Sada je: sub maj 03, 2025 11:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Emotional Freedom Technique EFT
PostPostano: sub sep 27, 2008 10:07 pm 
Početnik

Emotional Freedom Technique EFT je baziran na teoriji da je uzrok svih negativnih emocija u poremećaju telesne energije. Sama tehnika se sastoji u izgovaranju odredjenih rečenica i stimulacije odredjenih energetskih tačaka na telu, istih onih koje se koriste u akupunkturi.
Stimulacija energetskih tačaka oslobadja blokiranu i ispravlja tok iskrivljene telesne energije i omogucava njen prirodan tok...
Vise o ovome na http://www.scribd.com/doc/6162707/Change-with-Emotional-Freedom-Technique-EFT i
http://www.scribd.com/doc/6162794/EFT-Complete-Manual-and-Guide
Meni je pomogla da se resim bola koji se kod mene javio posle povrede kičme. Pre toga sam isprobao sve moguće zvanične i alternativne metode i potrošio brdo para, ali jednostavno ništa nije moglo da mi otkloni bol. Otkrio sam tehniku sasvim slučajno, kad me je klijent uputio u osnove tehnike primetivši da pravim bolne grimase. 15 minuta sam pravio neke meni naizgled debilne pokrete i ledja su prestala da me bole!! Ako neko zna još nešto više o tome ili praktikuje tehniku voleo bih da čujem komentar.

Vrh

Naslov: Re: Emotional Freedom Technique EFT
PostPostano: sri okt 01, 2008 11:59 am 
Član foruma

ipixtlan je napisao/la:
Emotional Freedom Technique EFT je baziran na teoriji da je uzrok svih negativnih emocija u poremećaju telesne energije. Sama tehnika se sastoji u izgovaranju odredjenih rečenica i stimulacije odredjenih energetskih tačaka na telu, istih onih koje se koriste u akupunkturi.
Stimulacija energetskih tačaka oslobadja blokiranu i ispravlja tok iskrivljene telesne energije i omogucava njen prirodan tok...
Vise o ovome na http://www.scribd.com/doc/6162707/Change-with-Emotional-Freedom-Technique-EFT i
http://www.scribd.com/doc/6162794/EFT-Complete-Manual-and-Guide
Meni je pomogla da se resim bola koji se kod mene javio posle povrede kičme. Pre toga sam isprobao sve moguće zvanične i alternativne metode i potrošio brdo para, ali jednostavno ništa nije moglo da mi otkloni bol. Otkrio sam tehniku sasvim slučajno, kad me je klijent uputio u osnove tehnike primetivši da pravim bolne grimase. 15 minuta sam pravio neke meni naizgled debilne pokrete i ledja su prestala da me bole!! Ako neko zna još nešto više o tome ili praktikuje tehniku voleo bih da čujem komentar.

Koliko često se radi ova tehnika?Letimično sam pogledao materijale koji se stavio, dakle osnova je u tapkanju tih zona i ponavljanju određene rečenice?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 01, 2008 5:12 pm 
Član foruma

Ova EFT terapija je nastala izgleda 2002 godine,
Kad je ono beše Žika Slavinski izbacio 'svoj' PEAT :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 02, 2008 2:59 am 
Početnik

Tehnika se primenjuje po potrebi, ja je sad upotrebljavam dva tri puta nedeljno po 5-10 minuta za relaksaciju. U suštini je to da se opiše osećanje i ako je moguće dotakne uzrok takvog osećanja.Zahvaljujući tapkanju po odredjenim tačkama i svesnom prihvatanju takvog stanja, ono biva ublaženo i napokon otklonjeno.

