Jack987 je napisao/la:
Citat:
NLO-e OBAVEZNO treba promatrati HIPERDIMENZIONALNO, jer u protivnom - nećete moći objasniti njihove karakteristike ovim našim "uobičajenim" 3D fizikalnim, već zastarjelim, objašnjenjima!
Dakle, za potpuno objašnjenje vjerojatno treba postignuti svijest 4. denziteta, a za približnu, treba ZNATI u potpunosti kvantnu fiziku i sve što ide uz nju...
Općenito o njima sam napisao sažetak:
http://www.val.hr/php/index.php?option= ... &Itemid=46No, po internetu možemo naći i još puno, puno toga.
To sve treba percipirati sa jako OTVORENIM umom, i raznoraznim mogućnostima... ne zatvoriti um sa granicama "naše" 3D fizike.

E, i sad sam da velim, ne želim bit bahat, grub nit poticat ikoga na ilegalne radnje... Naime, kaj se desilo? Sad prije tjedan-dva u meni završio dim one smiješne biljke.
I sjedim ja na balkonu, lijep je pogled i moš razmišljat... Bilo je onako, poluoblačno, puno sunca. I gledam, gledam kad ono na bljeskove mi se u unutar forme oblaka pojavi neko čudo... više njih... u obliku nekakvih simetričnih letjelica. Prilično čudno, s jedne strane je fora jer ono nisam još to vidio, a s druge je malo jezivo jer su mi ta pričinjanja letjelica odavala sivi ton tih letjelica... Ćudno.
Uglavnom, veliš ti Jack da treba u potpunosti ZNATI kvantnu fiziku. Je, a kako ćeš ju znati kad ju ni institucije ne znaju u potpunosti?
I tu mi se sad postavlja slijedeće. Ako bi znao kvantnu fiziku u potpunosti, jel bi ostalo išta što ne bi znao? Apsolutno bi shvatio cijelu materiju, svaku formu života i svijest koja se nalazi u njima, a koja je pod utjecajem tijela koji ju nose (dobro, i obrnuto je, al gledajući da živimo u bipolarnom svijetu... značilo bi da ako u potpunosti znaš šta je dobro, onda znaš i šta je loše). Kako steći potpuni uvid u kvantnu fiziku? Ako ju čovjek i stekne, koja fizika je slijedeća? Bilo slijedeće fizike ili ne, ostaje nam samo jedno, obratiti se Indijancima!
Ne vidim uopće potrebu, recimo za nekakvim ludim napravama pomoću kojih čovjek može vidjeti nešto što golim okom ne može. Ma da se radi o bilo kojem osjetilu, ne vidim potrebu, osim u situaciji fizičkog oštećenja osjetila.
Gle, pretpostavka je da smo mi ljudi savršena bića, kakva god da jesmo, savršena smo, jer savršenije nismo upoznali (bar službeno). I vidim rješenje u upotrebi plodova prirode (voće, povrće, gljive, paprat, trave, drvo...) za postizanjem veće svijesti o mikrosvijetu i makrosvijetu.
Ma, mislim, mogao bi ja sad pisat svašta... Al ajmo ovak. Sve je puno simbola i ono što mi vidimo je prilično simbolično, iako je to stvarnost (bar jedan dio) to je ipak simbolika... Jednostavno, npr. prije čovječanstva su postojali gmazovi, a prije njih morska bića, kao najinteligentniji oblici života svoje epohe. Uglavnom, danas, su gmazovi prilično mali u odnosu na prijašnja vremena, ali kao takvi nose određenu simboliku. Ima ih različitih, i svaka vrsta ima svoje karakteristike... Ali ukupno gledajući, svi gmazovi imaju istu osnovu tijela, a to je zmija. Kaj je gušter neg zmija s nogama i dodatnim hardwareom unutra. Kaj je kornjača neg gušter s dodatnim hardwareom izvana... Itd.
Čini mi se, da ti današnji gmazovi nose u sebi djelove nas, ipak smo svi od istih zvijezda... E, i sad, kaj ja hoću reći... Konkretno... Evo, u određenim trenucima mi se znaju pojaviti gmazovi pred očima. I to baš u trenucima kad se postavi neko pitanje, kad treba donijeti odluku... I sad, kaj sad? Kaj? Oni se pojave i kaj sad? Pitate se, je li? A? Ako gmaz projuri kraj tebe, znači da se moraš požuriti. Ako gmaz ode lijevo ti ideš lijevo, ili barem samo provjeriš kaj je lijevo. Ako gmaz nešto učini, a to ne shvatiš, ništa zato... Ubrzo ćeš shvatiti baš u trenutku kada i ti napraviš isto, samo nemoj zaboraviti što je gmaz učinio na kraju...
Evo nekoliko primjera... ma tog ima malo više, i spadalo bi pod razne teme...
