Sada je: sri maj 14, 2025 12:36 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet okt 25, 2007 11:54 am 
Administrator

Regresivna terapija bi u stvari bila isto što i "nehipnotička regresija" (za razliku od "regresivne hipnoterapije"), tj. bar koliko se ja razumijem u tu terminologiju:

http://www.galaksija.com/planeta/regres ... rapija.htm

http://galaksija.info/forum/viewtopic.p ... sivna#5438

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 10, 2008 9:35 pm 
Član foruma

Koliko sam ja shvatio regresija, obična ili hipnotička je u stvari čeneling u kojem terapeut komunicira sa dušom ličnosti, a ličnost je medij.

Zanima me da li u Rijeci ili okolini postoji neki dobar terapeut. Volio bih pokušati sa regresijom. Ukoliko netko zna bio bih zahvalan.

Pozdrav.

Vrh

Naslov: Trans
PostPostano: sri apr 23, 2008 9:53 am 
Član foruma

Pozdravcic svima

Zadnja izmjena: amir; pet feb 13, 2009 7:46 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 29, 2008 2:01 pm 
Član foruma

Jako mi je cudno da jedna ovakva tema izaziva tako malo interesovanja. Kao što sam rekao, dosta dugo citam o hipnozi. Literatura govori o njenim veoma zanimljivim mogucnostima: ucenje pod hipnozom ili u autohipnozi (koja je ekvivalentna Silva metodu), sve što se samo jednom vidi, cuje ili procita zapamti se, cesto se govori o tome kako se strani jezik može nauciti za desetak dana, zatim uklanjanje loših navika, lecenje narocito od stresa, depresije...ali i organskih bolesti (ako hipnotisanome sugerišete da da ga neko grebe po ruci, zaista ce se pojaviti ogrebotine - po logici, valjda, istim se postupkom može i ubrzati zaceljenje...
Ovo su samo neke od mogucnosti hipnoze.
Jednom mi se neko javio na mail sa predlogom o saradnji na ovu temu ali kako sam tada bio u žurbi a racunar mi nije stalno dostupan, ja sam, nažalost, izgubio njegov mail a time i mogucnosz kontakta. Voleo bih da se svi zainteresovani obracaju jedni drugima preko ovog foruma jer se tako povecava broj onih koji ce podatke procitati a time i onih koji ce nam saopštavati nove informacije.
Ako neko ima neku skeniranu literaturu može je uploadovati na primer u folderu: http://www.4shared.com/dir/3805584/3f07 ... aring.html, u kome cu i ja postaviti materijal koji imam uskoro.
Ono što bih zaista voleo, pošto sam u skorije vreme poceo sa prakticnom primenom do sada sticanog znanja (izdiktirao sam sugestije na mp3 payeru i redovno ih preslušavam u nadi da cu postici heterohipnozu kod sebe, a isto i za auitohipnozu u prvom licu) i do sada postigao potpunu opuštenost tela ali ne i uma, grudi i stomaka, niti sklapanje ociju (osim kad to praktikujem kada sam umoran pa zaspim u toku preslušavanja), jeste da cujem iskustva drugih koji su, možda, eksperimentisali sa hipnozom, bilo sami, bilo da su posecivali terapeute, klinike ili predstave. Ako neko ume da hipnotiše, ako je to vec radio, voleo bih kada bi hteo da svoj glas snimi u nekom formatu (npr mp3) i postavi fajl negde (na primer u http://www.4shared.com/dir/3805584/3f07 ... aring.html), neka to, na primer, bude "prazna hipnoza", ili slicno..

