Sada je: čet maj 15, 2025 12:35 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri sep 03, 2008 8:18 pm 
Član foruma

Netko je negdje spomenuo LETKE kao jedan način približavanja ovog znanja ljudima(i sad to nemogu naći da bi postao).
Sviđa mi se ta misao i ja sam za jer kao što kaže on nema svako internet a i oni koji imaju možda samo 0,01% uzima ovakve teme za ozbiljno.
Leci su po meni dobri jer su jeftini,i svatko ko ima printer ih može isprintati pa najmanje 100 kom dnevno.
A to znači da možemo ponavljati radnju svaki tjedan sve dok ljude ne čujemo da o tome "šuškaju".
Moje je mišljenje da svatko tko djelima hoće dokazati sebi da nije AGENT

:mrgreen:
može napraviti jednom mjesečno(tjedno) šetnju po svom selu,kvartu,... i staviti u poštanski sandučić letak.

Evo zašto mi se dopala(ovo mi je sve odmah proletjelo kroz glavu) ideja o letcima i nervira me što nemogu naći gdje sam proćitao i tko je napisao.
Idemo djelovati.Ima neko drukćiju ideju?
Što napisati?Meni se sviđa ovo

Citat:
UKUPNA MONETARNA MASA = UKUPNA PONUDA ROBA I USLUGA

Kako je moguće da danas, kada je svaki radnik produktivniji nego ikada u svjetskoj povijesti, dvoje roditelja radi puno radno vrijeme, a ipak nemaju dosta novaca za dostojanstveni život?
Što više napredujemo, postajemo sve izoliraniji.
Zašto imamo manje slobodnog vremena umjesto više?
Ne bi li se trebalo dešavati baš suprotno budući da postajemo sve efikasniji i da proizvodimo sve više i više?
Nešto je pogrešno.

Danas je novac kreiran iz ničega kroz posuđivanje, zaduživanje i kamate.

Kako bi se mogle platiti kamate na novac koji je izdan kao dug, potrebno je stvoriti više novca. Ako je i taj novi ekstra novac kreiran kroz i kao dug, još se više novog novca mora kreirati kako bi se platile kamate na novac koji je dug.
Između ostalog, ovaj proces uzrokuje pojavu skrivenog poreza poznatijeg kao inflacija, gubitka kupovne moći našeg sredstva za razmjenu.
Kao posljedicu ovaj sistem prouzročuje prebacivanje bogatstva sa ljudi koji rade na ljude koji ne rade.

Dizajnirano prirodom, mi trebamo novu robu i usluge u racionalnim proporcijama.
Veći dug zahtjeva više novca za isplatu samog duga i još kamata.
Više novca zahtjeva više posla i rada. Neprirodno, više posla i rada znači više nepotrebnih roba i usluga.
Za razmjenu više roba i usluga, trebamo više novca.
Čisto, kratko i jasno, žalosno ali istinito, što više proizvodimo i što više novca stvaramo, manje vrijednosti i više duga posjedujemo.

Prvo trebamo iskru a tek onda ćemo paliti vatru :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 03, 2008 8:43 pm 
Član foruma

@kolos

Nice ideja..But -ne računaj na mene! U mojem selu i ovak previše priča kruži o meni.. Još da se krenem dijelit' letke.. :mrgreen:

8) :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 03, 2008 8:53 pm 
Član foruma

Tek sad sam shvatila tu ideju sa nekreditnim novcem nakon što sam pročitala Ickea. Kad bi se to uspjelo uvest, a ne vjerujem da bude, banke bi propale i iluminati ne bi mogli manipulirati toliko (ili uopće).
Uglavnom, za sad, ja sam ZA, a koliko to može biti uspješno...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 03, 2008 9:41 pm 
Član foruma

članak je o tzv. neslužbenom "regionalnom novcu" zvanom "The Berliner" ima dosta dodirnih točaka s nekreditinim novcem.
http://www.hindu.com/2007/02/08/stories ... 422200.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Complementary_currency

Negdje sam načuo da je sličnom triku pribjeglo i stanovništvo argentine u udaljenijim mjestima za vrijeme zadnje novčarske krize tj.inflacije...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 04, 2008 6:56 pm 
Član foruma

tamna_shuma
Citat:
Uglavnom, za sad, ja sam ZA, a koliko to može biti uspješno...

