Citajuci vasa razna iskustva u snovima, sebe mogu naci u svakom od njih.
kad sam bila mala,sanjala sam stvari,pojmove,osobe,... koje sam vrlo brzo susretala u javi. Kao npr. prije polaska u prvi razred sanjala sam ucitelja.Njegov izgled i ponasanje bilo je identicno sa uciteljem kojeg sam dobila kao prvacic.Tad jos nisam kontala nista.
Kad sam trebala da imam prijemni ispit na masinskom fakultetu,sanjam da se nalazim na listi koji su prosli pod brojem 21. Ali, dalje sanjam da dolazi covjek i pred mojim ocima kaze:" brisi sve ove iznad 20!
Prolazim na prijemnom, nalazim se na listi pod brojem 21. Hocu da se upisem odmah, nema indexa.Tek u septembru mogu izvrsiti upis. Dolazim u septembru, nigdje me nema na listi.Na kraju mi profesor priznaje da su me izbacili jer na moje mjesto je dosao "neko drugi ko je imao vezu" a nije ni bio na prijemnom ispitu.Tako je bilo i sa ostalim studentima iza 21!
To je samo jedan mali dio snova. Kasnije kad sam se pocela baviti svim i svacim, interesovanja su se prosirivala svakim danom, da ne kazem minutom, imala sam i raznovrsnije snove ali i manje jasne. Mnostvo informacija, mnostvo razlicitosti u snovima. Onda dolaze snovi gdje u vecini slucajeva ili padam ili me proganjaju cudna bica. Jedan vrlo dug period gdje nisam uspijela naci nikakve "logicne"odgovore za svoje snove.
Od NLO, do vrlo cudnih i agresivnih stvorenja. Nekoliko razlicitih "tabora"gdje se otimaju kome da pripadnem!
Onda je dosao san gdje sam ja posmatrala sve to sto se dogadja sa mnom u snu sa nekog "sigurnog"odstojanja. Sad sam bila sigurna da mi vise niko u snu ne moze nista. Shvatila sam da trebam da PRONADJEM sebe. Svugdje me je bilo,zalazila sam gdje god sam mislila da imam sta da uzmem, ali nigdje nisam pripadala.Vrijeme kad sam uistinu saznala za "hiljadu i jednu"teoriju covjeka, svijeta,zivota...
Tad je nastupio period kad sam se pocela "ozbiljnije"baviti onim sto se ne moze opipati, ali ponekad vrlo intenzno osjetiti. I tad sam shvatila da NISTA, ama bas nista u zivotu nije puka slucajnost. Snovi su nasi znakovi na putu, ako smo pismeni!
Shvatila sam da postoji Bog i kako je stvorio mene tako isto je stvorio nama slicna, ali nasem oku nevidljiva bica. Oni ti dolaze u san kad zele da te uvuku u svoj svijet.
Kad su probali da me "odvuku"moj sin, koji je tad imao 6 mjeseci,dozivljavao je nesto slicno.Trajalo je to skoro 3 godine. Dijete je bukvalno crtalo na papiru ono sto sam i ja sanjala. Jednom sam tako iscrpljena snom,predala se i zavapila: ok,Boze moj ako je moje vrijeme doslo, onda me ili uzmi ili me oslobodi ovih mora.Mene i moje dijete.
Tad mi je na san dosao covjek koji me je podigao visoko i nosio negdje daleko.Osjecala sam se po prvi put tako lijepo, tako lahko...letjela sam i ja.Znala sam da se moram vratiti, ali sam mislila: ako sto duze budem letjela, mozda odem dovoljno daleko pa se ne moram ni vratiti. Znam da nisam zeljela da se vratim. Tad mi je taj covjek rekao:vrati se, tvoje znanje koje mislis da imas je NISTA, odbaci sve.Uci ponovo.Uci u ime Gospodara tvoga koji te stvara!
Kad sam se probudila, dugo nisam uistinu mogla doci sebi.Nakon godinama nocnih mora i obilaska raznih "lijecnika"da bi mi pomogli da "ocistim"svoje snove,sad sam se osjecala tako lahkom,tako lijepo,...da mi nikako nije bilo jasno sta je sad to. Slican osjecaj kad nosis neki velik teret na ramenima, pa ga se onda odjednom rijesis,osjecas kao da ces se odvojiti od zemlje, fali ti nesto,...kao da postajes beztjelesan, ali ovaj put nisi u snu!
Nakon kratkog vremena dobila sam na poklon knjigu od jednog Sirijskog arhitekte, kao zahvalu za rad na projektu koji smo zajedno zavrsili.
Prva recenica koju sam procitala u toj knjizi bila je: Uci u ime Gospodara tvoga koji te stvara!
U knjizi sam nasla mnoge odgovore na poruke u mojim snovima.
Nakon izvjesnog vremena i praktikovanja ucenja nekih pojedinih odlomaka iz Kur`ana, nestalo je mora u snovima, kako kod mene tako i kod sina.
Sad hvala Bogu, sanjam samo lijepe snove i inace rijetko sanjam. I ako sanjam onda su to snovi koji nose u sebi jako lijepu poruku.
P.S. Vrlo cesto sam sanjajuci ta cudna stvorenja od njih samih bila ismijavana i haman svaki put su mi govorili cerekajuci se:hajde sad, odbrani se sa svojim znanjem,svojim sarkazmom.
Jer inace sam na javi znala svakom da zacepim usta misleci da sam toliko pametna da nepostoji tema o kojoj nisam imala neko odredjeno znanje. Od cistih gluposti, kao sto je fudbal

,... pa do rasporeda planeta.Kad si covjek umisli da je pametan
Danas znam da
nista ne znam!