@Pantelija,EFT je nastala ranije imaš reference http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_ ... _Technique.
Nisam upoznat sa radom Žike S. , osim onog što sam sad video na sajtu a to mi liči na neka sektaška posla slika...
Na tjubu ima dosta EFT snimaka. Praktikujte, ne treba vam nikakav trener,guru i sl. Jedina šteta koju možete da nanesete sebi je da se prijatnije osećate!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 02, 2008 6:42 am 
Član foruma

Njegova tehnika je izgleda ista kao ova EFT, pa se zato pitam kada je počeo da je primenjuje kao svoju, da i od nje nije napravio plagijat kao i od svega ostalog.

Vrh

Naslov: Tajna
PostPostano: sri okt 15, 2008 9:47 pm 
Početnik

2008. Učitelji iz filma Tajna predstavljaju:
The Sience of Getting Rich Program ( Program – Znanost Bogaćenja )
Globalna zajednica istomišljenika, pojedinca koji su spremni učiti i razvijati se. SGR program ( Program – Znanost Bogaćenja ) je doslovno sve što Vam treba da bi ostvarili obilje iznad Vaših najluđih fantazija.

Gledali ste Film, sada živite filozofiju i zahtijevajte obilje koje je svemir rezervirao za Vas
http://life2live.thesgrprogram.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 09, 2009 12:14 pm 
Početnik

Pozdrav svima,
drago mi je da sam nasla topic na temu EFT- tehnika emocionalne slobode!
Malo poznata , steta , al su ucinci fantasticni.
Milioni ljudi koristi ovu tehniku sirom svijeta. Za koje probleme?

Stres, strahovi (fobije) svih vrsta, ovisnosti(pusenje, hrana, slatkisi, alkohol...), fizicka bol cak i kronicna, depresija, tjeskobe, javno govorenje, samopostovanje...
Koju sam srecu imala da sam srela terapeuta koji se time bavi!!!
Toliko sam odusevljena da sam se prijavila na seminar za EFT-trenera.
A dotle morat cu jos riljati i love za to zaraditi :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 10, 2009 5:47 am 
Član foruma

Ja sam takodje poceo nedavno...naletio sam na neke dobre video klipove, neki traju i po pola sata, jedan lik magnus je to postavio. Na njegovom sajtu moze takodje da skine jedan manuel za EFT. Dakle
http://www.youtube.com/user/magnustapping
pa i
http://www.youtube.com/watch?v=aQp0kA5a5OI

ima jos dosta toga na youtube :D
pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 11, 2009 8:39 pm 
Početnik

Najbolje od svega je sto se tehnika moze brzo nauciti, i popotrebi koristiti kao samopomoc.
Sve sto trebamo je volja, malo vremena i nasi prstici.
Npr. Uhvatila te trta pred ispit, ti se fino "izlupkas" i i potpuno si miran i koncentriran na gradivo. imas paniku javno nesto izlagati, strah od mase ljudi ili javnog prijevoza, stres...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 2:13 pm 
Član foruma

Tehnika Emocionalne Slobode
EFT (Emotional Freedom Technique)

Nedostajuća karika u lancu ka postizanju dobrog zdravlja, sreće, zadovoljstva, uspeha...

Zamislite na moment isceljujuću tehniku koja je u kratkom roku postala izuzetno cenjena među hiljadama konvencionalnih i alternativnih terapeuta u mnogim zemljama sveta. Zamislite nadalje da ona ne traži nikakvu opremu, hirurške zahvate ili korišćenje lekova. Teško je i poverovati da tako šta postoji, ali ipak postoji i zove se Tehnika Emocionalne Slobode (EFT - Emotional Freedom Technique).
EFT je baziran na klasičnim principima akupunkture i moderne Ajnštajnove teorije. Tehnika se sastoji od jednostavne procedure tapkanja akupunkturnih tačaka bez nelagodnosti akupunkturnih igala. Kod pravilne primene tehnike dolazi do brzog podešavanja energetskih meridijana dok je klijent pažljivo mentalno podešen na ono što je u osnovi problema. Na ovaj način je uspostavljena važna veza između uma i tela.
Mnogi je zovu i emotivna akupresura ili psihološka akupresura, a pripada novoj oblasti koja se zove Energetska Psihologija.
Pored toga što je tehnika najviše primenjivana na emotivnim problemima koji su često uzročnik zdravstvenih problema, sve više se koristi u mnogim drugim oblastima. Principi su isti, a znanje korisnika u oblasti primene tehnike, kao i umetnički deo veštine same tehnike, je ono što čini razliku u kvalitetu seansi i dobijenim rezultatima.