Pa mogu ti reći da bih se (hm, začudio je mala riječ!)kad bi to bio uspješan pothvat.Ali čim više ljudi čuje za to,to je veća šansa da dođe do ,možda, sada nekog školarca koji će biti taj ključni čovjek.
Ovo bi mogla biti vježba za djelovanje bez cilja.

bipolarna
Citat:
! U mojem selu i ovak previše priča kruži o meni..

Nisi jedina :oops: 8) :occasion5:
Ima i gradskih parkinga gdje te nitko ne poznaje,ili oglasnih ploča u tvom selu,ili autobusnih stanica...?
Tko traži naći će način.
Možda neko na forumu ima dovoljno novaca pa da nekog plati da raznosi? #-o :rofl

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 07, 2008 10:10 pm 
Član foruma

ko nije procito nek procita clanak na jackovom portalu hocu zemlju plus pet posto...
tako radi njihov sistem koji ih drzi na zivotu...

podrzavam tu teoriju u potpunosti, to je sistem za razvalit ameriku i sve ostalo, al nemozes, kurve su to, il ce ti sistem blokirat, ismijat ga, nagovorit sve da nepristanu, a na kraju ces umrijet pod cudnim okolnostima... davno je proso rok za rusenje NWOa, ostaje nam samo borba znanjem...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 07, 2008 10:27 pm 
Član foruma

sličan princip u vezi kreditnog novca su i telekomunikacije. Naplaćuju ti ono što oni imaju zabadava. Kao kupiš paket za 400 kn, a mobitel košta recimo 200 i onda ti kao daju 1000 kn gratis na mobitel. Oni svejedno imaju zaradu od 200 kn jer ti impulsi njih ne koštaju ništa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 07, 2008 10:57 pm 
Član foruma

kad malo razmislis, nemoguce je srusit kapitalisticki sistem...
evo uzet cu za primjer ameriku, jer ih nevolim...
oni stalno plasiraju kako je dobro biti amerikanac, kako su sve sretni sto su americi, kako su oni najslobodnijii sve naj naj na svijetu, kako u americi postoje sve kulture i da su svi slobodni i ljudi tu priču svjesno puše i nemozes ih razuvjeriti koliko grijese...
amerika je najveca farma, bijelci, crnici i hispanci se medjusobno nepodnose, narod je vecinom u siromastvu, kreditima, zivi se prebrzo, jedu se otrovi, svi su kontrolirani od strane medija, danas sam gledo emisiju u kojoj govore o 9/11...tu sam povezao sve i sad mi je jasno da je to sve savrsen plan...al kaida nepostoji, u prjevodu znaci baza podataka izmislila to cia, bin laden uopce u govorima negovori sto oni prevode, nije opce odgovoran, a oni sto su srusili su placenici pentagona...
i znaci sta je uradjeno...300 mil ljudi se odjednom drzi u strahu, napetosti, i mrzi prema teroristima, zapocela se 2 nova rata, opet strah, mrznja ubijanje, jos vise ljudi pod utjecajem negativne energije, prilika za bezrazlozno poskupljenje nafte, poskupljenje svih stvari, povecanje inflacije, jos vece siromastvo i jad ljudi, prilika za uspostavljenje jos vece kontrole na masama, smanjenja ljudskih prava, prisluskivanje i ostale metode...kome gori, lizijima gori...zalutah u offtopis...

ugl, ljudi vjeruju da je to uredu, a za revoluciju ti treba masa, kad bi imali masu ko sto je nemamo mogli bi srusit sistem i uspostavit novi pravedniji svijet, donekle slican komunizmu, novim kreditnim sustavom, kreditima bez kamata koje ce djeliti drzava koja je preustrojena, povecanjem mirovina skolarina i placa, jednostavno bezrazlozno pustit dodatni novac u opticaj i tad bi to sve licilo na jedan lijep svijet, a ovako, nas sacica nemoze se boriti, ideje nam se ismijavaju, kasnje ce se razmatrati, a onda ce nekolko generacija poslje reci koji su to genijalci bili...