Toliko za sada

Srdacan pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 10:59 am 
Član foruma

ja sam pročitao knjigu o hipnozi ali nikak da nađem vremena primiti se autohipnoze. osobno smatram da je puno bolje da te hipnoterapeut hipnotizira jer dolazi do bolje razmjene energije i hipnoza je puno dublja nego kad ti to mp3 player ili kakav stroj u uho govori. inače, ako hoćeš možemo nastaviti priču o ovome...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 12:34 pm 
Član foruma

mene bas zanima kako se to radi i volio bi se sastat sa ljudima koji to donekle znaju, al jbg neznam ima li ikog ovdje da je iz mostara, vjerojatno ne...
aa meni je to drama, neznam, volio bih isprobat vidit kako ide i sta to kako dje kud... i naucit naravno, hipnoterapija je mocno sredstvo...

a evo recimo prije nekih 30 godina otac mi je iso na hipnozu, u biti to su ljudi pokazivali sta li i on se prijavio...
i sta je bilo, nitko od njih ga nije mogao hipnotizirati, jednostavno nije djelovalo, onda su prizivali duhove, duh nije htio pricati s njim i kaze da je "prvorodjenac" ko neki lik psihicki osobito snazan...
e volio bih se i sa duhovima bakćat da vidim i to...

ALI TOGA NEMA OVDE, NEMA SVE MUTE U GRADU, i narodnjaci...
ppa sta sam i ja gledo pojma nemam kad sam pristo da se reinkarniram u ovom mostaru...
da mi je cilj bar doznat...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 1:24 pm 
Član foruma

hipnoza ti se sasztoji od nekoliko djelova:
prvo: tjelesno opuštanje - cijelom tijelu od glave do pete (obračajući pozornost na svaki dio tijela, jer je svaki dio tvoga tijela jedan svijesni organizam)govoriš da je opušteno i da kroz njega struji snažna opuštajuća energija (to začini poetski ili kako ti god paše) - trajenje 5-6.min

pauza- 5-6 minuta - opuštaš se još malo za to vrijeme, pokušaj bez ikakvih misli

2. duševno opuštanje - govoriš svom duhu da se opušta,da sluša samo tvoj glas, da na svaki zvučni podražaj postaje opušteniji i slobodniji ( zapiši si neke unaprijed osmišljene rečenice, kažeš mu da se samo usredotoči na tvoj glas itd., neke asocijacije koje te uveseljavaju itd.) trajanje 5-6.minuta

3. hipnotička brojalica - od 1-10, na svaki broj govoriš sam sebi ili osobi koju hipnotiziraš da zapadaš sve dublje u u hipnotički san, da joj taj osjećaj godi, spomeneš da ju san obuzima kao bujica rijeke, da tone sve dublje, da sada pričaš samo sa njegovom ili svojom podsviješću, da je svijesni dio potpuno splasnuo (sve začiniš svpojim unaprijed osmišljenim i efektno-slikovitim riječima i asocijacijama). trajanje ovisi o tome koliko treba kojoj osobi da zapadne u san; nekima je to lako već nakon prve brojalice a nekima ne nakon 15. sve ovisi o opuštenosti.
minuta stanke
4. cilj hipnoze - tvrdnje koje izričeš a koje se sastoje od cilja hipnoze, bila to regresoterapija (npr. vračanje u prošle živote ili u neka traumatična i skustva iz ovog života) , bilo to nadvladavanje nekih fobija, promjena nekih tjelesnih karakteristika koja se toj osobi ne sviđa itd. ovaj bi dio trebao trajati najdulje.

5. buđenje iz hipnoze pomoću hipnotičke brojalice - na svaki broj od 1-10 govoriš osobi da postupno izlazio iz sna.

evo toliko, makar ima još toga dosta tu za uspšješnu hipnozu. ako hoćeš još podataka samo reci. pozdrav 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 1:37 pm 
Član foruma

vauu znaci lici na ono kako sam mislio...
joj kad se sjetim da mi je prva predstava o hipnozi bila epizoda Dylan Doga...sad mi je drago sta sam je procito...

mnoogoo hvala , ii cuj zelim li xd udjeli svo znanje ako nije problem, mnogo ga zelim...