Ma koji je presudan ttrenutak bio? Sjedim na balkonu sa ondašnjom dragom, za stolom, svak na svojoj strani... I uglavnom uzmem ja upaljač (crveni mali bic) na kojem je zalijepljen barcode... Ona neš priča i stane da uzme zraka pa da nastavi dalje, u tom trenutku meni padne napamet ju pitat jel zna kaj znače ove crtice (ona tri para po dvije crte)... I taman da ju pitam, ona nastavi pričati... A bila je ok spika, pa nisam htio kvarit sa šesticama i đavolima... A zašto nisam htio gnjavit s istima? Zato jer je u dotičnom trenutku, kad mi je napamet palo da ju pitam navedeno, na zidu pokraj nje izletio odozgo prema dole gušter koji je bio skoro identične boje kao zid, s dodatkom zelene... Strelovitom brzinom, pazi, okomito je hodao prema dole... Scimo sam skroz, nisam više ni čuo kaj ova priča, neg mi je samo na pameti bilo milijun stvari... Da kaj sad ovo znači? Držim upaljač u ruci, vatru drugim riječima (može bit konstruktivna, može bit destruktivna), na pameti mi je broj 666, a na zidu mi izleti jebeni gmaz... Koji k...? I završi ona priču, i krenem ja... Objašnjavam upravo ovo kaj sam sad napisao, i kaj se dogodi kad sam utihnuo... Pojavi se gušter, više zelen nego onaj prije, popne se na istom zidu do pola pa se vrati nazad iza tegli s biljkama... I ona je to vidla... Reko kaj sad? Kaje ovo? I nastavimo pričat o vatri koju držim u ruci... Kad ono eno ti gmaza, silazi niz zid onak, polako... Ovaj je bio smeđi... I ode on dole, Mislim, polako, nije bio strelovit kao onaj prvi (koji je ustvari meni izgledao kao da je dio zida koji se rastvorio jer sam raspoznao 666... moja spika neka... nemojte se sad previše s tim zamarati) I nastavimo mi pričat, i pazi, kaj je bilo... pričamo o tome kako je sve povezano uzročno-posljedičnom vezom, da nemre bit da sam ja nekaj krivo zabrijo s tim prvim gmazom... I pazi sad četvrtog majstora... Ide on polako po zidu odozdo (a možda i odozgo, ne sjećam se) i pokažem ja njoj da je opet jedan na zidu, al svejedno mi nastavili pričat, i velim ja, kaj da ga pozdravimo, valjda se oče pozdravit s nama, ne?!... I okrenem se prema gušteru koji je hodao i pozdravim ga sa "Bok!" i lik stane... Kaj mislite da se nismo scimali? I kaj sad? Ne znam kaj smo izgovorili i pričali u tih par sekundi dok je lik stao... uglavnom velim ja: "Pa valjda nas je htio samo pozdravit?! I u tom trenu lik krene svojim putem (mislim da je išao prema dolje)... Reko ja, onako okrenut prema gušteru (jerbo sam njemu govorio): "Dobro, ajde bok!" - onak dobronamjerno (ma sva spika je bila dobronamjerna) i u tom trenu lik ti zastane na djelić trenutka i ko da nas je pogledo jebote, u smislu da nam odzdravi i nastavio svojim putem...
Poslije tog je bilo više scena u kojima su se pojavljivali dotični gmazovi... npr. stojimo na balkonu i dogovaramo se di ćemo ić i kako... A onda dole u dvorištu skužimo kornjaču i gledamo mi nju (to je bilo dan dva poslije 666) kaj bu ona sad napravila. I ide, ta kornjača ide, mi se dogovaramo, i kornjača skrene iza jedne tegle, i skuži da je to slijepi pravac i da se mora vratiti, i izađe ona iz slijepog pravca i ode tamo od kud je došla... A nas dvoje se gore na balkonu dogovaramo kaj ćemo... I dogovorimo... I krenemo... (moram pripomenuti da mi je ovo tijelo od kornjače izgledalo ko da je gušter od plastenina, i za razliku od guštera iste veličine, kornjača je jebeni snagator koji nosi oklop na sebi) i krenemo... i otišli 50-100m od kuće i kaj je bilo? Sjetim se ja da sam neš zaboravio doma. I krenem doma, i kak sam obavljao tu radnju skužim da je i kornjača napravila istu stvar malo prije, samo na manjem prostoru... I vratim se odkud sam došao...
Kak da kažem, čista harmonija... Sklad, ljepota...
Da, onda npr. idem ja na faks, i proleti kraj mene gušter po podu prema naprijed i skužim ja - trebo bi se požurit... I taman sam se požurio da sam na sekundu dočekao bus i stigo na predavanje onak drito taman...
uglavnom trebamo se povezati s planetom da bi ju shvatili, a to znači shvatiti njene simbole, a za ove sitnije čestice pitat Indijance...
Jer kaj će nam masa laboratorija i uređaja, ak i dalje niš ne kužimo... A di su još morska bića koja komuniciraju na prebolesnim udaljenostima... Kaj, imaju ugrađene mobitele možda?!
Vjerovatno bi trebalo na području Balkana i okolo malo više poraditi na smirivanju danas besmislenih tenzija i poručiti ljudima da se oslobode... A kad se čovjek oslobađa onda on ustvari daje svoje darove koje nosi u sebi... Svoje talente... A to znači, da svaku osobu u svojoj okolini trebamo cijeniti, i ako se prepoznaju talenti, pomoći joj da se oslobodi da bi talenti mogli izaći van. Zašto talenti moraju izaći van? Zato kaj nisu stvoreni bezveze, već između ostalog potiču razvoj civilizacije, tj svakog od nas ponaosob... I tako, nakon mnogo oslobađanja talenata ćemo konačno uvidjeti potpunost kvantne fizike...
P.S.
Ako o ničem ne mislite, a gmaz prođe kraj vas, treba skužiti kaj je napravio, i kojim smjerom se kretao i kojom brzinom, i te podatke primjeniti uz prvu misao koja vam je pala na pamet. Zašto prva misao? Zato kaj prije nje niste ništa mislili. Ako ne skužite, ubrzo će se pokazati što je to potomak nekoć najpametnijih na planeti htio reći. Taj hodajući simbol. E, da, i fakat, nije to samo do gmazova. Sva bića nose simbole i stvarno treba hodati i posmatrati svjesno.