FORMICA je napisao/la:
E sad si me zapetljao

Ne mogu ti to prosto reći. Sve to sam ja i još ogromno više. Trenutno sam u tijelu u ovom životu. Biosam u još mnogo tijela u prošlim životima i to sam sve vidio. E sve to sam ja. Dalje svjetlosno tijelo, kojim izlazim iz fizičkog tijela, je samo prelazni oblik kojim se prilagođavam fizičkom tijelu. Sljedeće tijelo je oblika špice od kajsije ili šljive sa svijetlima raznih boja unutra. To tijelo je izvanrednih osobina. Sljedeće tijelo je u svjetlosti (đe se ide poslije smrti) i izgleda kao gusjenica od trouglova koji se okreću u sebe, osobine ovoga tijela ne znam. Dalje ne znam. Zapravo rečeno mi je da ne smijem gledati tamo jer postoji opasnost da se "zamotam ili zatvorim" u njemu a to je pogrešno. E to mi je tijelo bilo vazda kec iz rukava. Kad god je bilo potrebno da nekud prođem i zbunim nekoga ko mi spriječava da idem đe mi je volja ja "otvorim" to tijelo i bez izuzetka svako se zbuni na momenat, zapanjeno gleda u to tijelo a ja u međuvremenu šmugnem i više me ne mogu stići. Za to tijelo sam naročito upozoren da ga ne smijem gledati. E sad đe sam ja? trenutno sam u fizičkom tijelu i to je to. Dali sam to pravi ja? Da jesam. Ali ne samo ovaj nego i sva ostala tijela i svo ostalo iskustvo. Bez obzira što se svega toga ne sjećam dok sam u ovom tijelu. Mi smo mnogo složeniji negošto mislimo. Valjda to tako treba biti. Ne znam koliko sam bio jasan.
I da ne zaboravim svijest o sebi ima svako od tih tijela a "aktuelnu svijest" ima ono tijelo u "kojem se nalazim".

E sad sam zamrsio sve, koliko se god trudim da objasnim sve sam manje razumljiv

Lepo, brate po Njegošu ...
“Ko na brdu, ak imalo stoji, više vidi no onaj pod brdom” ..., a ti ne da si na brdu, nego na visokom planinskom vrhu ... odakle pucaju bezbrojni i prelepi vidici ...
Ne deluješ nimalo zapetljano, naprotiv ...
U ovom postu si se zapravo dobro prizemljio od tih astralnih lutanja, usidrio pažnju
u oblast nemog znanja, i od tamo pokupio jasne i razumljive misli ...
Ili si se ovaj put malo više potrudio, ili si se prilagodio sagovornicima i temi rasprave,
al, svejedno si to lepo i slikovito opisao ...
...
A pošto vidim da ti se dopada ova igrica, možda bi bilo bi korisno bi bilo i biće da je još malo produžimo, proširimo, produbimo, provisimo, ...
Iz ugla iz kojeg ja trenutno gleda:
Pitah te kako znaš da imaš telo sluteći da si posle tolikih astralnih i vantelesnih iskustava došao do faze kada se i na javi osećaš sve manje telesnim, i kada se kinestetički osećaj tela sve više gubi, pa ono postaje sve više eterično, nematerijalno, bestežinsko, lagašno i neosetno ... i kada se može doći i do spoznaje da ono u suštini i ne postoji (da postoji samo relativno, s tim što relativno ne treba shvatati kao nestvarno) ...
U takvom stanju (na javi) svest o telu i samo telo postaju jedno, a ti si taj/ta/to što si svestan svesti i tela, ali ti nisi ni svest ni telo nego Ono Nesaznajno što poseduje svest i telo ...
(E, sad ću te tek zapetljati...)
Ti si, dakle, (na javi) samo svedok, posmatrač svesti, tela i svih dešavanja koja se trenutno odvijaju na ekranu tvoje svesti, koja se sama “proizvode” ..., a koja se na ekranu tvoje svesti samoprepoznaju i samointerpretiraju ili kao čulni utisci (slike, zvuci, dodir i ostalo), ili kao misli, osećanja, ... i tako se iz nečeg nerazumljivog i nepoznatog, ta dešavanja pretvaraju u nešto razumljivo i poznato ...
I zato, kada “izlaziš” iz jave i iz fizičkog tela ulaziš u neko iz bogatog asortimana tvojih drugih tela, u suštini ti samo menjaš “kanal” na ekranu svoje televizije bogate lepim i raznovrsnim programima ...i dalja dešavanja vidiš drugačije i na drugi način,
sa puno perfomansa u mogućnostima i perspektivi ...
Menja se, dakle, samo slika u “očima”, odnosno na tv ekranu, ali posmatrač ostaje isti ...
A što se tiče tvojih pratilaca i svih drugih bića koje susrećeš na svojim astralnim izletima,
oni su, kao i sve ono što doživljavaš na javi, samo ... sadržaj na ekranu tvoje svesti ...
Autonomna volja
i sloboda u ponašanju bića iz tvojih astralnih doživljaja je upravo proporcionalna tvojoj volji, koja vidim da je vrlo jaka ... (što znači, što je tvoja individualna volja jača, njihova je slabija, i obrnuto), a dostignuti stepen autonomne volje u astralu pomaže ti da ojačaš svoju volju i u ovom fizičkom svetu u kome gospodari onaj nespoznatljivi dio tebe koji ima Apsolutnu volju kojom
upravlja dešavanjima na javi ...
Ovim sam/o/ pokušavam da odgovorim na ono moje poslednje pitanje (“I da li IZVAN tebe postoji IŠTA drugo?”), na koje nisi odgovorio ... i tvrdim
da ni IZVAN, ni UNUTAR tebe ne postoji ništa /ni drugo, ni prvo/ ... i da UVEK i SVAGDA, OVDE i SADA ... postoji samo ono što se upravo dešava na ekranu tvoje svesnosti /i to samo trenutno i u “prolazu”/, a da sve ostalo “spava i počiva” u Potencijalu neograničenih mogućnosti ...
A da bismo i iskustveno dokazali da je tako, probaj prilikom izlaska iz tela, ili prilikom ulaska u fizičko telo obratiti pažnju na to menjanje slike na ekranu tvoje svesti ...
Ako u tome uspeš (ili ako si to već uspeo) onda ćeš shvatiti (ili si već shvatio) da nema VANI i UNUTRA, da nema TAMO i OVDE, da nema PRE i KASNIJE, ... i da nema nikakvog kretanja osim na ekranu tvoje svesnosti ...
I još, nešto,
probaj
u astralu spoznati da u astralu nema drugog Boga osim Tebe,
kao što na javi nema drugog Boga osim Njega.
...
Sretno se otpetljao!