Om jasno je meni sve sto ti pricas.
Ajmo to ovako rec premda nije tako ali ovako mi je lakse objasnit stvar kako ja barem to vidim.
To sto si rekao oko metafizike, to sam ja itekako svjestan da je ona takozvani cep za otvaranje boce. Dodaj na to odgonetavanje zavjera i imas kompletnu takozvanu mogucnost vadjenja cepa van jer that's in most of cases all about.
To zna citav ovaj forum, druga mjesta koja se bave slicnom tematikom, ti a i ja no problem lezi u tome sto to ljudi ne znaju. Ako i znaju itekako se boje toga pa ti to spadne na isto kao i da neznaju tj. jos gore nego li da neznaju.
Nasa gledista ako sagledamo cinjenice, za opcenito ljudski pojam ne da su apstraktna nego li tolko pa na kub. Kad sam bio rekao da se ne ide sa takvim stvarima naprijed prema ljudima jest to da oni sami to moraju shvatit niti se ti mozes prema ljudima postavit "vizualno" sa takih nacela. Znaci ona ce te vodit, ona su te otvorila no ljude otvara masovnost te cinjenice. Ta masovnost i te cinjenice su jedina stvar koja moze u danasnje vrijeme otvorit ljude u velikom broju iz razloga sto pristupas svijetu u njihovom realitetu. Njihov realitet su cinjenice te koliko ljudi podupire tu cinjenicu. Sto ih je vise, sto su cinjenice vise okrutnije to je i njih vise.
Koliko god da to nije potrebno ( metaforicki receno ) ni vama kao ni meni. Koliko god da je vecina vas saznala, neki su od kad su se rodili znali da nesto ne valja, neki su znali situaciju od kad su se rodili kompletno no ta situacija i ta realnost nama sasvim normalana te apsolutno je logicno da mi ni ne trebamo rijesenja, da mozemo, mi bi momentalno dosta toga zamijenili i nastavili se bavit proucavanjem nase svijesti te bi sve se nastavilo samo u slobodnijem izdanju, u izdanju di bi mi i mogli dozivjet vece stvari nego li sada.
Cinjenicno stanje ovog svijeta jest to da koliko god da se mi trudili, mi nikad necemo dospjet ono sto bi mogli dospijet da je svijet malo drugaciji. Dok si dijete, nemas obaveza, nemas briga, nemas nicega. Kako se kaze zivis na grbaci roditelja i imas, a mislim najvecu slobodu koju mozes imat. U starosti, ti imas dosta veliku slobodu no imas stvari tipa: racuni, hrana, posao, i jos brrrrdo stvari koje spojis sa manipulacijama ( medijem, ljudima koji sire manipulaciju, crkvi itd... ) i na kraju dobijes jedno pakovanje BIG SRANJA na koje moras reagirat kako ti svijet kaze koliko god da ti se trudio da to ne napravis. To se da smanjit, no ako to i maknes sa svjesne razine. Podsvijesna je ta koja trpi. Zapravo samo napravis da vecinu maknute sa svjesne samo potisnes u podsvijesnu. Naucis se nosit sa time i to je to. No ko god da meni rekao da nije, to i jest najveci cep kojeg covijek ima.
Sve to dalje povezuje sa naj bitnijim problemom kojeg covijek ima.
Ljudi zive u proslosti ili buducnosti. To i jest najveci problem koliko god da to nekom bilo apstraktno mozda. Kad covijek pocne zivjet SADA e onda se mijenjaju stvari. Kad covijek shvati da moze jedino saznat sta je bilo u proslosti i ne bazirat se na tome, kad covijek shvati da je buducnost ta koja se sa razlogom zove buducnost, ostane mu samo sadansnjost i to SADA i OVOG momenta jest bitno, Sada i ovog momenta ti jesi tu i sada zivis a ne jucer ili sutra. Rijesi ovaj problem medju ljudima, rijesio si citavu paradigmu. Sve ostalo ce se ko karte same od sebe poslozit u kratkom ili duzem vremenskom periodu.