Kome može koristiti ova tehnika?

EFT je pokazao impresivna poboljšanja u širokom spektru problema uključujući:

* Traumatična sećanja
* Regulisanje stresa
* Strahovi i fobije
* Vaspitavanje dece
* Zavisnosti
* Širok spektar fizičkih problema
* Ublažavanje i prevazilaženje bolnih stanja (uključujući i hroničan bol)
* Sopstveni imidž
* Lična dostignuća
* Biznis dostignuća
* Dostignuća u prodaji
* Sportska dostignuća
* Rad sa životinjama

Naše negativne emocije su velik doprinosioc većini fizičkih bolova i oboljenja. Zar to nije zastrašujuće? Velika stvar je ta, da postoji način da se to reši. Neodstajuća karika je konačno pronađena i brzo se širi.

Tri glavne oblasti EFT primene

EFT može eliminisati bilo koji emotivni intenzitet koji ne želite da imate i koji vas na bilo koji način ograničava, ili vam smeta u vašem svakodnevnom životu.

EFT može eliminisati verovanja koja ste usvojili kao rezultat kondicioniranja od strane vaših roditelja, vršnjaka, učitelja, društva, koja vam ne idu u prilog tj. verovatno vam štete, ili bar odmažu da postignete ono što pokušavate da postignete. Npr.: Šećerna bolest je deo naše porodice; novac je koren svog zla; ako nemate bolove nakon 40 godina života, bolje se uštinite da budete sigurni da ste još živi; treba teško raditi da bi se zaradilo novac… Da li vam je nešto od ovog poznato? Da li želite da živite život onih čije programe ste usvojili? Sigurno bi bilo bolje da imate sopstveni sistem verovanja koji vam koristi.

EFT se može koristiti za postizanje novih ciljeva kao i “ugradnju” novih lepih emotivnih stanja nakon uklanjanja negativnih.

http://www.tehnikaemocionalneslobode.com/index.html

http://www.youtube.com/watch?v=xXJPq9b6 ... r_embedded

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 2:22 pm 
Član foruma

Osvajanje emocionalne slobode ili kako prestati maltretirati samog sebe

Emocionalna sloboda – unutarnji mir i harmonija, stanje kada su unutarnji glasovi utihnuli, ne govore nam kako nismo dovoljno dobri, lijepi i obrazovani, kako se moramo bojati, sramiti se, kako nećemo uspjeti, kako će nas susjedi ili kolege osuditi, kako ćemo ispasti glupi i napuhani, kako se ne smijemo isticati ili pokazati da smo kompetentni da nas ljudi ne bi odbacili i prestali nas voljeti.

Sloboda i autentičnost meni su dva veoma vaznapojma. Slobodu mi ne oduzimaju drugi ljudi niti mi je oni ograničavaju. Ne ograničava je niti režim, ni gospodarska situacija, ni ono što ljudi o meni misle.

Slobodu si oduzimam ja sama i samo si je ja mogu ogranićiti ili si je dozvoliti. Onog časa kad si ograničim osobnu slobodu, tada si oduzimam i pravo na autentičnost. Autentičnost? To je ono stanje kada si u potpunosti i otvoreno, bez obzira na ishod dozvoljavam izraziti svoje potrebe i želje, kada si dozvolim biti ono što uistinu jesam i raditi ono što me veseli a da pritom ne ugrožavam onog drugog. To je bivanje bez maske ali i cjeloživotni posao u koji se vrijedi upustiti. Ja sam krenula pridružite mi se i vi.

