Comrade je napisao/la:
ovaj zadnji cc sto je poslao stigma je "kreiran" tokom 9 dana... sto ce reci najvjerojatnije je rijec o umjetnickom djelu skupine talentiranih ljudi koji imaju brdo slobodnog vremena na raspolaganju.
Druže, Baćuška iliti Comrade sve je moguće, osim drvenog šporeta, hehehe,

imaš par stranica prije galaksijin odgovor na neka moja primjećivanja. Moguće je da su ljudi, moguće je da je UFO(sivi) a moguće je i da su misli 6. denziteta. Ono što ostaje iza tih mogućnosti su znaci i mi koji hoćemo da ih protumačimo, svak sa svoje tačke gledišta i svačija je na mjestu, barem što se mene tiče. S toga, dobro nam došao, kao i svi ostali koji hoće dati doprinos bacanju svjetla na ovaj fenomen...

Interesantne informacije Vjetre, no odbijaju me tituliranja

hm, sačekaću prevod koji najavljuješ, biću strpljiv, spori hod na djelu

ovaj cc me asocirao na suncokret, a suncokrete mnogo volim, a i ovaj model sunčeve pege liči na suncokret . Poslije sam zaključio, djelovao je cc tako na mene, da je ovo majčinski simbol. Nektar, majčinsko mlijeko (br 28) koji se izliva i hrani. Majčinka ljubav, nježni cvijet (suncokret) koji prima svjetlo, daruje nektar i plodove (zrnevlje). Inače, koliko znam, suncokret je rijetka biljka koja se kreće za sunčevim kretanjem i možda puni svoja zrna direktno od sunca. Ta zrna su postavljena u krug po fibonačijevoj jednačini. Još jedno što mi je interesantno je i gdje je nastao ovaj cc. Ovako je djelovalo na mene a evo još žašto:

može se primjetiti brdašce koje izgleda kao bradavica majke Zemlje. Ovo mi je još više ulilo osjećanje da se radi o majčinskom simbolu. Ovaj CC mi znači život, majčinska ljubav, nježnost, majka priroda....potpuna pozitiva
Hvala Sigma na linku ka brojevima
Drugi
perfektni broj je
28 zajedno sa br.
6 , 496, 8128, itd..ovo je skontao Euklid...evo principa:
6 = 1 + 2 + 3
( 1 + 2 + 3 + 6 ) / 2 = 6
28 = 1 + 2 + 4 + 7 + 14
( 1 + 2 + 4 + 7 + 14 + 28 )/2 = 28
------------------------------------------
Euclid je otkrio da su prva
četiri perfektna broja generisana formulom 2**n−1(2**n − 1):
za n =
2: 2**1(2**2 − 1) =
6...........jednocifren (1)
za n =
3: 2**2(2**3 − 1) =
28.............dvocifren (2)
za n =
5: 2**4(2**5 − 1) =
496.............trocifren (3)
za n =
7: 2**6(2**7 − 1) =
8128......četverocifren (4)
gdje ** predstavlja
na neku kao 2**2 (dva na drugu tj. dva na kvadrat) a boldovani brojevi su
primarni brojevi-----------------------------------------
Primjetite da je
2**n − 1 primarni broj u svakoj instanci (2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29...) tj.:
U matematici, primarni broj je
prirodan broj koji ima tačno dva različita prirodna broja sa kojim je djeljiv; sa 1(jedan) i sa samim sobom.
interesantno je i ovo: Broj jedan
1 po svojoj definiciji nije primarni broj ali se još lome koplja u matematici oko ove tvrdnje.
Postaje još interesantnije sljedeće, prva četiri perfektna broja završavaju sa
6 pa (2)
8 pa (49)
6 pa (812)
8, znači niz 6,8,6,8,6... peti završava sa 6 ali iznenađenje je što svi ostali poslije završavaju sa 6. Što se tiče jednocifen,...četvorocifen tu poslije skače na osmocifreni za peti broj i gubi se neka pravilnost. Do juna 2009 poznato nam je 47 perfektnih brojeva....
Znači ovo su naučne činjenice. Možda sam neki termin pogrešno preveo ako je tako upozorite pa ću da promjenim.Izvinjavam se što sam ovoliko ušao ali mi proradio neki crv za matematikom. Sad mi valja proučiti objašnjenja za sve brojeve te njihova matematička značenja ali ću to laganica izučavati, kao i numerologiju (molio bih neki link ka knjizi ili sl.), a sad bih se bacio na 3D modelovaje znaka beskonačno...
Broj 7 još nisam pručio.
Pozdrav,