Sada je: pet maj 02, 2025 8:21 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Knowledge, Healing and Creation!
PostPostano: sub nov 29, 2008 8:21 pm 
Početnik

najveća tajna me probudila(icke), istina će vas osloboditi(icke) me zaista oslobodila, a ovo me preporodilo, ovo je nanevjerojatniji, upload na cijelom internetu, ako možete odvajat svoje vrijeme na knjige od kojih nema koristi, i čitanja postova od kojih nema koristi,(ne kažem da su sve knjige i posjećivanje foruma beskorisni) samo želim reć da odvojite vrijeme, i pogledate ovo i ne propustite ni jednu sekundu, i promijenit će vam život , nikad nisam bia sretniji, a nisam niti počea primjenjivat to o čemu se ovdje govori, već sama poruka me toliko promijenila i sad sa uzbuđenjem dajem ove linkove, i samo ih širite, molim vas!

http://www.youtube.com/watch?v=dEsrbSC1vhw

http://www.youtube.com/watch?v=dEsrbSC1vhw

http://www.youtube.com/watch?v=4PIxlyDv ... playnext=1

ovo je za one koji već znaju stvarnu situaciju ove 3d realnosti, oni koji ne znaju neće ovo svatit, možda hoće, ali neće mislit da je bitno, eto uživajte u poruci!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 30, 2008 9:43 am 
Član foruma

Hahaha hebenooo :mrgreen:

nek se siri ko virus! i bilo je vrijeme!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 30, 2008 12:59 pm 
Početnik

može li neki moderator ovo napravit sticky icky icky, da ljudi ne propuste jer je već palo na sredinu, radi svih "ne propusti" topica gore?

Vrh

Naslov: 2 odlična intervjua
PostPostano: ned nov 30, 2008 1:04 pm 
Početnik

sa likovima kojima su svemirski likovi rekli mnogo tajni, provjerite, moje istraživanje mi potvrđuje da nema nikakve šanse da su ovo izmišljotine, ili pogrešne interpretacije tih ljudi:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 5126189734

http://video.google.com/videoplay?docid ... federation

skoro sve šta se pitate o svemiru, životu, svemircima, je ovdje, uživajte

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 30, 2008 2:10 pm 
Član foruma

IllusoryMe je napisao/la:
može li neki moderator ovo napravit sticky icky icky, da ljudi ne propuste jer je već palo na sredinu, radi svih "ne propusti" topica gore?

Ne. Molim te da ne ponavljas topice. Hvala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 30, 2008 4:05 pm 
isključen/a

Postoji li negde tekst, pa da mogu procitati, jer ovako ne mogu da razumem sve.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 30, 2008 9:25 pm 
isključen/a

Evo ovog vise nema. Nisam stigao ni da pogledam sve sto je bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=4PIxlyDv ... playnext=1

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 01, 2008 11:44 am 
Početnik

meni je žao , ja nemam vremena to prevodit, a ova 2 linka su čini se jučer izbrisana, tko zna zašto, posla sam liku da reuploada, to opet.

pogledajte makar ovaj knowledge

Vrh

Naslov: Human Origins : Intervention Theory by Lloyd Pye
PostPostano: pon dec 01, 2008 12:26 pm 
Početnik

http://www.youtube.com/watch?v=qNGngZsxAhw

ovo je sasvim dovoljno uvjerljivo što se tiče šugavih reptila, i njihovog postojanja

Vrh

Naslov: Galactic Confederation of Light
PostPostano: pon dec 01, 2008 12:31 pm 
Početnik

stvarno zanimljivo

http://video.google.com/videoplay?docid ... federation

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 06, 2008 12:34 am 
Administrator

Mislim da je u predavanjima koja su dostupna na linku kojeg je ‘Illusoryme’ naveo u prvom postu, adampants/Jonathan na jedan prilično jednostavan i razumljiv način predstavio samu suštinu problematike s kojom smo suočeni.

Pod temom Propaganda, parabole i percepcija, on sasvim lijepo predstavlja dinamiku manipulacije svijesti (pa tako i percepcije) ljudi uz pomoć religije od strane tzv. “Sotone” (što je samo personifikacija tzv. OPS/entropičnih sila), subliminalnih poruka kojima smo neprestano izloženi, medija itd.; dok pod temom Knowledge, navodi dinamiku kontrole i crpljenja energije “taker-a” (onih koji uzimaju) od strane “taker-a”, implicirajući da smo skoro svi mi u ovoj realnosti ‘taker-i’, neki prirodno tj. po samoj svojoj suštini, dok možda jedan veći dio nas, samo zato što smo jednostavno tako programirani (od strane istinskih “taker-a”). Odatle, ova ‘naša’ realnost ima ‘predatorsku’ prirodu, odnosno, nije nikakvo čudo zašto se u njoj - “život hrani životom” (mada smo mi i to sasvim lijepo racionalizovali, doduše, kao i sve ostalo).

