Sada je: pon maj 12, 2025 7:25 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet feb 06, 2009 9:48 pm 
isključen/a

Naravno, a po mome skromnom shvatanju 2012 je samo godina u kojoj se sijeku dva realiteta ili dva densiteta. 3. i 4. Mogla je to biti i neka druga godina ali vjerovatno ima razlog zašto je ova, Za nas je nebitno zašto je to ta godina, jer bitnije je spoznati proces i pripremiti se za prelazak u drugu dimenziju ili densitet. Jasno je da svako pojedinačno mora donijeti odluku jeli spreman da se vrati "kući". Put je težak i trnovit ali da nije takav, nebi bio interesantan.
"Doroty, ti uvijek možeš da se vratiš u Kanzas, potrebno je samo da to poželiš" - reče dobra vila.
Pozdrav.
p.s. Arbitrium - vjerovatno razmišljamo približno ali to izražavamo na vlastite načine. Zabavno je, jer tako učimo, a i poučno je. =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 12:51 am 
Član foruma

Vrlo je moguce. Mada ja kazem da paznju ne treba vezivati za bilo kakve datume. I da se denziteti seku uvek, a mi bi trebali da se ponasamo uvek kao da je 2012-ta.

A da, ne slazem se ni sa idejom "povratka kuci". Kojoj kuci, kad mi je ovde kuca trenutno, ovo je sredina koje treba da budem svestan trenutno da bih eventualno kasnije bio u mogucnosti da budem svestan i necega drugacijeg.

Nema "izabranih" koji treba samo da cekaju odredjeni dogadjaj ili odredjeni datum, pa ce da "idu kuci", da "budu oslobodjeni" da predju na "vise nivoe".

Ali iako nema izabranih, ima onih koji biraju, a moze svako da bira, ako zeli. Ali tada nema 2012-te nema striktnih datuma, nema spasenja, niko nece doci, niko nece otici, sve zavisi od izbora i samo od coveka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 8:08 am 
Član foruma

Slažem se kompletno s Arbitrium Liberiumom - kao što je navedeno i u samo m Ra materijalu, a i čini mi se i u C's su to rekli - prijelaz u 4. denzitet je već počeo jer je planet Zemlja (kao entitet) već napravila prijelaz. Sve se izgleda, već događa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 8:58 am 
isključen/a

-Greška, povratak kući je povratak u stanje svijesti koje su duše imale prije "pada" a to onda uzrokuje drugu dimenziju.
-Opet greška, izabrani su oni koji su sami odflučili da se "vrate"jer slobodna volja je prisutna, bila i biće. a 2012 nema veze sa vlastitim odabirom. Mnoge duše prelaze, prelazile su i prelaziće i bez milenijumskog procesa koji slijedi.
-Vidim da si odlazak i dolazak opet vezao mišljenjem trećeg denziteta.
Odlazak i dolazak je svijesno spiritualno stanje svake individue od koga onda sve zavisi.
Pričati o gubitku ili dobitku je naravno zabluda, ili priča o odlasku i dolasku. Malo priče iz naše fizikalnosti 3.D. a malo iz 4.D. vodi u zabludu.
Naravno da mi iz 3.D. nikada nemožemo shvatiti 4.D. ali ga pojedini mogu osjećati. Mi neznamo ni na koji način će se 3. i 4.D spojiti i nećemo nikada ni saznati, ali to je sve za nas nebitno. Bitnije je proširivati vlastito znanje jer tu možemo nešto uraditi, a proces stapanja dva realiteta je naravno davno počeo samo je pitanje kada ga je ko počeo osjećati.
Svi ga večinom osjećaju ali malo ih je spremno na promjenu.
No, "Sve su samo lekcije i ništa više". Šta ko misli to je nebitno, jer iluzija 3.D. je zato i stvoreno da možemo istraživati Kreaciju koliko želimo, dok ne odlučimo da smo završili lekcije zbog kojih smo se i manifestovali u fizičkim tijelima.
Jer na kraju dok ne shvatimo da smo mi svi Jedno, da je Onaj Što Jeste u nama, a ne mi sa njime dotle nam je učiti. A taj put je beskonačan ili upravo onoliko dug koliko i komlpetna Kreacija.
Ono što slijedi biti će jako zabavno a sigurno i poučno. Kako za koga?. Lijep pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 1:32 pm 
isključen/a

Kratki dodatak:

Ispitivač: Kako treće-denzitetska planeta postaje četvrto-denzitetska?

