Odlična pitanja!!!!!!!!!!
Čak mislim da nisi baš neki novajlija u ovakvim stvarima,a ako jesi,izuzetno pronicljivo!!!!!
Prema knjizi(gore navedeno)a i mome mišljenju koje sam imao prije nego sam pročitao knjigu,nije strogo određeno vrijeme ulaska duše u tjelo.Po meni,duša može ulaziti u tijelo čak i kad je dijete malo starije(možda otud izraz-to dijete nije pri sebi.)
Citat:
Da li ćelija ima dušu?Ako ima, a čovjek je sastavljen od mnoštva njih da li to znači da se njegova duša sastoji iz puno manjih duša?
Jako zanimljivo i prepredeno pitanje

.Ako kažemo da stanica nema dušu,kako to kad sam mišljenja da životinje imaju dušu.Jer svi znamo da postoje jednostanične životinje.
Možda je extranoise dao odgovor na to
Citat:
ja mislim da životinje imaju dušu, ali ne pojedinačnu nego da jedna vrsta ima svoju kolektivnu dušu.
ta kolektivna duša sadrži znanje koje je dostupno svakoj jedinki vrste bez da ga je izravno primila.
npr. onaj fenomen 100-tog majmuna se može tako objasniti..
Uzmimo za primjer mrave.Oni djeluju kao jedan organizam,biće.Ima li svatko od mrava dušu ili je to zapravo jedna duša svjesna svakog svog dijela!?Zaista vrijedi o tome razmišljati i samoispitivati se.Odgovor mi lebdi pred očima,a taj osjećaj obožavam.
Citat:
Onda bi mogao izvesti zaključak da se duše mogu jediniti i razjedinjavati na više dijelova
Ovo mi ne djeluje nemoguće bošto smo mi svi djelovi Jednoga.
Citat:
Izvinjavam se unaprijed ako sam nekog uvrijedio ovim što sam napisao.Ja sam se relativno rano počeo baviti ovim pitanjima i još sam u fazi učenja.
Ha ha ha pitaj,piši svoja razmišljanja.Nadam se kvalitetnim razgovorima.