jednostavno, UVJERIMO MASU, ne vladu, jer vlada nije nase vrste i nije im u interesu i odbit ce ti ideju ma kako dobro ti izlaganje predstavio...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 07, 2008 11:04 pm 
Član foruma

a razlog tomu je nasa razjedinjenost kao vrste, neshvacamo da smo svi isto i da smo jedno, i takmicimo se ko ce bolje ko ce vise i jace samo da bi imali osjecaj da smo jaki, a prema komu se mejrimo, mjerimo se prema samima sebi, drzava nepusta novac u opticaj jer bi doslo do slabljenja valute i slabljenja rejtinga na burzama i ocima drugih, a svi smo jedno, tučemo se sa samim sobom...

zamislite da nema granica i da smo svi jedno, da nepostoje nacije...
nebi bilo niti jednog tog problema, ali naravno zavadi pa vladaj, politika je jasna...

i tako rjesavajuci plodove problema nerjesavamo njegov korjen dok krokodili lijepo cekaju, sto u nilu sto po bazama i orbiti...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 12:40 am 
Član foruma

A VISA??? 666???

Kad god pogledas televiziju iskoce barem dvije kreditne linije, te paket ovaj, te paket onaj....

Stvaraju ovisnost, psihickog oblika, jer dok god imas kredit ti si napet, nervozan, zabrinut!! A rjesenje za vratit kredit??? Nista lakse, dignes drugi, malo veci!! I tako ukrug!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 9:07 pm 
Član foruma

Judziin
Citat:

Moguće je,kad (malo razmisliš :mrgreen: ),ako i kad VELIKA većina shvati da materijalno apsolutno ništa ne znači.
Dal mi stvarno treba novi IPhone?
Dal mi stvarno treba nov novcati auto za 100000 kn jer mi je neugodno voziti 10 g star auto za kojeg ne moram dizati kredu?(Ili mi je važno da ga imam zbog mišljenja drugih).
Dal mi STVARNO trebaju nove patike?(Ove stare mi nisu dobre zbog toga jer me ljudi u njima gledaju već 3 godine,pa si moram kupiti nove za 700 kn)
Zaista nemogu živjeti sa starcima,uzet ću kredit na 30 godina recimo 200000 eura i bit ću svoj na svome(???????)
Itd.........
Itd.......
Itd......

Hoću reći,da smo ljudi nestrpljivi i pohlepni (i bojimo se smrti).Naravno da se pojavio netko tko će to iskoristiti !
Bilo bi ćudno da se nije pojavio.!
DIŠITE LJUDI!!!!
:occasion5:
Judziin moja ti je prepuruka fllm Zeitgeist ili knjiga Najveća tajna.(Nećeš vjerovati kad pogledaš/pročitaš.)
http://s1.trosjed.net.hr/trosjed/avatar ... _q9jTF.jpg

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 12:24 am 
Član foruma

kolos je napisao/la:
Judziin
Citat:

Moguće je,kad (malo razmisliš :mrgreen: ),ako i kad VELIKA većina shvati da materijalno apsolutno ništa ne znači.
Dal mi stvarno treba novi IPhone?
Dal mi stvarno treba nov novcati auto za 100000 kn jer mi je neugodno voziti 10 g star auto za kojeg ne moram dizati kredu?(Ili mi je važno da ga imam zbog mišljenja drugih).
Dal mi STVARNO trebaju nove patike?(Ove stare mi nisu dobre zbog toga jer me ljudi u njima gledaju već 3 godine,pa si moram kupiti nove za 700 kn)
Zaista nemogu živjeti sa starcima,uzet ću kredit na 30 godina recimo 200000 eura i bit ću svoj na svome(???????)
Itd.........
Itd.......
Itd......

