šesnaestice

, da nije bilo nekih divnih ljudi ovdje i ondje, ni ja ne bih bio. Evo jedan primjerčić:
Klebezabla napisa:
Citat:
...svi pričaju o ljubavi u odnosu na nekog drugog.A možda bi bilo dobro zamisliti se malo nad ljubavlju u nama samima,neusmjerenu,kao kvalitetu vlastitiog bića.Prepoznajemo li je,osjećamo li je?Jesmo li puni dopola,prazni,blokirani,ili puni do izlijevanja?Ili taman?...Nitko ne može dati ono što nema (ili ne poznaje).
Ovo mi je lijepo:"Jedino se ljubav množi kad se dijeli".
nisam baš skroz sam nadošao do sebe imaju mnogi udjela u mom traganju.
Citat:
Na to on kaže:"Ne možete ništa da potpišete,jer je vaš potpis trenutno nevažeći.Porodilje se smatraju za neuračunljive."
Au, stvarno ga pretjeraše, gamad. Sad mi je jasno zašto je dobro da muž bude prisutan na porođaju a kako vidim, i tih prvih dana, ili bilo ko majka, sestra, brat, otac, prijatelj, prijateljica.
Evo jedna priča: Dođe čovjek na Korziku. I baci pogled na lijepu korzikanku. Njen brat to primjeti pa priđe sa svojom ekipom do njega.''Jel' ti se sviđa moja sestra?! Ne, ne , ne sviđa mi se'', reče čovjek oprezno. ''Znači moja sestra nije lijepa, a!? Pa jeste, lijepa je'', reče čovjek. ''Znači, svidja ti se!!! Uf, ovaj, ne bih se baš tako izrazio. Pa, jel', lijepa ili ne, nemoj da mi vrdaš?! Pa jeeeste'', reče čovjek. ''Znači sviđa ti se, ha!!!...DRŽTE ME DA GA NE ZDROBIM!!!'' ili u prevodu, gdje ti je šibica

.
Mislim, nisam za nasilje ali lijepo bi bilo malo produvati mozgove, barem nekom vrstom sličnog umnog driblanja, koji imaju izjave tipa porodilje su neuračunljive. Jasno mi je da se kriju iza zakona ili psihijatriske opservacije pretočene u zakon da bi se kao zaštitile trudnice i porodilje

i doktori ofkors. No, kao i na raskrsnici, ispravniji i stariji je zakon gledaj lijevo-desno pa pređi, nego kreni na zeleno. Ja prelazim na sva svijetla, ne bih da zavisim od neke treptave mašine, ipak Ja prelazim

. Poenta je... sasvim prirodno je da majka štiti svoje dijete i to mi je ispravnije i starije pravo od nekih današnjih zakona ili mišljenja. Možda može na ovome da se gradi driblanje, ma nebitno, pustite mašti na volju te govorite tiho i nosite muža ili nekog sa sobom ako je to moguće i ako zatreba.
Ispada da je najbitnije
ganjati vezu za pedijatra jer on je odgovoran za davanje vakcine i naći sistem ( zakon privlačnosti, ljudskim pristupom, parama ili već šta ispliva...) kako djelovati.
Citat:
Samo ne verujem da bi neki od njih rizikovao posao zbog tuđeg deteta.
Baš istina. Imao sam
i pozitivnih iskustava sa doktorima, no to je bilo u drugo vrijeme i ti doktori su bili vojni doktori. Mislim da je tvoj rezon ispravniji, mada bih držao otvorene sve mogućnosti, nikad se ne zna. Opet umujem

Kalista svaka čast
Pretpostavljam da to važi i za prvu vakcinu nadam se jer...
Pantelija je napisao/la:
Vrlo je važno da izbegneš onu prvu vakcinu koju daju pri rođenju.
samo sad valja naći kako izbjeći BSG ili neke nove koktele na kako Cezar reče pametniji ili lakši način.
i tako to obično biva...kao da si mi misli pročitala
Arja je napisao/la:
Jedan mali „tutorial“ za izbegavanje vakcina?
Sa ilustracijama

Mogli bi napraviti, kad se ciklus završi iskustveno, ''Kako izbjeći vajcinaciju bebe i djeteta od A do Š. ili od A do Ž'' svejedno...
Pozdrav