda 3gb teksta? ovaj forum (samo tekstualni) ne bi trebao biti preko kapaciteta 1cd-a. ili se waram?

Vrh

PostPostano: pon jul 06, 2009 7:23 pm 
Administrator

E, da... valjda nije samo tekst... jer... svaki avatar puta broj postova... pa onda sve slike same strukture foruma, gumbića, pozadine... vjerojatno svaku stranicu kad očita - kasnije opet snimi pozadinu i sve sadržaje posebno - iako se radi o jednoj jedinoj slici pozadine ( ili avatara ili drugog ) koji su pohranjeni u bazi.

Zato i je fora u svim phpBB, php, Joomli ili sličnim novijim CMS-ima da TREBA MySQL baza u koju se spremaju podaci ( jednom ). I onda možeš taj isti podatak stavljati na mnogobrojne stranice koje su različite ( npr. druge teme ). Avatar ili neka slika koja je za određenu temu neki dio ( recimo crveni planet u default temi ) - pohranjeni su JEDNOM ili u bazi ili u css teme od foruma i svaki put kad otvoriš stranicu ( generira se php ili html ) ta slika se "vuče" ( link na nju ) i prikazuje na SVIM trenutno otvorenim stranicama.

To je napravljeno baš radi "štednje" prostora i lakšeg "manevriranja" kod nekih generalnih promjena nekog sadržaja. Recimo sad hoćeš promjeniti tu sliku planete i staviti neku drugu. Da nema baze i te slike pohranjene na jednom mjestu, imao bi ( recimo ) 1452 stranice foruma u kojima bi ta slika bila zadana. E sad... ako ju želiš promjeniti - u običnim staromodnim stranicama bi trebao otići u SVAKU i promjeniti adresu na novu sliku. Ovako, samo promjeniš sliku i na svima ti se postavi nova slika. Zakon kad imaš milion stranica sadržaja.

Što se tiče val.hr... na serveru je oko 160 MB stranica, a baza je puno, puno veća ( neznam sad napamet, nisam gledao odavno ), pa će ti vjerojatno isto dugo trajati za skinuti stvar...

Jeste li probali, recimo, skinuti samo jedan mali dio? I da li radi sve kad idete pregledavati? Recimo, 2-3 teksta... čisto radi probe? Pa ako radi - onda ići sve skidati...

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pon jul 06, 2009 10:09 pm 
Moderator

Jack987 je napisao/la:

Što se tiče val.hr... na serveru je oko 160 MB stranica, a baza je puno, puno veća ( neznam sad napamet, nisam gledao odavno ), pa će ti vjerojatno isto dugo trajati za skinuti stvar...

Jeste li probali, recimo, skinuti samo jedan mali dio? I da li radi sve kad idete pregledavati? Recimo, 2-3 teksta... čisto radi probe? Pa ako radi - onda ići sve skidati...

:mrgreen: :wink:

E hvala Jack za info.Tih 160 MB neće biti problem a ne bih išao u skidanje baza i filmova i sl. Meni treba samo text.

Ukupno postova: 60364.
Možda sam pri kraju :mrgreen: ...mislim sa skidanjem foruma. Sad kad sam krenuo nek skine sve. Mislim da je veza 1Gb/s...

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: sri jul 08, 2009 12:15 am 
Početnik

Brisu se postovi znaci, ja sam mislio vi ste sirokih vidika, da prihvatate razna misljenja, kako pohvale tako i humoristicne kritike sto je u mom slucaju :) pa mozda bi ste i odgovorili da znate kako, nego, ovde kao i svagdje drugo 'ne razmisljas kao ja, nisi dobrodosao' :-"
slabooooo .....

Vrh

PostPostano: sri jul 08, 2009 12:23 am 
Moderator

De, ne budali, nego malo mućni glavom, da se žice povežu i mozak stane u ležište, zemljače moj :mrgreen: . Što se odma' vrijeđaš. Evo gdje je završio tvoj post:
viewtopic.php?f=7&t=491&p=69587#p69587
Kol'ko vidim ovo je tema Kasiopejske Transkripte - prevedene a ne komentari.
Haj' sad raspali po čitanju pa onda po pisanju...
Živ mi bio...

Vrh

PostPostano: sri jul 08, 2009 12:47 am 
Početnik

Ne mozemo mi biti zemljaci da rak raka :mrgreen: pa valjda se da kakva naznaka kad ti premjeste post po pravilu :-k al hajde nema veze

Vrh

PostPostano: sri jul 08, 2009 1:08 am 
Moderator

dexteron je napisao/la:
Ne mozemo mi biti zemljaci da rak raka :mrgreen: pa valjda se da kakva naznaka kad ti premjeste post po pravilu :-k al hajde nema veze

Informiši se :wink:

Vrh

PostPostano: sri jul 08, 2009 5:55 am 
Moderator

Evo, opet se premestio :glasses7:

dexteron, dobro došao, i prijatno
:read:

i pisanje

i druženje :wink:

Vrh

PostPostano: sri jul 08, 2009 3:58 pm 
Moderator

Odustao sam od skidanja. Mnogo gigabajta i nije moj komp, nije mi uredu da zauzima toliko prostora na tuđem hardu. Inače napravio sam grešku nije 1Gb/s neko kao i kod tebe bad.ass. Vidmi da ima i nekih drugih ideja...Ne odusajem od skidanja foruma u neko naredno vrijeme....

dexteron je napisao/la:

Eh, pretpostavka je majka svih zajeba što reče brat nat. Izvini dexteron na mom ophođenju i svisoka stavu :oops:
Živ bio... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 2:07 pm 
Početnik

Već neko vreme pratim forum, ali nikako da se registrujem.
Gomilu interesantnih knjiga i linkova sam ovde našao (direktno ili ste bili linkovani na drugim forumima).
Međutim, jedna druga stvar je mnogo bitnija, što je moj utisak na osnovu do sada pročitanog (a uglavnom sam čitao teme vezane za zdravlje). Nigde nisam našao toliko "jakih" diskusija i toliko volje za ekperimentisanjem. Uglavnom, sve čestitke i svako dobro organizatorima i moderatorima, nadam se da ću moći doprineti ovom virtuelnom mestu!

Vrh

PostPostano: pet aug 07, 2009 8:31 pm 
Član foruma

:-k Ajd da se uvede pravilo, prijeki sud , zakonik te tomu slićno
da ne možeš otvorit novu temu dok nisi napisao jedno 100-200 postova ili
da moraš biti član godinu dvije.Ili zaposlit jednog admina ful tajm, 24/7 s punom plaćom (ali sa saborskom plaćom
od jedno 15-20-30 k kuna) i beneficiranim radnim stažom kojem na pm pošalješ prijedlog teme a on/a ju odbije.
Ili ju odobri iz svog ureda ako je stvarno nešto novo. Zamolit ćemo državu ili Bandića da financira.
Ili otvorit dio vrtić, kindergarten ili tako nešto gdje možeš bljeskat šta god oš s novim temama bez obzira na sve.

Malo trabunjam i nije u duhu usudio bih se reći našeg foruma galaksije
ali bratesestro ova demokracija ubi u pojam.
Možda je samo meni u glavi (vruće mi je malo od topline) al ko da je malo previše šuma na forumu
(ne šuma kao drveće i životinje nego šum kao šum u mozak).
:-"
Mislim i mene ponese , sav se izusrećujem kad nešto novo otkrijem pa bi sa svima to podijelio ali se trudim ne maltritirat druge objavama i proročanstvima koja mi trube po glavi.
Kaj neeee? Ba.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 308 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.