Sada je: ned maj 11, 2025 10:09 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: sub jun 20, 2009 12:22 am 
Početnik

Pozdrav,

Ja fakat ne mogu vjerovat da neko jedva ceka da se pocne desavat tog nekog nebuloznog datuma scenario iz ovog traila o 2012. Kolko covjek mora biti ocajan, razocaran u zivot ili tolika kukavica da ne smije krenut kroz zivot i sva njegova iskusenja i sad on zeli neku apokolipsu i sav je sretan zbog toga. :shock:
Niko ne zna sta ce se desiti sutra a kamoli da zna za neku dalju buducnost, to su samo djecije price i ispiranje mozgova od strane Holivuda i slicnih korporacija kojima je zadatak da sije strah jednih od drugih radi vlastite zarade i interesa, a nazalost uvijek ima naivnih kojima se to ucini interesantno i povjeruju.
Opisat ne mogu koliko sam se ismijao vasim komentarima o broju 11:11 i u njegovoj ucestalosti u trenutku kad se pogleda na sat ili gdje vec. Pa ljudi dragi jel vi citate ono sto napisete ili ste se toliko uzivili u to sve da na kraju i sami od sebe pocnete izmisljati kojekakve gluposti. To isto kad sam bio zaljubljen pa ona prica od kazaljkama na satu kad se preklope ili kad su rasirene pa tome neko misli na tebe ili te voli, pa sam to 5 puta viđao na dan ... uz razloga sto sam non stop gledao na sat i samo to ganjao hehehehe a to se isto desava i vama zbog vase zaluđenosti bulshitom.
Nista se nece desiti osim sto ce se izmisliti neki novi datum koji ce ocajni ocajno iscekivati, pocnite ziviti zivot i ucinite sto kvalitetnijim za vas i vase bliznje a okanite se bajki besposlicara. [-(

Svako dobro

Vrh

PostPostano: sub jun 20, 2009 1:19 am 
dexteron je napisao/la:
Pozdrav,

Ja fakat ne mogu vjerovat da neko jedva ceka da se pocne desavat tog nekog nebuloznog datuma scenario iz ovog traila o 2012. Kolko covjek mora biti ocajan, razocaran u zivot ili tolika kukavica da ne smije krenut kroz zivot i sva njegova iskusenja i sad on zeli neku apokolipsu i sav je sretan zbog toga. :shock:
Niko ne zna sta ce se desiti sutra a kamoli da zna za neku dalju buducnost, to su samo djecije price i ispiranje mozgova od strane Holivuda i slicnih korporacija kojima je zadatak da sije strah jednih od drugih radi vlastite zarade i interesa, a nazalost uvijek ima naivnih kojima se to ucini interesantno i povjeruju.
Opisat ne mogu koliko sam se ismijao vasim komentarima o broju 11:11 i u njegovoj ucestalosti u trenutku kad se pogleda na sat ili gdje vec. Pa ljudi dragi jel vi citate ono sto napisete ili ste se toliko uzivili u to sve da na kraju i sami od sebe pocnete izmisljati kojekakve gluposti. To isto kad sam bio zaljubljen pa ona prica od kazaljkama na satu kad se preklope ili kad su rasirene pa tome neko misli na tebe ili te voli, pa sam to 5 puta viđao na dan ... uz razloga sto sam non stop gledao na sat i samo to ganjao hehehehe a to se isto desava i vama zbog vase zaluđenosti bulshitom.
Nista se nece desiti osim sto ce se izmisliti neki novi datum koji ce ocajni ocajno iscekivati, pocnite ziviti zivot i ucinite sto kvalitetnijim za vas i vase bliznje a okanite se bajki besposlicara. [-(

Svako dobro

dexteron dobrodosao :)

Bez obzira na ovo gore sto si rekao, da stoji da ljudi gledaju u buducnost ili zive u buducnosti ili proslosti a nikako da krenu zivjet sada. Ti si samo opisao sada jednu od onih stavki kad covijek pocne zivjet sada no 2012 neki kurac ce se desit jer previse ljudi misli i zeli. To moze biti da ce negdje neki tornado kao po obicaju isplivat, moze biti da ce tko zna sta se desit no nesto, barem sicusno u tom vremenskom rasponu ce se desit.

