Sada je: sub maj 03, 2025 4:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 2:21 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Htio bih s vama podijelit neka svoja razmišljanja vezana uz tehnike unutarnje tišine

Već se pretvorilo u nametanje

lone_bird je napisao/la:
Kad se pozicioniramo unaprijed u vezi sa nekom stvari mi *definiramo i raspon iskustava koji od toga događaja možemo izvuć*

tačno

lone_bird je napisao/la:
Uobičajen način donošenja odluke bi bio; procjeniti situaciju najbolje što možeš, donijeti osobno mišljenje i djelovati na osnovu njega.

I definišemo „raspon iskustava“ samo jednom. dok...

lone_bird je napisao/la:
Može li se bolje od ovog? Naravno.

1 - procjeniti situaciju najbolje što možeš.
2 - odbacit osobno mišljenje u vezi te situacije.
3 - napraviti listu dobrih i loših strana svakog od potencijalnih
izbora. Dakle ako nešto učinite dobre i loše strane i ako nešto
NE učinite, isto dobre i loše strane.

4 - odvagnete lijevu i desnu stranu ove tablice i djelujete shodno
dakle više prednosti, manje mana. Operacije je gotovo pa
matemetička. .

... u ovom slučaju, to činimo više puta „najbolje što možemo“, a...

lone_bird je napisao/la:
Ponekad "najbolje što možeš" nije dovoljno dobro a može bit i katastrofalno.

lone_bird je napisao/la:
Izbor br 1. provjerit ulje
s jedne strane je sigurnije ...

znači li to da ljudi koji su „provjerili ulje“ ne doživljavaju nesreće? Znam za mnoge slučajeve ljudi koji su redovno mijenjali ulje, pazili na ishranu, izbjegavali alkohol, nijesu pušili pa opet...
bilo kakvu odluku da donesemo, opet je, kao što sam kažeš...

lone_bird je napisao/la:
Ne imati osobno mišljenje o ničemu znači ne zatvarati svoj spektar mogućih opcija, ishoda i načina postavljanja prema stvarima. Znači dozvoljavati da je sve moguće i sve prihvatljivo. Znači imati "otvoren um".

lone_bird je napisao/la:
Način o kojem pričem će dovesti efikasnost i ukloniti opsjenu nepotpune slike svijeta u nama, koju koristimo za interakciju sa potpunom slikom svijeta,

NEĆE. Kao što sam pokazao gore takav pristup će samo učvrstiti našu nepotpunu sliku svijeta /opetovanim činjenjem nečega "najbolje što možemo".

lone_bird je napisao/la:
No uklonit će vašu obojanost, necjelovitost viđenja i vašu glupost. A to nije mala stvar.

Opet ti [-o<

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 5:40 pm 
Član foruma

Dragi moji, sto ste toliko mentalni i analiticni ? manje hvatati se za rijeci, a vise na namjeru! - primjecujem da ratnice gotovo nikada ne upadaju u ovakav tip 'nesporazuma'

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 10:49 pm 
Član foruma

kriger je napisao/la:
Već se pretvorilo u nametanje

Podijelit razmišljanje ne mora (niti može zapravo) bit nametanje, no ti si ga odlučio tako doživit pa si sam sebe ograničio u rasponu iskustava koje možeš iz njega izvuć. Zato si se od početka postavio neprijateljski, poantu nisi ni mogao shvatit ni prihvatit mogućnost da može postojat, u stvarima koje su potencijalno mogle odvest do drugih zaključaka vidio si prazne priče i otkrivanje tople vode a u logičko provokativnom pristupu vidio si omalovažavanje i uvrede. Situacija se mogla protumačit, doživit i razvit na bezbroj načina no za tebe je postojao samo ovaj jedan, kojeg je umjesto tebe odabrala tvoja osobnost i sad te vodi okolo poput slijepog putnika, a druge mogućnosti ti nije dozvolila ni da vidiš, niti da vjeruješ da mogu postojat. Ako je život rijeka onda si ti ulovljen u brzac i nemaš kontrolu gdje te voda nosi i gdje te može bacit. Da si odgodio donošenje osobnog mišljenja na nakon što si pročitao, razmislio i moguće isprobao ono o čemu sam pričao krajnji rezultat mogao je bit bitno drugačiji. Da si odluke koje si donio nakon pročitanog donio po 'matematičkom modelu' o kome sam pričao, ova priča se definitivno ne bi razvijala ovako i tvoje odluke bi mogle imat sasvim drugačije ishode nego što ih imaju sad. Mogle bi imat, a sad to ne mogu. Shvaćaš?