sad kad ga osmislim brata cu hipnotizirat prvo da vidim sta je radio u proslom zivotu a onda ga programirat da kad kazem pjevac da kukurikne haha zezam se...
e ta regresoterapija, to me strasno mnogo zanima, pa te molim UDJELI ZNANJE

thnx

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 3:40 pm 
Član foruma

moraš zapamtiti ovo, kada nekoga kreneš hipnotizirati, uvjeri ga da je to lako i da će sve biti u redu, pitaj ga ili mu navedi opcije za hipnozu i ako je voljan hipnotiziraj ga po želji. nemoj nikada raditi nešto za vrijeme hipnoze što se protivi volji te osobe.

također, glas ti mora biti opušten dok pričaš s tom osobom jer cilj ti je opustiti tu osobu i dovest je u stanje nekog polu/transnog sna. uvijek si pripremi svoje govore koje tu osobu treba opustiti i zapamti ih jer ti treba i samopouzdanja dok ju hipnotiziraš. možeš ti iz glave to također (tako sam ja jednog člana obitelji hipnotizirao, ali sam se manje više služio predlošcima iz knjige o hipnozi, pa ti je bolje kada malo uvježbaš govor).

kada dođeš do trećeg postupka u hipnozi, uvijek reci da osoba ocijeni stanje hipnotičkog sna u kojem se nalazi od 1 - 10. ako je ocjena niska ponovi brojalicu, najbolje je da dođe ocjena do 10, ali već je i 8 ili 9 dovoljna. samo pazi da i dalje imaš samopouzdanje u glasu jer ako ga izgubiš za vrijeme drugih brojanja osobi se to neće svidjeti i ocjena će biti niža.
zato uvjeri tu osobu da sve ide u redu opuštenim glasom i da je sve baš kako treba i da će već uskoro biti skroz u hipnotičkom snu. pozotivne izjave za vrijeme hipnoze su uvijek dobrodošle, udijeli koju lijepu riječ, tipa: sve je u redu, odlično nam ide, samo nemoj pretjerivati da ne dođe nekome na povračanje :mrgreen: zapravo ako je ta osoba alergična na takva uvjeravanja, samo govori ok ili nešto suptilno.

ako prvo želiš sa prisjećanjima početi, mogu ti reći ovo. kad je netko u stanju hipnoze lako se sjeti bilo kojeg detalja iz svoje prošlosti, ali naravno, prvo reci što ćete se pokušati prisjetiti. što se tiče prošlih života, sve to ovisi da li osoba vjeruje u prošle živote. pošto nikada nisam nekoga hipnotizirao u vezi toga, ne mogu ti reći iskustva. ali kad ih želiš regresoterapijom odvesti u neki prošli život, reci toj osobi da ide sve dublje u prošlost, dalje pprije svojeg vlastitog djetinjstva, daj neku asocijaciju putovanja kroz vrijeme tipa velika crvotočina, more povijesti kojem pliva, zaron u prošlost, ili vremenski stroj. i onda, nakon što sui je uveo kroz to (uzmi nekih 2-3 minute za opis) reci da želiš da ti opiše gdje se vidi. također, moraš i pitati da li se ugodno osjeća, ako ne reci da se nema čega bojati da je sve to prirodno, ALI AKO STRAH I DALJE OSTAJE (ako se javi uopće) nemoj tu osobu vraćati dalje u prošlost jer se mogu javiti neke nelagode i vriskovi za vrijeme hipnoze (pogotovo sa psihički nestabilnim ljudima)...

evo toliko, uzmi si od autora kurta teppenwrichta (nisam siguran u prezime) knjigu visoka škola hipnoze ,tu imaš podosta objašnjeno i iskustva. ako imaš još pitanja samo postaj ja ću ti rado odgovoriti.

btw. vidim da si dylan fan =D> , ja sam također, to mi je omiljeni strip. pa kako ono ide, judo plesaču! :mrgreen:
šteta što nisi u zagrebu, ali evo, ima načina za umrežiti se i razmjeniti misli.

