Ja sam u velikoj nedoumici oko pravljenja s.vode
Neki ovde jos nisu rascistili da li je mesanje srebra sa solima opasno. Neki kazu da uopste nije opasno.. da se srebro moze koristiti u bilo kojem obliku. Da je samo vazno uzimati ga i da se on kao prirodni mineral prilagodjava organizmu. Meni sad nije jasno nista
Drugo, jedni govore da elektrode pocrne neminovno i da to nije vazno, drugi da uopste nebi trebalo da pocrne, treci da ako elektrode pocrne to je los znak..
Moje elektrode uvek pocrne, i to posle 15 minuta, na blo kojem naponu.
elektrode: dve zice 999, precnik 2mm, duzina 2x8cm(u vodi)
razmak izmedju elektroda: 4.5cm
Sada radim elektrolizu na 8V, do max struje 0.7mA.
Pocetna struja je 0.08mA.
destilovana voda: 2 dc(decilitra) za pegle i akumulatore (probao sam vise vrsta i ta je najbolje, ostale su i po deset puta losije)
zanimljivo zapazanje: mnogi "zli" preprodavci mesaju vodu sa obicnom cak i ako je to flasirana voda proizvodjaca od kojeg smo ranije kupovali, za koju znamo da je provereno dobra(otprilike na svakih 9dc dolazi 1dc obicne vode. Kad boljih preprodavaca i velikih supermarketa ovoga nema. Ovo sam shvatio po pocetnoj struji koja u mom slucaju iznosi 0.5mA sa losom vodom i 0.08mA sa dobrom vodom. Ovo nazalost ukazuje da je ova voda mesana.) Prema tome bolje je kupovati u boljim prodavnicama...
Kada se struja popenje na 0.7mA iskljucujem. Postupak traje i do 4 sata. To je otopina koja nema metalan ukus, vec samo blago gorak, i srebrni oksid se pod ovim uslovima ne stvara skoro uopste. Ubedjen sam, iz nekog razloga, da je samo ova voda ovako lekovita, i da samo ona moze da pomaze. Ne znam zasto tako mislim, mozda subjektivno, jer sam jednom popio unu metalnu i osecao se osamuceno

. Moja prethodna varijanta sa strujom do 1mA i naponom od 18V, bila je posle dva sata slicna onoj slici za koju je Organski portal rekao da je sokiran

Mnogo srebrnog oksida, doduse bez prebrisavanja elektroda u medjuvremenu.(da je bilo brisanja oskid bi se skidao maramicom pri svakom brisanju)
Jedna elektroda, ona koja je konstantno prikacena za +, ona je pocrnela tako da se ne moze ocistiti. Vec sam je jednom strugao smirglom i lepo ocistio, ali posle samo dve elektrolize pocrnela je opet i ne moze se ocistiti sem ponovnim smirglanjem. Druga prikacena uvek za -, pocrni, ali se moze prebrisati maramicom i opet je sjajna. Sta ovo uopste znaci, ko zna i moze da mi odgovori lepo?
Pozdrav!