Sada je: ned maj 04, 2025 4:05 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned maj 04, 2008 11:18 am 
Član foruma

puno hvala, trebao sam tako nešto =D> :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 24, 2008 11:12 pm 
Član foruma

postavio bi pitanje,što mislite o ulozi entiteta Orao u šamanskom vjerovanju,on one koje vode život pravila pošteđuje uzimajući njihovu rekapitulaciju dok druge raskomada, što vi mislite o tome entitetu i dali raskomadanje predstavlja po vama završetak jedinke?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 25, 2008 12:10 pm 
Član foruma

evo što ja mislim. kao prvo, orao je samo slikovito objašnjenje te sile zato jer ju uspoređuju sa grabežljivom pticom koja brzo i učinkovito ulovi i uništi svoj plijen, (kao što orao proždire svijest duha koji se oslobodi kada čovjek umire i izlazi iz svoga oblika) a ne zato jer izgleda kao orao. po meni je orao ta sila dualnosti i stvaranja, jer ako malo bolje pogledaš i ako si čitao kastanedu don huan ga opisuje istovremeno kao mračnu i svijetlu silu (kao yin yang princip) koja nema određeni oblik već je bezoblična i neosobna (dakle, u svima nama je i svijjetla i tamna sila). on je također princip koji nas veže za ove svijetove (denzitete i našu svijest i dušu ukalupljuje u određeni oblik . čovjek, životinja, humanoidno svijetlosno biće itd.)

nadalje, iz njega proizlazi stvaranje te je on onaj princip koji emanira i nas i cijeli ovaj svijet pojavnosti (jer iz pozitivnog i negativnog pola nastaje svijet, muško-žensko, dobro-zlo itd.) njime se može naučiti manipulirati ako se prodre u svijetove koji su blisko povezani s njegovim namjeravanjem - područje namjere i bezobličnosti - zapravo, ovaj cijeli svijet proizlazi i iz namjeravanja i oblikovanja duha- no to ne znači da smo ga ase mi oslobodili jer istinska sloboda ne proizlazi iz našeg manipuliranjem ovog svijeta, već prodiranjem i bijegom od orla, tj. treba uštediti dovoljnio energije, zaboraviti svoju samovažnost i ego te stvoriti energetskog dvojnika čiju će svijest orao uzeti u zamjenu za našu vlastitu. svi denziteti su zapravo područje ega.

dalje, što se nalazi iznad tog svijeta je daleko od našeg poimanja i nadilazi sve riječi (čak se i ovi realiteti ne mogu opisati u potpunosti riječima, a kamoli oni za koje ne možemo ni zamisliti osjećaj i način funkcioniranja).

zato vrač bježi od maštanja i fantaziranja što taj svijet je i naziva ga područjem nepoznatog. također, vrač je svijestan da izbjeći silu orla je teško i da možda neće uspjeti što može značiti da nije dovoljno energetski napredovao, ali on se neće zato odreći svog cilja veće će nasojati da sotigne slobodu, jer vračev cilj je najviša svijest, a što ta svijest je on ne može znati dok je ne iskusi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 27, 2008 8:29 am 
Član foruma

da,čitao sam Castanedu,al mi se ta konteplacija čini veoma zahtjevnom,naravno sve što je vrijedno za to treba dati truda,slažem se u većinu toga što je Castaneda iznesao.
Samo ja sam tog Orla shvatio kao nekakav izvor kreacija,a kada kreacija završi svoj put vraća se u njega,sada ja izvor shvaćam kao mjesto višestrukih doazaka i odlazaka,pa šta misliš dali je i to Orao?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 27, 2008 10:03 am 
Član foruma

je, orao i je izvor ovih kreacija ili emanacija kao što smo mi i naša okolina i drugi svijetovi i denziteti, i kada se završi jedan put (npr. smrt u ovozemaljskom životu ili nestanak na astralnoj razini- on određuje što se dalje događa, dakle reinkarnacija u ljudski ili neki drugi oblik života, ali to čini tako da ti svijest zatoči unutar nekog oblika). samo treba zapamtiti da postoji i nešto izvan njega što ga nadilazi i što i njega stvara, a to je prije svega cilj vračeva.