No jednu stvar si pogrijesio, na ovom topicu imas 4 vrste ljudi. Jedni su koji nisu skuzili da je to oko apokalipse bullshit, drugi stoje tu di ti sa tim postom stojis ( sto ne kazem da je ) a to je da jednostavno mislis da je to sve splacka, treca vrsta ljudi kuzi da je nesto u igri dok cetvrta zna da ce se nesto desit no ta cetvrta barem koliko ja shvacam, shvaca isto sto se tice svoje percepcije a ne tudje.

Ja samo znam da su maye do sada bile tocne. Nesto ce se od strane njih sigurno desit. Ne mora biti 2011 niti 2012. Moze biti ove godine recimo a moze biti 2030 no nesto od njih ce se sigurno ispunit.

Isto tako predvidjanja su samo logican put kako ce stvar se odvit. U koliko je unutar toga nastalo nekakvo odstupanje, pa makar to bilo vrlo vrlo maleno, kompletno predvidjanje se takodjer mijenja. Znaci, makar maye to rekle tocno, ne mora znacit da ce se desit bas tada niti da ce se uopce desit jer kao sto sam vec rekao, to je samo logican redoslijed dogadjanja = predvidjanje.

No to stoji, zabit se u 2012 godinu i iscekivat istu dok ti zivot pred nosom prolazi, nece te dovest nigdje vec samo govori koliko opcenito cijenis samog sebe a i pokazuje koliko si lijen ista poduzet. Ja bi cak rekao da svi ljudi postuju i cijene sebe kao jedinku no imamo 2 stvari : strah, nesigurnost. Dodaj na te dvije stvari ljenost i dobijes savrsen profiler osobe koja se mrzi no to zapravo, nimalo nije tocno vec ima 'poteskoca' sa ljenosti lol :)

Vrh

Naslov: I am Legend kao paradox?
PostPostano: ned jun 21, 2009 12:06 am 
Pozdrav svima sa galaksije. Veceras dok sam gledao film zvan I am Legend dobio sam jednu generalnu na pocetku inspiraciju koja se nakon svega pretvorila u moguce saznanje.
Tekst koji slijedi, u koliko je vec negdje iznesen ispricavam se, nisam vidio no eto barem ce te imat jos jednu verziju jer ce sigurno bit unikatna :) That's what matter right :D

Krecem sa plejadama. Za one koji ne znaju za Donosioce svitanja = pledijce eto linkica od kud se moze startat ( no svi to vec znaju al just in case ):
http://www.val.hr/index.php?option=com_ ... Itemid=110

U jednoj od 'clanaka' il ti ga sesija nisam tocno siguran gdje napisali su nesto stila "vi ne zelite znati sta ce se desit. Da saznate, vecina vas bi odlucila vec sada otici ca". U to vrijeme kada sam citao rekao sam si bio tipa u 3 materine, pa sta nije dovoljno sto ce nas armagedon kojeg god oblika zabit? Sta moze biti nesto gadnije od toga. Onda sam si bio rekao ma garant misle na nekakve vanzemaljce i novu majku boziju koja ce 'krocit' opet po ko zna koji puta. Naravno to bi volio dozivjet da se tome u facu lijepo nasmijem i kazem bravo, super za tebe.

No nije poanta u tome vec stvarno sam si rekao ma koji drek ce se onda zapravo desit. Sta moze biti sjebanije il ti ga gore jel od toga i tako krece ovo moje sto sam skuzio.

Za one koji ne znaju, u masu filmova krenuvsi od matrix-a postoji brdo subliminarnih poruka di nam pokazuju kako se stanje razvija i ka cemu sve krece. Tako ima Terminator mislim dio 2 di pise na mostu nakon one exlozije dal watch out 09/11/01 ili samo 09/11/01 no poanta je ta da se je tog datuma desilo to sto se desilo, famozni twinsi i njihovo spektakularno rusenje. Iz tog razloga jer na neki nacin cinjenice govore da u nekim odredjenim filmovima tu i tamo postoje takve stvari di nas 'obavjestavaju' o jednom od slijedecih koraka.

