Sada je: pet maj 02, 2025 12:41 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 3:59 pm 
Član foruma

Citat:
vidjela sam tebe online i tad je nestao! Post je bio jako bitan i ocito je nekome jako smetao (isto kao sto mu smeta biblija)...

Ako je nekome smetao, to svakako nisam bio ja. Mozda si ti videla da sam bio online, ali valjda bih znao da sam nesto brisao. Kada si postovala taj post? I ne znam zasto bi bio obrisan, na ovoj temi postoji vise postova sa kojima se ne slazem pa nista nisam brisao.

Ne znam sta da ti kazem, napisi ga ponovo.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 4:04 pm 
Član foruma

ok sorry sto sam skocila na tebe ali mi je ovo diglo zivac a jedini si bio online od moderatora.

moj post je bio nakon Villy-a...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 4:12 pm 
Član foruma

Citat:
moj post je bio nakon Villy-a...

Ako je bio nakon poslednjeg Villyevog, onda to nisam cak ni procitao! Ili se desilo nesto "misteriozno" ili ga je neki drugi mod obrisao a da nije stavio obavestenje na mod forumu da je to uradio. Iskustvo kaze da moze biti i nesto od ta dva.

Kao sto rekoh, napisi ga ponovo.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 4:54 pm 
Član foruma

Nešto je trulo .. u državi Danskoj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 5:26 pm 
Član foruma

Citat:
ok sorry sto sam skocila na tebe ali mi je ovo diglo zivac a jedini si bio online od moderatora.

Kako stvari stoje, izgleda da niko od modova nije obrisao post?!

Nadam se da su tehnicki problemi u pitanju, a ne da je opet neko hakiranje.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 5:31 pm 
Član foruma

sjemenka ajd napiši ponovo taj post da ga više pročitamo :D
vily
Citat:
Zasto, ili sto ima lose u vjerovanju u Boga?
Ja vjerujem u Boga, onog boga kojeg sebi trazim koji meni prilici?

Recimo Bog je i ovaj forum ili pravci s kojima idemo k (u potrazi) ISTINI, SPOZNAJI. SAVRSENOM BICU.
To je nas Bog svemoguci i sveprisutni.

ne razumijem tvoj post.
To ti pitaš ili su to retorička pitanja i tvoj odgovor. :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 12:25 am 
Administrator

Niti ja nisam tu ništa obrisao...

Citat:
sjemenka ajd napiši ponovo taj post da ga više pročitamo

Ajd, i ne urlaj... hahaha! Morat ćemo kupiti antifone...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 5:46 am 
Član foruma

kolos je napisao/la:
sjemenka ajd napiši ponovo taj post da ga više pročitamo :D

da,stvarno,napishi,ako ga chuvash u kompu,ili po secanju,i to shto pre jer ako je toliko opasan kao shto kazesh,
mozda ga neko/neshto obrishe i iz tvog kompa i iz tvog secanja,
i onda nishta od tvoje misije prosvetljivanja neukih Goja :wink: :mrgreen:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 8:38 am 
Član foruma

napisat cu ga kad me opet uhvati nadahnuce... moram prikupit svu dokumentaciju koju sam navela u postu.

Nema vise zaustavljanja u nicem, moja je glava trvdja od kamena! :mrgreen:

p.s.- sorry za dernjavu!!!

Vrh

Naslov: Svijesnost! Sta li je to???
PostPostano: uto nov 18, 2008 8:52 pm 
Član foruma

Ovdje cu iskoristiti jedan od rijetki trenutaka moje inspiracije pa se malo istresti (pametovati) za neupucene.
Vjerovatno obrazovani bar vecina odrasli takodze vjerujem, a ovakva svatanja kao sto pokazuju vecina diskutanata je vise nego zalosna.
Vjerovati da je Bog/Stvoritelj bice koje je tamo negdj,podlozno zeljama i zahtjevima, jos uz to da diktira neke zapovijedi su bajke za malu djecu.
Za neupucene:
1.Bog nije bice i nema svoj lik.
2.Bog nije dedamraz pa da dijeli nekima srecu a drugima nesrecu.
3.Bogu ne trebaju ni tvoja zahvala, ni tvoja molba, ni tvoji darovi.
Kako je Bog sveznajuci i svemoguci a ja vjerujem da jeste tada ga ne pokusavajte stavljati u neke nama poznate okvire.
Tvoj Bog si ti sam sebi i drugi bog za tebe ne postoji i neovisan si o bilo kom drugom Bogu iako mozes biti efikasniji u svezi sa drugim Bogovima ali nije neminovnost.
Sam sebi kreiras dobro i zlo koje te prati i licno si sam sebi odgovoran za sve sto te zadesi.
Jedino oni koji nisu sposobni sami kreirati sobstveni zivot vezuju se za upute drugih (sebi ravnih) i pokusavaju ih slijediti.
Sve sto je nastalo ljudskim djelovanjem je ljudsko i nikako nemoze biti Bozije/Stvoriteljevo djelo pa makar bile to i "Bozije zapovijesti."