Ra: Ja sam Ra. Ovo će biti poslednje iscrpno pitanje.

Dolazak četvrtog denziteta je, kao što smo rekli, regulisan kao otkucaj sata. Prostor/vreme vašeg sunčevog sistema je osposobilo ovu planetarnu sferu da se zavije spiralno u vreme/prostor različite vibracione konfiguracije. To uslovljava da planetarna sfera može da bude oblikovana od strane tih novih distorzija. Međutim, misaone forme vaših ljudi tokom te tranzicije su takve, da su kako individualne, tako i socijalne celine uma/tela/duha raspršene po čitavom spektru umesto da postanu sposobne da uhvate, da tako kažemo, iglu i usmere kompas u jednom smeru.

Zbog toga ulazak u vibraciju ljubavi, koju vaši ljudi ponekad nazivaju vibracijom razumevanja, nije efikasan kod vašeg sadašnjeg socijalnog kompleksa. Zbog toga će žetva biti takva, da će mnogi morati da ponove ciklus trećeg denziteta. U ovom vremenu je sva energija vaših Putnika, vaših učitelja i vaših adepta usmerena ka povećavanju žetve. Međutim, ima malo onih koji se mogu požnjeti.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 07, 2009 2:10 pm 
Član foruma

Da ne sirim dalje.

juzni krst je napisao/la:
. . . . Bitnije je proširivati vlastito znanje jer tu možemo nešto uraditi . . . .

Ja mislim da je to i jedino bitno, sve ostalo legne samo po sebi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 13, 2009 2:40 am 
Član foruma

Moram priznati da me malo začudilo kako se u 'Barbara Marciniak - Family of Light' spominje 2012. god., tj. kako ju spominju Pleajedinci. Materijali Pleajedinaca koje sam prije čitao, nisu se (ako se dobro sjecam) doticali specifično bilo koje godine.

Obraćaju se nama s tolikim poštovanjem, baš kao što bi se mi trebali obraćati drugima. Žele nam pomoći, a naravno da nam ne daju recept kako se duhovno pravilno razviti, ali baš se trude dati smjernice i staviti nas na pravi put i zbog toga im jedno veliko hvala!! =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 15, 2009 11:23 pm 
Član foruma

"Mulderu, mene proklinješ zbog tajni, a ti se isto tako bojiš reći istinu. Oni dolaze na vlast. Izvanzemljani. Indijanski su mudraci to shvatili još prije 2000 godina. Moja je priča zastrašila sve predsjednike još od Trumana 1947. godine. Prije 10 stoljeća Maje su bile toliko zastrašene da im kalendar prestaje tamo gdje moja priča počinje. 22.12.2012. godine. Dan konačne invazije izvanzemljana."
Pušač, X-Files

:shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 16, 2009 2:25 am 
Član foruma

extranoize je napisao/la:
"Mulderu, mene proklinješ zbog tajni, a ti se isto tako bojiš reći istinu. Oni dolaze na vlast. Izvanzemljani. Indijanski su mudraci to shvatili još prije 2000 godina. Moja je priča zastrašila sve predsjednike još od Trumana 1947. godine. Prije 10 stoljeća Maje su bile toliko zastrašene da im kalendar prestaje tamo gdje moja priča počinje. 22.12.2012. godine. Dan konačne invazije izvanzemljana."
Pušač, X-Files

:shock:

Ima to negdje na netu? Na yt nema...?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 16, 2009 7:12 pm 
Član foruma

V je napisao/la:
Ima to negdje na netu? Na yt nema...?