I am Legend za one koji ne znaju, film je o jednom covijeku i psu koji su prezivjeli nakon sto je izbila pandemija mutacije koja je ljude pretvarala u zombije. Desilo se to na nacin da je doktorica sva sretna dosla na televiziju te je sa voditeljicom iznjela novo saznanje da je uspjela naci lijek protiv raka. Naravno ljudi su se masovno prijavljivali i desilo se to da je u startu dostatan dio ljudi umro od tog 'lijeka' no na kraju svega desilo se da je odredjeni broj ljudi uspio mutirat u zombije. Tako da je na kraju govoreci u prvom licu glavnog lika on ostao sam sa svojim psom. Doduse neki dijelovi su cak i dramasti pa film nije bas da je sretan no definitivno je za pogledat.

Film kao i svaki drugi dakle no sjedimo ja i cura i komentiramo mi sad taj film, ne znam zbog cega sam ja dosao do te ideje no mislim da je ovo jedna od onih stvari koje definitivno treba svrstat kao 'mogucnost' toga oko 2012 godine.

Sada da vam dam malo malenih usporedbi...

Usporedba 1
U filmu se rak prikazuje kao bolest.
U nasoj stvarnosti svinjska gripa se prikazuje kao bolest.

Usporedba 2
U filmu izbila je pandemija.
U nasoj stvarnosti izbila je pandemija

Usporedba 3
U filmu, 2009 godine pronasli su cijepivo.
Ah ti vraga, eto i mi smo pronasli u stvarnosti cijepivo protiv svinjske gripe 2009 godine.

Usporedba 4
Cijepivo koje su nasli u filmu, pocelo je ubijat ljude a ne lijecit. Dakle neki, nimalo maleni postotak je umro.
U nasoj stvarnosti e tu sam se nasao sa problemom i kad mi cura dodje i kaze kako je u Nexus-u procitala kako i nase cijepivo UBIJA.

Eto cak quota sa dnevnik.hr-a
Citat:
cjepivo ubija više ljudi nego sama gripa, pitanje je vremena kada će se neki nezavisni medij (ako takvi uopće postoje) odvažit napisat tako nešto. naravno da će autor članka dobit otkaz, ali to je cijena koju bih ja odmah platio samo da ljudi znaju što se stavlja u cjepivo. Neki sastojci:
In addition to the viral and bacterial RNA or DNA that is part of the vaccines, here are the fillers: aluminum hydroxide, aluminum phosphate, ammonium sulfate, amphotericin B, animal tissues: pig blood, horse blood, rabbit brain, dog kidney, monkey kidney, chick embryo, chicken egg, duck egg, calf (bovine) serum, betapropiolactone, fetal bovine serum, formaldehyde,formalin, gelatin, glycerol, human diploid cells (originating from human aborted fetal tissue), hydrolized gelatin,monosodium glutamate (MSG), neomycin, neomycin sulfate, phenol red indicator, phenoxyethanol (antifreeze), potassium diphosphate, potassium monophosphate, polymyxin B, polysorbate 20, polysorbate 80, porcine (pig) pancreatic hydrolysate of casein, residual MRC5 proteins, sorbitol, sucrose,thimerosal (mercury),tri(n)butylphosp hate, VERO cells, a continuous line of monkey kidney cells, washed sheep red blood cells.

A što Tamiflue ako nuspojave može prouzročit:
"Adverse drug reactions include: nausea, vomiting, diarrhea, abdominal pain, and headache - rarer reactions include hepatitis and liver disorder, rash, severe allergic reactions, and Stephen-Johnson Syndrome (often fatal detachment of skin)... other ADRs reported in post-marketing surveillance including: toxic epidermal necrolysis (skin falling off), irregular heartbeat, seizure, confusion, abnormal behavior, inability to walk, convulsion, loss of consciousness, hallucination, aggravation of diabetes, and haemorrhagic colitis (digestive disorders)."

Kao što dekidejan kaže, nema cjepiva za svinjsku gripu jer treba proći barem 6 mjeseci da se cjepivo razvije. zalihe Tamiflua su ostale još od ptičje gripe, sada se kontrolom medija napuhavaju najprije 160 mrtvih u Meksiku da se naruče i prodaju ogromne količine Tamiflue, sada kada su ljekarne ostale bez Tamiflua kažu da je usvari umrlo 10 ljudi od svinjske gripe što je manja stopa smrtnosti od obične gripe.

Za početak pitajte svog doktora jel se on cjepi protiv obične gripe.