Om ovo sto si rekao
Citat:
Ona parola i prièa o štekanju love nije bila usmjerena tebi, veæ sa ciljem da se uzme u obzir i obavezne prateæe pojave svih organizovanih oblika djelovanja koje u poèetku, u osnovi imaju pozitivnu i humanu ideju, a koji se u odreðenom momentu stavljaju pod kontrolu onih protiv kojih se èovjek bori.
Prije nego li se krene radit ista, ta stvar tj. "pod kontrolom" je vec tu. Jedini nacin da igras protiv njihove karte jest da igras njihovom kartom ali da ti sustina uvjek ostane boldani tekst gore citata. Dal je to tesko? Je, itekako je to tesko, treba puno napora no jedino sta ce ti tu pomoc jest volja za promjenom i dizanje svijesti. Znaci oni koji vode sve to jer uvjek ima vodja nazalost, oni su ti trigeri koji ce to odrzat na okupu ili ne. Njih MORA VODIT OPD, mora ih vodit metafizika i oni moraju imat izuzetno otvorenu svijest jer inace ce se samo okrenut i nasanjkat. Tj. pohlepa.
Ovo gore izgleda kao brainstorming. Pa i jest. Ti protiv ovog svijeta ne mozes ici bez tajni, bez brainstorminga. Isto tako ne mozes ici bez velike financijske moci ( bit bogat kao organizacije ) niti bez ikakve organizacije.
Isto tako citava organizacija mora imat tajni ka vanjskom drustvu kao sto i sam vrh mora imat tajni. Jedina stvar koju ona kao takva moze rec jest slijedece. Okay vas smo odabrali da budete gore, znamo da morate imat tajni jer ako nas netko napadne ( jer smo manji stalez ) mi NE SMIJEMO ZNAT NEKE STVARI jer ako znamo sve propada u vodu. Tu se samo radi o strategiji. Znaci strategiju ne smiju svi znat, mora znat manji broj ljudi i ti ljudi moraju biti toliko svjesni sebe da je to za krepat.
Inace sve propada u vodu. Financijska moc ce ti stvorit ugled i moc da se mozes pojavljivat na medijima, da se moze sastanci diljem svijeta radit, da se moze placat putovanja ljudima iz dalekih zemalja kako bi dosli na sastanke te mjesto di oni mogu prespavat itd... Znaci ako je vec organizacija, ona se mora brinut oko ljudi ispod.
Inace svijetu je potrebno ne 9999 drzava, 9 999 999 politicara. Svijetu je potrebna 1 svjetska vlada na kojoj ce biti CISTI OPD-ovci koji se nece smatrat vladom vec predstavnicima.
Koliko je to tezak zadatak? Neznam ni dali je moguc u narednih 5 generacija a mozda i vise. Dal ga treba zapocet. Itekako treba.
Osobe koje sve vode, moraju imat 3 lica. 1 lice za ljude unutar pokreta, drugo lice za ljude izvan pokreta i trece lice za elitu i njihove slijedbenike. Inace, sve propada.
Om razumijem ja problematiku ovo gore sto sam napisao je najbolji opis sto mogu dat a daaaaaaaaaaaleko je od onog mog pravog opisa. Dal se to radi o revoluciji. Pa normalno da se radi. Samo se nikako nesmije nadovezat stvar na anarhiju. Jer to se desava momentalno u svijetu. Anarhija povlaci ratove. Svjesna anarhija, e to je vec drugi par rukava. Tu se da nesto i napravit. No nikako se nesmije tako prezentirat.
U ovom svijetu imas:
1.) Pokorit se sistemu
2.) Pokusat promijenit sistem na slobodan nacin
3.) Pokusat promijenit sistem na skoro slobodan nacin punog brainstorminga.