Ne znam...to je iz članka o projektu Camelot iz Svjetlosti...
Članak je nekom Gospodinu X koji je radio u astronautičkoj (?) tvrtki tajne poslove za američku vladu i svoje znanje je povjerio javnosti preko projekta Camelot. Kaže da su Greysi dobri i da će nam oni 2012. ponudit opciju duhovnog razvoja i da će intervenirat ako dođe do nuklearnog rata. Isto tako kaže da su "Narančasti vanzemaljci" stvorili Greyse, te da se Greysi hrane Suncem.

Meni se to čini kao hrpa gluposti...
Al ovaj citat od Pušača mi je dobar.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 19, 2009 6:44 pm 
Eo mene nakon dugo vremena. Malo previse posla imao pa da se eto malo prikljucim stvarima po xwz put.

22.12.2012 = 12 ispada 3
23,12.2012 = 13 ispada 4
24.12.2012 = 14 ispada 5
31.12.2012 = 12 ispada 3
06.01.2013 = 13 ispada 4
07.01.2013 = 14 ispada 5

Vako...

22.12.2012 priprema zatvaranja se treći denzitet.
23.12.2012 otvara se portal sa 4 denzitetom
24.12.2012 otvara se portal sa 5 denzitetom
31.12.2012 finalno zatvaranje trećeg denziteta. Od tada nitko od ljudi neće biti više unutar trećeg denziteta. Samo sa mozgom će bit ali planeta, frikvencije kao i energija općenito će evolvuirat.

06.12.2013 finalno zatvaranje četvrtog denziteta. Od tog momenta on će bit ili pušten u opticaj. Ko će pokupit energiju masovnu do tada pokupit će tko neće, eh da... Malo će se namučit kako se kaže prije nego li otvori te stvari jer ce ih radit bez otvorenog portala.

07.12.2013 finalno zatvaranje petog denziteta tj. njegovog portala. Ista stvar kao i u četvrtom denzitetu.

Uglavnom, citava skala svega evolvuira od 1 do 7 denziteta. Zato i je posebno vrijeme jer svi idu up. Svi koji to žele.

Smak svijeta ne postoji doslovce. Ono što će se desit to je samo akcija na reakciju a ta reakcija je naš mozak jer ćemo sve to mi sa svojim mozgom privuc. Uglavnom, napišem još par stvari kad budem imao više vremena.

Tako ja barem sad stvari vidim. Smiješne su zapravo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 19, 2009 7:03 pm 
Član foruma

noxten je napisao/la:
Eo mene nakon dugo vremena. Malo previse posla imao pa da se eto malo prikljucim stvarima po xwz put.

odakle ti owi podaci?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 19, 2009 7:16 pm 
bad.ass je napisao/la:
noxten je napisao/la:

odakle ti owi podaci?

Pa kad shvatiš u kakvoj se frekvenciji nalaziš. Kad shvatiš šta li su te čemu služe brojevi tim illuminatima tj. you know who onda isto tako shvatiš sa vremenom kako ih dekodirat.

U ovo sam siguran više nego li svojim životom što sam napisao.

Momentalno se u svijetu radi jedno BIG zataškivanje kako bi što više ljudi preskočilo stvari koje im istinski pripadaju.

Proročanstva nikada nisu niti postojala. To su gluposti tj. bitne stvari ali glupo su nazvani te im je opis u današnjem svijetu glup. Uglavnom... Kako god. Smak svijeta ne postoji to je pizdarija.

Lupit će nas i komet lupit će nas i galaksijski rat kao i pojava izvanzemaljaca kao što će i sve što mi sada poznajemo biti drugačije i ka tome otvaraju se portali.
Nitko od nas nikad se nije niti rodio niti je umro. On/a samo postoji, oduvjek je i postojao te sve što mi zapravo radimo kao manifestirane energije jest da se igramo i učimo. To i je svrha te poanta čitavog našeg postojanja a strah je tu da nas unazadi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 19, 2009 7:24 pm 
Arbitrium Liberum je napisao/la:
Vrlo je moguce. Mada ja kazem da paznju ne treba vezivati za bilo kakve datume. I da se denziteti seku uvek, a mi bi trebali da se ponasamo uvek kao da je 2012-ta.