ajd, pozdrav :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 11:21 pm 
Član foruma

uuu to bi bilo super..d dog fanovi xd...al vjerojatno cu u zg kad bude acdc iduce godine ili metallica pa te obavezno zovem da se nadjemo btw postoji msn a i forum heh...

a hipnoza, ovako cini se kao maciji kasalj onako samo trebas smirit i sebe i osobu koju hipnotiziras...zanimljivo, tako strasna metoda a tako malo koristena...strava...sta je od ljudi ucinjeno, imaju orudje a neznaju se njime koristit da sebe oslobode...

a sad sljiedi jos malo studiranja pa PRAKSA! xd
kako ce bit, valjda ok... ugl nema džešnih satova i škljocanja prstima xd

hvala mnogo

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 8:20 am 
Član foruma

ajd, ništa, izgleda još jedan fan metala, ja također..

a što se tiče hipnoze, mogu ti reći da imaš još par dobrih fora, npr. pokušaj nekoga hipnotizirati da ne vidi neki predmet ali mu nemoj reći koji je to predmet, čak ni u hipnozi, taj predmet u ruci ali reci da kad ta osoba otvori oči, vidjet će samo tvoju ruku. za to naravno trebaš duboku hipnozu kod dotične osobe. uglavnom, jako moćno oružje povezanost sa podsviješću, neki su čak zauvijek napustili hipnozu samo što su im poljuljanje sve predođbe stvarnosti kakvu su zamuišljali (barem tako kažu)

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 04, 2008 2:46 pm 
Član foruma

Meni sve bolje napreduje ovo sa autohipnozom, cak sam uspeo i da hipnotisem jednog prijatelja, obojica nismo mogli da verujemo, desilo mu se kaže, da je pri buđenju bio svestan neko vreme ali da nije mogao niti da progovori niti da se pokrene, nesto kao potpuna paraliza, ali sam ga bez problema probudio kada sam mu pljesnuo blagi šamar i razmrdao ga. On a i ja smo oduševljeni iskustvom iako sa on plaši da se ponovo podvrgne mojim ogledima :D
Što se tice autohipnoze tu je malo teže a u prilog tome ide neredovnost mojih vežbanja, ali šta ću, obaveze, radio sam po 12 i više sati na dan, te sam znao samo za posao i krevet. Ali vraćam se vežbi/eksperimentima. I dalje bih voleo da se ovoj temi ozbiljnije pristupi na forumu, teorija ko teorija, o tome možete čitati uiz literature, dajte praksu, dajte da to uvežbamo i iskoristimo na sebi. Evo primera, moji drug je uspeo da ostavi cigarete posle par nedelja od primene mog saveta, sad mu se gade i kad god oseti dim cigarete pripadne mu muka. Neću sada pričati o metodi koju je primenio i to zato jer sam re4kao da želim da ovde razmenjujemo prakticna iskustva a o teoriji čitajte u literaturi (Nađite knjigu VISOKA SKOLA HIPNOZE ili kako je još izdata MOĆ HIPNOZE od Kurta Tepervajna, ona je sasvim solidna za sticanje teorijskog znanja.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 04, 2008 10:37 pm 
Administrator

The Secrets of Hypnosis ( Disk 1-4 )... praktični primjeri hipnoze, sve o hipnozi, hipnotiziranje prikazano pred kamerama... više ljudi... dobro za pogledati... bez nekih "buuuu, buuuu" magičnih trikova i gluposti.

http://tracker.conspiracycentral.net/do ... is.torrent

Jamie Smart - Secrets of Hypnosis DVD Set (2007)
You may already be aware of just how powerful hypnosis is for helping you get the results you want in every area of your life. In fact, one of the things you're going to love about these recordings is just how practical & easy it is for you to learn to hypnosis & hypnotic communication skills in everyday contexts, youre going to discover: How hypnosis works, Ten rapid inductions, The three barriers, The language of trance, Nested loops and stacking realities, Embedded commands, Your most powerful hypnosis tool, Utilisation, Conversational Techniques, Conscious / unconscious dissociation, Self hypnosis, Ericksonian Techniques, Pattern interrupts and tons of live demos!