Hoću reći,da smo ljudi nestrpljivi i pohlepni (i bojimo se smrti).Naravno da se pojavio netko tko će to iskoristiti !
Bilo bi ćudno da se nije pojavio.!
DIŠITE LJUDI!!!!
:occasion5:
Judziin moja ti je prepuruka fllm Zeitgeist ili knjiga Najveća tajna.(Nećeš vjerovati kad pogledaš/pročitaš.)
http://s1.trosjed.net.hr/trosjed/avatar ... _q9jTF.jpg

ma znam dejvida, on moj dobar drug hehe imam book, a film ne...
upravo zato i jest nemoguce, pokazati ljudima da se okanu materijanog je nemoguce, ajte svi malo radit na sebi i pomagat drugima NE to nije zanimljivo, jedino ih strah od vise moci drzi pod kontrolom dakle RELIGIJA a to je opet lose, taj sustav vrjednosti o materijalnom im je urezan preduboko, nemogu ga ljudi napustiti, imaju komplex vece vrjednosti u kojem svi zele bit vrjedniji i veci od drugih, svi zele vladati a malo ih zeli davati, iii mozemo nas dvojica o tom pricati i nagadjati i 0sto ovo sto ono, ali mi nemamo nista jedino slat linkove galaksije i jackovog portala okolo po netu... KNOWLEDGE IS THE ONLY WAY

ivan u otkrivenju kaze da ce se samo sacica vjernih cistih spasit
kasiopejci kazu samo kandidati idu dalje, mogu svi ici , al nece jer nezele il su kontrolirani i neznaju...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 12:33 am 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:
sličan princip u vezi kreditnog novca su i telekomunikacije. Naplaćuju ti ono što oni imaju zabadava. Kao kupiš paket za 400 kn, a mobitel košta recimo 200 i onda ti kao daju 1000 kn gratis na mobitel. Oni svejedno imaju zaradu od 200 kn jer ti impulsi njih ne koštaju ništa.

pogresna percepcija...
tu o cem pricas je marketing i nacin da se privuku korisnici, evo da ti drzis tvrtku neku i imas 4-5 tvrtki konkurencije...
zasto ti nebi zrtvovala 50 000kn da bi i konkurencija izgubila klijente + privukla jos novih i dobila zaradu od 500 000 kn...
aa impulsi...nevidim tu problem, cijena usluge isto ko kad odes u kavanu il restoran xd oni "proizvode" tu tvoju vezu mjerenu impulsima i ako to nije uredu onda i kad zovnes majstora da ti popravi masinu nije uredu da ga platis..

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 7:44 pm 
Član foruma

Judzin
Citat:
upravo zato i jest nemoguce, pokazati ljudima da se okanu materijanog je nemoguce, ajte svi malo radit na sebi i pomagat drugima NE to nije zanimljivo,

Ne govorim o tome da treba lju de nagovarati ili pokazivati,nego kad većina ljudi SHVATI(spozna) da materijalno ne znači ama baš ništa.
SVE je moguće.
Olako koristiš izraz nemoguće. :shock:
Evo link za zeitgeist http://www.zeitgeistmovie.com/ :occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 16, 2008 7:30 pm 
Član foruma

LJudi zamarate se novcem koji vam ne treba, sve što vam treba možete naprviti sami sa svojim rukama i sasvim dobro živjeti.Pogledajte Amiše koji
žive u Americi životom od prije 200 godina nema struje nema automobila nema novca svi svima pomažu sve proizvode sami, jedino što ne pušim u tom poretku je religija a sve ostalo je dobro.E sad ako ste od onih kojim je u životu krilatica use, nase i podase to za vas nebi bilo dobro mjesto jer morate kupiti veći auto dabi produžili mali kurac, žene nebi mogle liječiti
bolesnu psihu shopingom a djeca nebi mogla igrati bolesne igrice na PC-u.
Jedino što nije dobro u tome je što nema ovakvih foruma koji kao štake služe odrađenim ljudima da bi mogli ići kroz život i bolesno srati o materijalnom kao najbitnijem u životu.Novac je novac u svakom smislu pa bio on kreditni ili beskreditni.Zlo je zlo bez obzira kako bilo uljepšano.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 16, 2008 8:58 pm 
isključen/a