A da, ne slazem se ni sa idejom "povratka kuci". Kojoj kuci, kad mi je ovde kuca trenutno, ovo je sredina koje treba da budem svestan trenutno da bih eventualno kasnije bio u mogucnosti da budem svestan i necega drugacijeg.

Nema "izabranih" koji treba samo da cekaju odredjeni dogadjaj ili odredjeni datum, pa ce da "idu kuci", da "budu oslobodjeni" da predju na "vise nivoe".

Ali iako nema izabranih, ima onih koji biraju, a moze svako da bira, ako zeli. Ali tada nema 2012-te nema striktnih datuma, nema spasenja, niko nece doci, niko nece otici, sve zavisi od izbora i samo od coveka.

Da to je istina tj. kako i ja stvari vidim. No to oko 2012 godine radi se po meni o drugačijim stvarima. Nije bitno to 2012 ili koja god druga ova iluzijska godina. Radi se samo o tome da će u tom momentu više energije biti tu te da će se svašta otkrit jer ka tome i idemo ako se primjeti.

Mislim barem ja tako stvari vidim. Sad kakvima će bit. Ah... Šta bi bilo kad bi bilo.

Isto tako da dodam par stvari.

Kao što je već rečeno mi i ovog momenta to možemo ali postoje cake u nama samima, ključevi. Vjerujem to da je strah a ka tome i nedostatak istinskog željenja za promjenama.

No u koliko kao što i vjerujemo da svaki mi to možemo svi bi skupa trebali vjerovat u te datume na isti način. Radi se samo o više energije tj. jače frikvencije koje odašiljemo. Što se više odašilje, veća je mogućnost jer je datum sam po sebi jak ( takvim smo ga stvorili ).
Uglavnom mi smo sami privukli smak svijeta. Sad to što ljudima nije baš jasno šta su privukli to je drugi par rukava. No treba ih educirat kad sami pitaju barem po meni tj. kad su okolnosti takve da imaš pravo nešto takvo čovjeku i reć.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 19, 2009 8:50 pm 
Član foruma

noxten je napisao/la:

22.12.2012 = 12 ispada 3
23,12.2012 = 13 ispada 4
24.12.2012 = 14 ispada 5
31.12.2012 = 12 ispada 3
06.01.2013 = 13 ispada 4
07.01.2013 = 14 ispada 5

Vako...

22.12.2012 priprema zatvaranja se treći denzitet.
23.12.2012 otvara se portal sa 4 denzitetom
24.12.2012 otvara se portal sa 5 denzitetom
31.12.2012 finalno zatvaranje trećeg denziteta. Od tada nitko od ljudi neće biti više unutar trećeg denziteta. Samo sa mozgom će bit ali planeta, frikvencije kao i energija općenito će evolvuirat.

06.12.2013 finalno zatvaranje četvrtog denziteta. Od tog momenta on će bit ili pušten u opticaj. Ko će pokupit energiju masovnu do tada pokupit će tko neće, eh da... Malo će se namučit kako se kaže prije nego li otvori te stvari jer ce ih radit bez otvorenog portala.

07.12.2013 finalno zatvaranje petog denziteta tj. njegovog portala. Ista stvar kao i u četvrtom denzitetu.

Uglavnom, citava skala svega evolvuira od 1 do 7 denziteta. Zato i je posebno vrijeme jer svi idu up. Svi koji to žele.

Smak svijeta ne postoji doslovce. Ono što će se desit to je samo akcija na reakciju a ta reakcija je naš mozak jer ćemo sve to mi sa svojim mozgom privuc. Uglavnom, napišem još par stvari kad budem imao više vremena.

tri strane nazad sam vec pisao o postovima koji bi se mogli tematski okupiti oko radnog naslova:
kako mali Djokica zamishlja Talas
noxten je napisao/la:
Tako ja barem sad stvari vidim. Smiješne su zapravo.

da,slazem se potpuno
veoma smeshne :mrgreen: :wink:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 20, 2009 9:43 am 
Početnik