on je također dublji prikaz slike naših unutarnjih sukoba koji se manifestira u ovome svijetu, dakle usvakom zlu neko dobro, u svakom dobru neko zlo. recimo da su naše ličnosti podjeljene na milijun malih dualiteta unutar dualiteta i tako u beskonačno što se manifestira kroz sukobe tih dviju strana + i -- i njihova neuravnoteženost.

e, a sad kako zamisliti tu najveću svijest i da li ju se uopće može zamisliti? možda je to 0 ili neutralno (tako bi logika nalagala) , beskonačna svijest koja ne tinja i nestaje već se nalazi u svemu i određuje te principe koji utječu na ove naše svijetove. don huan često govori da želi pobjeći usamljenosti beskonačnosti. to možda podrazumjeva to što smo ustredotočeni u taj jedan oblik, taj ego koji nas zapravo ostavlja unutar nas samih, umjesto unutar svega i svih istovremeno.
a možda postoji i nešto iznad toga, možda uđemo u neko potpuno novo područje i shvatimo i da tamo treba napredovati ka višim sferama (iako to trenutačno uopće ne možemo pojmiti). zamisli kako bi tek bilo da spermij zamišlja kako je to biti odrastao čovjek. iskreno, ne znam, valjda ga zato i nazivaju područjem nepoznatog...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 27, 2008 8:05 pm 
Član foruma

da ja bih taj izvor/orao opisao kao polje nulte gravitacije, podprostor koji podržava ovaj prostor, meni je ta tema baš zadnjih dana interesantna pa sam htio vidjeti kako je Castaneda interpretira.
Izvor je po meni sve i očituje se u svemu ,jer on je početna no i završna točka svih kreacija.
Hvala demiurgu na odgovorima!

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 11, 2008 5:09 pm 
Član foruma

Citat:
e, a sad kako zamisliti tu najveću svijest i da li ju se uopće može zamisliti? možda je to 0 ili neutralno (tako bi logika nalagala) , beskonačna

Orao je ooooogromno more svijesti, vrlo je zivo i stalno raste, nije ni musko ni zensko nego treca tocka. U sredini mu se nalazi skup svijetla a izgleda kao veliki dugacki tulac u raspadanju koji se polako vrti u desnu stranu. Kad sam nakon orla pogledao u nase nebo, poceo sam se smijati koliko smo ustvari mmminni, mini mali. :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 20, 2008 8:45 pm 
Član foruma

Pozdrav!

Pa eto da Vas obavjestim da je otvoren još jedan forum Koji se tiće Karlosa Kastanede...pa tko je zainteresiran neka navrati na: http://www.phpbbplanet.com/trecatocka/i ... trecatocka

LP :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 20, 2008 9:38 pm 
Član foruma

infinity je napisao/la:
Pozdrav!

Pa eto da Vas obavjestim da je otvoren još jedan forum Koji se tiće Karlosa Kastanede...pa tko je zainteresiran neka navrati na: http://www.phpbbplanet.com/trecatocka/i ... trecatocka

mislis na http://www.phpbbplanet.com/trecatocka

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 11:52 am 
Član foruma

Citat:
tolteq je napisao/la:
infinity je napisao/la:
Pozdrav!

mislis na http://wave-are-us.com/SMF/index.php

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 3:20 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:

Super je za Castanedijance! Malo je otvoreniji za "žešće" rasprave, više uvreda i ishitrenosti se tamo tolerira bez cenzure.
Bit će ovdje manje posla za moderatore.

No svejedno vidim galaksiju ko bazu znanja od neprocjenjive vrijednosti koju je napravilo hrpa dobrih i iskrenih ljudi, i vrijedi biti i ovdje. Bravo galaksija!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 28, 2008 4:59 pm 
Član foruma

pa naravno promatraču ,galaksija je legenda, ali taj novi forum je super jer se raspravlja o kastanedi i svemu vezanjom za njega dok na galaksiji o svemu i svačemu :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto aug 12, 2008 9:38 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
pa naravno promatraču ,galaksija je legenda, ali taj novi forum je super jer se raspravlja o kastanedi i svemu vezanjom za njega dok na galaksiji o svemu i svačemu :P

Galaksija rulez !!!! =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 7:50 pm 
Početnik

tolteq je napisao/la:
Citat:
tolteq je napisao/la:
infinity je napisao/la:
Pozdrav!

mislis na http://wave-are-us.com/SMF/index.php

E bas ti hvala sto si i ovde postavio reklamu i obavestio nas o postojanju novog foruma. Super je pogledao sam. Oni koji su imali sta da kazu to su radili i na Galaksiji i na Stazi ratnika. Vidi se po broju i duzini samih postva.