Slazem se sa deljenjem letaka, ali...
Moze li se nekim ljudima otvoriti oci? Mislim da nekima ne moze. Onima kojima moze, mislim da su vec sami otvorili.
Evo na primer: radim u firmi sa nekoliko kolega. Trojica su podigla stambeni kredit i platice svoju nekretninu duplo, dok otplate kredit. Kada im to spomenem, imam osecaj da bi me zadavili i misle da ih zajebavam. Njihov odgovor je: "Bolje i to, nego da sam podstanar". Misle sigurno da ih zajebavam, pa zato tako odgovaraju, jer ja sam podstanar. Placam 140 evra, sto i nije malo, a oni toliko ili manje ratu kredita. Jedan je kupio stan od 37 kvadrata, a ima dete od 5 godina. Sebe smatra pametnijim od mene po tom pitanju, jer je "resio" stambeno pitanje. Kupio stan za 15.000 a platice ga 29.000 evra. Drugi kupio stan za 32.000, a platice vise nego duplo.
Ni jedan od njih ne sme ostati bez posla, a ni reci NECU na poslu, dok ja to sebi jos mogu da dozvolim.
Imaju spremne odgovore na sve, ako im nesto kazes. Culi su na televiziji u reklamama za stambene kredite.
Svoj na svome; sam svoj gazda; bar je moje, a ne tudje; i to sve samo da sebi povrate mir.
Imaju i kreditne kartice, a kad one bankarske blokiraju, tu su kreditne kartice koje daju magamarketi.

Sebi nisam dozvolio ni jednu kreditnu karticu, imam samo jedan kes kredit, ali sam taj novac ulozio na berzu i od 2.000 ulozenih, do sada sam podigao oko 10.000, a bice jos. Kupicu stan za kes u njegovoj vrednosti, a ne duplo.
Oni to znaju, ali ulaganje je rizik, a stan na kredit nije.

Mozda ja ovim tekstom pokusavam sebe opravdati, a samo sam hteo da vas pitam: da li se njima mogu otvoriti oci?
Ja sam odustao od toga. Nek ih otvaraju sami.
Pokusao sam i nesto od ovih tema da im plasiram, ali samo su me gledali kao telad. Cim sam zavrsio recenicu, oni su nastavili o necem drugom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 17, 2008 4:12 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
da li se njima mogu otvoriti oci?
Pokusao sam i nesto od ovih tema da im plasiram, ali samo su me gledali kao telad. Cim sam zavrsio recenicu, oni su nastavili o necem drugom.

izvini... ali odakle tebi pravo da nekome otvaras oci? :mrgreen: :D

Vrh

Naslov: za istoriju :)
PostPostano: sri sep 17, 2008 4:59 pm 
Član foruma

http://forum.cromalternativemoney.org/v ... .php?t=314

Federalne Rezerve (Federal Reserve) su centralna banka Sjedinjenih Američkih Država.
Malo ljudi zna da su Federalne Rezerve kao Američka središnja banka privatna institucija, "narodna banka" u privatnom vlasništvu.
Federalne Rezerve izdaju novac.
Novčanica koju puštaju u opticaj, zove se Novčanica Federalnih Rezervi (Federal Reserve Note).
Američki Dolar ($ Us Dollar) je privatna novčanica u privatnom vlasništvu, bez ikakave podloge, izdana kao dug na kojega treba plaćati kamate, te iznajmljena javnosti na upotrebu po cijeni koja piše na njenom naličju.
slika

Od 1913 godine kada su stvorene Federalne Rezerve, dolar je izgubio na svojoj vrijednosti skoro 100%.
Inflacija je kao trka konja, pobjeđuje samo onaj prvi, svi su ostali gubitnici. U ovom slučaju, prvi je korisnik sama centralna banka, odnosno Federalne Rezerve.

slika

Novčanica Federalnih Rezervi je puna masonskih simbola, od kojih je onaj najpoznatiji "Novus ordo seclorum".
Ovaj masonski simbol u sebi sadrži sliku piramide koja predstavlja društvene klase. Na dnu piramide je ona najniža klasa.
Na vrhu piramide je svevideće oko. To je ona najviša klasa, elita koja kontrolira sve ostale društvene klase.
Štampanjem ogromnih količina dolara iz ničega, elita je novcem preuzela kontrolu nad cijelim svijetom kojega je uvalila u vječne dugove koji nikada neće moći biti isplaćeni.

