charleston je napisao/la:
Ans i Eva Jargi je napisao/la:
Nego, zbilja, da nije malko preuranjeno i neozbiljno
suditi o par-ti-ju na kome nisi lično učestvovala?

Ali, ucestvovala sam...
Dosad sam se tko zna koliko puta inkarnirala i sjecam se osjecaja tog ponovnog nalazenja Sebe... sjecam se olaksanja, slobode, pa cak i smijeha - slicno kao kada se zavrsi snimanje nekog filma i citava ekipa se opusti, otvara sampanjac i nazdravlja, pronalazi onu "stvarniju stvarnost", razlicitu od netom dovrsene glumljene ...
Zatim slijedi ono sto upravo citam u Putovanju dusa - revizija ucinjenog... sto se svladalo a sto ne.. lekcije.. zanima me koja je Vrhunska Lekcija nakon koje mozes konacno napustiti Skolu (zivota) i otici malo.... na praznike?
Empatija?
Ispravno koristenje Moci?
Ljubav..?
Uglavnom, ne znam zasto, ali ja sam umorna od citave te ideje o reinkarniranju i ucenju/napredovanju sve do postizanja Savrsenstva i konacnog sjedinjenja s Jednim, a nakon toga opet zapocinjanje istoga, i opcenito ideja o "skolovanju" dusa me ne ispunjava radoscu i ne daje mi poleta - a SJECAM SE I POLETA I RADOSTI ....
Znaci da je nesto DRUGO ...
Ali sto?
E, TOGA se ne mogu sjetiti
Znam samo da to sto me ispunjava radoscu NIJE nikakva skola ni ponavljanja-dok-se-ne-nauci, a znam i duboko osjecam da je RADOST jedini pravi kriterij procjene je li nesto istinito i potrebno - ili ne ...
NIJE to ni Igra sa svojim pravilima sto ih treba slijediti da bi se doslo do Cilja - nije nista utabano, unaprijed odredjeno, nista sto ima nekakav Cilj, nista sto sadrzi u sebi Pravila, nego TOTALNA SLOBODA ... koju ne nalazim ni u jednoj filozofiji/teologiji/teoriji/itd..
A ipak je mogu ZAMISLITI - a sve sto mozes zamisliti postoji... vec samim tvojim zamisljanjem... makar samo kao misaona forma ..u svijetu Ideja.. ako ne i istinsko Sjecanje ....
Znam da sam otisla OFFTOPIC, ali sto cu kad se ove neke teme medjusobno ispreplicu

A usput sam se i malo metafizicki izjadala ...

Da, na nekom par-ti-ju si očigledno učestvovala,
no, i sama se pitaš da li je to taj PRA-VI ... PAR-TI...,
što će reći da to nije taj PAR-TI ... o kome govorim ...,
jer, ... "Ukoliko covjek u svemu ovome izgubi smisao za humor, onda je to siguran znak da nije na pravom putu" ... do pravog PAR-TI-JA ...
Put ne smije biti (i nije) opterećenje ... ako je pravi, naravno ...
A ako nas opterećuje i umara, onda sigurno gazimo ... nekom stranputicom ...,
zbog čega treba malo sesti, dobro predahnuti i ... pažljivo razmotriti druge potencijalne puteve, staze i bogaze ... iz malo šire perspektive ...