FORMICA, Klejbezabla (jes' ti zajeban nik za zapamtit'

) odlične informacije i misli. Promisliti što bi nas očekivalo u bližoj budućnosti i biti spremniji je korisno, barem da imamo neki uvid u ''moguća'' scenarija. Meni je bitno jer mi se u porodici (majka, braća ) počinju dešavati pozitivni pomaci. Lagano, ovih mjeseci, idemo ka međusobnom razumjevanju, bližoj emotivnoj povezanosti, iskrsavaju ''slučajnosti'' i mnogo bolja komunikacija. Kod nas, znači, ide ka povezivanju jer smo se otuđili i osuđivali (s majkom ne ali s braćom

), ne pretjerano, ali bilo je toga, a sad se okrećemo jedni ka drugima. Normala, brato...napokon
A sad lično iskustvo da podjelim sa vama prijatelji i čitaoče...
Meni se desilo, kad sam počeo da pišem na forumu, da sam u odgovoru Arje na prvi post koji sam pisao dobio i link ka Toperovom tekstu. I uz sav ''pozitivizam'' (u nedostatku bolje riječi) kritike u tom tekstu rodila se misao u umu da sam probuđen od strane negativaca te da me oni ''kontrolišu'' tj. da su me ONI probudili sa nekim ''zadatkom'' (kompleks manje vrijednosti na djelu). Ta misao odnosno strah se ''pumpao'' nedeljama toliko, da me je dovelo do takvog emotivnog kraha, do takvog gubitka nade, uf... ljudi..., do gubitka smisla mog postojanja i života. Sam krah se desio burno i u jednom momentu (ali gradio se kao na tehno žurkama, gore, gore, gore, i kabuuum) poslije čitanja i potpunog nerazumjevanja kapljičinog odgovora na temi '' ''Lost soul'' u potrazi za pomoći'' pod Ostalo. Kad sam pročitao taj tekst izgubio sam svu nadu u dalji život. Rekoh sebi, ''Gotovo je, ja sam agent tame, opsjednut...itd.''. Ovakva misao je u stvari bila moje viđenje vlastitog teksta (gornji tekst na toj strani Dobrom čovjeku aka u.m.). Taj ''izliv'' koji se primjećuje u tekstu je prva zraka mene, istinskog mene i to što je izašlo..., ja nisam znao ko je to?...misli su krenule, emocije su krenule...postidjeo sam se toga što napisah, krivica u meni je bila pogolema, mržnja ka tome što sam postao i šta to napisah, kakav sam to čovjek, potpuno bezvrijedan...kompleks manje vrijednosti u
svom svom sjaju me puca...da ne idem dalje....
''Ubiću se'' pomislih tad... Ideja samubistva je bila izuzetno jaka a potom sam otišao do ideje da odem u pravoslavni manastir, potom misao ''nema više nade i života u meni''... potom... ''odoh kući''...i otišao sam, potpuno skrhan...čovjek u odrazu ogledala, moje oči bezživotne...to nisam bio ja, tad...legoh i prespavah... Eto me sad s vama
...Imam još taj strah ali ovih dana sam čitao Ošoa i ''vodilo'' me je ka tome da ga kupim i to ''baš'' ovu knjigu ''Zdrav emotivni život'' iako nisam znao da postoji. Imate kako me ''vodilo'' u temi Antikvarnice knjiga pod Linkovi i literatura. On (strah) je tu ali i ja sam tu, da se tako izrazim, stabilniji sam, u ljubavi kad se prevarim

(što sam se zaljubiooo) ali i u LJubavi donekle...dođoh do nje uoči pisanja tvog teksta pod LJubav, hvala Klejbezabla (jedva ali sam zapamtio

) ...Evo jedan odlomak iz knjige ''Zdrav emotini život'', ''legao'' je baš kad je trebalo ''slučajno'', opet, ...
''..., to je trik kojim se um koristi; umesto da ide na razumevanje, energija se usmerava na osuđivanje. A promena dolazi kroz razumevanje, ne kroz osuđivanje. Um je, dakle, veoma lukav - onog trenutka kad počnete da sagledavate neke činjenice, um se ubacuje i počinje da vas osuđuje. Sada je sva energija usmerena na osuđivanje. Razumevanje je potpuno zaboravljeno, ostavljeno sa strane, i Vaša energija je usmerena na osuđivanje - a osuđivanje Vam ne može pomoći.
Može Vas učiniti depresivnom, može Vas učiniti ljutom, ali depresivni i ljuti se nikada nećete promeniti. Ostajete isti i vrtite se u začaranom krugu svaki put. ''
ili pomislite da se ubijete ili da ubijete (samoubica je skriveni ubica, valjda

) da odete u manastir ili sl. Sumnjam da bih se samoubio da sam imao pištolj tad, otvoren prozor je bio tu mogao sam, jel'

Pitanje je Ošou postavila žena u vezi depresije, ljubomore, ljutnje, samoosuđivanja...
nepažljivi čitaoc će mozda zaključiti da je akcija Arje sa davanjem linka ''okidač'' za sve ovo no nije tako. Isto se može pomisliti da je sve što proučavamo/učimo opasno. Jok, uvijek ima opasnije. Mogućnost za samouništenje je još opasnija kad nema dijaloga, linkova, znanja, učenja i prijatelja koji shvataju te s razumjevanjem vam prilaze u dijalogu. Poljubac u čelo ili samo jedno razumjemo je sasvim dovoljno i ljekovito, jer mi hoćemo do duše da do dođemo a ona je krhka i nježna, a duši teba toplina riječi, ipak smo na forumu, jel'
S toga čitati, učiti, samopromatrati se(*) voditi dijalog i biti te biti:
Citat:
Budi iskren i samo iskren i uvijek iskren,pa nece biti sumnje da li je nesto slucajnost, nesto opet sudbina a sve drugo si TI.
Pročitati temu Islam pod Ostalo nije na odmet. Hvala ti i za ove riječi Kapljice. Hvala ti Sigma za primjećivanje istih.
Evo još jedan link bitan meni. Hvala ti Arja, na prvom

a i na drugom

. Elem, poruka linkovanog teksta a takođe i mog izlaganja bi bila...
''Dobro je otići kući i prespavati kad doživite ovakve šokove''
a to se može pročitati ovdje:
http://www.galaksija.com/kp.htm
(*) ne ide mi ovo samopromatranje uvijek ali bitno je da je bar krenulo...
p.s.- ukoliko se uoči tendencija ka

(nema popa, jbg) mesijaštvu (ono, da vam nešto mesija kaže

Hvala ti lošedupi

)...odma' u glavu...
I josh...
otišao sam daleko
do krajnjih granica
more je uzimalo od neba
na drugoj strani znaci oluje
vidio sam kako plaze u tami
...ne bash ali donekle...Ja'...valjaće...
...eto sam se sit izzahvaljivao ali hoću bašbaš...
Pozdrav