slika

Danas je cijeli svijet u dugovima do guše.
I javni dug, i privatni dug širom svijeta, prešli su preko svih mogućih granica.
Samo je javni dug u kojeg su Federalne Rezerve uvukle Ameriku, oko 100 triliona dolara.
Rijetko tko još vjeruje u oficijalnu verziju o terorističkim napadima 11. rujna 2001 godine.
Činjenica da je novčanica Federalnih Rezervi postala bog, zahvaljujući drugom svjetskom ratu, više je nego zabrinjavajuća.
Naime upravo zahvaljujući II Svjetskom Ratu, dolar je postao oficijalna valuta za devizne rezerve (monetarne rezerve) svih zemalja svijeta.
Zahvaljujući istom događaju, dolar je postao i jedina svjetska valuta kojom je moguće kupiti naftu.
Od ove "koincidencije" kojom je svevideće oko uspostavilo kontrolu nad cijelom piramidom, diže se kosa na glavi.
Nije javna tajna da su gotovo sve centralne banke svijeta pod direktnom, ili indirektnom kontrolom obitelji Rothschild.
"Dajte mi kontrolu nad opskrbom novcem nacija i država, i ne zanima me ko kroji zakone". Mayer Amchel Rothschlid (Osnivač bankarske dinastije Rothschild).

slika

Alexander Hamilton je bio prvi koji je lobirao za prvu Federalnu banku u privatnom vlasništvu, i Kongres je 1789 povlastio tu banku.

Thomas Jefferson se protivio ideji o Federalnoj Banci u privatnom vlasništvu i izjavio: "Najiskrenije vjerujem da su banke koje smiju izdavati novac, puno opasnije od vojske u punoj pripravnosti".

1811 godine, Vice Predsjednik George Clinton je razbio neizvjesnost oko brojeva glasova u Kongresu, odbivši obnoviti zakon o bankama.
No Predsjednik James Madison je predložio drugu po redu privatnu centralnu banku Sjedinjenih Američkih Država. Ova je nova privatna centralna banka postala stvarnost 1816 godine.

1836 godine, Predsjednik Andrew Jackson je ne obazirući se na Kongres zatvorio tu privatnu centralnu banku i pri tom izjavio:
"Bestidan pokušaj kojim je ova banka nastojala kontrolirati Vladu je opomena Američkim građanima da u budućnosti ne ukazuju povjerenje ovjekovječivanju neke druge institucije poput ove".
Predsjednik Andrew Jackson se obratio i bankarima na ovaj način: "Vaše je leglo jazbina otrovnica i lopova. Namjeravam vas iskorijeniti, i Bog mi pomogao, ja ću vas iskorijeniti"!
Jackson se povjerio prijatelju, Martin Van Buren-u: "Banka me želi ubiti, ali ja ću ubiti nju"!