kriger je napisao/la:
... u ovom slučaju, to činimo više puta „najbolje što možemo“, a...

Ako si mislio reć da ni ovako nemamo neki apsolutni uvid to stoji. No metoda je svejedno efikasnija. Ne moraš mi vjerovat na riječ, isprobaj. Ako misliš da se isplati. Btw to bi bila metoda 1.

Zapravo, zašto uopće mislit kad ne treba. Samo ubaci u tablicu dobre i loše strane svoje odluke. Što možeš dobit a što izgubit ako isprobaš i ako ne isprobaš. To bi bila metoda 2.

Sad usporedi rezulatate prve i druge metode i vidi u čemu se razlikuju, ako se razlikuju i što misliš koja je efikasnija. Vrlo je jednostavno. I dijete bi shvatilo razliku.

kriger je napisao/la:
znači li to da ljudi koji su „provjerili ulje“ ne doživljavaju nesreće? Znam za mnoge slučajeve ljudi koji su redovno mijenjali ulje, pazili na ishranu, izbjegavali alkohol, nijesu pušili pa opet...
bilo kakvu odluku da donesemo, opet je, kao što sam kažeš...

S tobom nije lako, zbilja ;-) Naravno da ne znači da ne doživljajvaju nesreće, al barem ne doživljavaju nesreće zbog ulja :D . Ne možemo utjecat na sve, al barem možemo utjecat da se ne ponašamo ko budale :)

kriger je napisao/la:
Opet ti [-o<

Tvrdoglav sam, znam. ;-)

Zadnja izmjena: lone_bird; sub feb 07, 2009 10:59 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 10:57 pm 
Član foruma

OMEN je napisao/la:
Dragi moji, sto ste toliko mentalni i analiticni ? manje hvatati se za rijeci, a vise na namjeru! primjecujem da ratnice gotovo nikada ne upadaju u ovakav tip 'nesporazuma'

:D Lako je njima. Mi muški smo poput djece, a riječi su naše igračke.
Pusti djecu da se igraju svojim igračkama. :)

Btw nije nikakav nesporazum - samo prijateljska razmjena mišljenja, i do smrti ako treba :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 08, 2009 6:02 am 
Član foruma

hahahaha, =D> ..ok, onda puštam .. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 08, 2009 4:20 pm 
Član foruma

ova priča se razvija baš na onaj jedan način /a ne bezbroj drugih/ koji sam ja želio jer slikovito potvrđuje ono na čemu insistiram.
ako si prilikom odlučivanja npr. šta ćeš i na koji ćeš forum da postuješ, primijenio svoj model, onda, po tvom nadahnutom pisanju baš i nijesi očekivao ovakav razvoj...
a nijesam ni ja na tvoj post odreagovao "na prvu loptu".
tvoj matematički model mi je odavno poznat, u mnogo kompleksnijem vidu, kroz metod koju je razvio sin slavinskog /mrzi me da sada tražim kako se zvao/.ne kažem da metod nije efikasan... ako čovjek želi da se, poslije svih urađenih operacija a rezultat prečesto bude nešto sasvim drugo- osjeća kao budala.

kako bi rekli u mom pueblu "čovjek snuje a duh odlučuje"

PS do smrti? kako da ne, baš i nemam čime se baviti čekajući smrt

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 09, 2009 1:12 am 
Član foruma

Joj kad bi svi prestali pametovati drugima i svadjati se,i samo pomagali na fin nacin u napretku....gde bi nam kraj bio... :love5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 09, 2009 8:27 pm 
Član foruma

kriger je napisao/la:
ova priča se razvija baš na onaj jedan način /a ne bezbroj drugih/ koji sam ja želio jer slikovito potvrđuje ono na čemu insistiram.