A ko kaze da ce se prelaz za sve ljude u 4d nuzno desiti 2012.... :lol: :oops:

mozda ce sve ostati isto , mozda se malo frekfencije promjene , a tek par najnaprednijih stotina ljudi ce zavrsiti u 4d , neki opd, neki ops mozda svi na jednu frek. ops/opd , nije ni bitno ako je sve jedno i vodi ka istom , samo razlicitim putevima :P

sto se mene tice ja mogu jos jedan ciklus sacekati, nije frka 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 21, 2009 7:14 pm 
Početnik

:?:
Evo već godinama čitam razne komentare na forumima na ovu temu.
Pristalica sam teorije da postoji mnogo dimenzija.
Na kraju krajeva,ljudsko oko vidi samo djelić onog što mi shvatamo kao svjetlo ili kretanje fotona.
Da ne spominjem da ne bi bila moguća televizija i računari da nam oči nisu tako spore...
:offtopic:
Pardon...
Ne vidim promjenu na globalnom nivou,jer,iako postoji povećano zanimanje posljednjih godina za ezoteriju i slične discipline,to je povećano
u odnosu na recimo 50-e godine 20. vijeka...
Ne vidim da se nešto broj ratnih sukoba smanjio,čak se povećava,na sve
strane samo se forsiraju crne vijesti...Eureka! :king:
Eto šta se dešava,ljudi počinju da razmišljaju svojom glavom,pa nazovi
gospodari mraka forsiraju crnjak šou :twisted: :!: :?:
ali džabe im jer sve više nas viče :help: ,takođe :kiss: umjesto :rotfl:
i tako dalje... :love11: :read: :occasion5:
To bi trebalo da radimo,ali mi se zamajavamo majanskim kalendarom... :mrgreen:
Mislim da se ništa specijalno neće desiti 2012,osim što će ljudi dobiti priliku da iskoriste više pozitivne energije nego do sada...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 22, 2009 12:37 pm 
Početnik

Kad smo već kod pozitivne energije...
Imamo svi iskustva na raznim forumima sa likovima koji se pojave niotkuda sa copy paste forama.
U početku djeluju kao obrazovani i kulturni.
Onda im se zamjeriš.Nešto se ne složiš sa njima,ili ih ispraviš,ili samo
nisi više na cool listi njihovog računara.
Imam novo iskustvo sa drugog foruma na temu Nibiru,što je opet
naraslo u promjene oko 2012 ili ranije.
Rekao sam jednom liku chill out,dude,i odmah se postidio samog sebe.
:oops: :oops: :oops:
Kao što sam napisao,dobićemo priliku,neki su je već iskoristili
a neki je ikada neće ni vidjeti.
Život je promjena,ali izgleda i da se mora pasti na glupostima kao svađa
sa hiperaktivnim budalama.
Knowing the path and walking it are two diifferent things :mrgreen: ...
Znam,znam,tuđa rečenica :oops: ,ali na kraju krajeva svi mi koji isto mislimo to možemo reći na samo jedan način 8) .

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 26, 2009 9:15 pm 
Da. Uglavnom da par stvari dodam...

Jedna od većih zabluda unutar ovog holografa kako bi ja to nazvao jest da postoje proročanstva. Proročanstva su samo čitanje određenih patterna frikvencije. Mogući, točni ili netočni zaključci kako će stvar ići dalje. Što ti je veća svijest, to dalje možeš predvidjet događanja ove illumiluzije kako je ja nazivam.

Nat, ja kao što sam rekao u niti jednom momentu nisam bio do kraja siguran u neke stvari no u neke druge sam siguran. Desit će se stvar 2012 godine i to sigurno iz razloga jer previše ljudi vjeruje u istu. Stvari će kasnije biti još gore iz razloga jer će ljudi još više vjerovat. To isto stvorit će takve frikvencije da će se sranje zapravo i desit. Sranje po čovjeka koji još uvjek nije shvatio neke stvari. Tj. Desit će se to da će se desit stvari tj. sranja koja neće biti sranja već ništa ili nešto što se moralo desit jer eto tako smo mislili. Misli kreiraju stvari. U to sam siguran. Dodaj na to vjeru, a ako još imaš i barem fiktivno znanje te svjest istog onda hebi ga. No to što će se desit to nije ni loše ni dobro.