Track listings

DVD 1 - Day 1, Morning
1. Welcome & Setup
2. Familiarity
3. Maps & models
4. Courage into confidence
5. The world of things & experience
6. Rapport & scepticism
7. Going quiet inside
8. Kinds of confidence
9. The thinker & the procer
10. Demo - Confidence
11. Demo - Unconscious competence
12. Fundimentals
13. Rapport with yourself
14. Demo - Belief change with affirmations
15. Demo - More belief change
16. Demo - That's right
17. The presuppositions of NLP
18. The focus creation cycle
19. Demo - Reframing

DVD 2 - Day 1, Afternoon
1. Hypnotic language
2. Ericksonian hypnosis cards
3. Voice control
4. The hypnotic presuppositions of NLP
5. Demo - Embedded commands
6. Demo - Pacing & leading
7. Demo - More pacing & leading
8. Demo - Matching breathing rate
9. Demo - Yes set, transitions etc
10. Feedback & another demo
11. Review of first day

DVD 3 - Day 2, Morning
1. General backtrack
2. Metaphors, the TOTE & rapport
3. Incorporation & utilisation
4. Age regression - unpacked
5. Muscle testing & affirmations
6. Self-belief
7. Conscious / unconscious dissocation unpacked
8. Packing & leading in business
9. Demo - Verifiable vs. non-verifiable
10. Demo - Induction - Re-accessing previous trance
11. Demo - Induction - Naturally occuring trances
12. Demo - Induction - Overlapping rep systems
13. Demo - Induction - Non-verbal
14. Demo - Induction - Handshake interrupt
15. Eliminating hesitation

DVD 4 - Day 2, Afternoon
1. The three barriers to mastery
2. Demo - Induction - Leverage
3. Demo - Induction - Overload
4. Demo - Induction - Personal power
5. Stacking realities
6. Language patterns
7. Tops for rapid changework
8. Utilising trance states
9. Metaphors
10. Story exercise one
11. Story exercise two
12. Story exercise three
13. Demo - Acceptance & change
14. Self-hypnosis
15. Review & integration trance
16. Future pacing
Category: Video > Documentary
Language: English English
Total Size: 4.17 GB

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 10, 2008 4:37 pm 
Član foruma

Jack987 ja sam pokušao kod ortaka da skinem ovaj film, koristio sam operu i jednostavnu opciju "save as" no posle oko 25 do 30 sati, transver rate je pao na nulu i tako ostao. Posle nekoliko sati ortak mi je javio da je isključio komp jer je mislio da je sve jedno "skidanje" upropašćeno. Da se nastavi sada ne može a skinuto je oko 2GB. Reci mi, postoji li neki program koji skida fajlove sa ovakvih sajtova sa mogućnošću da se nastavi odakle se stalo ako se download prekine iz nekog razloga?
Sa kojim si ga ti programom download-ovao?
Moj ortak ima adsl sa protokom od 512Kb i 700MB skine za oko 3h.
Toliko sam bio nestrpljiv i uzbuđen što ću konačno videti kako neko nekog hipnotiše da sam sada užasno razočaran :(
U inostranstvu postoje da se kupe diskovi sa snimljenim glasovima hipnotizera i sa raznim programima: za odvikavanje od pušenja, za protiv depresije... i to za, ne više od 10-ak evra. Ja bih zato da proučim hipnozu da bih naučio da napravim takav CD i rešim neke svoje probleme...