Točno, ali zašto inzistiraš? :-)
Zato jer si ideju shvatio kao nametanje i pametovanje a reakcija je na to naravno otpor, traženje loših strana i dokazivanje tko je pametniji. Drugim riječima, čaša je za tebe napol prazna, jer gledaš u njenu "krivu" stranu. Zapravo obje strane su "prave" no ratnik bira onu za njega "ljepšu" a ne "točniju". Tko traži mane naći će ih prije ili kasnije, što samo po sebi i ne mora bit nužno loše, no u ovom slučaju jest. No ja ovdje nisam došao pametovati i nametati već razgovarati i iznijeti jednu tezu. Zašto je ne bi razvili, razmotrili i procijenili zajedno? Kao što zemuntrio kaže, u duhu zajedništva :wink: , a ne u samorefleksiji i ego brijama. Dva su pametnija nego jedan a nije bitno tko je, na kraju krajeva, u pravu. Ajmo razmotrit situaciju i tražit dobre strane u iznesenome. Neka čaša bude napola puna.

Recimo mene zanima i pitanje zašto se uopće metoda 1 (osobno mišljenje) i metoda 2 (izbor opcije koja donosi najviše dobrih i najmanje loših strana) uopće razlikuju? Ne bi li čovjek uvijek trebao birat najefikasniju opciju? Nije li to logično i samorazumljivo? Ako pretpostavimo da želimo sebi dobro (a želimo) i imamo mozga (a mislimo da imamo) gdje je onda raskorak? Ako uspiješ sebi odgovorit na ovo pitanje kako treba onda ćeš znat koliko i iznesena teza i metoda zbilja vrijedi ili ne vrijedi.

Osim toga mislim da si se uhvatio i manje bitne strane iznesenoga. Okosnica ideje je odbacivanje osobnog mišljenja kao nepoželjnog. A dio o odlukama je trebao samo dokazati da je osobno mišljenje ne samo nepoželjno, nego i nepotrebno. Misliš da je politička situacija u zemlji takva i takva zbog tih i tih faktora? Nemoj. Ti u biti nisi niti možeš bit u pravu. Misliš da ta osoba nije bila fer prema tebi i da je postupila krivo? Nemoj. Nisi u pravu. Misliš da je najbolje postupit tako i tako zbog toga i toga? Nemoj. Nisi u pravu. Ne znaš cijelu stranu priče. Samo pola. A pola a nije dovoljno, odnosno, dovoljno je za pola a mi ga uzimamo kao da je cijelo i apsolutno. Nemoj mislit. Ne treba.

kriger je napisao/la:
PS do smrti? kako da ne, baš i nemam čime se baviti čekajući smrt

To je trebala bit ratnička šala koja ističe uzupatorsku prirodu našeg tonala koji silom nameće svoje viđenje i nama i drugom tonalu radije će krepat nego se povuć i odstupit. Tako da, da, za neke od nas bojim se ovo je rasprava do smrti. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 1:25 am 
Član foruma

Gurđijev i Kastaneda,u kombinaciji sa tekstom Gnostika su zakon..plus Kasiopejske transkripte......
svi koji se svadjaju i namecu svoje znanje/misljenje sigurno nisu to procitali...a opet,ko sam ja da vam to kazem.. :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 23, 2009 3:44 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Htio bih s vama podijelit neka svoja razmišljanja vezana uz tehnike unutarnje tišine

Jedan od efikasnijih nacina je da sjednes u auto, vozis cestom, nekom ravnicom, vozis cca 150 kmh, u daljini vidis kamion ako imas srece ili obican auto, odes fino na njegovu stranu i picis drito u njega.
Unutarnju tisinu ces dozivjeti tik pred kamijonom, prije nego se vratis nazat na svoju stranu.