No ako se i ne desi, što je moguće da će se desit. Zapravo kako se kaže 50/50 posto isto je vrlo nebitno.

Općenito ljudi teško kuže koncept dobrog i lošeg. Neki kuže neki ne. No sve je to put. Svatko od nas će proć neki određeni put kad za isti bude vrijeme. Netko prije netko poslije.

Iz istog razloga neću komentirat prepucavanja. Zapravo šta je bitno. Sve je isto, istina i laž kao i dobro i loše ne postoje. Mi smo došli na ovaj planet svojevoljno u većini slučajeva, odlučili smo igrat ovu igricu jer da kako ja shvaćam te znam stvari, mi samo postojimo te unutar istog postojanja jedino što mi moramo radit jest učit te igrat se. Sve ostalo su samo uloge u igrici. Ili ćeš bit loš ili dobar.

Glupo mi je vidjet kako ljudi kukaju oko recimo toga što iluminati nedaju informacije van kad iste možeš i sam shvatit bez ikakve pomoći u smislu vidljive percepcije samo ćitajuči stvari iz sebe kao i onoga što drugi kažu.
Isto tako većina nas je prihvatila taj poziv da se tu igraju. Koji klinac kukate? Živite život. Isto tako meni barem uopće ovaj smak svijeta je glup do kraja. Desit će se to da će ljudi se transformirat kad budu spremni. Svaki dan je 2012 godina. Vrijeme ni momenti ne postoje. Jedino što je moguće da će tada talas biti užasno jak pa da će neki od nas koji su rekli riješit probleme sa 3D-om koje imaju otići tada, neki prije neki poslije. Oni koji ostanu zatupljeni štovat će novu majku božiju koja će se spustit na planet ( OPS ) i bit u zabludi. No možda i ne. Sve je više manje relativno šta će se desit. Zato se i zove budućnost. Ja ću barem pustit budućnost takvom kakva će bit da bude te se neću plest u istu dok se nepojavi taj 2012 i ti datumi.

Ne mojte mislit da ja sad nekome solim ili ne pamet. Kako ja znam neke stvari, tako puno ljudi sa ovog foruma zna puno više stvari od mene. To je normalno. No nat govorit meni da je nešto glupost ili ne, svaka čast ako si uspio doć do tog levela da znaš šta točno će biti.

Isto tako svako ima drugačiju varijaciju istine. Onoga što je on shvatio svojim znanjem ili ne znanjem. Sve naše riječi su kodovi koje otkodiravaju određene ljude kao i nas. To i je svrha, ono naše suštinsko znanje. Suprostavljat se nekakvim teorijama isto je kao i reć bojim se nečega. Ja ću prihvatit svakakvu teoriju. Ne treba se bojat dezinformacija kao ni informacija kad se mi samo igramo. Predator biti i mislit kako ćeš pogriješit ako nešto krivo napraviš nema barem meni poante. Na greškama se uči. Sad dal u sreći ili u kukanju i mržnji, to je stvar jedinke.

Zato ako se nešto desi, super. Ako ne, opet super. Čisto me briga šta će se desit hehe. jedino što znam da ako se desi, idem se katapultirat sa nekog gejzira u nadi da ću vidjet zvijezde prije nego li se transformiram.

Ovako barem ja vidim stvari sad...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 27, 2009 1:19 am 
Član foruma

noxten je napisao/la:
Svaki dan je 2012 godina. Vrijeme ni momenti ne postoje.

:thumbup:

Tako nekako i ja zamišljam čudesa u kojima je sve što jeste.

Bude li dovoljno velik broj zemljana vjerovao da će se baš ovo ili ono 2012 desiti, to će se i desiti :wink: , uopće se pretjerano ne zamaram tom godinom. Bit će što će biti, svakome ovisno na kojem dijelu "puta" je .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.