Usporedba 5
U filmu tada izbija generalan kaos di se malo prikazuje kako se sta desavalo di se glavni glumac trudi razrijesit taj problem.
Kod nas u stvarnosti, jos uvjek traje 2009 godina pa ne mozemo napravit usporedbu. Ono sto se moze dat kao naslutit je da se i mi borimo razrijesit taj problem sad samo fali ova karika.

No takodjer postoji jos jedna zapanjujuca cinjenica.

Usporedba 6
Mayanski kalendar, ulazi u finalnu odnosno zavrsnu godinu otprilike 21-24.12.2011
Kako se u ovom, nasem predvidjajucem slucaju ne gleda Seljacki tj. zemljin kalendar koji traje 365 dana, gleda se drugi kalendar koji traje 260 dana tocno.

U filmu CIJEPIVO PRAVO pronadjeno je datuma : 9 septembra 2012 di navode kako od tog momenta krecu zivjet sa boljim, vecim ciljem i krecu OPET RENOVIRAT citavu civilizaciju IZ POCETKA.

Ljudi, majanski kalendar ZAVRSAVA izmedju 06-09. Septembra 2012 godine kada se govori kako necemo vise koristit novac. Tehnologija ce biti odbacena, regenerirat cemo se opet i startat hebemu iz pocetka sve a ne 21.12.2012 godine sto je cisto krivi izracun datuma.

Sad se ja pitam koji s oprostenjem KURAC je ovo i na koji faking nacin da se ovo prezentira opcenito.
Ovo su samo cinjenice. Fale 2 karike tj. sta ce se desit ove godine a i pocetkom slijedece.... No vec je receno kako 3 svjetski rat bi trebao startat ove godine ( sto defakto ovo sa Sjevernom Korejom smrdi ) no znamo da sigurno nece se desit 3 svjetski rat jer ljudi nisu idioti. 2 je ipak bilo dosta. 3 pa i ovcama je previse dakle neki drugi klinac bi se trebao desit.

Ni sam nisam siguran al sam ovo odlucio podijelit sa vama. Samo se nadam da nam ovo pledijci nisu htjeli rec kao mogucnost... Ako je, stvarno su dobro rekli to sto su rekli da bi momentalno otisao u 3 materine ca odovuda lol.

Nadam se da nije bilo dosadno :D

EDITED
---------------------------------------------------------------------------------
Da dodam tocni izracun.

mktime( 00, 00, 00, 12, 21+260, 2011 ); ispadne 06.09.2012
mktime( 00, 00, 00, 12, 24+260, 2011 ); ispadne 09.09.2012

Dali bi nekom ovi brojevi mogli sta znacit?
20:49 ( vrijeme kada je u filmu pronadjen )
20:52 ( vrijeme kada je predan za siru upotrebu )
tako barem oni kazu approx u filmu lol :)

Prvi ispadne ako se ide zbrajat 15 sto je 1+5 = 6
Drugi ispadne 9 sto mi nema neke logike osim astro broja.

Isto tako sta nije negdje vec bilo receno kad se je pricalo oko smaka svijeta da ce jako malo ljudi prezivjet, samo 'izabrani' i da u koliko prezive da ce ih trazit i htjet ubit.?!
Ovo postaje komicno lol.

Neko ideja?

p.s. znam da sam malo zabrijao no bas mi je ovo bilo potrebno :D

Vrh

Naslov: Re: I am Legend kao paradox?
PostPostano: ned jun 21, 2009 1:54 pm 
Član foruma

noxten je napisao/la:

Za one koji ne znaju, u masu filmova krenuvsi od matrix-a postoji brdo subliminarnih poruka di nam pokazuju kako se stanje razvija i ka cemu sve krece. Tako ima Terminator mislim dio 2 di pise na mostu nakon one exlozije dal watch out 09/11/01 ili samo 09/11/01 no poanta je ta da se je tog datuma desilo to sto se desilo, famozni twinsi i njihovo spektakularno rusenje. Iz tog razloga jer na neki nacin cinjenice govore da u nekim odredjenim filmovima tu i tamo postoje takve stvari di nas 'obavjestavaju' o jednom od slijedecih koraka.

ovo mi nikako nije poznato a i google ne daje nikakve odgovore

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 2:19 pm 
beLIEve je napisao/la:
noxten je napisao/la:

Da tesko je za nac no potrudim se pronac taj link di sam to vidio. CIni mi se da je to bio youtube klipic di bas lijepo pokazuju takve stvari sad dal sam ga tu sa galaksije uskicao ili od nekud drugdje nisam siguran. No kad ga uskicam postam tu link ako ga netko drugi vec ne posta prije.