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 18, 2008 9:01 pm 
Član foruma

@miki90: Plain & simple! And True! :-)
probaj isto reci nekom vjerniku :-) tek tolko da vidiš reakciju :-) hehehe

Vrh

Naslov: Re: Svijesnost! Sta li je to???
PostPostano: uto nov 18, 2008 10:10 pm 
Član foruma

sve vecinom iznesenim od strane miki90 je OK ali ovo je neprobavljivo
miki90 je napisao/la:
Sam sebi kreiras dobro i zlo koje te prati i licno si sam sebi odgovoran za sve sto te zadesi.
"

probaj to reci žrtvama bombardiranja, samo da spomenem; Vijetnam ili Irak
Jedan pametnjaković u Hrvatistanu je napravio zanost iz te premise i predaje je na fakultetu pod nazivom Viktimologija gje je isto tako teorija da žrtva sama doprinosi svojoj viktimizaciji ... u konkretnom primjeru silovana osoba si je sama kriva što je silovana tj. mogla je biti negdje drugdje, drugčije obučena, ili je mogla biti drugog spola ???

Zar to nije krasan primjer manipulacije, nabacivanjem krivnje !

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 19, 2008 12:04 am 
Administrator

Citat:

Heh... ovo je istina, samo ne TI koji si ovdje u 3. denzitetu. TI postojiš i na višim denzitetima... TAJ "TI" je "glavni"... ovaj tu ne... ovaj samo proživljava nešto što je stvaran "TI" zamislio...

Možda bi mogli to usporediti kao lik iz neke igre... ti "komandiraš" likom u NJEGOVOJ stvarnosti ( igri, simulaciji, računanje brojeva kompjuterskim metodama, itd ). Za lika u igrici - igra je stvarnost. A u biti je sve - iluzija.

Sad... tko se "baci" u kakvu "ulogu"... to je do njegovog izbora, a iz bilo koje uloge - slijede LEKCIJE.

Jednom siluješ, jednom si silovan, jednom bombardiraš, jednom gledaš kako bombe padaju po tebi... obično iskusiš oboje... jedino u nekim "drugim ulogama"...

Ako malo istražimo reciklažu duša - to neće biti teško za shvatiti...

SVE=BOG istražuje samog sebe pomoću svojih fragmenata - duša i svega ostalog... a taj ne izdaje "10 zapovjedi".

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 19, 2008 12:54 am 
Član foruma

en1di0n je napisao/la:
@miki90: Plain & simple! And True! :-)
probaj isto reci nekom vjerniku :-) tek tolko da vidiš reakciju :-) hehehe

Moj predhodni post je i namjenjen istima,, a njihovo je da razmisle i skontaju ???????????????/

Vrh

PostPostano: sri nov 19, 2008 1:07 am 
Član foruma

Citat:
probaj to reci žrtvama bombardiranja, samo da spomenem; Vijetnam ili Irak

Te zrtve moraju biti svjesne svoje odgovornosti, jer su bili ovisni vladajuci elita u tim entitetima pa samim tim i zrtve u ovom slucaju negativnog ucinka rukovodeci ljudi tih entiteta.

Vrh

PostPostano: sri nov 19, 2008 1:10 am 
Član foruma

Citat:
Jedan pametnjaković u Hrvatistanu je napravio zanost iz te premise i predaje je na fakultetu pod nazivom Viktimologija gje je isto tako teorija da žrtva sama doprinosi svojoj viktimizaciji ... u konkretnom primjeru silovana osoba si je sama kriva što je silovana tj. mogla je biti negdje drugdje, drugčije obučena, ili je mogla biti drugog spola ???

Potpuno se slazem navedenom tezom..... stim sto bi modificiro doprinos silovane osobe prezivljenom cinu ali je sasvim sigurno doprinjela tom cinu.sad je pitanje modaliteta gdje, kada i na koji nacin je doprinjela nophodno bi bilo nekoliko tacnih odgovora silovane osobe.

Vrh

PostPostano: sri nov 19, 2008 1:15 am 
Član foruma

miki90 je napisao/la:
Citat:

Potpuno se slazem navedenom tezom..... stim sto bi modificiro doprinos silovane osobe prezivljenom cinu ali je sasvim sigurno doprinjela tom cinu.sad je pitanje modaliteta gdje, kada i na koji nacin je doprinjela nophodno bi bilo nekoliko tacnih odgovora silovane osobe.

Ali opet to samo po sebi možde biti tragicno u tom trenutku ,ali dugorocno gledano mjenja svijest i ta osoba ide nekim drugacijim putem poslje toga. Svako iskustvo je pozitivno, samo naša percepcija koja funkcionira na osi dobor-loše tome daje tu oznaku. Da napredujemo treba npravit potrebne pomake, koji ne moraju biti nužno niti dobri niti loši, jednostavno potrebni.

Tako u prirodi to i funkcionira. Da dode do napredka treba biti ucinjeno potrebno, a da li je to dobro ili loše, well.. kako za koga... samim time je neutralno. Jer bude i velika kolicina dobrog(+) i zla(-), zako da dođe na 0 (nula) :-)

I don't give a damn....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 19, 2008 1:17 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:

Heh... ovo je istina, samo ne TI koji si ovdje u 3. denzitetu. TI postojiš i na višim denzitetima... TAJ "TI" je "glavni"... ovaj tu ne... ovaj samo proživljava nešto što je stvaran "TI" zamislio...

