Nemesis je napisao/la:
Pošto vidim da ti imaš iskustva sa tim, kako da prevazidjem taj svoj strah, odnosno, da preformulišem pitanje, da li da se prepustim svemu tome ili da se vratim nazad kao i uvek što radim kad mi se ukaže prilika za svesnu ap?
Ta odluka treba da bude 100% tvoja lična, a kod prevazilaženja straha nema mnogo filozofiranja, nego jednostavno ako si već doneo odluku tipa: "prvu sledeću priliku koja mi se ukaže za AP ću da iskoristim!", onda to i ispoštuješ, pa nek košta šta košta! (a košta samo nešto malo živaca, bar po mom dosadašnjem iskustvu). Naravno, moraju biti ispunjeni i neki preduslovi, kao npr. da se obrati pažnja na to da kad god se radi ova tehnika što sam opisao (ili neka druga) za postzanje AP, da su nam misli ISKLJUČIVO POZITIVNE i konstruktivne, jer za razliku od ove fizičke ravni, gde postoji efekat kašnjenja, na astralnoj se sve odvija "brzinom misli", tako da se nikom ne bi svideo ishod negativnih misli i lošeg raspoloženja na astralnom nivou.
Nemesis je napisao/la:
Ista je situacija i kod mene.
Znači i ti inhaliraš otrov od crvene žabe sa crnim tufnama

Malo šale u ovim ozbiljnim stvarima...
Nemesis je napisao/la:
Zaista bih želeo da probam, ovako kad razmislim, ja i ne znam zašto se plašim, medjutim, kad dodje vreme da se pokažem na delu, ja se srozam, pa rekoh da te pitam, pošto vidim da si ti imao iste probleme kao što ih sad ja imam, da li se trebam prepustiti svemu tome, pošto ja nemam m**a da sam isprobam, pa sve hoću da mi drugi sažvaka, mada nisam siguran koliko je to dobro za mene ako ne iskusim iz prve ruke.
Sve u svemu, zanima me tvoje mišljenje.
Ova tehnika što sam opisao jednostavno ima takav efekat i prvi, a ujedno i najviši stepenik koji treba da se pređe je naravno strah... Mislim da NIKO ovo ne savlada iz prve (osim onih retkih kojima se astralna projekcija dogodi spontano bez ikakvog prethodnog vežbanja), tako da sam i ja prvih jedno 5-6 puta "eskivirao" poletanje, iako sam jednom imao osecaj da već lebdim tik iznad svog fizičkog tela, ali sam se brzo vratio u "sigurnost" istog