U nasoj kulturi se to često zove sebičnost, jer se smatra da je uvijek netko drugi važniji od nas samih i naših potreba. No kad je čcovjek sam nezadovoljan teško moze usrećiti svoje bližnje.

Emotional Freedom Technique (EFT) u slobodnom prijevodu Tehnika emocionalne slobode meni je pomogla i svakodnevno mi pomaže da se nosim sa svojim unutarnjim glasovima. EFT je verzija akupunkture u kojoj se ne koriste igle već se točke meridijana na tijelu stimuliraju kucanjem prstom, uspostavlja se harmoničan energetski protok, što dovodi do uklanjanja emocionalnih blokada, promjene percepcije i osjećaja olakšanja.

Protokol po kojem se radi vrlo je jednostavan i uvijek nam dostupan, pa se moze primijeniti bilo gdje i bilo kada. Otac ove tehnike je Gary Craig, američki inženjer koji je kao mladi sportaš shvatio da njegove misli kreiraju njegovu realnost. Garyevom metodom se koriste brojni liječnici, psihijatri i psiholozi koji su u EFT-u prepoznali metodu iscjeljivanja 21. stoljeća.

Ako se prepoznajete u navedenim situacijama:

znoje vam se dlanovi kada trebate javno govoriti
često ste u sukobu sa samim sobom
teško vam je reci ne
kad vas netko nešto pita - nedostaje vam rijeći
neugodno vam je reci svoje mišljenje
klecaju vam koljena kada se želite obratiti sefu
steže vam se grlo pred razgovor za novi posao
imate problema s kolegama i suradnicima

i smatrate da bi i vama dobro došao takav alat koji možete sami primijeniti u bilo kojem trenutku, dođite na ovu radionicu gdje ćemo kroz interktivne i praktične vježbe, s puno smijeha i možda pokoju suzu raditi na osvajanju vlastite emocionalne slobode.

Pod mojim vodstvom na konkretnim primjerima sudionika naučit ćete protokol EFT-a koji možete sami primijeniti na sve životne situacije a u ovoj radionici, prvoj u nizu, naglasak ćemo staviti na oslobađanje od:

* treme od ispita
* nelagode od javnog izlaganja
* napetosti uzrokovane novim i nepoznatim situacijama
* stidljivosti i osjećaja nesigurnosti

Za neometan protok energije posebno je važno da tijelo ima dovoljno tekućine. Kako biste bili sigurni da niste dehidrirali, nekoliko dana prije dolaska na radionicu pripazite na konzumaciju tekućine i sa sobom ponesite bocu vode.

Odjenite udobnu i po mogućnosti pamučnu odjeću, ponesite papuče jer se u prostoru cipele skidaju te olovku i biljeznicu.

Osim radionica radim i individualne terapije putem telefona.

EFT nije zamjena za stručnu psihološku i medicinsku pomoć. Ukoliko bolujete od psihičkih poremećaja, konzultirajte se sa svojim liječnikom i terapeutom.

slika

Vrh

PostPostano: čet jun 18, 2009 9:47 am 
Početnik

Joj koja mrakusa , ne moze se bez ocala. :)
Dragi EFT -lari, postoji na netu prirucnik i na srpskom jeziku, tako da se moze skinuti i malo bolje sve to prouciti.
WWW.emofree.com/eft-manual-translations.htm

Vrh

PostPostano: sub jun 20, 2009 6:40 am 
Član foruma

teemo je napisao/la:
Joj koja mrakusa , ne moze se bez ocala. :)
Dragi EFT -lari, postoji na netu prirucnik i na srpskom jeziku, tako da se moze skinuti i malo bolje sve to prouciti.
http://WWW.emofree.com/eft-manual-translations.htm

Hvala mnogo, ovo olaksava čitanje :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.