Možda bi mogli to usporediti kao lik iz neke igre... ti "komandiraš" likom u NJEGOVOJ stvarnosti ( igri, simulaciji, računanje brojeva kompjuterskim metodama, itd ). Za lika u igrici - igra je stvarnost. A u biti je sve - iluzija.

Sad... tko se "baci" u kakvu "ulogu"... to je do njegovog izbora, a iz bilo koje uloge - slijede LEKCIJE.

Jednom siluješ, jednom si silovan, jednom bombardiraš, jednom gledaš kako bombe padaju po tebi... obično iskusiš oboje... jedino u nekim "drugim ulogama"...

Ako malo istražimo reciklažu duša - to neće biti teško za shvatiti...

SVE=BOG istražuje samog sebe pomoću svojih fragmenata - duša i svega ostalog... a taj ne izdaje "10 zapovjedi".

E to dali postojim ili nepostojim i u nekom drugom dezintetu nisam siguran, iako su mi poznate teorije u tom pogledu, ali mi je poznato i ustanju sam prepoznati svoje istinsko JA a to mi omogucuje moja svijesnost i realnost ovog zivota koji niukom slucaju nije iluzija.

Vrh

PostPostano: sri nov 19, 2008 1:30 am 
Član foruma

en1di0n je napisao/la:
miki90 je napisao/la:
Citat:

Ali opet to samo po sebi možde biti tragicno u tom trenutku ,ali dugorocno gledano mjenja svijest i ta osoba ide nekim drugacijim putem poslje toga. Svako iskustvo je pozitivno, samo naša percepcija koja funkcionira na osi dobor-loše tome daje tu oznaku. Da napredujemo treba npravit potrebne pomake, koji ne moraju biti nužno niti dobri niti loši, jednostavno potrebni.

Tako u prirodi to i funkcionira. Da dode do napredka treba biti ucinjeno potrebno, a da li je to dobro ili loše, well.. kako za koga... samim time je neutralno. Jer bude i velika kolicina dobrog(+) i zla(-), zako da dođe na 0 (nula) :-)

I don't give a damn....

Nemamo potrebe nagadzati i teoretisati moguce teze, kao sto su i dali su to neke zadane lekcije, ili da je kriva nasa percepcija dobro/lose. Najvaznije je dobro prostudirati stanje ovdje i sad, da bi otvorio poglede i prosirio percepciju.
Stanj slicno mogucnosti da umom analiziras sobstvenu utrobu i nalazis zeljene odgovore.
Svi odgovori na sva pitanja su u nama samo ih treba znati desifrovati.

Vrh

PostPostano: sri nov 19, 2008 3:13 am 
Član foruma

miki90 je napisao/la:
Ovdje cu iskoristiti jedan od rijetki trenutaka moje inspiracije pa se malo istresti (pametovati) za neupucene.
Vjerovatno obrazovani bar vecina odrasli takodze vjerujem, a ovakva svatanja kao sto pokazuju vecina diskutanata je vise nego zalosna.
Vjerovati da je Bog/Stvoritelj bice koje je tamo negdj,podlozno zeljama i zahtjevima, jos uz to da diktira neke zapovijedi su bajke za malu djecu.
Za neupucene:
1.Bog nije bice i nema svoj lik.
2.Bog nije dedamraz pa da dijeli nekima srecu a drugima nesrecu.
3.Bogu ne trebaju ni tvoja zahvala, ni tvoja molba, ni tvoji darovi.
Kako je Bog sveznajuci i svemoguci a ja vjerujem da jeste tada ga ne pokusavajte stavljati u neke nama poznate okvire.
Tvoj Bog si ti sam sebi i drugi bog za tebe ne postoji i neovisan si o bilo kom drugom Bogu iako mozes biti efikasniji u svezi sa drugim Bogovima ali nije neminovnost.
Jedino oni koji nisu sposobni sami kreirati sobstveni zivot vezuju se za upute drugih (sebi ravnih) i pokusavaju ih slijediti.
Sve sto je nastalo ljudskim djelovanjem je ljudsko i nikako nemoze biti Bozije/Stvoriteljevo djelo pa makar bile to i "Bozije zapovijesti."

to mikiii :D
lepo recheno =D>
ofkors zajedno sa Dzekovim dodatkom po pitanju odgovornosti, koji i nije bash lagan za varenje,ali shto jes' jes' :wink: :mrgreen:

oni koji ga vide kao dedu sa bradom su mi pogotovu zanimljivi,niko se i ne pita a zashto ga uopshte i zamishljaju kao mushkarca,shta,kao zena nije dorasla tom poslu :?: :mrgreen:

/
miki90 je napisao/la:

Svi odgovori na sva pitanja su u nama samo ih treba znati desifrovati.

i ovde se slazem,bash se pitam kada cesh onu nakazu od rechi "demo(n)kratija" deshifrovati :wink:
POzdrav
:love3: :love5: :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.