Za razliku od toga, postoji mogućnost da čovjek postane “giver” (OPD-davaoc) ukoliko se uspije deprogramirati i sinhronizovati sa svojom dušom/suštinom/istinskim ja, što naravno nije nimalo lako i što je predmet nekih gnostičkih učenja, koja to obrađuju sa manje ili više uspjeha. (Dosta materijala na tu temu je već objavljeno na ovom forumu i vebsajtu.) ‘Giver’, kao takav, izlazi iz polja frekvencija/kontrole “taker-a” i postaje za njih “neprobavljiv”. ‘Taker’ (OPS individua), može samo UZIMATI ali ne može primati energiju od Svega Što Jeste, dok ‘giver’-u, Sve Što Jeste ‘automatski’ nadoknađuje energiju koju je dao. Tako je ‘giver’ istovremeno i ‘primalac’ za razliku od ‘taker-a’ koji ne može spontano primati energiju, nego je može samo – uzimati – od drugih. ‘Taker’ uvijek uzima uz anticipaciju da će morati nekome nešto i dati, a to njegovo ‘davanje’ mu služi kao opravdanje za njegovu egzistenciju. Naravno, ‘taker’ će se stalno truditi (svjesno ili podsvjesno) da uzima od drugih više nego što daje.

S našeg stanovišta OPS/’taker’ svijesti (koja je kod svakoga manje ili vise izražena) ovu dinamiku nije lako razumjeti jer ne znamo (svjesno) kako to u praksi izgleda (mada to mnogi od nas osjećaju na podsvjesnom nivou). Neki su, doduše, u nekim momentima svog života, na primjer, spontano pomogli nekome (ne postavljajući nikakve uslove za to i ne očekujući ikakvu nagradu), pa su nakon toga mogli osjetiti jedan poseban osjećaj ispunjenosti ili sreće, dok im je pored toga, ono što su od sebe dali - brzo bilo nadoknađeno od strane Svega Sto Jeste u nekim drugim okolnostima ili na neki drugi način; međutim, bez obzira na takva iskustva, nesposobni da mentalno racionalizuju stvar, oni su se brzo nakon toga ponovo vraćali u ‘matriks’ (“business-as-usual”). Ovo iskustvo se može ponavljati, sve dotle dok čovjek - ne daje od sebe – u očekivanju nekog dobitka, nego uspije da ostvari neku vrstu spontanosti u svemu tome (“daje od srca”). Što je čovjekovo poznavanje istinske duhovne (ali i fizičke) realnosti veće, utoliko će se ova dinamika primjetljivije manifestovati pred njegovim “očima”.

Između ostalog, Jonathan navodi i koncept potpune kontrole ljudskih bića, ne samo u fizičkoj realnosti, nego i nad tzv. “inkarnacionim ciklusima”, što je koncept koji nije nov a kojeg sada zastupa i Barbara Batholic, nakon što je obavila na stotine seansi regresivne terapije. U tom smislu, pojam “stara duša” ne mora označavati nikakav veći stepen razvoja, nego bi se tu moglo raditi samo o jednom većem stepenu ‘kondicioniranosti’!? (“Mrtav prezbiterijanac je samo mrtav prezbiterijanac” – kako je to govorio E. Cayce, na osnovu svojih susreta sa diskarniranim individuama; ili u prevodu: “sve ‘svoje’ nosimo sa sobom”, - problem s tim je što mnogo toga što smatramo “našim,” nije uopšte naše, nego nam je spolja ‘instalirano’.)

**

Ukoliko se razumije ova dinamika hiperdimenzionalne manipulacije bića od strane OPS entiteta (suštinskih ‘taker-a), za svrhu njihove ishrane i održavanja egzistencije, onda će se shvatiti i zašto samo proučavanje nekih zasebnih ‘konspiracija’ (dok je u suštini skoro sve u ovoj “našoj” realnosti jedna ‘velika konspiracija’) i zauzimanje stava “mi protiv njih”, ukopavanje u rovove, priprema za neku klasičnu imaginarnu bitku protiv npr. “sila novog svjetskog poretka” i slično, ne vodi ničemu; a još manje kojekve tehnike mantranja, tantranja, magije, lucidnog sanjanja, vantjelesnih putovanja itd. Sve su to samo malo egzotičniji elementi uz pomoć kojih se ‘ovce’ drže u ‘toru’ ili bacaju u još dublji san. Ili, - sve su to samo malo egzotičniji elementi takozvane “taker-svijesti” (mentalno kondicioniran čovjek može da sanja ‘vako, ili ‘nako, međutim, kako god i šta god sanjao, tu se radi samo o njegovim snovima, dok on generalno ne može na taj način da se “deprogramira”, da se poveže sa dušom/duhom, da objektivizira svoju percepciju, te tako i da promijeni svoj ‘modus operandi’).

**

Na kraju krajeva, trebalo bi biti sasvim jasno da kad je neko “spasavanje” u pitanju, stvar je sasvim individualna tj. niko drugi ne može obaviti to za nas. Kad naša ‘individualna-svijest’ dođe u kontakt sa ovakvim materijalom kao što je ovaj na gorenavedenom linku, ona će na njega reagovati u skladu sa stepenom svoje kondicioniranosti/distorzije. Oni kod kojih je distorzija manja a još uvijek su u nekoj ‘mjeri’ zadržali tzv. OPD/’giver’ suštinu, shvatiće poentu i reagovaće u skladu s njom.

http://www.youtube.com/user/adampants2008

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.