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 8:14 pm 
Član foruma

Citat:

Da tesko je za nac no potrudim se pronac taj link di sam to vidio. CIni mi se da je to bio youtube klipic di bas lijepo pokazuju takve stvari sad dal sam ga tu sa galaksije uskicao ili od nekud drugdje nisam siguran. No kad ga uskicam postam tu link ako ga netko drugi vec ne posta prije.

Nekih ima ovdje. Kliknut na 'Link to external image'.

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 8:15 pm 
Član foruma

Citat:

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread474582/pg1

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 10:58 pm 
Pisces je napisao/la:
Citat:

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread474582/pg1

Da ovo je samo neki od di to na neki nacin zele nama priopcit no ovo sto se tice I am Legend jos eo nakon sto sam prespavao noc ima itekako smisla. Samo ne znam sta zele reci sa time. Cisto sumljam da cemo se u zombije pretvorit hahah. Mozda je to samo metafora za nesto drugo. Ma joj previse pitanja i podpitanja.

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 11:09 pm 
Moderator

noxten je napisao/la:
...Cisto sumljam da cemo se u zombije pretvorit hahah...

Kak to misliš?
Pa osvrni se malo...
...pol svijeta je već sad zombificirano...

:wink: :mrgreen:(što bi Jack rek'o)

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 11:15 pm 
vjetar je napisao/la:
noxten je napisao/la:

Kak to misliš?
Pa osvrni se malo...

Hahhaha. ](*,) :mrgreen:

Da to si u pravu no ja sam mislio u ovom smislu:

http://www.youtube.com/watch?v=qTmPfQ9u ... re=related

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 11:25 pm 
Moderator

noxten je napisao/la:
vjetar je napisao/la:
noxten je napisao/la:

Kak to misliš?
Pa osvrni se malo...

Hahhaha. ](*,) :mrgreen:

Da to si u pravu no ja sam mislio u ovom smislu:

http://www.youtube.com/watch?v=qTmPfQ9u ... re=related

...da znam...i ja isto
samo kaj se to mora malo "iskosa" (ono - "krivog/trećeg oka" ) gledati da bi se vidjelo k'o na filmu

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: sri jun 24, 2009 3:39 pm 
Član foruma

bravo jack!
znaci i po njima nis od 2012.te,a bas mi je neki dan pricao frend koji voli citat skolu uskrsnuca
da su i tamo rekli da se odgada 2012. neznam zasto.meni osobno taj datum i nije drzao vodu
jer malo je glupo da ti bilo ko moze dati neki tocan datum,da ne kazem u minutu kad ce se
desit to sta se trebalo desit 2012.
nego jack,imam jedno pitanje u vezi k.
kako to da se oni i dalje javljaju s kasiopeje ako putuju na valu,i sjecam se iz jedne seanse
kad su ustvrdili da su im u to vrijeme govorili da prenose s kasiopeje samo zato jer je tada taj
val prolazio kroz kasiopeju,i da kad su prolazili kraj plejada,prije toga,da su onda dali onaj materijal donosioci svitanja...znaci,kaj,taj val je usporio nesto u zadnjih 10-15 godina posto
su sad cijelo vrijeme"kasiopejci"?

Kod:
Odgovor Jack987:
Pa cijelo vrijeme se javljaju KROZ Kasiopeju, obično na početku Laura i društvo pitaju "Kroz kuda prenosite"? Eh, sad... koja je točno tehnika takvih prijenosa misli... jebga da znam nebi bio ovdje u 3D. Moguće je da putuju na valu i da koriste neku energiju vala da KROZ sazvježđe Kasiopeje "signal" dolazi u 3. denzitet... eh sad... da li je signal u realitetu 3. denziteta odmah na Kasiopeji ili negdje bliže Zemlji... tko zna!? Svejedno, vjerojatno ćemo saznati uskoro.
:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sri jun 24, 2009 4:37 pm 
Član foruma

Koliko ja znam svi su povezali 2012 sa krajem svijeta/velikim dogadjajima jer te godine u decembru zavrsava trenutni vremenski period u Majanskom kalendaru.

