daco je napisao/la:
imam problema sa nosom pogotovo kada dođe hladnije vrijeme,ali i sada kad je toplo uvijek mi je začepljena jedna nosnica,a druga nije,
Prijatelju daco, ne znam jesam li dobro razumeo, da li ti je uvek ista nosnica zapušena i da li je zapušena sa sluzi ili "samo zapušena". Postoji ciklus, u kome se u toku dana naizmenično "zapušuje" jedna pa druga nosnica. Znači prvo dišeš više kroz jednu neko vreme a onda više kroz drugu neko vreme, pa u "krug". Ako je to slučaj onda je sve u redu - mada us pomoć yoge možeš i to da središ. Ali ako je u pitanj zapušenost zbog sluzi, onda možeš to da središ, takođe, us pomoć yoge i to tehnoke "jala neti", ako nisam izgrešio ime. Radi se o tome da u neku odgovarajuću posudu, nalik na čajnik, koja ima onaj produžetak kao stari čajnici, staviš slani vodeni rastvor, onako da nije preslan pa da ti smeta kad ti uđe u nos, nego kao morska voda. Sipaš rastvor us pomoć te posude u jednu nosnicu a on izlazi iz druge, i tako se nos ispire. To isto može i urinom. Ali može i jednostavnije. Sipaš malo tog slanog rastvora u šaku ili urina, a zatim nos na to, pa ušmrkneš, pa još malo sipaš u šaku, pa opet ušmrkneš i tako par puta. To ako imaš problema radi bar 2 puta, ujutro i uveče, ili 3 puta na dan.
Ali ima i još jedan način, a to je da ujutro piješ urin iz čaše ali kroz nos, i to malo veću količinu, recimo 1dL odnosno pola čaše. Naravno nije strogo određeno, kolko možeš, može i više. E ovo mora da pomogne 100%.
Takođe imaš i onu spravicu sa morskom vodom po apotekama pa možeš i to da probaš, verujem da je isto tako delotvorno.
Najbitnije je da budeš dosledan neko duže vreme, i rezultati će verovatno biti trajni i kad prestaneš sa terapijom. Ja mislim bar mesec do dva meseca... Možda i manje.
Ali zanimljivo je koji će ti uzgredni rezultati biti. Videćeš čak i da vazduh ima miris, čak ćeš moći i da osetiš neke njegove komponente, npr miris dušika i kisika.
Epa tako, ja reko kolko znao i nadam se bar malo sam pomogo,
aj pa
greatings