MIslim da sam uspješno odradio prva "kuhanja", na ispravljač od 36v
sam ugradio strujni "regulator"(izvor) 0,6mA-1,2mA kojeg sam spoijo preko ampermetra na anodu[+] (d=3mm 99,9%Ag),koja je udaljena od katode[-] za nekih 80mm i uronjene u vodu 120mm. Paralerno sa anodom i katodom sam spoijo voltmetar.
Koristio sam INA dest. vodu prethodno zagrijanu na 50C-60C.
Početna struja I=0,3mA; napon U=36v ; nakon 10-15 min struja dosiže vrijednost 0,6mA (na koliko je i ograničena),nakon jednog sata podižem struju na I=0,9mA; sada je napon U=27V, nakon jos jednog sata isključujem napajanje I=0,9mA, U=15V.
Prema formuli: m=a¤I¤t
m-masa "otopljenog" metala elektrolizom [g]
a-konstanta,za Ag iznosi 0,001118 [g/As]
I-jakost struje [A]
t-vrijeme [s]
(za svaku struju treba uzeti u obzir njezino vrijeme,a promjenjivu nekakvu "delta" I sa prepadajučim vremenom i nakraju te mase zbrojiti)
sam izračunao da je zasićenost otopine m=0,006g,a to na 1kg vode
iznosi 6ppm. U stvarnosti(uvjek je nešto manje,pogotovo pri većim koncentracijama) ovo je maksimalno moguće zasićenje jer je dio te mase došao do katode i zaljepio se za njega.
Otopina je bila bezbojna,laserskim pregledom bez vidljivih čestica, metalnog okusa.
npr. za "dozvoljenu" preventivnu dozu od 100mcg/6ppm=16,666ml otopine.
Sto se tiće mješanja koristio sam lux2006-ovu ideju sa vibratorom,ali sam koristio vibrator od PS2 na staklenoj posudi pa smo se hvatali po
stolu
(može se ispod postavit spužva da preuzima vibracije)
nastavio sam bez mješanja i treskanja pa mislim da mi je opet ispalo dobro.
Zahvaljujem se svima koji su ovaj moj put učinili lakšim i kraćim,
nadam se i da će ova pričica nekog pogurnut,
al ga seren,aj