Otok Jeckyll Island i Federalne Rezerve:
1886 godine, grupa milionera je kupila otok Jeckyll Island.
Pretorili su ga u zimovalište i lovno područje, najeksluzivniji Američki klub.
Do 1900 godine, ovaj je klub predstavljao 1/6 ukupnog svjetskog bogatstva.
Među ličnostima kojima je odbijen prstup u klub, bili su Winston Churchill i Predsjednik McKinley.
Nakon nacionalne monetarne panike u 1908 godini, koju je umjetno izazvao J.P. Morgan, Kogres je osnovao Nacionalno Monetarno Tijelo.
1910 godine, osnovano je još jedno tajno tijelo, kojeg su sačinjavali vlasnici najvećih Američkih banaka i kompanija.
Krajem Studenog 1910 godine, ta se grupa tajno okupila na otoku Jekyll Island.
Prisustvovali: Nelson Aldrich, Abraham Andrew, Frank Vanderlip, Henry Davison, Charles Norton, Benjamin Strong i Paul Warburg.
Ovih sedmoro ljudi je predstavljalo 1/4 ukupnog svjetskog bogatstva.
Okupljanje je bilo toliko tajno da nitko nikoga nije smio oslovljavati po prezimenu.
Najsmiješnija stvar od svih je da su se ovdje sjeli i mirno dogovarali predstavnici najvećih konkurenata, Morgan, Rockefeller,Kuhn,Loeb & Company,Rothschild i Warburg; te odlučili postati partnerima!
Na sastanku je Paul Warburg (suradnik i prijatelj obitelji Rothschild), jedan od najbogatijih ljudi svijeta u to vrijeme, svima sve lijepo i jednostavno, nacrtao i ocrtao.
Nova se centralna banka ne smije zvati centralna banka jer je Amerika ne želi, zbog toga joj se mora dati neko drugo ime.
Prividno, banku će kontrolirati Kongres, ali će vlasnici, koji će biti i u posjedu dionica, biti privatne banke.
Kako bi javnost odvratili od pomisli da se bankom upravlja iz Ney Yorka, smislili smo sistem od 12 regionalnih banaka, što je smicalica.
Guvernera i Upravni Odbor će birati Predsjednik, ali on na njih u stvari neće imati nikakav utjecaj.
Pravo na štampanje, izdavanje i puštanje u opticaj novca treba oduzeti od ljudi, i dati ga privatnim bankarima koji će po svojim potrebama upravljati kreditima.
Tako su na ovom sastanku, u tajnosti stvorene Federalne Rezerve.

Prva dva sistema Federalnih Rezervi su trajala po oko dvadesetak godina svaki pojedinačno, a ovaj treći koji je sada na snazi traje već skoro 100 godina.

1913 godine, Woodrow Wilson je postao novi Predsjednik Amerike.
Za svoju predsjedničku reklamnu kampanju prije izbora, trebala su mu financijska sredstva.
U zamjenu za dobiveni novac, sklopio je dogovor da će ako bude izabran potpisati "Akt o Federalnim Rezervama (Federal Reserve Act)".
U Prosincu 1913 godine, dok je većina Kongresmena uoči Božića bila u svojim kućama, Akt o Federalnim Rezervama je proguran kroz Kongres, a Wilson ga je poslije potpisao.
Woodrow Wilson je godinama nakon toga izjavio: "Nesvjesno sam upropastio svoju zemlju".
Osoba koja se pobrinula da novi zakon bez problema prođe kroz Kongres, bila je Paul Moritz Warburg, jedan od suosnivača Federalnih Rezervi.
Paul Moritz Warburg je bio jedan od najvažnijih u jednoj od najvažnijih Njemačkih kompanija - IG Farben, a koja je financirala naciste i koja je dospijela na jako loš glas zbog koncentracionih logora.
Uz to, njegov brat Max Warburg je bio šef Njemačke tajne službe. Mnogo godina poslije, sin Paul Warburga, James Paul Warburg izjavljuje:"Trebamo imati jednu Svjetsku Vladu, htjeli to ili ne.
Pitanje je jedino hoće li Svjetska Vlada nastati "dobrovoljno ili na silu".

Sa bankarima i novim zakonom, stigao je i porez na dobit.
Prije toga, porez na dobit nije postojao.
Porez na dobit je potreban samo zbog toga kako bi se platile kamate na novac koji je izdan kao dug, i koji se iznajmljuje i posuđuje narodu sa kamatama.

Narod radi i stvara, muči se i znoji te stvara nove vrijednosti. Federalne Rezerve si prisvajaju sve novostvorene vrijednosti, a narod nagrađuju sa papirom u njihovom vlasništvu kojim ga obavezuju na vječni dug.
U zadnjih par godina međutim, već je dobiveno nekoliko slučajeva na sudu po pitanju poreza.
Naime, zakon o porezu na dobit ne postoji, 16 Amandman na Konstituciju Sjedinjenih Američkih Država nikada nije bio ratificiran od potrebnih, 3/4 od broja ukupnih država.

Sve u svemu, u sto godina postojanja, za Federalne Rezerve je sve klizilo kao po ledu. Nije bilo nikakvih političkih problema.