Bdw, to sam napravio jednom frendu jer je izrazio zelju da bi zelio osjetiti unutarnju tisinu, onako instant. :mrgreen:

Skoro me ubio posljije dogadjaja !!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 23, 2009 8:57 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:

Skoro me ubio posljije dogadjaja !!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I bio je naravno u pravu. ;-) Ratnici izbjegavaju rizične situacije takvog tipa, ili bi barem trebali. Ima dovoljno "kamiona" koje prelaze na naše strane, ne moramo ih još tražit. :-)

Unutarnja tišina je jedna nevjerovatno zanimljiva tehnika koja je okosnica i temelj toltečkog šamanizma a to nije slučajno. Ono što početnicima fali je često motivacija da zaranjaju u nju što češće i što više mogu, jer ta tehnika nije laka a otpor koji se javlja pri pokušaju prakticiranja je zamjetan. Ono što sam htio sa svojim razmišljanjima jest dati ljudima poticaj, pojasniti zašto je cijela stvar bitna i zbog čega se uopće koristi. To je za neke ljude krajnje neefikasno i uzaludno trošenje riječi i "razumovanje", s čime se mogu složit no za ove druge sklone takvima načinima funkcioniranja može poslužit kao svojevrsni poticaj i stimulacija. Na to sam u biti najviše ciljao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 24, 2009 11:22 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

I bio je naravno u pravu. ;-) Ratnici izbjegavaju rizične situacije takvog tipa, ili bi barem trebali. Ima dovoljno "kamiona" koje prelaze na naše strane, ne moramo ih još tražit. :-)

Ovisi; ako si spreman preuzeti odgovornost tog rizika i biti svjestan tog sadsnjeg trenutka, jednostavno mu nisam nikako mogao objasniti tu tisinu u kojoj ja svakodnevno boravim a htio je iznad svega to osjetiti, i osjetio je. :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 2:39 am 
Član foruma

vratila se banda ratnika u našu galaksija sa tolteqom na čelu :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 8:33 am 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
vratila se banda ratnika u našu galaksija sa tolteqom na čelu :occasion5:

A sa nixom ispod repa ! :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 25, 2009 7:15 pm 
Početnik

Najviše vrijedi ona lagana ali čvrsta namjera (zadržavanje) na dugi rok, da se da vremena da se duh izrazi kroz svjetovne kombinacije (strpljenje).
Tako se zbilja dešavaju čuda prerušena u svjetovne stvari.
Sve je prožeto duhom no igra se neka vrsta šaka sa nastranošću naše percepcije.
:mrgreen: :mrgreen: =D>
Ako sam išta naučio u životu,a primijenio na ovom i drugim forumima,
to je bolje copy paste kad neko kaže što ti misliš,nego mudrovati :wink: .
All we need is just a little patience...(Guns n' Roses) 8)
Dakle,moje iskustvo je da nije tako jednostavno primijeniti ranije citirano.
Ova naša stvarnost,tačnije njen doživljaj je suviše intenzivan za većinu
da bi stigli da razdvoje stvarnost od iluzije,uključujući i mene :oops: ...
Ali učim polako :mrgreen: !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 1:34 pm 
Član foruma

Filip Dik je napisao/la:
Don Huan je rekao da je jedina stvar koja je potrebna bilo kojem ljudskom biću da bi došlo do slobode i večnosti, baš ta besprekornost. Svako ko do nje dođe moći će da čini bilo koju stvar koju čine ratnici, vidovnjaci. Bilo koju!

Međutim kako doći do takvog stanja uma i svesnosti?