Novi Forum o kome govoris je-Ista meta isto odstojanje, osim sto fali nekoliko ljudi sa Staze ratnika.

Dakle radi se uvek o istim ljudima. Nekada davno Svi mi smo se druzili na Galaksiji. Pa je Stalker - a kasnije Staza Ratnika otvorio svoj forum. I svi smo pohrlili dobro poznavajuci Stalkera na nov forum.

Oni koji su odjedanputa postali ogorceni na Stalkera su i pokrenuli forum o kome govoris. Evo sada je vec novi forum stao na noge posle uspesnog reklamiranja na Galaksiji i Stazi Ratnika.

OBAVESTENJE

Pre nekoliko dana FORUM STAZA RATNIKA je malko hakiran pa ga nema.

A zasto #-o

E sad malo ja - E a Galaksija je super bas lepo sto postojis.... A mi se mozemo do mile volje reklamirati i prepucavat na ovim tvoji stranicama.

A ratnike uskoro necete moci da pronadjete jer ce uskoro svako imati svoje licne forume. :D

Cudan neki svet ratnika.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 8:21 pm 
Moderator

Mislim da uskoro nećemo moći da pronađemo sekte, a ne ratnike.
Osim onih mračnih sekti.

Uglavnom, po onome što se sad vidi, je ispalo da ono što je postojalo kao grupa ratnika prije godinu dana, sad se pretvorilo u individue koje sipaju otrov (tu treba tražiti onog tko je srušio stazu) ili su se sakrili od ikakve veze sa grupom.

Planovi duha su nepredvidivi, možda se izgubila potreba za društvima sa hijerarhijom. Ko zna kako ćemo se ispreplesti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 22, 2008 9:57 pm 
Član foruma

Samo bih se nadovezao....

Galaksija je neporecivo dobar forum, nađe se svakakvog općenitog znanja. No međutim, baš zbog toga što su neki napustili ovaj forum, ukazala se potreba za otvaranjem novog.

Nemojte nitko krivo shvatiti, nije namjera ''rušenje'' foruma, već nešto se desilo i ljudi/ratnici su odlučili otići dalje.

Pustimo zašto/kako itd. - možda se jednom svi skupa vratimo ponovo ovdje!

Kao što je Jack987 jednom rekao: ''sve su ovo lekcije''! Gledajmo to tako. Bez ljutnje, bez negativnih emocija... jer time samo radimo uslugu upravo onima protiv kojih se borimo - letača/lizzija/bića iz drugih denziteta!
Think positive!!! :D :D :D :love3: :love3: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 23, 2008 12:38 am 
Član foruma

Krajnje je vreme da se poodsetimo 2 nasa najveca cilja:
-Ulazak u trecu paznju
-Unistiti letacke porobljivace

To je najteza moguca borba!Ne dozvolimo vise nikakve letacke gluposti.Nije vazno gde se pise,nije vazno ni ko pise...Ako ce biti lakse nek se ukinu svi cinovi i niko neka ne bude vazniji od drugog.
SVI SMO JEDNAKI.
NIKO NIJE DUH i svako ko je probao to biti bio je slomljen ili ubijen...
MORAMO SE NAJHITNIJE BORITI ZA SLOBODU...Sve ostalo odgovara neprijatelju...
Trgnimo se dok nije prekasno...Ma kakva samovaznost i slicne gluposti.DUH ionako odlucuje o svemu,ali mi smo tu da budemo besprekorni i udjemo u nameru.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 23, 2008 3:15 pm 
Član foruma

EgoDijagnosticar je napisao/la:
E sad malo ja - E a Galaksija je super bas lepo sto postojis.... A mi se mozemo do mile volje reklamirati i prepucavat na ovim tvoji stranicama.

Pa ne bas, postoji i neka granica. :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 07, 2008 5:40 pm 
Član foruma

poceo me zanimati jako Castaneda,
pa da vas pitam koju knjigu da prvu procitam? koja bi bila najbolja za pocetak...
hvala :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 07, 2008 6:19 pm 
Član foruma

uvijek je najbolje početi ispočetka :D
znači učenje don huana

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.