Pozdrav i hvala

Zadnja izmjena: baki; pon okt 18, 2010 9:41 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov: Re: Hipnoza
PostPostano: pet okt 10, 2008 4:40 pm 
Član foruma

monter je napisao/la:
Da li neko zna da li ima osoba koje se bave medicinskom hipnozom u Srbiji?Dakle,da imaju strucni sertifikat,poput Denise Legac u susjednoj Hrvatskoj?

Monter odavno zaboravljam da te uputim na ovaj link: http://www.hipnoza.org/index.html

064/ 53 65 225
Radno Vreme: 09 - 19h

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 10, 2008 8:49 pm 
Administrator

Citat:
Jack987 ja sam pokušao kod ortaka da skinem ovaj film, koristio sam operu i jednostavnu opciju "save as"

Ma ne... to ti je torrent link... za to ti treba Vuze ( bivši Azureus ), Bittorent ili neki sličan program za torrent P2P princip skidanja... evo ti ga besplatno tu:

http://www.vuze.com/app

Za njega treba biti već prethodno instalirana Java ( ako ju nemaš, skineš ju besplatno ovdje: http://www.java.com/en/download/index.jsp )

Podesiš malo i to je to... neznam kako je i išlo bez instaliranog ovog programa!? Kad imaš instaliran program, otvoriš ovaj link sa tim programom ili ga snimiš na hard i manualno uneseš u program ( Open... )

#-o

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 11, 2008 11:43 am 
Član foruma

Hvala Jack987, imam Bittorent i pokušaću sa njim najpre.
Hvala puno
Pozdrav

Edit:
Čisto jedan info - Opera ima u sebi i downloader i torent client... ja je obožajem... :mrgreen:
Sa njom sam i skinuo dotični film...
Ali je možda ipak bolji, recimo bitorent...ili neki drugi... ne znam...ko šta voli :mrgreen:

Zadnja izmjena: baki; čet jul 16, 2009 1:54 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 11, 2008 2:45 pm 
Član foruma

Od svih torrent clienata najbolji i besplatan:

Kod:
http://www.utorrent.com/

Vrh

Naslov: Skola Hipnoze
PostPostano: uto okt 14, 2008 7:56 pm 
Član foruma

Ako nekoga zanima hipnoza rado ću mijenjati iskustva...

Zadnja izmjena: amir; sub feb 14, 2009 9:27 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 24, 2008 9:46 am 
Početnik

MOONLIGHT je napisao/la:
monika je napisao/la:
MOONLIGHT je napisao/la:
Jednom sam obavio regresiju pomoću CD-a.

Kako si to napravio? Opiši mi ?

Upališ CD, legneš i slušaš upute. Glas sa CD-a te postupno vodi u dublja stanja svijesti te nakon te uvodne faze opuštanja ulaziš u neki tunel koji zamisliš i kad prođeš tunel nalaziš se u prošlom životu. Prije toga zamisliš neku godinu i državu. Taj život koji gledaš ti je iz te godine i te države koju si zamislio. Poslije toga sam ušao u još jedan život gdje želiš vidjeti uzrok nekog problema. Zanimljivo je da za ovaj drugi život ne moraš zamišljati godinu ni državu. Dok sam gledao prošle živote nisam ništa čuo, kao da gledate nijemi film. Poslije sam doznao da se u regresiji obično ništa ne čuje. Tijekom cijele regresije bio sam svjestan okoline i mogao sam prekinuti kad god sam htio no prije prekida morao sam nešto reći (na CD-u je objasnio što) te sam čini mi morao brojati od 5 do 1.
ja se ispricavam na dizanju stare teme ali mene zanima da li je to djelotvorno pomocu cda,ima li kakvih opasnosti i slicno...mislim da bi meni regresija rijesila mnoge probleme...a stvarno ih imam vjerujte...mislim da bi mi pomogla da postanem bolji i suocim se sa ovim problemima i obavezama koje imam a koje su dosta teske za moje godine i nacin shvacanja nekih stvari...di se taj cd moze nabaviti???

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.