Iz arhive sjednica Kongresa, vidljivo je da Vlada Sjedinjenih Američkih Država može otkupiti FED po cijeni od samo 450 miliona dolara.
Iako je FED upropastio Ameriku, iako je to mnogo manja cifra od one koju im Amerikanci plaćaju svakog dana, ova mogućnost nije nikada dovedena u obzir.
Znate li da je 2006 godine, na ime samo kamata na javni dug, Federalnim Rezervama isplaćeno 173,875,979,369.66 dolara.
S obzirom na današnju situaciju u kojoj svi postajemo sve oštrije porobljeni i kontrolirani, dobro je spomenuti da Akt o Federalnim Rezervama ima rok trajanja, a on je 100 godina. Ističe za vrlo kratko vrijeme.

U Konstituciji Sjedinjenih Američkih Država ovako piše, Artikl 1:
"Kongres ima pravo izdavanja novca i određivanja njegove vrijednosti...".
Nigdje nije navedeno da ovo može biti prepušteno nekom drugome, a najmanje privatnim bankarima.

Predsjednik John Fitzgerald Kennedy je znao da samo Vlada smije imati pravo na izdavanje novca.
Kennedy je potpisao Egzekutivnu Naredbu broj 11110, na temelju koje je odštampao 4.292.893.815 dolara sa natpisom "UNITED STATES NOTE", umjesto "FEDERAL RESERVE NOTE".
Na taj je način htjeo praktički izbrisati javni dug koji je nastao zbog novca kojeg Privatna Centralna Banka - Federal Reserve izdaje iz ničega, a posuđuje ga državi uz kamate.
Ubrzo nakon toga je ubijen, a novčanice povučene iz opticaja.

Za vrijeme građanskog rata 1861-1865, i Predsjednik Abraham Lincoln je imao potrebu za financijskim sredstvima.
Bankari su tražili kamate od 24% do 36%. Lincolnu je ovo bilo strašno i nevjerovatno.
Nije htjeo uvući svoju zemlju u dug kojega nikada ne bi uspjeli isplatiti.
Predsjednik Lincoln je kroz Kongres dobio odobrenje za izdavanje i puštanje novca u opticaj.
Novac je bio zelene boje, pa su ga svi zvali "Greenbacks".
Odštampao je Greenbacks-a u vrijednosti od 400 miliona dolara, novca koji nije bio izdan kao dug i novca bez ikakvih kamata.
Poslije je izjavio: "Dali smo građanima ove zemlje najveći i najljepši mogući poklon. Njihov vlastiti papirnati novac kojim će moći platiti njihove vlastite dugove".
Lincoln je ubijen ubrzo nakon rata, a Kongres je povukao Greenbacks-e iz upotrebe.

Osnivači i vlasnici Federalnih Rezervi iz 1913 godine:

* Rothschild Banks of London and Berlin (Rothschild)
* Lazard Brothers Bank of Paris
* Israel Moses Sieff Banks of Italy
* Warburg Bank of Hamburg, Germany and Amsterdam
* Kuhn Loeb Bank of New York
* Lehman Brothers Bank of New York
* Goldman Sachs Bank of New York
* Chase Manhattan Bank of New York (Rockefeller)[/img]

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 17, 2008 7:17 pm 
isključen/a

ras je napisao/la:
Cezar je napisao/la:
da li se njima mogu otvoriti oci?

izvini... ali odakle tebi pravo da nekome otvaras oci? :mrgreen: :D

Jedan od njih mi je jako dobar prijatelj. Intenzivno se druzimo vec 26 godina, isli smo zajedno u osnovnu skolu, izlazili zajedno, srednju skolu isli zajedno i sada radimo zajedno. Mislio sam u pocetku da mogu da mu nesto pojasnim, ali ti si u pravu.
Ko sam ja da njima otvaram oci. Nek ih otvore sami, ako imaju hrabrosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 18, 2008 6:35 pm 
Član foruma

Citat:
Ko sam ja da njima otvaram oci. Nek ih otvore sami, ako imaju hrabrosti.
=D>
Netreba otvarati ljudima oči,ali im treba dati informaciju da ako žele mogu ih otvoriti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.