junak777 je napisao/la:
zanima me Vase misljenje da li je svemir nekada nastao i priblizava li se kraju?
na razmisljanje me navelo vreme. Naime hipoteza da vreme u sustini i ne postoji...te stoga nema ni pocetka ni kraja .
da li je Stiven Hoking u zabludi u vezi sa big bang om?
Ako je 'vreme' u univerzumu navodno jednako nuli, onda bi po tome valjda trebalo da je 'kraj' isto sto i 'pocetak'. U tom smislu big bang se mozda dogodio, ali se i desava, i tek ce se desiti. Odnosno sve vreme traje. Mislim da treba uzeti u obzir i "hiperdimenzionalnu" prirodu univerzuma. Tako na primer ono sto mi, ljudska bica, dozivljavamo na nasem nivou svesti kao stotine milijardi godina dug period izmedju pocetnog i krajnjeg "big banga", mozda to isto neka bica na nivou visem od naseg percipiraju kao jedan "trenutak". Mozda bi to bio sedmi denzitet. A mozda i ne.
Citat:
kako je moguce da je atom prazan a ipak imamo "osecaj" cvrstoce
da li nam je racunar zaista potreban za komunikaciju ili svi imamo telepatiju
Mislim da to mozda ima veze sa 'percepcijom', a ona je povezana sa svesnosti. U neku ruku i percepcija i svesnost su ograniceni nasim fizickim culima, a moglo bi se reci i unapred uslovljeni, kondicionirani. Mi ne mozemo da vidimo i "osetimo" nesto sto nasa cula ne mogu da registruju. Ili mozda bi se moglo reci da su nasa cula programirana da odredjenu informaciju obradjuju na odredjeni nacin. Tako na primer kamen u ruci daje osecaj "cvrstine" zato sto nasa cula, odnosno "genetika" na taj nacin obradjuje informaciju i mi to dozivljavamo kao "cvrsto". Nasa 'svesnost' je u stvari uslovljena nasom DNK, odnosno fizickim telom. Ako bi nasa 'svest' prerasla DNK mogucnosti, onda bi to bio kraj lekcija u ovom fizickom telu.
Tu sad dolazi teorija kako bi navodno ljudi kao rasa, trebali da predju na naredni nivo svesnosti, prilikom cega ce nam se otvoriti/sklopiti dodatnih deset nizova DNK, sto ce omoguciti siru percepciju univerzuma. Tada nam kamen mozda nece izgledati tako cvrsto, mozda cemo imati i sposobnost telepatije, onako po "difoltu". A mozda sve to nema veze sa istinom.
Ovaj citat iz transkripata daje zanimljive ideje:
Citat:
P: Postalo mi „vruće“ kad su rekli... imamo svjetlost i gravitaciju, optiku i atomske čestice, materiju i antimateriju, sve su putevi koji vode tranziciji... da li su ta tri para međusobno u relacijama?
O: Blizu.
P: Što je stvar koja slabi funkciju vala?
O: ?
P: Je li svijest?
O: Da...
P: Ima tu još toga. Može li ta svijest biti izražena... Željeli bi prevesti formu koncpta 3. denziteta u koncept 4. gdje nema fizičkog, per se. Na 4. denzitetu nemaju problem kretanja brzinom svjetlosti i dezintegracije, jer to ne postoji tamo...
O: Blizu.
P: Dakle, za nas razmišljajući na 3. nivou...
O: Varijabilnost fizičkog je ključ.
P: Što čini fizičko varijabilnim?
O: Svjesnost veze između svjesti i materije.
P: Koja je veza među svijesti i materije?
O: Iluzija.
P: Što je priroda iluzije? Da nema veze između svijesti i materije. To je samo iluzija koja je tu. To je dio 3. denziteta...
O: Ne. Iluzija je da nema veze među njima.
P: Iluzija je dakle da nema veze među njima.
O: Da.
P: Iluzija je da nema veze. U 3. denzitetu... Znam! Nemojte sad nestati! ( smijeh ) Veza je ta da svijest jest materija.
O: Blizu. Što je obratno?
P: Samo sve učini suprotnim. Svjetlost je gravitacija. Optika su atomske čestice. Materija je antimaterija... samo okreni sve da bi razumio idući nivo... to ne može biti tako lagano. Čekaj malo, gravitacija izjednačava svjetlost, atomske čestice izjednačavaju optiku, antimaterija izjednačava materiju? Sve je u balansu. I odgovor uvijek mora biti nula.
O: I nula je beskonačna.
P: Dakle, govorite da tu nema veze, da je to iluzija koja govori o separaciji. Tu nema razlike, sve je isto?
O: Da.
Pozdrav