Vrh

PostPostano: sri jun 24, 2009 7:48 pm 
Član foruma

da odgovorim,makar to nije tema ovog topica...slazem se s tobom frog,ali meni nije jasno kako se niko nije zapitao da ovaj nas kalendar nije isti kao u maja,tj,njihova 2012 se sigurno ne poklapa s nasom 2012-tom,to zakljucujem cisto logicki,makar znam da su i ovaj nas adaptirali kak im je pasalo
a sad ko moze s sigurnoscu tvrdit da neko,bilo ko tokom par tisuca godina nije tu fulao mozda i 5,10,15 godina?znam da je bilo istrazivaca koji su tu nesto preracunavali,ali nekako mi to na pije vodu,nekako mi sve govori da je taj datum ili namjestaljka ili naprosto simbol necega(sta se tice maja)

Vrh

PostPostano: sri jun 24, 2009 8:44 pm 
isključen/a

Citat:
nego jack,imam jedno pitanje u vezi k.
kako to da se oni i dalje javljaju s kasiopeje ako putuju na valu,i sjecam se iz jedne seanse
kad su ustvrdili da su im u to vrijeme govorili da prenose s kasiopeje samo zato jer je tada taj
val prolazio kroz kasiopeju,i da kad su prolazili kraj plejada,prije toga,da su onda dali onaj materijal donosioci svitanja...znaci,kaj,taj val je usporio nesto u zadnjih 10-15 godina posto
su sad cijelo vrijeme"kasiopejci"?

Zašto takva teška pitanja učeniku kada i on nema odgovora, jer ono što uči nemože druge podučavat. Naravno, to važi za sve tragaoce. Nego, odgovor je u vama i oko vas, učenjem ćete doći do vlastitog odgovora a onda će se javiti zadovoljstvo i snaga - treba je samo aktivirati. ( Ni ja nisam izuzetak)
U nama je SVE samo je bitno da to shvatimo ili bolje rečeno da se sjetimo. POZDRAV !

Vrh

PostPostano: sri jun 24, 2009 8:54 pm 
Član foruma

pa nisam nista ni pitao,to su samo neke moje misli,a to sa sjecanjem si u pravu,ali zato smo i tu,
da djeljenjem svojih razmisljanja,poslozimo neke kockice i SJETIMO SE!
Niko ne zna sve al svako zna nesto,jelda?kad se jednom sve poslozi svi cemo znat sve! :lol:
p.s. aha sori,nisam vidio da mislis na moje pitanje jacku,svejedno,stoji ono sta sam reko

Vrh

PostPostano: sri jun 24, 2009 9:45 pm 
Član foruma

kasiopejac je napisao/la:
da odgovorim,makar to nije tema ovog topica...slazem se s tobom frog,ali meni nije jasno kako se niko nije zapitao da ovaj nas kalendar nije isti kao u maja,tj,njihova 2012 se sigurno ne poklapa s nasom 2012-tom,to zakljucujem cisto logicki,makar znam da su i ovaj nas adaptirali kak im je pasalo
a sad ko moze s sigurnoscu tvrdit da neko,bilo ko tokom par tisuca godina nije tu fulao mozda i 5,10,15 godina?znam da je bilo istrazivaca koji su tu nesto preracunavali,ali nekako mi to na pije vodu,nekako mi sve govori da je taj datum ili namjestaljka ili naprosto simbol necega(sta se tice maja)

Samo mali off-topic, a ako te vise interesuje, otvori topic o tome.

Majanski kalendar zavrsava posljednji ciklus (cycle) 21-og decembra 2012. (Nije u njih 2012-ta godina, vec kraj velikog ciklusa)

Vise o tome mozes procitati na wiki ako te zanima.

Vrh

PostPostano: čet jun 25, 2009 2:41 pm 
SuperFrog je napisao/la:
kasiopejac je napisao/la:

Samo mali off-topic, a ako te vise interesuje, otvori topic o tome.

Majanski kalendar zavrsava posljednji ciklus (cycle) 21-og decembra 2012. (Nije u njih 2012-ta godina, vec kraj velikog ciklusa)

Vise o tome mozes procitati na wiki ako te zanima.

