Sada je: pet maj 02, 2025 10:39 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Družba «Braća Hrvatskoga Zmaja»
PostPostano: pet nov 07, 2008 10:35 pm 
Početnik

Prije par godina sam imao priliku pobliže upoznati neke od predstavnika ove družbe. Mogu reći sa svog osobnog stajališta da su kroz priću stvorili dojam kako vode raćuna o povijesti i porijeklu Hrvata i baštini. Međutim, ako malo bolje razmislim, iako mi tada neke stvari nisu bile jasne kao sada, oni i nisu baš to za šta se predstavljaju. Više mi se ćini da su to ljudi koji se poprilično pokušavaju progurati u svaku dobrostoječu poziciju i maksimalno se infiltrirati u sustav, stvarajući pritom nekakvu vrstu kontrole moći iznutra.

Evo i link na njihovu stranicu...
http://www.braca-hrvatskoga-zmaja.hr/index.html

Možda netko ima kakvih saznanja o ovoj družbi ili nekakvo drugaćije mišljenje...?

Vrh

Naslov: Re: Družba «Braća Hrvatskoga Zmaja»
PostPostano: sub nov 08, 2008 12:13 am 
Član foruma

Slučajno ili ne osnivač te Družbe Emil Laszowski ,je rođen u mom mjestu prije nekih stotinjak godina.

On je bio povjesničar i utemeljitelj Hrvatskog državnog arhiva te gore spomenute brače.

Malo sam se pozanimao za njih i saznao da imaju dosta stvari sličnih "tajnim" društvima,Velikog meštra neka svoj pravila.

Ali nigdje nema u medijima ništa šta rade,tako da sigurno nije za mase.

Svi članovi su istaknuti ljudi iz društva ,i sigurno si među sobom pomažu u dobivanju poslova i takvim stvarima.

Čim je Milan Bandić u igri zna se da je neka spletka,pošto on i nije najpošteniji čovjek blago rečeno.

Ali kad se bolje pogleda on je jedan od najmočnijih ljudi u državi. #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 08, 2008 8:08 pm 
Član foruma

Moj profesor sa faksa Vilko Žiljak je član. Točnije, rizničar po "zanimanju" u zmajevcima. Nisam to znao sve dok mi frend sa faksa prije više od godine dana nije rekao da je vidio link na njegovom sajtu za bratstvo. Frend je znao da će me to interesirati pa mi je to priopćio.

Ispada da ovakvo bratstvo u ovom obliku postoji tek od početka 20.stoljeća, ali ipak vuče korijene od kralja Žigismunda iz 15.stoljeća, onaj isti kralj koji se sprijateljio sa Vladom Tepešem Drakulom (grof Drakula) u borbi protiv Turaka. Već samo prezime Drakula, na rumunjskom Drakul = zmaj, a draconis = zmajevski na latinskom. Ako se dovoljno duboko kopa, moglo bi se naći dokaza da su zmajevci toga doba na neki način nasljednici vitezova templara po svojoj borbi protiv islama, ali i po znakovlju koje posebno naglašava reptilsku ikonografiju.

Pogledajte samo štap velikog meštra zmajevaca:

slika

slika

Zmaj koji se okreće oko štapa, stara tema koja ide još od Sumera, Egipta a posebno se ističe u hermetičnim učenjima i simbličkom prikazu Kundalinija ili Azotha u alkemiji. O simbolici zmaja bi se dalo puno reći, ali uglavnom takvu interpretaciju nećemo čuti od članova.

slika

Pogledajte stol zmajevaca u loži. Sedam svijeća, poredanih u bojama čakri. Zelena je u sredini, srčana čakra je centar sunčevog sustava ljudskog mikrokozmosa. Zanimljivo. Pitam se da li je to tako s namjerom ili je slučajnost. Jedan od zmajevaca nosi neki medaljon oko vrata. Slično nose i masoni, ovisno o stupnju i obedijenciji u kojoj se nalaze.

Evo još jednog njihovog grba. Identično alkemijskim shemama životne sile:

slika

Moj profesor sa faksa je drugi s desna na ovoj slici:

slika

Inače, tip je dizajnirao hrvatsku novčanicu kune. Pogledajte na svakoj novčanici piše V. Ziljak. To je on. Po iskustvu znam da ima svakakve veze u viskim krugovima, a i nije baš siromah. Cijela obitelj se bavi grafičkim i računalnim dizajnom. Još jedan od članova je Vladimir Šeks sada potpredsjednik hrv. sabora. Negdje sam pročitao, mislim da je možda Mužićev članak, piše da Šeks ima potvrđeno masonsko članstvo.

Evo i trona u starom gradu Ozlju:

slika

Organizacija ima čisto društveni karakter, prema onome što se družba zalaže čini se da ima čisto etnološki, kulturni, i "patriotski" štih. Naravno sa primjesama elitizma. I nije riječ o tajnom društvu, jedva polutajnom u najboljem slučaju. Isto tako podigli su obelisk, tj. dva obeliska u Zagorju, stavio sam sliku na thread o simblici u arhitekturi.

Uz znakovlje koje ima okultne korijene i povijest, ne vidim nikakvu direktnu vezu sa okultnim. Ipak je to klub starih prdonja koji trkeljaju o politici za domjenkom. :D

Tek sam sada sjetio da već postoji thread o ovome:

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... sc&start=0

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

Naslov: obelisci
PostPostano: pon nov 10, 2008 12:45 pm 
Član foruma

Kolegica je bila u Rimu i Vatikanu i začuđena je bila hrpom obeliska razasutim onuda...Nekak nas je kopalo zašto??? Oduvijek je to bio falusni simbol, ustvari simbol muške energije...
Pa mi je onda nekak i postalo jasno zašto ih je u Rimu i Vatikanu toliko...Ali to ne smatram pozitivnim - to je čista manipulacija - netko jako dobro zna mjesta i rituale na koji se to način radi. JAČANJE muške energije - ok ako je za dobrobit!!! Ali šta je dobrobit ako ti ne sudjeluješ dobrovoljno u tome???
Tako da stari prdonje JAKO dobro znaju šta rade - ništ to nije bez vraga!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.