Ovo stanje besprekornosti je u stvari prirodno stanje ljudske svesti koje je narušeno kad su ljudi ušli u simbiozu sa letačima. Mesto na kojem je došlo do spajanja sa stranom svešću je energetski centar na temenu glave, a strana energija je obuzela i donje centre sve do korena vrata. Terminima joge, poremećena je prirodna fluktuacija energije u 7., 6., i 5. čakri. U 7. čakri je energija totalno neljudska, a u 6. i 5. je pomešana. Radi ovoga, ljudska bića više nisu u stanju savršene harmonije sa univerzumom, sa duhom, izvorom, jer su ti viši centri energetskog tela upravo odgovorni za održavanje te harmonije. Imamo posrednika između nas i izvora, posrednika koji je okrutna zver koju baš zabole za nas, njoj je važno samo da se dobro hrani našom energijom tako što nas drži na maksimalnoj mogućoj udaljenosti od izvora, od duha, čineći nas na taj način slabim i poslušnim sve dok ne crknemo usled neizbežnih posledica te monstruozne simbioze i prisilne odvojenosti od izvora života.

Ne postoji nikakva šansa da čovek doživi to stanje harmonije i jedinstva sa duhom koje si ti tako divno i plastično opisao, tako što će da razmišlja o tome, vizuelizuje, diše, moli, mantra i sl. Jedini način je čišćenje ovih centara/čakri od neljudske energije letača. Znanje o tome poseduju toltečki vidovnjaci i sve je preko Kastanede i njegovih saradnika a bogami i preko savremenih vidovnjaka nove ere javno objavljeno, šta treba činiti. Recimo, Kastaneda je rekao da je Tenzegritet smislio specijalno sa namerom da posluži oslobađanju od letača. Čak je i rekao u nekom od predavanja ili intervjua kad su ga pitali šta da rade s letačima neka vežbaju tenzegritet i oslobodiće se. To je njegov poklon kao naguala ljudima, rekao je u knjizi „Susreti sa Nagualom“.
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 6175#46175

Ima li neko predstavu kako se čiste čakre, ali bez upotrebe “magičnih pokreta”? … primetio sam da se i u drugim učenjima nevezano za Toltečko spominje “čišćenje čakri”.

Pošto se na ovom podforumu slabo spominju čakre, a kamoli bilo šta praktično vezano za njih, sledeci citat iz taoističkog učenja govori šta se dešava ako dugogodišnji praktikant (ne)aktivira „otvor na temenu glave“ (7 čakra – krunska čakra). Ujedno prikazuje razliku izmuđu pozitivnog i negativnog duha, njihovih karakteristika i ispoljavanja.

Citat:
Poglavlje 14 – STVARANJE I RAZVIJANJE BESMRTNOG ZAMETKA

Kada se ugleda cveće koje u neredu pada s neba, praktičar treba da primeni metod podsticanja misli da bi skočio u ogromnu prazninu, i tada ce izaći iz besmrtnog zametka.

Kada se svetlosti (suštinskog) bića i (večnog) života sjedine, zametak će preuzeti oblik (praktičareve) prave prirode koja je stvorena od duhovnog oca i majke, sto ce reći od pozitivne i negativne vitalnosti u njegovom telu. Drugim rečima, to je ujedinjenje njegovog pozitivnog i negativnog duha koje kreira njegov istinski duh što može da pretvori njegovo telesno biće u paru koja se potom sakuplja i zgušnjava da bi se uobličila. To je prenatalna vitalnost u prenatalnom stanju koja je zapravo u potpunosti pozitivna vitalnost, odnosno pozitivan duh stvoren od pet vrsta očiju (videti ispod) i šest transcendentalnih moći, što je vidljiv za druge, može da razgovara s njima, može da hvata stvari i ima ista obeležja kao i njegovo vlastito telo.