2 - to se upravo pokusava = rezultira ratovima (Grcka je to startala i to je samo uvod), i trajat ce jako dugo, generacijama i vise puuuno vise nego li br. 3
3 - Znati ces da presucujes i poksavas ovladavat ljudima, znas da to nije dobro, znas da to treba promijenit. Srce ce te bolit zbog toga no znas da je to jedini pravovaljani nacin da samo jedan dan kad preuzmes nesto pustis u masu neke odredjene stvari. Kad preuzmes dovoljan broj, kad se dovoljno ljudi osvijesti te kad se teren pripremi ( jer ne mozes u ovakvom rasulu od svijeta ako si elita dat takve informacije. Ljudi ce prestat radit, zapostavit ce sve i otici ce u drek sve to skupa, sve za sta se drugi bore a to je cisti napredak u vanjskom i unutarnjem smislu koji ne podrazumijeva otic na himalaje i tamo se obrazovat vec podrazumijeva puno puno vise rada nego li danas u nasem drustvu. Previse toga je unisteno i treba to stabilizirat. ) e onda, onda mozes samo pustit sve da ide svojim tokom. Do tad mozes samo plakat, srce ce ti se lomit, ali ces zivjet za taj trenutak. I to je cisti OPD u OPS-u ako oces nesto promijenit.
Dakle zakljucak. Illuminat moras postat u kojem god slucaju samo je bit ostat OPD illuminat a ne OPS. Da bis neprijatelja sjebao, moras biti kao i on. A bome, oni nisu zasluzili nista drugo nego da ih se sjebe koliko god da ljudi rekli da ih treba pustit na miru. E bome, ako si sijao zlo, sirio ga, itd... Sad ces ga i osjetit na svojoj vlastitoj kozi.
Na zalost, to je jedini pravilan nacin. Onaj drugi, jest i dovest ce do ovog:
Startalo je sa Grckom. Ljudi rade anarhiju tesku. Ona ce dovest pocevsi od ove ili slijedece godine do rata koji ce se prozvat WW3. Taj rat sastojat ce se iz 2 segmenta.
1.) Ratovi vlada = nuklearke itd...
2.) Ratovi gradjana = prosvijedi, rat itd.. ali koji ce ici na vladu.
Da se broj 2 pridruzi pokretu, br. 1 bi pao sam od sebe i to je jedini izlaz i jedina strategija tj. strateska kombinacija koja ce dovest do toga da WW3 ili upoce ne zapocne u jacim omjerima ( vec je startao i to debelo ) ili da ga se prekine dok je jos vrijeme.
Dali ga treba pustit da se desi? Ocito da. I neka se desi no on kao takav nama nije potreban a da se ljudi potrude samo rec zasto nije potreban u velikoj masi, on se nebi desio. Sve je samo stvar izbora. Pokunjit se i rec da to nemos promijenit ili rec pa fakat sada je dosta. Tim pa fakat sad je dosta pokazujes da si OPD i po prvi puta u zivotu ne mislis na sebe samo vec i na citavo covijecanstvo. I u tome lezi caka svega. Ako kazes ne, i ne pristanes te ne pripomognes jos sa svojim idejama kako i sta napravit i jos ka tome zabrainstormas sa odusevljenjem i veseljem i kazes kako cemo ih spustit aaaaaaaaaaaa joj idemo idemoooo! Ako sve gledas kao stvarnost, e onda si nahebo. ako gledas kao igru, imas sanse. Ako ne pristanes e onda si cisti OPS jer se bojis za svoje dupe i jer te koliko god da mislio da briga, zapravo i nije briga jer duboko u sebi, znas da je ovo jedan od vjerovatno jedinih nacina za nesto napravit te si spreman zrvtovat sebe, svoju licnost, svoj put kako bi drugi imali svoje putove i napokon imali slobodu. Izbor te cini OPD-om ili OPS-om.
P.s. Om no frks

Still samo pricamo hehe

I da niti nemoze uhvatit niti izdaleka sve probleme koje covijek ima kad ih je previse. Toliko toga jos mi neznamo a kamo li da ih sve ispricamo. Problemi su oooooooogromni i previse ih je.