Potom sam prekinuo sa vežbanjem, ali nešto mi nje dalo mira, pa sam posle nekog vremena ponovo počeo, rešen da konačno zavirim "iza ogledala", jer nisam valjda vežbao samo da bih se isprepadao
I konačno kada sam istrajao do kraja i "preživeo" jezivo ubrzanje koje je trajalo destak "dugih" sekundi, odjedno se sve završilo i bio sam prvi put (svesno) slobodan od "zemaljskih okova", a strah je zamenilo ushićenje - drastična i trenutna promena. Ono što je interesantno tek tada sam shvatio da zapravo NEMAM POJMA kako se kretati na astralu, a pritom mi upošte nije bilo od pomoći to što je sve bilo nekako drugačije i deformisano, tako da jedva prepoznah sopstvenu sobu i nekako se kao balon na toplom vazduhu isterurah lebdeći uz plafon napolje. Odmah primetih da je je napolju noć i znajući "teoriju" da misli kreiraju astral poželeh da bude dan LOL i naravno ništa se nije promenilo. Nema veze, makar sam otkrio kako da kontrolišem visinu na kojoj lebdim i tako iz dvorišta (tj. onog što je ličilo na moje dvorište) "podešavajući" visinu pošeh da razgledam okolinu i tako primetih neke ljude preko puta, ulično svetlo itd. Međutim, čim sam počeo da se prisećam "reči moći" i da razmišljam šta bi bilo kada bi sada počeo da ih izgovaram odjenom se među onim ljudima preko puta pojavio OGROMAN crni pas i krenuo prema mojoj kapiji, a s obzirom na njegovu veličinu bio sam siguran da će kapiju kao "od šale" preskočiti i potom se najpre "prizemljih" da me ne vidi, a potom odmah počeh da ponavljam "buđenje!" pri tom sam donekle osećao strah, ali sam nekako znao da sve držim pod kontrolom i da mi se ništa zaista loše neće desiti. I zaista vrlo ubrzo samo ostetio onaj standardni opis u literaturi, povratka astralnog tela u fizičko, ali odmah potom i nekakvu mučninu i blagu nesvesticu, a neko vreme sam bio neprijatno paralizovan, tako da nisam mogao da napravim ni najmanji pokret, ali sve ovo je vrlo brzo prošlo i bio sam sasvim budan u ovom starom dobrom fizičkom svetu
Posle ovog opet prekinuh sa vežbanjem jer i ovo mi je bilo "puna kapa", a posle dužeg vremena kada sam opet nastavio onaj početni strah bio je nešto manji, ali opet neizbežan...
Tako da na kraju, na osnovu ovog primera mogu reći da je po svemu sudeći nema baš nikave opasnosti od samog vežbanja ove tehnike (ako se izvodi kako treba), niti od vrtoglavog "letenja", a kad se već jednom iziđe na astral tada treba stalno biti svestan da se čovek može vratiti nazad u svoje fizičko telo KAD GOD TO POŽELI, tako se lako mogu izbeći eventualne opasnosti.
Evo ovi podaci bi trebalo da ti pomognu u donošenju sopstvene odluke "da li se treba prepustiti svemu tome". A moje mišljenje je da je ovo najverovatnije najniži astralni nivo (prsten) i kao što sam već rekao, nemam pojma kako dostići veći nivo, osim primenom "reči moći" za prolazak kroz "granicu zemaljskog prostora", a iskren da budem posle ovog prvog iskustva (između ostalog), jednostavno više ne želim da imam posla sa "rečima moći" nego za sada mi je dovoljna i "obična" AP.
Inače
sve ovo spada pod strogo individualni domen i kod svakoga se vrlo razlikuje, osim prve faze projekcije, tako da neko moža odmah postigne neki viši nivo i ima totalno drugačije iskustvo. Uglavnom kada i ako ostvariš pravu AP, znaćeš više nego da pročitaš bilo koju knjigu o toj tematicili ili bilo koji komentar na forumu
Nemesis je napisao/la:
E da, da ne zaboravim, jel bi mogo malo da mi pojasniš taj termin "astralna otmica", šta to ustvari predstavlja i šta se tačno tad dešava?
Hvala unapred
Pozdrav

Prvo ako su otmice tako česte i uopšte ralana pojava, vrlo mi je teško da ih zamislim recimo kao što su prikazane u Dosijeu X (osim sakaćenja krava), nego mislim da se ustvari, sve što je neko preživeo tokom otmice dešava zapravo njegovom astralnom telu, dok se promene na fizičkom manifestuju tek kasnije posle nekog vremena od vraćanja astralnog tela (zavisno od "tretmana" - implanti ili šta već). Čuveni reptili mora biti da imaju tehnologiju koja ovo omogućava.
Upravo ova (mada mislim, potupuno neosnovana) pretpostavka je bila moj najveći "generator" straha oko AP, jer kad god mi se javi početna faza "poletanja" meni neizostavno (između ostalih), prostruji i misao a šta ako idem "mečki na rupu", što se kaže
Hoću reći šta vredi nekom da pita vanzemaljce za njihove planove, ako se pritom njegovo astralno telo nalazi na stolu za obdukciju

ali ko zna možada mu i kažu, jer znaju da će kada se vrati, ostatak života provesti vegetirajući kao biljka ili u lokalnoj ludari
Crne nijanse na kraju komentara mi polako postaju uža specijalnost
Pozdrav svima!