Negativan duh koji je praktičaru vidljiv kada zatvori oči, stvoren je pomoću (prvih) pet transcendentalnih moći i predstavlja negativni duhovni dah koji može da vidi druge ali je za njih nevidljiv, ne može da im se obrati i ne moze da hvata stvari pa je, prema tome, na kraju smrtan, dok pozitivni duh raspolaže večnim životom i nalazi se izvan rađanja i smrti.

Ukoliko nebeska kapija (miao men ili Bramin otvor ne temenu) nije otvorena, pozitivnl duh neće izaći (iz tela) i praktičar će ostati glupak; to je zbog toga što nije upoznao vrsnog učitelja. Zbog toga, svesrdno savetujem učenicima da se obrate vičnim učiteljima radi verblanog upućivanja u metod podsticanja misli za otvaranje nebeske kapije kako bi mogli da iskoče u ogromnu, uzvišenu prazninu. Svi moji sledbenici znaju tu metodu; zato svim praktlčarima preporučujem da im se obrate za verbalna uputstva.

Pitanje: Kojih su pet vrsta očiju?

Odgovor: To su nebesko, zemaljsko, duhovno, ljudsko i utvarno oko. Nebesko oko vidi sve što se događa u trideset i tri (33) neba; zemaljsko oko vidi osamnaest (18) paklova; duhovno oko, ili oko vitalnosti, vidi i prošle i buduće događaje u svetu; ljudsko oko stvari i događaje od pre rađanja i umiranja; a utvarno oko vidi kroz pIanine, zemlju i metal.

Poglavlje 15 – IZLAZAK

Razmotrili smo uspostavljanje pozitivnog i negativnog duha onako kako o njima poučavaju vrsni učitelji. Pozitivni duh je Ijudima očevidan, međutim negativni duh (je za njih nevidljiv ali on) može da vidi njih. Kada praktičar stigne do ovog stepena, ukoliko nije dobio prava uputstva proizvešće jedino negativan duh i postaće vidilac sablasti i utvara. Pod stvaranjem pozitivnog duha misli se na otvaranje nebeske kapije (miao mena na temenu). Ako je ona zatvorena ispoljiće se negativan duh. Otvaranje miao mena obezbeđuje realizaciju šest natprirodnih moći, postojanost ozarenog raspoloženja srca i blistavu svetlost vitalnosti.

.......

Kada praktičar ugleda leteći sneg i cveće koje pada, on treba, da bi napustio besmrtni zametak, da požuri da podstakne misao o skakanju u ogromnu prazninu, što će otvoriti nebesku kapiju (miao men) sunca i meseca (tj. oba oka) kojima on, sada lišen osećanja i strasti i usklađen sa (suštinskim) bićem, treba da koluta tako da se dve (2) svetlosti sastanu. To je metoda izlaženja iz zametka koji stari pisci nisu olako iznosili na videlo, jer ga ne valja otkrivati onima koji nisu dobili uputstva od iskusnih učitelja.
....

Kada se otvori nebeska kapija (miao men na temenu glave), dve (2) svetlosti koje su se okupile u izvornom udubljenju duha pokazaće se i razviti u masu zlatne svetlosti veličine velikog točka, unutar kojeg pozitivni duh (tj. besmrtni čovek) uspravno sedi, dok se crvena svetlost njegovog negativnog daha pretvara u demona koji će upotrebiti sva moguća lukavstva da ga navede u iskušenje. Ukoliko srce (um) sebi dozvoli da bude omamljeno onim što vidi i čuje, pozitivni duh ce isčeznuti ustupajući mesto demonu koji ce praktičara prisiliti da se seli kroz šest (6) područja postojanja; zato će svi njegovi do tada ostvareni uspesi biti straćeni. Sve to potiče od nepravilne prakse i nedostatka rešenosti da se okonča sa smrtnošću.