Netocno! U zadnji krug ulazimo 21.12.2011 i onda + 260 dana pa to ispadne 06.09.2012. 21.12.2012 je izmisljotina jer se zavrsni kalendar ne bazira na 365 dana vec 260. No bas me zanima jer smatram da se u ovom slucaju ne koristi uopce kalendar u smislu 365 dana ciklusa vec 260 a ako je tako , danas ( 25.06.2009 ) je 08.06.1431 sto bi znacilo da do 2012 godine ostaje jos PUUUN KLINAC godina. Sto bi znacilo da moze biti da ce to generiranje biti 21.12.2012 ili ce biti 06.09.2012 ili ce to nastupit tek za 579 godina i 2 mjeseca sto bi znacilo 06.09.2591 godine po nasem kalendaru. Jer ako uzmete slijedece:

2009 * 260 = 522340 / 365 = 1431.068 = 08.06.1431 da je sada po nasem kalendaru zapravo godina... Malo cudno no jedino logicki izracunato.

Sto bi znacilo da ce ta njihova 2012 biti ili za par stoljeca ili je vec prije par stoljeca bila ili ce bit ako su kojim slucajem koristili 365 onda 21.12.2012 a ako su predvidjeli zadnji finalni krug da bude 260 dana onda 06.09.2012 sto bi znacilo da je raspon datuma malo pre velik da bi netko dosao i rekao 21.12.2012.

Vrh

PostPostano: čet jun 25, 2009 3:54 pm 
Član foruma

noxten je napisao/la:

Netocno! U zadnji krug ulazimo 21.12.2011 i onda + 260 dana pa to ispadne 06.09.2012. 21.12.2012 je izmisljotina jer se zavrsni kalendar ne bazira na 365 dana vec 260. No bas me zanima jer smatram da se u ovom slucaju ne koristi uopce kalendar u smislu 365 dana ciklusa vec 360 a ako je tako , danas ( 25.06.2009 ) je 08.06.1431 sto bi znacilo da do 2012 godine ostaje jos PUUUN KLINAC godina. Sto bi znacilo da moze biti da ce to generiranje biti 21.12.2012 ili ce biti 06.09.2012 ili ce to nastupit tek za 579 godina i 2 mjeseca sto bi znacilo 06.09.2591 godine po nasem kalendaru. Jer ako uzmete slijedece:

2009 * 260 = 522340 / 365 = 1431.068 = 08.06.1431 da je sada po nasem kalendaru zapravo godina... Malo cudno no jedino logicki izracunato.

Sto bi znacilo da ce ta njihova 2012 biti ili za par stoljeca ili je vec prije par stoljeca bila ili ce bit ako su kojim slucajem koristili 365 onda 21.12.2012 a ako su predvidjeli zadnji finalni krug da bude 260 dana onda 06.09.2012 sto bi znacilo da je raspon datuma malo pre velik da bi netko dosao i rekao 21.12.2012.

Prijatelju, cini mi se da si pomjesao jabuke i kruske. Nas kalendar je baziran na 365 dana u godini, majanski period ima 260 dana (necu ga zvati godina, jer to nije)

Medjutim majanski kalendar zavrsava 21. decembra 2012 godine PO NASEM kalendaru.

Mozes li pokazati otkud ti podatak da zadnji ciklus pocinje 21. 12. 2011??

BTW, samo jedno pitanje u tvom pokusaju spajanja kalendara - kakvu ulogu ima datum Kristovog rodjenja sa majama? (nas kalendar je tad 'navodno' startovao)

Majanski veliki ciklus je zapoceo 13. avgusta 3114 godine stare ere.

Vise o Majanskom kalendaru (ako znas engleski):

http://www.angelfire.com/ca/humanorigin ... ystem.html

http://www.diagnosis2012.co.uk/mlink.htm (ovdje mozes pretvoriti nase datume u majanske datume)

I vec raniji link na wiki, koji objasnjava kako su oni racunali vrijeme.

Zadnja izmjena: SuperFrog; čet jun 25, 2009 5:22 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet jun 25, 2009 4:04 pm 
Član foruma

I zaboravih napisati, zadnji veliki ciklus (B'ak'tun) u Majanskom kalendaru je zapoceo 18. Septembra 1618 godine i traje oko 394.3 nase godine. :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.