TAOISTIČKA JOGA – Alhemija i besmrtnost
Autor: taoistički učitelj Čao Pi Čen, rođen 1860. god.
Prevod: Lu Kuan Ju (Čarls Luk)
Opis: Amazon
Kniga može da se preuzme sa sledećeg linka: http://www.ivantic.net/ostale_knjiige.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 10:13 pm 
Član foruma

Citat:
A sa nixom ispod repa ! Very Happy Very Happy Very Happy

zelis reci da sam supak??!! pa zasto to ne reces izravno kao muskarac a ne ko kakav cigan iza laznih osmjeha ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 10:26 pm 
Moderator

Taj cijeli viši dio 5,6,7 čakra, pogotovo 6 i 7 je kod ljudi pun blokada, siv je.
To treba nekako vratiti u život, blokade su emocionalnog tipa, veće ili manje traume su nam date da bi zaboravili cijela područja čahure.
Da se nikada ne usudimo tamo jer se jako loše osjećamo. U biti se dešava da treba proživjeti sve ono, loša raspoloženja, traume... što se nalazi na bilo kojem od tih energetskih čvorova, čim se nešto od toga želi vratiti u život.

To je veliko sranje, jer se tamo nalazi baš svašta, mnogo tog, smišljeno u skladu sa onim čeg se bojimo. To se djelomično može odraditi rekapitulacijom, no tko se želi traumatizirati !?

Način da se riješi više tih blokada je upravo u mojem sadašnjem potpisu.

"O: Lažna osobnost mora umrijeti da bi se otkrilo svoje srce.
P: (D) Dobro, kako se mogu pomaknuti u tom pravcu?
O: To se ne može učiniti ako si sam. Ti znaš proceduru prilično dobro, samo si malo sramežljiv na početku."

Malo je tajanstveno, ali reći ću kako ja to vidim.
Treba nam netko da nam vrati boje u ta područja koja su siva, siva su od jada i sakrivanja.
Mi sami kad sve to vidimo, kako smo u stvari jadni, ni nemožemo tu vratiti svjetlost i boje.
Treba nam netko drugi, ko će nam pokazati svu ljubav koju mi nemamo prema sebi. I tako mic po mic, jedna po jedna blokada.
Problematično je to, jer koliko vidim labilne osobe bi se lako mogle ubiti ili umrijeti od jada kad se vide u pravom svjetlu.
Potrebno je i neko naprednije znanje oko baratanja energijom, sobom, treba prvo te blokade po sebi vidjeti.
Prije nego to vidimo, uzalud nam sva ljubav svijeta. Prije nego to vidimo trebamo vjerovatno i nekog da nas gazi, sitne ili krupne mučitelje.
Sigurno još svašta, ne znam nabrojati.

Potrebno je umjeće traganja po sebi, da bi nešto našli, i da se ne postavimo baš ko totalni debili, nego da nešto tog jada iskoristimo i da nas gura.

Zato i vrijedi ono pravilo da samo netko sa "dobrim tonalom" može biti ratnik.
To je veliko maltretiranje, proživjeti sav taj jad koji se nalazi u sivim područjima koje treba obojiti.

Ima i iznad sedme čakre, veza sa višim ja i oversoulom, sa DUHom.
E to područje je prazno, tu je već problem probiti vezu prema gore, jer se uglavnom nema blage veze što treba očekivati gore.
No sa jakom polarizacijom energije u čahuri (disciplinom, voljom...) se i to nekako premosti, privuće se veza sa duhom, bude se prijemčiv za duh.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 11:31 pm 
Moderator

"Ima li neko predstavu kako se čiste čakre, ali bez upotrebe “magičnih pokreta”? … primetio sam da se i u drugim učenjima... "

Ples Vatre čini istu stvar

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2201

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 27, 2009 9:06 am 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
Citat:
A sa nixom ispod repa ! Very Happy Very Happy Very Happy

zelis reci da sam supak??!! pa zasto to ne reces izravno kao muskarac a ne ko kakav cigan iza laznih osmjeha ?

TO si ti reko ! :D Ma ja ti jesam cigan !! :D :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.